Aferim.......ali kad DF se sroza na ispod cenzusa, glavni kribac ce biti on. Naravno, po njemu ce svi drugi biti krivi jer nisu prepoznali njegove kvalitete. Meni bi iskreno bilo zao da DF propadne jer mogu biti i kvalitetniji od sdp ali prvo moraju proci kroz cistiliste i to od samog vrha.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Roccohljup
#33301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci nije htio biti trut u sdp her je jaka konkurencija po tom pitanju tamo, nego je osnovao svoju stranku i postao uber trut
Aferim.......ali kad DF se sroza na ispod cenzusa, glavni kribac ce biti on. Naravno, po njemu ce svi drugi biti krivi jer nisu prepoznali njegove kvalitete. Meni bi iskreno bilo zao da DF propadne jer mogu biti i kvalitetniji od sdp ali prvo moraju proci kroz cistiliste i to od samog vrha.
- Capsicum
#33302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro sad... Kad guraš mlađe kolege u vatru, pomažeš im da se kale za govornicom itd. ja to stvarno ne vidim ko neki problem. Komšiću ne treba više popularnosti nego što je ima. I sasvim je prirodno da će pokušati da prenese to na ostatak stranke, baš zato da ne bi stranka ovisila samo o njegovoj popularnosti. U parlamentima niko ne podastire isključivo svoju pamet, nego su inicijative rezultat rada više ljudi, raznih eksperata i obično se pokreću iz same stranke i uz pomoć stranke. To što neko ne ustane i za govornicom kaže eto ja podnosim neki prijedlog, ne znači da u njegovom donošenju učestvovao. Eto, samo da budemo načisto. Jer to da nije gurao sebe i samo sebe na govornicu nije nikakav argument protiv njega. S jedne strane ga svi optužuju kako upravlja strankom kao neki diktator, a s druge strane ovi poslanici rade valjda na svoju ruku sve. Nema baš logike. Jel' de?Roccohljup wrote:Dunovicu kapa.do.poda.......svojim reakcijama sprjecio je dosta problema. Uz Maju i jos par.ljudi svijetle tacke DFa. Capsi, pitanje je za ZK a ne za DF. Sve na stranu, mene bi bilo sramota da se kandidujem za mjesnu zajednicu nakon sto sam 4 god uzimao poprilicnu pinku a niti kednom usta otvorio na parlamentu.
- Roccohljup
#33303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako sam ja cuo,.niti je ucestvovao niti se bavi bilo cim konstruktivnim.izuzev stranackim ukrstenicama, i zato ga opravdano prozivaju. Nije vazno jel predsjednik stranke ili.obican clan, on je parlamentarac ove drzave izabran i placen od naroda, i posao mu je da ucestvuje u raspravama, diskisijama, itd. Stavise, za neke ozbiljnije teme njegova diskusija ili.prijedlog kao zvanican stav DFa bi imala.puno vise tezine nego kad to uradi neko drugi, npr. Maja.
- Capsicum
#33304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U parlamentu svaki parlamentarac ima "istu težinu", odnosno njegov glas ima. Ja ti kažem da je eto ta Maja dobila priliku da bude viđena. Mogao je on da se gura, pa da ne da nikom od njega da dođe do riječi. Druga stvar je to što je ona sad, kad je valjda stasala nakon tog bacanja u vatru, očekivala da je opet Željko preko kompenzacione liste ubaci u parlament. Ne kontam taj rezon. Pa cijela poenta je bila da postane popularna i poštovana i da skupi i sebi i stranci glasove, a ne da preko guzovače (kompenzacione liste) dođe opet u parlament. U svakom slučaju, meni je priča da je diktator u stranci, a da nema pojma šta mu rade parlamentarci jednostavno nerealna.
-
pemanapemani
#33305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Preuzeli ste strategiju manipulacije u maniru SDA. Čovjek sa malo mozga ne može svariti ova vaša glupa objašnjenja - gurao mlađe kolege u stranci i nije progovorio 4 godine u Parlamentu.Capsicum wrote:U parlamentu svaki parlamentarac ima "istu težinu", odnosno njegov glas ima. Ja ti kažem da je eto ta Maja dobila priliku da bude viđena. Mogao je on da se gura, pa da ne da nikom od njega da dođe do riječi. Druga stvar je to što je ona sad, kad je valjda stasala nakon tog bacanja u vatru, očekivala da je opet Željko preko kompenzacione liste ubaci u parlament. Ne kontam taj rezon. Pa cijela poenta je bila da postane popularna i poštovana i da skupi i sebi i stranci glasove, a ne da preko guzovače (kompenzacione liste) dođe opet u parlament. U svakom slučaju, meni je priča da je diktator u stranci, a da nema pojma šta mu rade parlamentarci jednostavno nerealna.
