Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vicious

#33301 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Pitar sa Kariba wrote: 21/04/2021 20:22 Valjda SŠ uvidi koliko je lakse napadacki igrati.
Krste, Il Capitano! ♥️
Nije to bilo toliko do nas, nego je TC izasao bas visoko pa smo imali prostora. Pa sva 3 gola smo iz kontri dali, inace uvijek kad imamo posjed na postavljenu odbranu je patnja.
last mohicans

#33302 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Imam ja teoriju, koja je jos hipoteza, :D Peja i jos neki su morali igrati radi SD,menadzerski igrači. Onako mi baš čudno da je VM danas skontao da neke ubaci. Kad je Zinedin zadnji put igrao,pa i Heba je ulazio kao alternativa,uglavnom. Čak i Bešić zaigra danas. Sto nema Miličevića u MO, više će nam faliti Dupi koji odlično igra.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33303 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ama druze, imas za napad Mesanovica, Krstu, i Fanima imas TSS, Zinedina i Pecija imas Hebiba i Jukica. Odbrana je sama od sebe bila beton do proslog kola. I sta on radi... izmislja Mesanovicu lijevo krilo, stavlja Pejovica na 10-ku :shock: gura Hareta koji je realno ni za sta, bjezi ba kako igrati napadacki (protiv bilo koga) kad ti vezu cine 3 def vezna i Mesanovic desetku.
Vinko ne koristi ono cime raspolazemo i cime smo mljeli.
Da si Velezu dva puta zaprijetio kako treba q bi se kurcili i napadali sa deset igraca.
internazionale

#33304 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Pitar sa Kariba wrote: 21/04/2021 20:41 Ama druze, imas za napad Mesanovica, Krstu, i Fanima imas TSS, Zinedina i Pecija imas Hebiba i Jukica. Odbrana je sama od sebe bila beton do proslog kola. I sta on radi... izmislja Mesanovicu lijevo krilo, stavlja Pejovica na 10-ku :shock: gura Hareta koji je realno ni za sta, bjezi ba kako igrati napadacki (protiv bilo koga) kad ti vezu cine 3 def vezna i Mesanovic desetku.
Da si Velezu dva puta zaprijetio kako treba q bi se kurcili i napadali sa deset igraca.
Joj braca da je ovo privest kraju kako valja
Raigor Stonehoof

#33305 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

"Dupi" :lol:

Jel to nece moc igrat?? :roll:
Maharadza

#33306 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

internazionale wrote: 21/04/2021 20:46
Pitar sa Kariba wrote: 21/04/2021 20:41 Ama druze, imas za napad Mesanovica, Krstu, i Fanima imas TSS, Zinedina i Pecija imas Hebiba i Jukica. Odbrana je sama od sebe bila beton do proslog kola. I sta on radi... izmislja Mesanovicu lijevo krilo, stavlja Pejovica na 10-ku :shock: gura Hareta koji je realno ni za sta, bjezi ba kako igrati napadacki (protiv bilo koga) kad ti vezu cine 3 def vezna i Mesanovic desetku.
.. a onda se nadati nogi onoj neznalici uhljebljenoj, a frajer doveden između ostalog jer je bio trener mlade repke i da forsira djecu/nađe i isprofiliše kakvog novog Mujakića ili sl. a on ih totalno uništio i uvijek isti ziheraško-pičkasti pristup ima sa šablonskim izmjenama itd.

Sreća samo što očito još nije ubio igrače u pojam još, pa se jadnici nekako pokušavaju sami snaći, pošto vide da su totalno ostavljeni bez ikakvog plana igre/konkretnog vođe od trenera.
Last edited by Maharadza on 21/04/2021 21:03, edited 3 times in total.
omega369

#33307 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Nisam zadovoljan. Bolje da smo ispali
Raspadamo se. Sreca pa ce biti slobodnih trenera uskoro na pretek. Neko nas mora spasiti
Logovan

#33308 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Piaty

#33309 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Ova pobjeda je pozitivna samo ako poluci jedan psiholoski efekat za naredne meceve jer za.ebi Kup.

I jos nesto, ako bi Sarajevo uzelo i duplu krunu, to uopce ne mora znaciti da ekipi ne treba remont na kraju sezone.
Ne dao Bog da ovako ostane.
internazionale

#33310 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Maharadza wrote: 21/04/2021 20:59
internazionale wrote: 21/04/2021 20:46
.. a onda se nadati nogi onoj neznalici uhljebljenoj, a frajer doveden između ostalog jer je bio trener mlade repke i da forsira djecu/nađe i isprofiliše kakvog novog Mujakića ili sl. a on ih totalno uništio i uvijek isti ziheraško-pičkasti pristup ima sa šablonskim izmjenama itd.

