da javim mojoj bivsoj supruzi da ona pise svoju stranu istine ?moimoi wrote: ↑25/07/2024 21:53Uvijek idem od sebe, mozda je to moja greska?!John Cleese wrote: ↑25/07/2024 21:41Nije da sam pristrasan, ali takva uravnilovka zaista nije fer u svjetlu onoga sto smo ovdje o konkretnom slucaju mogli procitati, ako je istina, a nemam razloga da vjerujem da nije.moimoi wrote: ↑25/07/2024 21:22 @kakavdanakneiskustvu
Ja vas dvoje zaista ne kontam. Razvod slican filmu “war od the roses”
Da li je moguce da dvoje ljudi koji su se nekad voljeli- a predpostavljam da jeste, jer imate dijete, da ste toliko zatupljeli u mrznji jedan perema drugom? Ili ti drugim rijecima-vas dvoje jos uvijek imate uzasno jake obostrane emocije. Mene bi iskreno bolio racku za materijalnim, ako sam raskrstila sa tom osobom. Ko je koga povrijedio, izdao… nemoj me shvatiti pogresno ali vama oboma treba dobar psihijatar
Prilicno je jasno da se bivsa supruga ponasa nekorektno, a ne covjek kojem se obracas - on samo zeli da redovno, u skladu sa pravosnaznom sudskom odlukom, vidja svoje dijete, a to mu ne dopustaju.
Sto se imovine tice, mora i on negdje stanovati, a kad vec ima stan, za ocekivati je da ce stanovati tu. Bilo bi lijepo da pritom moze uzivati i u relativnom miru i sigurnosti, da moze osobnu imovinu ostaviti u stanu uz nesto manju vjerojatnocu da je tu nece zateci kad se vrati, a ni to mu ne daju.
Zakljucak bi bio da covjeku treba podrska sistema i nekakva pravda, a ne psihijatar.
Da ne znas osobu sa kojim imas dijete… tesko.
Ruku na srce, svo vrijeme se samo zna njegova strana.
Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#33301 Re: Danasnji "feminizam"
-
kakavdanakneiskustvu
#33302 Re: Danasnji "feminizam"
stotinama očeva se ne dopušta da budu sa djecom svaki drugi vikend koji dobiju presudom i nikom nista,bukvalnoc nikom nista,ne govorim o tome da očevi traze da budu zakonsi staratelji, negoi ga ono malo vremena ,onu milostinju od 4 dana mjesecno im se ne dopusta da budu sa djetetom i niko nistamoimoi wrote: ↑25/07/2024 22:11 @Hakiz
Statisticki gledano… koliko muskaraca zaista zeli preuzeti brigu o svom djetetu/djeci? Bukvalno se radi o statistickoj gresci.
Ono slucajeva sto znam, gdje je zena napustila porodicu tj svoju djecu.. tu djecu su preuzeli bake i dede.
Ne kazem da nema samohranih oceva.. al su oni neznati.
Neznatni kao i zene u rudniku.
toliko dugo sam u tome da znam da je to bas tako kako pisem
-
kakavdanakneiskustvu
#33303 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.moimoi wrote: ↑25/07/2024 22:25Ne optizujem kolektivno muskarce… govorim o realnosti.Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:19
To je sasvim druga tema. I mislim da je to predrasuda.
Naravno da možemo naći pojedinačne slučajeve i ovakve i onakve, ali optužiti kolektivno muškarce da ne žele voditi računa o djeci nije fer.
Možda to da muškarci ne žele voditi računa o djeci žene misle zbog toga što muškarci imaju drugu predodžbu o tome šta briga jeste.
Vode brigu drugačije nego što to žene rade, pa su automatski u očima žena krivi.
Muškarci - žene, Mars - Venera. Govorimo drugim jezicima![]()
Zna se pobogu sta je briga o djetetu. Nije to neko mudro slovo… samo podrazumjeva da sebe stavis u drugi plan.
Drugo, ne može se optužiti muškarce da ne vode brigu o djetetu ako u 80 % slučajeva nemaju mogućnost. Dajte dijete muškarcu pa mu ga uzmite ako ne vodi brigu o njemu.