Zašto onda nije i svoju stolicu prepustio nekom drugom, pa gurao sa strane?
Jebi ga, vi zaboravljate da SDA ima armiju uhljeba koji će za njih uvijek glasati, te njihove prijatelje i rodbinu kojima se godinama obećava da će zasjesti na državne jasle, kao i ono malo budala kojima je potrebno reći samo - poklat će nas četnici.
Bolan, pa ti si sipao drvlje i kamenje na Komšića prije dva mjeseca, a danas to objašnjavaš borbom protiv Čovića. Znači Čović se povampirio u zadnja dva mjeseca.
- Capsicum
#33306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ni dan danas nisam njegov fan, nemam razloga to da krijem, ali ako ljevica nije u stanju da ima jednog kandidata koji će spriječiti Čovića da uđe u predsjedništvo opet, onda nemam ni najmanje dilema. Samo mi je priča kojom se Komšić pokušava predstaviti kao najveći neradnik, neprijatelj ljevice, čovjek koji se ne bavi temama koje imaju veze s radnicima i sl. deplasirana, jer suštinski nije istinita.
Komšiću se može zamjerati pretjerana centraliziranost stranke, katastrofalne greške u kadroviranju i to što je dopustio da ga SDP nasanka u tom pokušaju procesa ujedinjenja, a kojim su se de facto popišali po Jahorinskoj deklaraciji i krenuli samostalno. Druga stvar, bez obzira na sve, nakon toliko godina u politici niko mu na teret ne stavlja nijedno krivično djelo, korupciju, bilo kakav oblik kriminala, što se ne bi moglo reći za veliku većinu drugih stranačkih lidera. Nek SDP i NS prvo pometu ispred svog praga, prije nego išta kažu ovom čovjeku. Afere oko elektroprivrede, korupcije u Državnoj bolnici i tako to, pa onda čista obraza stati pred Željka i reći mu kako i zašto on ne valja.
Komšiću se može zamjerati pretjerana centraliziranost stranke, katastrofalne greške u kadroviranju i to što je dopustio da ga SDP nasanka u tom pokušaju procesa ujedinjenja, a kojim su se de facto popišali po Jahorinskoj deklaraciji i krenuli samostalno. Druga stvar, bez obzira na sve, nakon toliko godina u politici niko mu na teret ne stavlja nijedno krivično djelo, korupciju, bilo kakav oblik kriminala, što se ne bi moglo reći za veliku većinu drugih stranačkih lidera. Nek SDP i NS prvo pometu ispred svog praga, prije nego išta kažu ovom čovjeku. Afere oko elektroprivrede, korupcije u Državnoj bolnici i tako to, pa onda čista obraza stati pred Željka i reći mu kako i zašto on ne valja.
- MuaDib
#33307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema potrebe da stalno i iznova ponavljate floskulu o Komšićevoj šutnji u Parlemantu. Komšić je dovoljno politički izgrađena ličnost, da mu najmanje treba da upada u jalove rasprave u Parlamentu s jedne strane, a s druge strane dao je priliku novim ljudima da se afirmišu u parlamentarnim klupama, i treće DF u PSBiH nije predstavljala rastrojena grupa članova DF, već klub DF-a. Ili se vama više sviđa da je pričao o trulim bananama kao svojedobno Zlatko Lagumdžija ili o odnosu hipotenuze trougla na zastavi u odnosu na koplje kao Magazinović. Uhvatite se jedne teze ko pijan plota i samo je obrćete, i kao sada vam žao što nema "šuplje priče" u Parlamentu.Roccohljup wrote:Kako sam ja cuo,.niti je ucestvovao niti se bavi bilo cim konstruktivnim.izuzev stranackim ukrstenicama, i zato ga opravdano prozivaju. Nije vazno jel predsjednik stranke ili.obican clan, on je parlamentarac ove drzave izabran i placen od naroda, i posao mu je da ucestvuje u raspravama, diskisijama, itd. Stavise, za neke ozbiljnije teme njegova diskusija ili.prijedlog kao zvanican stav DFa bi imala.puno vise tezine nego kad to uradi neko drugi, npr. Maja.
