Sirija

Locked
Fantassin

#33301 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Laprdan wrote:Prema informacijama, Islamska država drži 5/6 teritorije Kobanea, dok kurdski teroristi drže 1/6 grada.

Image

Izvor: http://vijestiummeta.com/islamska-drzav ... 014-video/
Kurdski teroristi? Ljudi zivili tu oduvjek onda im dosle ove spodobe i porusile pola grada i ti kazes kurdski teroristi.Nego vidim da si ti veliki pristalica ISILa pa idi i pomozi im dole,ili nemas damu :D
sarajevoxxxx

#33302 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Muhamed Es-Sultan borac Nusra fronta koji je danas poginuo u borbama u Idlibu u Wadi Daif:

Image
Fantassin

#33303 Re: Sirija

Post by Fantassin »

japin_mutapi wrote:
Fantassin wrote:
Laprdan wrote:Džuma namaz jučer na trgu u Islamskoj državi:

Image
Jes ako ne odes,a komsija te ne voli pa prijavi..dobijes vaspitno bicevanje.
izvor?
Izvor?Pa sudeci po videu onog nesrecnika sto ga fiknuse sa zgrade za ovakav prekrsaj je bicevanje.. :D
joe_black

#33304 Re: Sirija

Post by joe_black »

“O Ali, tri su primjera kada je dobro izreći laž: obmanjivanje u ratu, obećanje ženi, popravljanje odnosa među ljudima.”[10][/quote]

Lijepo, lijepo nema sta vidim da si upucen pravo...Vidis ja sam nekada bio ti, a ti neces nikada biti ja. (Procitaj izmedju redova)
Glavni je priblem sto ovo silno laganje vezano za Siriju, a predpostavljam da je opravdano "obmanjivanjem u ratu" rezultira jos vecem stradanju i patnji muslimana sirije...
Ovo silno prenosenje laznih informacija i od strane savoxxxa, tebe i slicnih nije cak ni opravdano "obmanjivanjem u ratu" jer nema nikakvog efekta na ljude koji citaju ovaj forum...
Usput, brate kad se vec laze nek se laze kvalitetnije...
joe_black

#33305 Re: Sirija

Post by joe_black »

sarajevoxxxx wrote:Muhamed Es-Sultan borac Nusra fronta koji je danas poginuo u borbama u Idlibu u Wadi Daif:

Image
AAAA vidi ovaj nema brade
Laprdan

#33306 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:“O Ali, tri su primjera kada je dobro izreći laž: obmanjivanje u ratu, obećanje ženi, popravljanje odnosa među ljudima.”[10]

Lijepo, lijepo nema sta vidim da si upucen pravo...Vidis ja sam nekada bio ti, a ti neces nikada biti ja. (Procitaj izmedju redova)
Glavni je priblem sto ovo silno laganje vezano za Siriju, a predpostavljam da je opravdano "obmanjivanjem u ratu" rezultira jos vecem stradanju i patnji muslimana sirije...
Ovo silno prenosenje laznih informacija i od strane savoxxxa, tebe i slicnih nije cak ni opravdano "obmanjivanjem u ratu" jer nema nikakvog efekta na ljude koji citaju ovaj forum...
One dole ljude (zasute barel bombama od strane monstruma) ne može niko slagati, zato i jeste otpor kakav jeste. Razlika između čifuta i muslimana je što ovaj prvi laže i obmanjuje i u miru.
I upravu si, ja nikada neću biti kao ti. :)
Fantassin

#33307 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Laprdan wrote:
joe_black wrote:“O Ali, tri su primjera kada je dobro izreći laž: obmanjivanje u ratu, obećanje ženi, popravljanje odnosa među ljudima.”[10]

One dole ljude (zasute barel bombama od strane monstruma) ne može niko slagati, zato i jeste otpor kakav jeste. Razlika između čifuta i muslimana je što ovaj prvi laže i obmanjuje i u miru.
Razlika izmedju "cifuta" i muslimana je jednostavna...pogledati vecinu muslimanskih zemalja sta rade i kakva je situacija u njima i vecinu "cifutskih" razlika je ocigledna :)
Laprdan

#33308 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Fantassin wrote: Razlika izmedju "cifuta" i muslimana je jednostavna...pogledati vecinu muslimanskih zemalja sta rade i kakva je situacija u njima i vecinu "cifutskih" razlika je ocigledna :)
Jeste - ogromna, a najvažnija je razlika u moralu. :)
joe_black