Ja imam svoj stav o alimentaciji. Ne bi me začudilo da bi veliki broj muškaraca koji izbjegavaju alimentaciju potrošili na dijete mnogo više da su oni staratelji, ne žena. Da alimentacijom ne žele nauditi djetetu nego ženi koja im je uzela dijete. Tradicionalno se smatra da kroz dijete lozu nastavljaju muškarci, pa bi imali i više interesa nego žene da se o djeci brinu. Ne žele da plaćaju zato što im je dijete oteto. To je razlog izbjegavanja alimentacije, ne nebriga o djetetu.
-
Hakiz
#33304 Re: Danasnji "feminizam"
Da, "uvijek" je kriv muškarac.moimoi wrote: ↑25/07/2024 22:45Najveci broj zena zeli zajednicko starateljstvo. Ko ba “otima” djecu?Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.
Drugo, ne može se optužiti muškarce da ne vode brigu o djetetu ako u 80 % slučajeva nemaju mogućnost. Dajte dijete muškarcu pa mu ga uzmite ako ne vodi brigu o njemu.
Ja imam svoj stav o alimentaciji. Ne bi me začudilo da bi veliki broj muškaraca koji izbjegavaju alimentaciju potrošili na dijete mnogo više da su oni staratelji, ne žena. Da alimentacijom ne žele nauditi djetetu nego ženi koja im je uzela dijete. Tradicionalno se smatra da kroz dijete lozu nastavljaju muškarci, pa bi imali i više interesa nego žene da se o djeci brinu. Ne žele da plaćaju zato što im je dijete oteto. To je razlog izbjegavanja alimentacije, ne nebriga o djetetu.
Veliki broj muskaraca, nakon razvoda braka tj novog braka, apsolutno vise nema osjecaja za djecom iz prvog braka.
Vjerujem da je mnogima tesko balansirati izmedju nove familije i stare. Ima tu svega.. a sigurno je puno lakse placati nego se baviti djetetom iz prvog braka, novom zenom i zajednickom djecom.
Tako će se teško doći do razumijevanja između muškaraca i žena.
Ja naprosto ne vjerujem da su muškarci takvi. Kako ćemo to dokazati? Te kvalifikacije "mnogi", "većina" itd ću prihvatiti samo ako se predoče neoborivi dokazi. Bez dokaza to je samo mišljenje. Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ga smijem ne prihvatiti. Kao i ti ili bilo ko što imate pravo ne prihvatiti moje mišljenje (na primjer ono o alimentaciji).
-
Hakiz
#33305 Re: Danasnji "feminizam"
Facebook, Instagrsm i druge "društvene mreže" su mi automatski blokirane, tako sam namjestio.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/07/2024 22:59Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.
-
kakavdanakneiskustvu
#33306 Re: Danasnji "feminizam"
zajedničko starateljstvo nakon razvoda bi trebalo da bude, da dijete bude podjednako vremena kod mame i tatemoimoi wrote: ↑25/07/2024 22:45Najveci broj zena zeli zajednicko starateljstvo. Ko ba “otima” djecu?Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.
Veliki broj muskaraca, nakon razvoda braka tj novog braka, apsolutno vise nema osjecaja za djecom iz prvog braka.
Vjerujem da je mnogima tesko balansirati izmedju nove familije i stare. Ima tu svega.. a sigurno je puno lakse placati nego se baviti djetetom iz prvog braka, novom zenom i zajednickom djecom.
toga u porodičnom zakoniu FBiH nema, zajedničko roditeljsko staranje nakon razvoda braka nije da dijete je kod mame 26 dana a kod tate 4 dana mjesečno a takvih je 90 posto sudskih presuda, zajedničko roditeljsko staranje nakon razvoda braka nije kada mama o svemu moze odlucivati, a tata bukvalno nista sto je vezano za dijete, počev od toga u koji vrtić, školu će dijdte ići, hoće li ići ili ne na vjeronauk, zajedničko rod. staranje nakon razvoda nije to da pasoš u toj situaciji djetetu moze izvaditi zak. staratel,mama, a tata nema pristup pasošu osim ako se mama ne smiluje pa da djetetov pasoš tati, zajed. rod. staranje nakon razvoda nije to da sa djetetovim pasošem zak. staratelj, mama u 95 % slučajeva, može napustiti drzavu i otici zivjeti u drugu drzavu a tatu ko hebe, nek se obraća Czsr, gdje ce mu reci ne mozemo mi nista
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 26/07/2024 07:35, edited 2 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#33307 Re: Danasnji "feminizam"
John Cleese wrote: ↑25/07/2024 22:50
Ma tu je rijec o ocitom slucaju zloupotrebe zastite koju sistem pruza zenama, u svrhu izivljavanja na bivsem suprugu - zloupotrebe ostvarene uglavnom kroz (ne)rad pristrasnih socijalnih radnika koji nonsalantno ignoriraju neprovodjenje pravosnazne sudske odluke.
