Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hipija wrote:
Posteno
nego, hocemo li i mi kakvu peticiju da je okacimo ovdje?
Prelazem da drug crni zbog svog dosadasnjeg angazmana na ovom forumu izabere kanal za online peticiju
Ja sam im slao mail jedno 5-6 puta, a volio bih vidjeti sljedeće kanale u ponudi (kanali obojeni crvenom bojom (ignorišite zelene i plave boje te kanal na poziciji 250), napomena kanale od broj 600 pa nadalje sam stavio čisto iz razloga ako nekada budu dio ponude, mada ja nemam neku pretjeranu želju da ih uvrste u ponudu):
Ako je ovo istina odjavljujem Telemach po isteku ugovora i uzeću mobilni internet od Telecoma.
Ne znam da li kablovski operateri mogu odbiti ovo sto zele da im nakace.
Citao sam ovo , samo me interesuje kako misle privatnika natjerat na ovako nesto.. Koliko ja znam vec je bio jedan pokusaj naplate putem kablovskih operatera ali je to propalo.
Zamisli KKS 15KM + TAKSA 10KM = 25KM.. samo u startu..
samo da kažem da još nisam dobio novu brzinu (duo net paket), stari korisnik (otkad postoji telemach u sarajevu), podatke imate od ranije, ako treba dostavit ću iznova.
ne sekiraj se , bit će do Nove godine sa ovim faznim pustanjem po tri i po korisnika dnevno
Last edited by typeOnegative on 13/06/2016 17:35, edited 1 time in total.
odmor wrote:
Zamisli KKS 15KM + TAKSA 10KM = 25KM.. samo u startu..
Taksa je 7,5KM , a jbg drug neces biti jedini kojem ce takvi racuni dolaziti , placa se i putem BH Telecoma , a meni svaki mjesec svakako inkasant dolazi na vrata.
hemed wrote:da je taksa npr 2 KM niko im se nebi ni protivio i svi bi platili, ali ne, daj ti njima 7 KM za vizu za buducnost i LZN da nam emituju po 1000 put
Ne placa se sadrzaj BHT-a , nego posjedovanje radio-televizijskog prijemnika.
hipija wrote:
Posteno
Prelazem da drug crni zbog svog dosadasnjeg angazmana na ovom forumu izabere kanal za online peticiju
Ja sam im slao mail jedno 5-6 puta, a volio bih vidjeti sljedeće kanale u ponudi (kanali obojeni crvenom bojom (ignorišite zelene i plave boje te kanal na poziciji 250), napomena kanale od broj 600 pa nadalje sam stavio čisto iz razloga ako nekada budu dio ponude, mada ja nemam neku pretjeranu želju da ih uvrste u ponudu):
Ja im pretplatu nikada neću plaćati, besmislenijeg poreza na svijetu nema. Jedina logična stavka je da im Telemach, Telekom i ostali operateri plaćaju za distribuciju kanala, a ove takse za idiote meni sigurno nikada neće naplatiti, a nisu ni do sada uspjeli. Najjači su mi inkasanti kad dođu a ja ih najurim, i onda oni nešta kobajagi prijete. Nije mi problem plaćati, ali da od mog novca uhljebljeni idioti sjede i smišljaju kakvu će novu bljuvotinu od programa izbaciti na račun mog naroda i moje vjere, e to neće ići, a o kvaiteti programa je smiješno i bilo šta napisati.
hemed wrote:da je taksa npr 2 KM niko im se nebi ni protivio i svi bi platili, ali ne, daj ti njima 7 KM za vizu za buducnost i LZN da nam emituju po 1000 put
ma nije bitno sta se placa,bitno je da uzimaju 7 KM ni za sta znaci, kazem ti da je eto 3 KM pretplata, 1KM BHT, 1KM FTV, i 1KM RTRS to ti dodje oko 4,5miliona mjesecno za svakoga ako bi svi to placali a ne vidim razloga da neko ne odvoji 3 km da to ne plati to nije neki luksuz, ali vec 7 km jeste
za 7 km jedan penzioner moze da kupi 1 pile i 2 hljeba i da se hrani citav dan ha ya
Finta! Da je tako na posjedovanje radio-televizijskog prijemnika, onda bi prikupljeni fond isao na sve strane, npr. za penzije i ostalo, a ne za javni rtv servis, striktno.