#33309 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdan wrote:

To je tacno da se bacaju barel bombe...
Za razliku od tebe i tebi slicnoh na ovom forumu, ja mislim da u Siriji nije ni trebalo dopustiti da dodje do rata ni krvoprolica...
Tek kada sam se registrovao na ovaj forum, odmah sam konstatovao da jedinu korist od toga SAD, jer je terorista u siriji stradalo 100x vise nego u cijeloj Americkoj kampanji borbe protiv terorizma, a da Amerika nije metka ispalila...
Glavni krivci za svoju sudbinu su sami Sirijci...Dopustili su sami sebi da budu uvuceni u poznatu Britansku strategiju ratovanja: "zavadi pa vladaj"
Svi koji podrzavaju jednu ili drugu stranu u ovom ratu, podrzavaju odugovlacenje ovog medjumuslimanskog rata u nedogled, podrzavaju jos stradanja, jos patnje, jos barel bombi, jos auto bombi...itd
SAD, sve sto radi, radi dobro proracunato...To sto se obicnom ljudima cini da su oni pogrijesili u proracunu u pogledu Iraka, Libije, Egipta, Afganistana...SVE JE TO URADJENO ONAKO KAKO SU PLANIRALI!!!
Garantujem ti ZIVOTOM da niti jedn niti druga strana nece dobiti rat u Siriji, taman da on traje 1000 godina bez toga da samo SAD to ne odluci...
Novak20

#33310 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Kakav je vakat, čovjek treba dobro paziti šta priča i kako se ponaša. Da ne uvrijedi Allaha ili Poslanika.
Kazne za basflemiju u istočnom Homsu.

Image
Image
Image

Ovako nešto sigurno popravlja odnose među ljudima i učvršćuje ih u vjeri te daje morala za istrajavanje u borbi protiv kjafira, munafika.... skoro pa čitavog svijeta.
Laprdan

#33311 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote: To je tacno da se bacaju barel bombe...
Za razliku od tebe i tebi slicnoh na ovom forumu, ja mislim da u Siriji nije ni trebalo dopustiti da dodje do rata ni krvoprolica...
Tek kada sam se registrovao na ovaj forum, odmah sam konstatovao da jedinu korist od toga SAD, jer je terorista u siriji stradalo 100x vise nego u cijeloj Americkoj kampanji borbe protiv terorizma, a da Amerika nije metka ispalila...
Glavni krivci za svoju sudbinu su sami Sirijci...Dopustili su sami sebi da budu uvuceni u poznatu Britansku strategiju ratovanja: "zavadi pa vladaj"
Svi koji podrzavaju jednu ili drugu stranu u ovom ratu, podrzavaju odugovlacenje ovog medjumuslimanskog rata u nedogled, podrzavaju jos stradanja, jos patnje, jos barel bombi, jos auto bombi...itd
SAD, sve sto radi, radi dobro proracunato...To sto se obicnom ljudima cini da su oni pogrijesili u proracunu u pogledu Iraka, Libije, Egipta, Afganistana...SVE JE TO URADJENO ONAKO KAKO SU PLANIRALI!!!
Garantujem ti ZIVOTOM da niti jedn niti druga strana nece dobiti rat u Siriji, taman da on traje 1000 godina bez toga da samo SAD to ne odluci...
Znači, muslimani su se trebali pomiriti sa tim da se klanjaju monstrumu kojeg su postavili Amerikanci kao štit Izraelu koji mlavi Palestince da bi se širio. Pa čovječe, budi ti sad iskren pa reci da li to ima smisla?! :)

P.S. previše dižeš SAD u nebesa, oni su jedino najjači u propagandi i obmanjivanju. Snagu jedne države, naroda čine ljudi i njihov kvalitet. ;)
Last edited by Laprdan on 14/12/2014 00:22, edited 2 times in total.
B6Redhell

#33312 Re: Sirija

Post by B6Redhell »

Laprdan wrote:
Fantassin wrote: Razlika izmedju "cifuta" i muslimana je jednostavna...pogledati vecinu muslimanskih zemalja sta rade i kakva je situacija u njima i vecinu "cifutskih" razlika je ocigledna :)
Halal njima njihov moral. Nije uzviseni uzaludno slao poslanike direktno i jednim i drugim kakav oni moral imaju da bog da ti u kuci takav bio. Onda ne bi laprdo svasta.
Fantassin