Naravno da zastita jeste potrebna, ali je jednako potrebno i sprijeciti njenu zloupotrebu.
-
kakavdanakneiskustvu
#33308 Re: Danasnji "feminizam"
okHakiz wrote: ↑25/07/2024 23:01Facebook, Instagrsm i druge "društvene mreže" su mi automatski blokirane, tako sam namjestio.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/07/2024 22:59Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34
Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.
izjava Jagode Savić,nekada je bila dugo godina direktor SOS telefona za nasilje u porodici, izjavila je da potvrđuje visok procenat lažnih prijava protiv očeva za nasilje u porodicia zbog ostvarivanja starateljstva nad djeciom i zbog imovine
-
Hakiz
#33309 Re: Danasnji "feminizam"
Ne čudi me.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/07/2024 23:08ok
izjava Jagode Savić,nekada je bila dugo godina direktor SOS telefona za nasilje u porodici, izjavila je da potvrđuje visok procenat lažnih prijava protiv očeva za nasilje u porodicia zbog ostvarivanja starateljstva nad djeciom i zbog imovine
Fakat je došlo vrijeme da čim postoji mogućnost da se neko sretne sa bivšom ženom, treba uključiti sve kamere koje ima . Da ne zaglavi robiju zbog toga što je žena vrištala upomoć glavom udarajući u zid dok je bivši muž iz bilo kog razloga s njom. Doveo djecu, na primjer, ona došla po neke stvari koje su joj ostale, bilo koji razlog.
Srećom, mobiteli, kamere su danas dovoljno mali i kvalitetni (i jeftini da ih se može imati nekoliko, u stanu, na sebi (jedna kamera umjesto dugmeta košulje) Google glass itd) da te situacije mogu snimiti i raščistiti. Nisu snimci dokaz na sudu, ali su dovoljni da policija i tužilaštvo odbace sumnju kada vode istragu i usmjere istragu u ispravnom smjeru.
-
kakavdanakneiskustvu
#33310 Re: Danasnji "feminizam"
daHakiz wrote: ↑25/07/2024 23:44Ne čudi me.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑25/07/2024 23:08ok
Fakat je došlo vrijeme da čim postoji mogućnost da se neko sretne sa bivšom ženom, treba uključiti sve kamere koje ima . Da ne zaglavi robiju zbog toga što je žena vrištala upomoć glavom udarajući u zid dok je bivši muž iz bilo kog razloga s njom. Doveo djecu, na primjer, ona došla po neke stvari koje su joj ostale, bilo koji razlog.
Srećom, mobiteli, kamere su danas dovoljno mali i kvalitetni (i jeftini da ih se može imati nekoliko, u stanu, na sebi (jedna kamera umjesto dugmeta košulje) Google glass itd) da te situacije mogu snimiti i raščistiti. Nisu snimci dokaz na sudu, ali su dovoljni da policija i tužilaštvo odbace sumnju kada vode istragu i usmjere istragu u ispravnom smjeru.
-
kakavdanakneiskustvu
#33311 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote: ↑25/07/2024 23:00Da, "uvijek" je kriv muškarac.moimoi wrote: ↑25/07/2024 22:45Najveci broj zena zeli zajednicko starateljstvo. Ko ba “otima” djecu?Hakiz wrote: ↑25/07/2024 22:34
Onda bi trebalo ispitati svakimpojedinačni slučaj.
Tako će se teško doći do razumijevanja između muškaraca i žena.
Ja naprosto ne vjerujem da su muškarci takvi. Kako ćemo to dokazati? Te kvalifikacije "mnogi", "većina" itd ću prihvatiti samo ako se predoče neoborivi dokazi. Bez dokaza to je samo mišljenje. Naravno, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ga smijem ne prihvatiti. Kao i ti ili bilo ko što imate pravo ne prihvatiti moje mišljenje (na primjer ono o alimentaciji).