Sreća samo što očito još nije ubio igrače u pojam još, pa se jadnici nekako pokušavaju sami snaći, pošto vide da su totalno ostavljeni bez ikakvog plana igre/konkretnog vođe od trenera.
Ima još šansi za titulu, skroz su ispuhale ali postoje
Da iščekamo i to
svi u napad

#33311 Re: Utakmice.

Post by svi u napad »

Svaka ti je zlatna :thumbup: :izet: Sve si lijepo objasnio. Ja neki dan nesto slicno napisao. ne mozes igrati sa 2 spica kad je Hare truba a nemas krila. Nisam gledao tekmu danas al iz reportaze vidim da je Hebib bio aktivan. Vec nekoliko puta napisah da su nam Milicevic i Dupovac glavni organizatori igre. Hajd nek smo pobijedili i nek se je vratila nada da mozemo nesto uraditi. Ne mogu iskreno shvatiti da nam se ovo desilo. Ovoliki roster i ti se mucis. No evo mu prilika sad u Mo i onda protiv kona da vidimo ima li stofa kod njega ili nema. Zivjeli.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33312 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Hajd' iskreno, koliko nas se prepalo kad je Mesanovic trebao da poentira? :D
ibizza

#33313 Re: Utakmice.

Post by ibizza »

Pitar sa Kariba wrote: 21/04/2021 23:27 Hajd' iskreno, koliko nas se prepalo kad je Mesanovic trebao da poentira? :D
Hladan bio skroz :D

Realno, lik je igracina... Imam osjećaj da će ga sada krenuti... Vec u subotu ima da zabije 2 komada :izet:
last mohicans

#33314 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Meni se govno stislo, Zubandan mi se vrtio pred očima :lol: :-) a veoma slična situacija.
last mohicans

#33315 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Valjat ce mu za samopouzdanje,kao i ostalima, ali sam misljenja da bi morao biti još bolji, ali ga je mag ugušio lutanjem s pozicije na poziciju. Kad su se danas Heba i Krste ubacivali iz drugog plana, pa i Pejovic koji do sutra ne bi dao gola, lik samo napamet puca, odmah je i Mešanovic došao do daha. Mislim da je sličan tip kao Bilbija iako je Bilbija jos veći killer u 16.
_Reds_

#33316 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

Konacno Zinedin zaigrao, i Mesanovic zabio.

Ovo je vrlo vazno zbog samopouzdanja. Mozda se drmnu sada. Bod u Mostaru bi bio solidan, uz poraz Borca od Veleza. Derby se mora dobiti, a onda ide laksi raspored.
East_side

#33317 Re: Utakmice.

Post by East_side »

_Reds_ wrote: 22/04/2021 00:48 Konacno Zinedin zaigrao, i Mesanovic zabio.

Ovo je vrlo vazno zbog samopouzdanja. Mozda se drmnu sada. Bod u Mostaru bi bio solidan, uz poraz Borca od Veleza. Derby se mora dobiti, a onda ide laksi raspored.
Tekma protiv Krupe je dokazala da za nas ne postoji lakši raspored :mrgreen: sad bukvalno važi onaj slogan "svaka ko da je zadnja", od jedne naizgled rutinske dobili smo jako stresnu sezonu do samog kraja. Na hajr...
last mohicans wrote: 21/04/2021 23:34 Meni se govno stislo, Zubandan mi se vrtio pred očima :lol: :-) a veoma slična situacija.
I meni su se probudila ista sjećanja gledajući onu situaciju :mrgreen: :skoljka:
Logovan

#33318 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote: 21/04/2021 23:27 Hajd' iskreno, koliko nas se prepalo kad je Mesanovic trebao da poentira? :D
Ja sam bio u šoku kada je zaobišao golmana, tačno nisam vjerovao šta gledam, kontam sanjam haha :lol:
Maharadza

#33319 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Piaty wrote: 21/04/2021 21:40 Ova pobjeda je pozitivna samo ako poluci jedan psiholoski efekat za naredne meceve jer za.ebi Kup.

I jos nesto, ako bi Sarajevo uzelo i duplu krunu, to uopce ne mora znaciti da ekipi ne treba remont na kraju sezone.
Ma ne vjerujem da će ovako ostati.. sada je najvažnije uzeti titulu i keš od LP.

A kada nas u Evropi natrpaju kao nikada do sada, onda će i Vijetnamac valjda shvatiti da mu bacaju šuplju i da treba ozbiljan remont praviti, a po meni više u upravljačkoj strukturi nego igračkoj (samo nam treba prava 10-ka i noga Hodžiću da izgledamo kao ozbiljan klub...).

I nadam se da će konačno nekoga dovesti ko će max. gurati mlađe igrače i sve učiniti da pronađe kakvog novog Mujakića ili makar neždo približno jer mi samo tako možemo opstati na duže staze. :thumbup:
sencobih

#33320 Re: Utakmice.