#33313 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Laprdan wrote:
Upravo,ako smatras da zastrasivanjem,odsjexanjem glava,bacanjem sa zgrada,bicevanjem,kamenovanjem se siri moral onda ste na dobrom putu, uostalom sta ti cekas zasto ne ides u te moralnije krajeve da pomognes i jos braci a ne ovde za kompjuterom (koji si kupio od cionista :D) pricas o tome kako ti se svidja tamo.
zrakomlat

#33314 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Laprdan wrote: “O Ali, tri su primjera kada je dobro izreći laž: obmanjivanje u ratu, obećanje ženi, popravljanje odnosa među ljudima.”[10]
Znam da nije vezano za temu, ali možeš li mi objasniti ovo? Ja sam negdje jednom pročitao da je dozvoljeno slagati "da se sačuva čast žene". Šta znači obećanje ženi, u smislu laganja?
5 0 5

#33315 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Image
Novak20

#33316 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Još malo o žalosnim stvarima koje ISIS-ovcima popravljaju moral. Sve se može samo da je po propisu.

BosnianTV - Teroristička grupacija DAIŠ je objavila priručnik o uzimanju za roblje zarobljenih žena i djevojaka, preprodaji i njihovom seksualnom iskorištavanju.

U ovom priručniku koji je sastavljen prema fetvama „vjerskih“ muftija terorističke skupine DAIŠ se govori o 32 pitanja i odgovora o uvjetima uzimanja u roblje žena i načina ophođenja prema njima. Istraživački britanskog Univerziteta Bristol su saopštili da teroristi DAIŠ-a u zarobljeništvu drže najmanje 2.500 jezuitkinja iz Iraka.
Priručnik je izdat trećeg decembra pod nazivom “Odeljenje za zatvorenike i ženske poslove”.
U njemu se detaljno objašnjava ko može biti seksualni rob, kada žena treba da bude pretučena i pod kojim uslovima je opravdano silovati djevojke koje nisu ušle u pubertet.
Priručnik sadrži 27 savjeta, ovo su neki od njih:
Pitanje: Da li je dopušteno imati seks sa zarobljenicom neposredno nakon što je zarobljena?
Odgovor: Ako je djevica, vlasnik može imati seksualni odnos odmah nakon što je zarobi. Ako nije ona djevica, njena materica se prvo mora pročistiti.
Pitanje: Da li je dopušteno prodavati žensko roblje?
Odgovor: Dopušteno je kupovati, prodavati ili dati na poklon zarobljenike i robove, jer one su samo objekat.
Pitanje: Da li je dopušteno imati seksualni odnos sa robinjom koja nije ušla u pubertet?
Odgovor: Dopušteno je imati odnose sa robinjom koja nije ušla u pubertet, ako je ona spremna za seks, ali ako nije onda je dovoljno uživati u njoj bez seksa.
Pitanje: Mogu li se dvije sestre uzeti kao ropkinje?
Odgovor: Dopušteno je imati dvije sestre kao ropkinje, ali ne mogu biti zajedno tokom seksualnog odnosa, odnosno gospodar može imati seks samo sa jednom od njih.
Pitanje: Kakva je presuda u vezi ropkinje koja bježi od svog gospodara?
Odgovor: Muški ili ženski rob koji bježi od svog gospodara čini najteži greh.
Laprdan

#33317 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Fantassin wrote:
Laprdan wrote:
Upravo,ako smatras da zastrasivanjem,odsjexanjem glava,bacanjem sa zgrada,bicevanjem,kamenovanjem se siri moral onda ste na dobrom putu, uostalom sta ti cekas zasto ne ides u te moralnije krajeve da pomognes i jos braci a ne ovde za kompjuterom (koji si kupio od cionista :D) pricas o tome kako ti se svidja tamo.
Ja mislim da se ti tamo ljudi vode logikom: Ako jedna glavuša Assad može da odsiječe preko 200.000 života, odsijecanjem njegove glavuše bi spasio 200.000 ljudi (mahom žena i djece).
joe_black

#33318 Re: Sirija

Post by joe_black »

P.S. previše dižeš SAD u nebesa, oni su jedino najjači u propagandi i obmanjivanju. Snagu jedne države, naroda čine ljudi i njihov kvalitet. ;)[/quote]