- Banksy
#33308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
MuaDib wrote:
Nema potrebe da stalno i iznova ponavljate floskulu o Komšićevoj šutnji u Parlemantu. Komšić je dovoljno politički izgrađena ličnost, da mu najmanje treba da upada u jalove rasprave u Parlamentu s jedne strane, a s druge strane dao je priliku novim ljudima da se afirmišu u parlamentarnim klupama
-
Novak20
#33309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšićevi izostanci sa sjednica i šutnja u Parlamentu puno govore samo mi to ne možemo shvatiti. 
-
pemanapemani
#33310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Capiscum
Dobro, Komšiću bi pišanje po Jahorinskoj deklaraciji bila svaka varijanta u kojoj on nije bio kandidat.
Zašto nije gurao Slavu Kukića, a iz pouzdanih izvora znam da je čovjek bio voljan biti kandidat, posebno kada se kriminalac Čović kandidovao? Je li mogao čekati da vidi hoće li SDP inzistirati na Bećiroviću, pa onda objaviti kandidaturu i to objasniti nožem u leđa od strane SDP, a ne ko bahati tokmak otići na tv i samosatalno objaviti kandidaturu usred pregovora o širokoj koaliciji građanskih stranaka.
Zašto je i poslije kandidature sjedao sa SDP-om za stol, kao da ništa nije bilo i još suptilno tražio da ga podrže?
Čak je i Emir Suljagić reagovao burno, kako samo on to zna, kada je saznao za kandidaturu Komšića. Nije valjda da ni on nije namirisao taj nož u leđa od strane SDP?
To da nije lopov je vjerovatno tačno i to je jedina pozitivna stavka.
Bilo koji čovjek koji radi 12 godina (2 mandata Predsjedništvo i jedan mandat Parlament) bi morao imati neke rezultate. On nema ništa.
Dobro, Komšiću bi pišanje po Jahorinskoj deklaraciji bila svaka varijanta u kojoj on nije bio kandidat.
Zašto nije gurao Slavu Kukića, a iz pouzdanih izvora znam da je čovjek bio voljan biti kandidat, posebno kada se kriminalac Čović kandidovao? Je li mogao čekati da vidi hoće li SDP inzistirati na Bećiroviću, pa onda objaviti kandidaturu i to objasniti nožem u leđa od strane SDP, a ne ko bahati tokmak otići na tv i samosatalno objaviti kandidaturu usred pregovora o širokoj koaliciji građanskih stranaka.
Zašto je i poslije kandidature sjedao sa SDP-om za stol, kao da ništa nije bilo i još suptilno tražio da ga podrže?
Čak je i Emir Suljagić reagovao burno, kako samo on to zna, kada je saznao za kandidaturu Komšića. Nije valjda da ni on nije namirisao taj nož u leđa od strane SDP?
Bilo koji čovjek koji radi 12 godina (2 mandata Predsjedništvo i jedan mandat Parlament) bi morao imati neke rezultate. On nema ništa.
- seherzada_begovica
#33311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prevazidjena je spika kojom se bavis.pemanapemani wrote:Preuzeli ste strategiju manipulacije u maniru SDA. Čovjek sa malo mozga ne može svariti ova vaša glupa objašnjenja - gurao mlađe kolege u stranci i nije progovorio 4 godine u Parlamentu.Capsicum wrote:U parlamentu svaki parlamentarac ima "istu težinu", odnosno njegov glas ima. Ja ti kažem da je eto ta Maja dobila priliku da bude viđena. Mogao je on da se gura, pa da ne da nikom od njega da dođe do riječi. Druga stvar je to što je ona sad, kad je valjda stasala nakon tog bacanja u vatru, očekivala da je opet Željko preko kompenzacione liste ubaci u parlament. Ne kontam taj rezon. Pa cijela poenta je bila da postane popularna i poštovana i da skupi i sebi i stranci glasove, a ne da preko guzovače (kompenzacione liste) dođe opet u parlament. U svakom slučaju, meni je priča da je diktator u stranci, a da nema pojma šta mu rade parlamentarci jednostavno nerealna.![]()
Jebi ga, vi zaboravljate da SDA ima armiju uhljeba koji će za njih uvijek glasati, te njihove prijatelje i rodbinu kojima se godinama obećava da će zasjesti na državne jasle, kao i ono malo budala kojima je potrebno reći samo - poklat će nas četnici.