- Ozimician
#33312 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle kad se podvuce crta ove diskusije, zene za nasilje uglavnom prijavljuju lazno muskarce - jer takve (koji ne vrse nasilje) smiju prijaviti bez rizika, a one muskarce koji stvarno vrse nasilje - ne smiju da prijave?
Jesam li dobro skonto?
Jesam li dobro skonto?
-
Hakiz
#33313 Re: Danasnji "feminizam"
Zamisli ženu. Muškarac je išamara. Prijavi ga, opravdano. On pobjesni i skroz je polomi, napravi je invalidom, svaki dan zavisnoj o tuđoj njezi. Osude ga na mjesec, godinu, pet. Izaći će jednog dana. Ona ostade cijeli život invalid. Ako preživi.
Zamisli ženu. Posvađa se sa muškarcem, bude vike, ali ne nasilja. Prijavi ga, namjesti sebi modrice. On se bori na sudu, pije sredstva za smirenje, možda pomišlja na samoubistvo. Ali ne dira tu ženu. Nije nasilan. A još ako ona skonta da mu može uzeti imovinu, a on neće biti nasilan, nego će se decenijama povlačiti po sudu dok sve to vrijeme ona uživa tu njegovu imovinu.
Šta ti misliš, kojoj ženi se više isplati da prijavi? Onoj koja je sa nasilikom da prijavi ispravno ili onoj koja nije sa nasilnikom da prijavi lažno?
Prije nekolimo minuta na jednoj emisiji rezultat feminističke borbe:
Radi bračni par renovaciju kuće i ne mogu se dogovoriti gdje da postave česmu. I kaže ona "duhovito" da je razbije njemu o glavu. Ne smijem zamisliti šta bi se desilo da je on to rekao njoj. Ako bi uopše produkcijska kuća koja pravi tu emisiju usudila se da njegovu izjavu emituje. Njena nije problematična, osnaživanje žena, feminizam.
-
kakavdanakneiskustvu
#33314 Re: Danasnji "feminizam"
mizoginija,ženomrsciHakiz wrote: ↑26/07/2024 16:03Zamisli ženu. Muškarac je išamara. Prijavi ga, opravdano. On pobjesni i skroz je polomi, napravi je invalidom, svaki dan zavisnoj o tuđoj njezi. Osude ga na mjesec, godinu, pet. Izaći će jednog dana. Ona ostade cijeli život invalid. Ako preživi.
Zamisli ženu. Posvađa se sa muškarcem, bude vike, ali ne nasilja. Prijavi ga, namjesti sebi modrice. On se bori na sudu, pije sredstva za smirenje, možda pomišlja na samoubistvo. Ali ne dira tu ženu. Nije nasilan. A još ako ona skonta da mu može uzeti imovinu, a on neće biti nasilan, nego će se decenijama povlačiti po sudu dok sve to vrijeme ona uživa tu njegovu imovinu.
Šta ti misliš, kojoj ženi se više isplati da prijavi? Onoj koja je sa nasilikom da prijavi ispravno ili onoj koja nije sa nasilnikom da prijavi lažno?
Prije nekolimo minuta na jednoj emisiji rezultat feminističke borbe:
Radi bračni par renovaciju kuće i ne mogu se dogovoriti gdje da postave česmu. I kaže ona "duhovito" da je razbije njemu o glavu. Ne smijem zamisliti šta bi se desilo da je on to rekao njoj. Ako bi uopše produkcijska kuća koja pravi tu emisiju usudila se da njegovu izjavu emituje. Njena nije problematična, osnaživanje žena, feminizam.
-
kakavdanakneiskustvu
#33315 Re: Danasnji "feminizam"
zanimljiv podatak,u Općinskom sudu u Tuzli,od 34 sudija, 25 su žene , 9 muškarci.
toliko o ravnopravnosti spolova
toliko o ravnopravnosti spolova
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#33316 Re: Danasnji "feminizam"
https://crna-hronika.info/zena-uhvacena ... G8dhfJNUDg
@kakavdanakneiskustvu
Evo ga druze primjer onoga o cemu ovdje pises. Ali, bitno je da sa feminacisticke strane gledista su svi muskarci stoka, koja ne zeli da se stara o djeci.
A ovo je samo kap u moru...