Post by sencobih »

Maharadza wrote: 22/04/2021 08:52
Piaty wrote: 21/04/2021 21:40 Ova pobjeda je pozitivna samo ako poluci jedan psiholoski efekat za naredne meceve jer za.ebi Kup.

Ma ne vjerujem da će ovako ostati.. sada je najvažnije uzeti titulu i keš od LP.

A kada nas u Evropi natrpaju kao nikada do sada, onda će i Vijetnamac valjda shvatiti da mu bacaju šuplju i da treba ozbiljan remont praviti, a po meni više u upravljačkoj strukturi nego igračkoj (samo nam treba prava 10-ka i noga Hodžiću da izgledamo kao ozbiljan klub...).

I nadam se da će konačno nekoga dovesti ko će max. gurati mlađe igrače i sve učiniti da pronađe kakvog novog Mujakića ili makar neždo približno jer mi samo tako možemo opstati na duže staze. :thumbup:
Bolje je osvojiti ligu pa neka nas natrpaju u europi, nego sjediti kući i gledati kako druge natrpavaju.
Vijetnamac je poslovan čovjek koji zna kolike se pare vrte u svijetu fudbala i da za ono sto je uložio u ekipu i tim, ne može ni očekivati ništa više od natrpavanja, sve osim natrpavanja predstavlja uspjeh
Registarska oznaka

#33321 Re: Utakmice.

Post by Registarska oznaka »

Hebibovic mi se ukazao i bolnicki krevet.
Logovan

#33322 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Image
:thumbup: :thumbup:

Vidi se na njima koliko im je stalo, nakon prvog gola odmah se igralo rasterećenije, opuštenije. Valjda jučerašnja utakmica bude prekretnica. :D
omega369

#33323 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Momci izginuli jucer, nema sta. Ovo se trazi :thumbup:
Grean

#33324 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Ako zbog cega treba malo sa rezervom uzeti ovo kao prekretnicu je prije svega to sto je utakmica izgledala drugacije, oni su imali loptu a mi igrali na kontre sto je rijetkost ili bolje reci izuzetak. Mislim da je Tuzla C. jedina ekipa sa kojom imamo negativan omjer u posjedu i po tom je utakmica sa njima specificna.

Ali svakako ce pobjeda dati samopouzdanje a uz to otvoriti i oci Vinku vezano za Velkoskog, Hebibovica, Mustedanagica kontra Milanovica, Milanovica i Milanovica te eventualno i Jukica koji je uz Milanovica x3 imao takodje prednost na obje krilne pozicije u odnosu na Velkoskog i Hebibovica.

Ostaje jos da se Vinko zapita da li je mozda Susic zajedno sa Pejovicem ipak iskljucivo defanzivni vezni a nikako za desetku te da i to pocne gurati pa ko god od njih igrao, mada meni nekako opet drazi Susic iako je sporiji i ljenji. Uz to i ono sa Mesanovicem na poluspicu je bilo pravo lose i ako mora zajedno sa Handzicem onda tacno bolji bude na lijevom krilu.
Piaty

#33325 Re: Utakmice.

Post by Piaty »

Grean wrote: 22/04/2021 16:56 Ali svakako ce pobjeda dati samopouzdanje a uz to otvoriti i oci Vinku vezano za Velkoskog, Hebibovica, Mustedanagica kontra Milanovica, Milanovica i Milanovica te eventualno i Jukica koji je uz Milanovica x3 imao takodje prednost na obje krilne pozicije u odnosu na Velkoskog i Hebibovica.

Ostaje jos da se Vinko zapita da li je mozda Susic zajedno sa Pejovicem ipak iskljucivo defanzivni vezni a nikako za desetku te da i to pocne gurati pa ko god od njih igrao, mada meni nekako opet drazi Susic iako je sporiji i ljenji. Uz to i ono sa Mesanovicem na poluspicu je bilo pravo lose i ako mora zajedno sa Handzicem onda tacno bolji bude na lijevom krilu.
Ne znam zasto uzimati Jukica u razmatranje. Covjek kojem ces procitati ime na pocetku utakmice i koji je samo fizicki prisutan na terenu. Tako da se s tim slazem kao i sa onim sto si napisao o Milanovicu.

Eh u ovom drugom dijelu se ne bih bas slozio s tobom oko jedne cinjenice a to je KAKO UOPCE MOZES POREDITI SUSICA sa Pejovicem. Susic zna igrati lopte, nekad i onakav spor pravi dobar visak, ima i potez...znaci, spor jeste ali svakako od Pejovica (kao i od Milanovica) nema (skoro) nikakve fajde.
Last edited by Piaty on 22/04/2021 19:23, edited 1 time in total.
Post Reply