Bolan, pa ti si sipao drvlje i kamenje na Komšića prije dva mjeseca, a danas to objašnjavaš borbom protiv Čovića. Znači Čović se povampirio u zadnja dva mjeseca.
Svojevremeno je Lagumdzija pokusao kopirati Dodika, gdje se pokusao nametnuti kao patriota i zastitnik BiH od dusmana - rezultat je bio da ljevicarsko izborno glasacno tijelo nije bas toliko mutavo kao sto je desnicarsko - potcjenjivanje je tu majka svih zaeba. I Lagumdzija i SDP su zglajzali. DF mislim da nece ponoviti te pogreske.
"Borba protiv Covica" nije nikakva propagandna spika, to je dosad najrealnija mogucnost, unistiti najslabiju kariku bh desnice, HDZ.
-
pemanapemani
#33312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lagumdžija je kažnjen zbog koalicije sa SDA i HDZ, te zbog kriminala u stranci (Reket, Elektroprivredaa, Autoceste...), a ne zbog patriotizma.seherzada_begovica wrote:Prevazidjena je spika kojom se bavis.pemanapemani wrote:Preuzeli ste strategiju manipulacije u maniru SDA. Čovjek sa malo mozga ne može svariti ova vaša glupa objašnjenja - gurao mlađe kolege u stranci i nije progovorio 4 godine u Parlamentu.Capsicum wrote:U parlamentu svaki parlamentarac ima "istu težinu", odnosno njegov glas ima. Ja ti kažem da je eto ta Maja dobila priliku da bude viđena. Mogao je on da se gura, pa da ne da nikom od njega da dođe do riječi. Druga stvar je to što je ona sad, kad je valjda stasala nakon tog bacanja u vatru, očekivala da je opet Željko preko kompenzacione liste ubaci u parlament. Ne kontam taj rezon. Pa cijela poenta je bila da postane popularna i poštovana i da skupi i sebi i stranci glasove, a ne da preko guzovače (kompenzacione liste) dođe opet u parlament. U svakom slučaju, meni je priča da je diktator u stranci, a da nema pojma šta mu rade parlamentarci jednostavno nerealna.![]()
Svojevremeno je Lagumdzija pokusao kopirati Dodika, gdje se pokusao nametnuti kao patriota i zastitnik BiH od dusmana - rezultat je bio da ljevicarsko izborno glasacno tijelo nije bas toliko mutavo kao sto je desnicarsko - potcjenjivanje je tu majka svih zaeba. I Lagumdzija i SDP su zglajzali. DF mislim da nece ponoviti te pogreske.
"Borba protiv Covica" nije nikakva propagandna spika, to je dosad najrealnija mogucnost, unistiti najslabiju kariku bh desnice, HDZ.
Eto, Denis je patriota i to mu je jedna od glavnih odlika, pa je "kažnjen" od članova SDP kandidaturom za člana Predsjedništva.
Borba protiv Čovića jeste prioritet, ali zar jedino Komšić to može uraditi, a dokazano je nesposoban i lijen?
- Banksy
#33313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sigurno. Sve do nekog novog njihovog sastanka u Širokom brijegu.seherzada_begovica wrote: "Borba protiv Covica" nije nikakva propagandna spika, to je dosad najrealnija mogucnost, unistiti najslabiju kariku bh desnice, HDZ.
- seherzada_begovica
#33314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma to su ti odje botovi drugih stranaka, koji u DF-u vide prepreku njihovim uhljebljenjima.MuaDib wrote:Nema potrebe da stalno i iznova ponavljate floskulu o Komšićevoj šutnji u Parlemantu. Komšić je dovoljno politički izgrađena ličnost, da mu najmanje treba da upada u jalove rasprave u Parlamentu s jedne strane, a s druge strane dao je priliku novim ljudima da se afirmišu u parlamentarnim klupama, i treće DF u PSBiH nije predstavljala rastrojena grupa članova DF, već klub DF-a. Ili se vama više sviđa da je pričao o trulim bananama kao svojedobno Zlatko Lagumdžija ili o odnosu hipotenuze trougla na zastavi u odnosu na koplje kao Magazinović. Uhvatite se jedne teze ko pijan plota i samo je obrćete, i kao sada vam žao što nema "šuplje priče" u Parlamentu.Roccohljup wrote:Kako sam ja cuo,.niti je ucestvovao niti se bavi bilo cim konstruktivnim.izuzev stranackim ukrstenicama, i zato ga opravdano prozivaju. Nije vazno jel predsjednik stranke ili.obican clan, on je parlamentarac ove drzave izabran i placen od naroda, i posao mu je da ucestvuje u raspravama, diskisijama, itd. Stavise, za neke ozbiljnije teme njegova diskusija ili.prijedlog kao zvanican stav DFa bi imala.puno vise tezine nego kad to uradi neko drugi, npr. Maja.