Zato muslimani i jesu ovako napredni kako jesu, upravo zato sto glavom idu na kamen.
Kako to da su se klanjali kroz cijelu dinastiju od babe do sina Assada i onda odjedamput im dosadilo?
Nemoj biti dijete...
Da se razumijemo, ti i slicni tebi nemate elementarno obrazovanje vezano za drzavu, vojsku, vlast itd.
Džihad se ne vodi samo s puskom...
Ovaj cirkus od Islamske drzave nema veze sa Islamom...100% negativna reklama za islam koja u Islam moze privuci nikog drugog osim najgorih kriminalaca, psihopata, ubica i najgoreg sljama, a nikako normalnog covjeka...
Kada bi covjek mogao na osnovu ISIL-a i Islamsko kanibalifata zakljuciti da su svi muslimani takvi...Mislio bi da Izrael ima puno pravo da radi ono sto je radio i sto radi i dan danas, odnosno mislio bi da arapi zasluzuju barem jos 10 Izraela u komsiluku....
zrakomlat

#33319 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

.
Laprdan

#33320 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:
Laprdan wrote:P.S. previše dižeš SAD u nebesa, oni su jedino najjači u propagandi i obmanjivanju. Snagu jedne države, naroda čine ljudi i njihov kvalitet. ;)

Zato muslimani i jesu ovako napredni kako jesu, upravo zato sto glavom idu na kamen.
Kako to da su se klanjali kroz cijelu dinastiju od babe do sina Assada i onda odjedamput im dosadilo?
Nemoj biti dijete...
Da se razumijemo, ti i slicni tebi nemate elementarno obrazovanje vezano za drzavu, vojsku, vlast itd.
Džihad se ne vodi samo s puskom...
Ovaj cirkus od Islamske drzave nema veze sa Islamom...100% negativna reklama za islam koja u Islam moze privuci nikog drugog osim najgorih kriminalaca, psihopata, ubica i najgoreg sljama, a nikako normalnog covjeka...
Kada bi covjek mogao na osnovu ISIL-a i Islamsko kanibalifata zakljuciti da su svi muslimani takvi...Mislio bi da Izrael ima puno pravo da radi ono sto je radio i sto radi i dan danas, odnosno mislio bi da arapi zasluzuju barem jos 10 Izraela u komsiluku....
Pametni ljudi znaju prepoznati da oni koji imaju potrebu da spuštaju druge i omalovažavaju tuđe obrazovanje pokazuju ustvari svoju slabost. :)
Miješaš uzrok i poljedice. Izrael je već radio to što je uradio pa je došlo do ovoga. Pametni će shvatiti. :)
Klavikula

#33321 Re: Sirija

Post by Klavikula »

napredak SAA u Alepu :thumbup:
Image

Image
Zor vracen na staro.
joe_black

#33322 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdane

Rusenje vlasti je moguce na legalan nacin, a moguce je na ovakav nacin kako su pokusali mirno demonstranti.
Legalan nacin jeste smjena vlasti voljom vecine iskazane na demokratski nacin, a koliko pratim Siriju i desavalja u Siriji mislim da Sirijci nikada nisu iskazali volju da Assad sidje s vlasti putem IZBORA
KADA NEKO NA ILEGALAN NACIN POKUSA DA SRUSI POSTOJECI DRUSTVENI POREDAK JEDNE DRZAVE, on se suocava sa mogucnoscu upotrebe LEGITIMNE SILE OD STRANE VOJSKE I POLICIJE TE ISTE DRZAVE.
Znaci, ako je vec postojala snaga u Siriji za koju i ti i mnogi tvrde da je postojala...Oni su odablrali put smjene vlasti na silu...
Nikada nisam dobio odgovor na postavljenA pitanje:
"Sta je dobro donijela promjena vlasti u Egiptu, Tunisu, Libiji i Iraku?"
"Tko je osoba koja bi adekvatno zamjenila Assada na mjestu predsjednika Sirije?"
"Kako to da mediji koji su vrsili prpagandu u korist kanibala odjevenih u FSA, najedanput postaju zapadni, lazu?"
NEMOJTE SE ZAPETLJAVAT VISE LAZIMA O DOBRIM NAMJERAMA SIRIJCIMA, ONI SAMI MORAJU PRIJE SVEGA ODABRAT STRANU I POKUSATI OKONCATI OVU KLAONICU...
dječak sa šibicama

#33323 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Klavikula wrote:napredak SAA u Alepu :thumbup:
Image

Image
Zor vracen na staro.
Odlicno.