AnonymousBIH wrote:Ja im pretplatu nikada neću plaćati, besmislenijeg poreza na svijetu nema. Jedina logična stavka je da im Telemach, Telekom i ostali operateri plaćaju za distribuciju kanala, a ove takse za idiote meni sigurno nikada neće naplatiti, a nisu ni do sada uspjeli. Najjači su mi inkasanti kad dođu a ja ih najurim, i onda oni nešta kobajagi prijete. Nije mi problem plaćati, ali da od mog novca uhljebljeni idioti sjede i smišljaju kakvu će novu bljuvotinu od programa izbaciti na račun mog naroda i moje vjere, e to neće ići, a o kvaiteti programa je smiješno i bilo šta napisati.
Ne moze im nijedan operater placati za distribuciju kanala , jer se taksa ne placa za BHT kanal nego sto uopste posjedujes neki radio ili televizijski prijemnik. Kod Telecoma je nekad palila fora da platis racun bez onih 7,5KM za taksu , ne znam kako je to sad uredjeno ali prije je moglo.
hipija wrote:
Posteno
Super izbor, nema sta. Pa ako nemas nista protiv izaberi kanale, pokreni online peticiju, pa cemo vidjeti kako ce sve to ici. Mislim da i drugi nemaju nista protiv, pa ako se 1500 potpisa prikupilo za Televiziju 5, valjda i mi mozemo prekucati tu cifru sa nekim drugim kanalom.
hipija wrote:
Super izbor, nema sta. Pa ako nemas nista protiv izaberi kanale, pokreni online peticiju, pa cemo vidjeti kako ce sve to ici. Mislim da i drugi nemaju nista protiv, pa ako se 1500 potpisa prikupilo za Televiziju 5, valjda i mi mozemo prekucati tu cifru sa nekim drugim kanalom.
Ono što bih ja iskreno najviše trenutno htio imati u ponudi su sljedeći kanali: Cinestar Premiere 1 i 2 HD, Nova TV HR, History 2 HD, Kino TV HD i Planet Earth HD.
Pa eto ako ćete već praviti peticiju, to je moj prioritetni poredak kanala koje bih što prije volio vidjeti na svom TV prijemniku
hipija wrote:
Posteno
Ici ce nikako. On nagruho atraktivni i "nemoguci" kanala. Moglo bi, ako napravimo peticiju za neki niskobudjetni kanal sto mu je studio po nekim podrumima
hipija wrote:Kako ocekivati da narod placa tv taksu kad neki parlamentarci pa i predsjednici stranaka otvoreno pozivaju na izbjegavanje placanja takse.
Igra sa narodom , budi siguran da isti ti likovi placaju taksu.
hemed wrote:
ajde napravite peticiju samo za novu tv jer bolje 1 kanal nego vise njih
Ja sam nedavno slao upit u vezi Nove TV, odnosno pitao sam ih da li mogu nekako "nasljediti" prava na emitiranje ovog kanala, pošto se Nova TV emitira sasvim legalno u okviru ponude Net TV Plus platforme, koja je članica United Grupe.
hipija wrote:Na Nova Tv upravo ide In Magazin, a na Doma TV Mentalist i dobna oznaka 12 u lijevom gornjem uglu
A da je ubace u ponudu, tesko, jako tesko...
Niko ne traži da ide u analognoj ponudi ili u Start paketu, ja sam ih pitao da li se mogu kako dogovoriti da kanal ide u Proširenom paketu, tako da bi Nova TV dobijala "dio kolača" od pretplate.