A ima i onih koji drhte za svoje uhljebljene pozicije, jer im je DF obecao biro za nezaposlene.
Otuda ovolikacka kmeka i vika, smicanje i blacenje, riganje na ZK i DF, itd. - a cega i treba da bude, to je pozitivno vidjeti da takovi kmece.
- Roccohljup
#33315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto bi rekao jedan celiki supljikator.....ma hajete molim vas.....MuaDib wrote:Nema potrebe da stalno i iznova ponavljate floskulu o Komšićevoj šutnji u Parlemantu. Komšić je dovoljno politički izgrađena ličnost, da mu najmanje treba da upada u jalove rasprave u Parlamentu s jedne strane, a s druge strane dao je priliku novim ljudima da se afirmišu u parlamentarnim klupama, i treće DF u PSBiH nije predstavljala rastrojena grupa članova DF, već klub DF-a. Ili se vama više sviđa da je pričao o trulim bananama kao svojedobno Zlatko Lagumdžija ili o odnosu hipotenuze trougla na zastavi u odnosu na koplje kao Magazinović. Uhvatite se jedne teze ko pijan plota i samo je obrćete, i kao sada vam žao što nema "šuplje priče" u Parlamentu.Roccohljup wrote:Kako sam ja cuo,.niti je ucestvovao niti se bavi bilo cim konstruktivnim.izuzev stranackim ukrstenicama, i zato ga opravdano prozivaju. Nije vazno jel predsjednik stranke ili.obican clan, on je parlamentarac ove drzave izabran i placen od naroda, i posao mu je da ucestvuje u raspravama, diskisijama, itd. Stavise, za neke ozbiljnije teme njegova diskusija ili.prijedlog kao zvanican stav DFa bi imala.puno vise tezine nego kad to uradi neko drugi, npr. Maja.
Da mu je to zaista bila strategija, onda je komotno mogao svoje mjesto u parlemntu ostaviti nekom drugom a on nek se bavi stranackim krizaljkama o trosku svoje stranke. a jok....bolje se okaciti o drzavnu sisu i sutiti ko ckapi. Da se razumijemo, nije on jedini i takvih uhljeba ima u svakoj stranci i ovom prilikom im se svima sjetim familije jer primaju plate preko nasih ledja. Ako su jalove rasprave u parlamentu, sto onda ne napusti jer po vasem je onda bas steta da jedan takav kapacitet i izgradjena politicka licnost kupi prasinu ko inventar u sali.
- Capsicum
#33316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prvo. Slavi Kukiću je nuđeno da bude kandidat, ali gospodin nije htio ako ne bude jedini kandidat ljevice. SDP je od početka išao s varijantom da ganjaju člana pr. iz reda Bošnjaka. Dakle odmah ta priča pada u vodu. Jedini ozbiljan kandidat ispred stranaka ljevice koji se odvažio za tu kandidaturu iz reda Hrvata je Komšić.pemanapemani wrote:@Capiscum
Drugo što se tiče rezultata Komšića, opet kažem da govoriš neistine. Da bude potpuno jasno, akoje on u predsjedništvu, znači da nije HDZ u predsjedništvu, a to je OGROMNO i puno bitnije od toga hoće li visiti na govornici! Treće, neistina je da nije ništa radio. Neko je npr. na ovoj temi već mislim postavljao niz postupaka koje je pokrenuo pred Ustavnim sudom, što je upravo njegov posao, a ne bajke o dostavljanju lijekova dronovima u nedostupna sela po Angoli koje npr. priča Falatar. A što se tiče državnog parlamenta, on, stranka, odnosno zastupnički klub je, obzirom da je djelovala iz opozicije radila sasvim korektan posao, da ne kažem bolji od drugih ljevičara...