@kakavdanakneiskustvu
Evo ga druze primjer onoga o cemu ovdje pises. Ali, bitno je da sa feminacisticke strane gledista su svi muskarci stoka, koja ne zeli da se stara o djeci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33317 Re: Danasnji "feminizam"
moj je stav da djeca idu majci
možda je na to utjecao terenski posao moga oca...irak libija omarska višegrad butila briješće
kada se na to doda rat i izbjeglištvo
3 3 2 godine pa onda po 15 dana turnusi...u ključnim godinama
moram zaključiti da nije lako građevincima ni njihovim obiteljima
ali djeca idu majci tu se ne smije suditi
normalan otac će dobiti vikend ili što je po zakonu
ne zanima me slučaj gospodina kojeg spominjete
ali djeca idu majki i to je normalno
možda je na to utjecao terenski posao moga oca...irak libija omarska višegrad butila briješće
kada se na to doda rat i izbjeglištvo
3 3 2 godine pa onda po 15 dana turnusi...u ključnim godinama
moram zaključiti da nije lako građevincima ni njihovim obiteljima
ali djeca idu majci tu se ne smije suditi
normalan otac će dobiti vikend ili što je po zakonu
ne zanima me slučaj gospodina kojeg spominjete
ali djeca idu majki i to je normalno
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#33318 Re: Danasnji "feminizam"
Kao sto si i sam rekao, to je samo tvoj stav i kao takav je totalno nebitan.
Za pravilan odgoj djeteta su neophodna oba roditelja. Uloga oca u odrastanju pogotovo muske djece je nezamjenjiva.
Za pravilan odgoj djeteta su neophodna oba roditelja. Uloga oca u odrastanju pogotovo muske djece je nezamjenjiva.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#33319 Re: Danasnji "feminizam"
to su idealni uvjeti...
govorimo o rastavi...pogibiji na titaniku...ratu...teresnkom poslu...bolovanju...porodiljnom...
govorimo o rastavi...pogibiji na titaniku...ratu...teresnkom poslu...bolovanju...porodiljnom...
-
Cernes
#33320 Re: Danasnji "feminizam"
Kad smo vec kod djece pravo pitanje je zasto zena ima pravo na abortus, tj. ubistvo nezeljenog djeteta, dok muskarac ne. Znaci oboje su ucestvovali u stvaranju novog zivota i samo jednoj strani je dozvoljeno da ga ugasi svojom voljom.Romeo 80 wrote: ↑27/07/2024 23:29 https://crna-hronika.info/zena-uhvacena ... G8dhfJNUDg
@kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#33321 Re: Danasnji "feminizam"
da,znam desetine očeva koji nakon razvoda ne znaju gdje su im djeca,ni u kojoj su drzavi,jer sistem i zakoni omogućavaju zak. staratelju da sa djetetom napusti drzavu i nikom nistaRomeo 80 wrote: ↑27/07/2024 23:29 https://crna-hronika.info/zena-uhvacena ... G8dhfJNUDg
@kakavdanakneiskustvu
tatu ko jebe
-
kakavdanakneiskustvu
-
broj dva
#33323 Re: Danasnji "feminizam"
Da li si ikada upoznao osobu odgojenu od samo jednog roditelja ? Na cemu temeljis tu tvrdnju ? Jesi svjestan da ako postoji jedna osoba koja je "pravilno" (sta bilo to znacilo u ovom kontekstu) teorija ti pada u vodu
-
broj dva
#33324 Re: Danasnji "feminizam"
Samo jednoj strani raste u stomakuCernes wrote: ↑28/07/2024 02:09Kad smo vec kod djece pravo pitanje je zasto zena ima pravo na abortus, tj. ubistvo nezeljenog djeteta, dok muskarac ne. Znaci oboje su ucestvovali u stvaranju novog zivota i samo jednoj strani je dozvoljeno da ga ugasi svojom voljom.Romeo 80 wrote: ↑27/07/2024 23:29 https://crna-hronika.info/zena-uhvacena ... G8dhfJNUDg
@kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#33325 Re: Danasnji "feminizam"
pa kada jedan roditelj umre,normalno da dijete odrasta kako već odrasta,kada sud jednom roditelju oduzme pravo kontakta sa djetetom, to sigurno ostavi neke poslijdice na dijete,konfliktan razvod ostavlja posljedice na odrastanje djeteta, a kamoli ako se jednom roditelju i djetetu od strane drugog roditelja konstantno onemogućavaju redovni kontakti.