Inace, ovaj most u Zoru kojim se planeta majmuna opskrbljuje sa lijeve obale, Hezbollah je digao u zrak prije dva tri mjeseca, diverzantskom akcijom :thumbup:

U Aleppu im se ne pise dobro.
Klavikula

#33324 Re: Sirija

Post by Klavikula »

novosti iz Jobara.

Terrorists lines have fallen in Jobar. Terrorists are located in the North Eastern Sector, and its under SAA fire control.
Estimated 800 militants are trapped inside .
Damascus.

Loy. sources: #SAA forces have taken full control of the whole east district of #Jobar. #Damascus #Syria

ako SAA oslobodio Jobar to ce biti dosad nevidjena pobjeda. Zehran Alus danas ili jucer izjavio da nece biti sporazuma sa SAA i onda mu ovi daju sah u Jobaru. izgleda da SAA ipak moze kad hoce i kad treba ;-)

105. brigada :thumbup:
Laprdan

#33325 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:Laprdane

Rusenje vlasti je moguce na legalan nacin, a moguce je na ovakav nacin kako su pokusali mirno demonstranti.
Legalan nacin jeste smjena vlasti voljom vecine iskazane na demokratski nacin, a koliko pratim Siriju i desavalja u Siriji mislim da Sirijci nikada nisu iskazali volju da Assad sidje s vlasti putem IZBORA
KADA NEKO NA ILEGALAN NACIN POKUSA DA SRUSI POSTOJECI DRUSTVENI POREDAK JEDNE DRZAVE, on se suocava sa mogucnoscu upotrebe LEGITIMNE SILE OD STRANE VOJSKE I POLICIJE TE ISTE DRZAVE.
Znaci, ako je vec postojala snaga u Siriji za koju i ti i mnogi tvrde da je postojala...Oni su odablrali put smjene vlasti na silu...
Nikada nisam dobio odgovor na postavljenA pitanje:
"Sta je dobro donijela promjena vlasti u Egiptu, Tunisu, Libiji i Iraku?"
"Tko je osoba koja bi adekvatno zamjenila Assada na mjestu predsjednika Sirije?"
"Kako to da mediji koji su vrsili prpagandu u korist kanibala odjevenih u FSA, najedanput postaju zapadni, lazu?"
NEMOJTE SE ZAPETLJAVAT VISE LAZIMA O DOBRIM NAMJERAMA SIRIJCIMA, ONI SAMI MORAJU PRIJE SVEGA ODABRAT STRANU I POKUSATI OKONCATI OVU KLAONICU...
Vidi joe, slažem se. Najbolje je kad bi se sve moglo završiti mirno. Ali to ne dopuštaju čifuti svojim postupcima. Muslimanima je vjera iznad patriotizma (s razlogom jer kroz historiju a i sada vidiš koliko svijet mrzi muslimane i da samo ako se drže zajedno mogu opastati). To znači da kada Izrael ubija Palestince, braća Sirijci moraju reagovati. Ali tu reakciju im konstantnu koči Assad. I sve bi bilo super kada bi ta tvoja DEMOKRATIJA stvarno bila demokratija (lažiranje izbora, vojna prisila...). Činjenica je da je Assad čifutski čovjek i da je ostao na vlasti iako narod nije bio za njega što ti dokazuje i ovoliki broj ljudi i jačina otpora koja mu je pružena. Moraš biti slijep da to ne vidiš. I kakav je čovjek sad je i pokazao kad je radi vlasti ubio 200.000 ljudi. Pa kakav bi to čovjek ubio samo jednog čovjeka radi svoje stolice.
Odgovori na tvoja pitanja:
1. Nije još uvijek ništa jer Amerikanci(čifuti) još uvijek miješaju svoje prste u tim zemljama --- primjer. Sisi(čifutski čovjek) i vojni udar u Egiptu
2. Osoba koju bi izabrali ljudi bez miješanja ikoga sa strane i bez uplitanja Amerike, Izraela, Rusije itd.(neko tipa Erdogana u Turskoj!) a to očigledno, nažalost, ne može bez sile.
3. Ne znam na šta konkretno misliš. Objasni.
Locked