- Roccohljup
#33317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nit sam bot nit clan bilo kakve partije. Svidjao mi se GS u pocetku ali sam ih prekrizio nakon sto su rasirili guzove ispred ZK. Pletem i plescu po svakome (bilo stranki bilo pojedincu) za kojeg mislim da je nesposoban, uhljeb, kriminalac, itd. A najlakse je odmah sve neistomisljenike proglasiti botovima i placenicima. Ja razumijem da ima ljudi koji vole DF i ZK i da ga iz tih razloga i brane.....i to postujem. Ali brate postujte i vi da nismo svi takvi i d aneki od nas imaju problem sa njegovim stavovima i neradom.seherzada_begovica wrote:Ma to su ti odje botovi drugih stranaka, koji u DF-u vide prepreku njihovim uhljebljenjima.MuaDib wrote:Nema potrebe da stalno i iznova ponavljate floskulu o Komšićevoj šutnji u Parlemantu. Komšić je dovoljno politički izgrađena ličnost, da mu najmanje treba da upada u jalove rasprave u Parlamentu s jedne strane, a s druge strane dao je priliku novim ljudima da se afirmišu u parlamentarnim klupama, i treće DF u PSBiH nije predstavljala rastrojena grupa članova DF, već klub DF-a. Ili se vama više sviđa da je pričao o trulim bananama kao svojedobno Zlatko Lagumdžija ili o odnosu hipotenuze trougla na zastavi u odnosu na koplje kao Magazinović. Uhvatite se jedne teze ko pijan plota i samo je obrćete, i kao sada vam žao što nema "šuplje priče" u Parlamentu.Roccohljup wrote:Kako sam ja cuo,.niti je ucestvovao niti se bavi bilo cim konstruktivnim.izuzev stranackim ukrstenicama, i zato ga opravdano prozivaju. Nije vazno jel predsjednik stranke ili.obican clan, on je parlamentarac ove drzave izabran i placen od naroda, i posao mu je da ucestvuje u raspravama, diskisijama, itd. Stavise, za neke ozbiljnije teme njegova diskusija ili.prijedlog kao zvanican stav DFa bi imala.puno vise tezine nego kad to uradi neko drugi, npr. Maja.![]()
A ima i onih koji drhte za svoje uhljebljene pozicije, jer im je DF obecao biro za nezaposlene.
Otuda ovolikacka kmeka i vika, smicanje i blacenje, riganje na ZK i DF, itd. - a cega i treba da bude, to je pozitivno vidjeti da takovi kmece.
- seherzada_begovica
#33318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidimo koliko je "nesposoban i lijen", lik je za par godina napravio stranku, od nule do dvostruko jace od SDP-a. A kandidatura za hrvatskog clana predsjednistva, govori da radi nekoliko koraka ispred ostalih - fantastican potez koji je ogolio mnoge na politickoj predizbornoj sceni BiH.pemanapemani wrote:
Lagumdžija je kažnjen zbog koalicije sa SDA i HDZ, te zbog kriminala u stranci (Reket, Elektroprivredaa, Autoceste...), a ne zbog patriotizma.
Eto, Denis je patriota i to mu je jedna od glavnih odlika, pa je "kažnjen" od članova SDP kandidaturom za člana Predsjedništva.
Borba protiv Čovića jeste prioritet, ali zar jedino Komšić to može uraditi, a dokazano je nesposoban i lijen?
Komsic jedini ima sansu, NS i GS su mali, SDP je obnevidjeo. Nazalost je tako i DF nije sretan zbog toga. Jedino sto moze tu, DF nikada nece ici protiv NS, GS, SDP, i podrzavat ce svaki rast i ozdravljenje ovih drugih ljevicarskih partija, na racun desnice. Posebice na racun HDZ desnice.
Oni koji pokusavaju namazati ZK i DF blatom, to jednostavno nije mogce, ustvari najbolje govore o samima sebi. Ljevica to prepoznaje, nemam nikakve sumnje.
-
Novak20
#33319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
seherzada_begovica wrote:
Vidimo koliko je "nesposoban i lijen", lik je za par godina napravio stranku, od nule do dvostruko jace od SDP-a. A kandidatura za hrvatskog clana predsjednistva, govori da radi nekoliko koraka ispred ostalih - fantastican potez koji je ogolio mnoge na politickoj predizbornoj sceni BiH.
Komsic jedini ima sansu, NS i GS su mali, SDP je obnevidjeo. Nazalost je tako i DF nije sretan zbog toga. Jedino sto moze tu, DF nikada nece ici protiv NS, GS, SDP, i podrzavat ce svaki rast i ozdravljenje ovih drugih ljevicarskih partija, na racun desnice. Posebice na racun HDZ desnice.
Oni koji pokusavaju namazati ZK i DF blatom, to jednostavno nije mogce, ustvari najbolje govore o samima sebi. Ljevica to prepoznaje, nemam nikakve sumnje.
Kao u sarajevskim općinama i gradu Sarajevu.
- seherzada_begovica
#33320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prevazidjena ubudjala spika koju niko vise ne ferma.Banksy wrote:Sigurno. Sve do nekog novog njihovog sastanka u Širokom brijegu.seherzada_begovica wrote: "Borba protiv Covica" nije nikakva propagandna spika, to je dosad najrealnija mogucnost, unistiti najslabiju kariku bh desnice, HDZ.
Nadamo se da ce SDP smoci snage i prevazici "prevazidjene ubudjale spike". To samo vama steti, a obnevidjeli ste da to skuzate. Kao sto niste u stanju bili skuzati da vam je B. Hadziomerovic bio stetan, te ponavljate iste pogreske.
- Banksy
#33321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro si... Prevazidjeni, ubudjali SDA spiker kojeg niko vise ne ferma.seherzada_begovica wrote:Prevazidjena ubudjala spika koju niko vise ne ferma.Banksy wrote:Sigurno. Sve do nekog novog njihovog sastanka u Širokom brijegu.seherzada_begovica wrote: "Borba protiv Covica" nije nikakva propagandna spika, to je dosad najrealnija mogucnost, unistiti najslabiju kariku bh desnice, HDZ.
Oktobar, biro.
- seherzada_begovica
#33322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je u KS dobio maltene vise nego sva ostala ljevica zajedno. DF nema nikakvih problema da svaka ljevicarska partija pojedinacno u KS dobije vise glasova od DF-a na slijedecim izborima.Novak20 wrote:seherzada_begovica wrote:
Vidimo koliko je "nesposoban i lijen", lik je za par godina napravio stranku, od nule do dvostruko jace od SDP-a. A kandidatura za hrvatskog clana predsjednistva, govori da radi nekoliko koraka ispred ostalih - fantastican potez koji je ogolio mnoge na politickoj predizbornoj sceni BiH.
Oni koji pokusavaju namazati ZK i DF blatom, to jednostavno nije mogce, ustvari najbolje govore o samima sebi. Ljevica to prepoznaje, nemam nikakve sumnje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dok SDA, SBB, BPS, i BOSS osvajaju u KS preko 100.000 glasova, pripadnici nekih ljevicarskih partija bi da se svadjaju sa DF-om???
- JThomas
#33323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hdz je najjača karika vladajućeg nacionalnog trojstva. jedini nema ni neozbiljnu opoziciju u vlastitom korpusu, a ima neraskidiv savez sa druga dva člana.
-
Novak20
#33324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U tom DF jatu je bila sila preletača koji su se sasvim lijepo uklopili u SDA. Pa to ne bi ni zlatna ribica zaboravila.seherzada_begovica wrote:DF je u KS dobio maltene vise nego sva ostala ljevica zajedno. DF nema nikakvih problema da svaka ljevicarska partija pojedinacno u KS dobije vise glasova od DF-a na slijedecim izborima.Novak20 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dok SDA, SBB, BPS, i BOSS osvajaju u KS preko 100.000 glasova, pripadnici nekih ljevicarskih partija bi da se svadjaju sa DF-om???![]()
- seherzada_begovica
#33325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF svoje preletace i uhljebe uspjesno cisti. To mogu samo velike stranke koje ne zavise od preletaca i uhljeba. Zdravlje stranke je uvijek najprece.Novak20 wrote:U tom DF jatu je bila sila preletača koji su se sasvim lijepo uklopili u SDA. Pa to ne bi ni zlatna ribica zaboravila.seherzada_begovica wrote:DF je u KS dobio maltene vise nego sva ostala ljevica zajedno. DF nema nikakvih problema da svaka ljevicarska partija pojedinacno u KS dobije vise glasova od DF-a na slijedecim izborima.Novak20 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dok SDA, SBB, BPS, i BOSS osvajaju u KS preko 100.000 glasova, pripadnici nekih ljevicarskih partija bi da se svadjaju sa DF-om???![]()
Zamisli kada bi HDZ pocistio svoje uhljebe, pa ne bi mogao sakupiti 10 milja glasova sveukupno i uz najmasovniju kampanju.