Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

trcicu trceci

#33276 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:
Mali_Vuk wrote:A vezano za izjavu, vala je komotno mogao i drugačije formulisati rečenicu a da opet istakne koliko mu je važna titula sa Romom.

Ali eto, kad ono hoće.. Sad neka sluša oluju :D
Ne zaboravi da je Dzeko izjavu dao talijanima na engleskom a onda je nasi preveli sa talijanskog
kako god , dovoljno je star da zna sta prica, sve u svemu nije trebao da uzima nikako u kontekstu repku i romu...
Cuj ovog momenta nije trebao, trebas mu ti koji si nakucao 12 hijada postova reci kako se treba izraziti a da pri tome si usput i nepismen
House

#33277 Re: Edin Džeko

Post by House »

jedva čekam da Edin zabije gol i rastjera ove paćenike :)
insomnia78

#33278 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

A vidi, bog zna da mi Dzeko nije omiljeni igrac nase reprezentacije al fakat bezveze dizete tenzije i optuzujete momka za nesto sto nije rek'o
Mali_Vuk

#33279 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

insomnia78 wrote:
Mali_Vuk wrote:A vezano za izjavu, vala je komotno mogao i drugačije formulisati rečenicu a da opet istakne koliko mu je važna titula sa Romom.

Ne zaboravi da je Dzeko izjavu dao talijanima na engleskom a onda je nasi preveli sa talijanskog
Doduše i to je tačno. Ko zna šta je čovjek zapravo i rekao.
mO k3

#33280 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:aha , aha ... dobro
Profesore nauci da kvotas... i hvala ti duboko iz srca kako si lijepo objasnio sta je dzeki rek'o :)
Nista. I pocni citati knjige ;-)
hocu poslusacu te :mrgreen:
Necu te ignorisati , lijepo se nasmijem kada procitam neke tvoje postove :D
mO k3

#33281 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Mali_Vuk wrote:
insomnia78 wrote:

Doduše i to je tačno. Ko zna šta je čovjek zapravo i rekao.
ima i toga... bilo bi lijepo da da izjavu za nase novine da povuce izreceno ili da negira
trcicu trceci

#33282 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:
trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:aha , aha ... dobro
Profesore nauci da kvotas... i hvala ti duboko iz srca kako si lijepo objasnio sta je dzeki rek'o :)
Nista. I pocni citati knjige ;-)
hocu poslusacu te :mrgreen:
Necu te ignorisati , lijepo se nasmijem kada procitam neke tvoje postove :D
arhivirao sam onu izjavu da ce Dzeko veceras odluciti utakmicu i tvoj podsmijeh....
Budi na forumu da te mogu podjebavati
mO k3

#33283 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Vazi jarane , vazi :mrgreen:

cuj arhivirao :lol:

Ah da na moju nepsimenost kako volis reci pogledaj svoj nick pa mi onda pricaj o nepismenosti ... zamoli chmolju da ti ga promjeni :mrgreen:
Edin H.

#33284 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

Meni nesto ova izjava suhveli, kao svojedobno kad prevedose da je Alija rekao da je spreman na podjelu zemlje. Mi lagano u montazu, Alijina izjava prevedena sa naseg na englski, sa engleskog na nas. I ispostavi se da su njegove rijeci imale sasvim drugo znacenje. Znaci trebao bi nam original Dzekine izjave, premda je moguce da je zabrljo, jer ipak mu je engleski drugi strani jezik.
trcicu trceci

#33285 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:Vazi jarane , vazi :mrgreen:

Ah da na moju nepsimenost kako volis reci pogledaj svoj nick pa mi onda pricaj o nepismenosti ... zamoli chmolju da ti ga promjeni :mrgreen:
trci cu, ja trcim sa jednom osobom. E sad ako si skontao anagram, zamisli koja je to poezija
mO k3

#33286 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:Vazi jarane , vazi :mrgreen:

trci cu, ja trcim sa jednom osobom. E sad ako si skontao anagram, zamisli koja je to poezija
ma ti nisi tema zapravo , cuvaj se arhive :mrgreen:
Mali_Vuk

#33287 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

Edin H. wrote:

Meni nesto ova izjava suhveli, kao svojedobno kad prevedose da je Alija rekao da je spreman na podjelu zemlje. Mi lagano u montazu, Alijina izjava prevedena sa naseg na englski, sa engleskog na nas. I ispostavi se da su njegove rijeci imale sasvim drugo znacenje. Znaci trebao bi nam original Dzekine izjave, premda je moguce da je zabrljo, jer ipak mu je engleski drugi strani jezik.
Alija, Alija, gdje će ti duša Alija :D Đe se njega sjeti :lol:

Ma ne treba se svakako paliti na te izjave. Pa fudbaleri su to, nisu grčki retoričari :D
ganjeta

#33288 Re: Edin Džeko

Post by ganjeta »

mO k3 wrote:
ganjeta wrote:Takoje :D .

Edin je patriota samo takva, Edin je World Class, naš kapiten i najbolji strijelac u istoriji naše zemlje!

Sve ostalo je pokušaj par papetonaca i kompleksaša da nešto dokažu drugačije. Standardno :zzzz: .

Večeras kad ga zavuče Interu, ovdje će biti veselo :serbo: :violina: .
Hajde jednom za svaka vremena da ostavimo to na stranu peptovci i zeljini ...
i nemojte uvijek te istu floskulu najbolji strijelac , nego bi zelio da znam sta ti kazes na ovome njegovu izjavu
da li je za osuditi ili ne ???
zapravo kako je tumacis

Ambalaža rotira, ambalaža rotira....hu-ha ispade, hu-ha ispade .

Nadam se da je Zgembo Andislić odgonetnuo sve dileme vezane na ovu temu.
argyle

#33289 Re: Edin Džeko

Post by argyle »

insomnia78 wrote:A vidi, bog zna da mi Dzeko nije omiljeni igrac nase reprezentacije al fakat bezveze dizete tenzije i optuzujete momka za nesto sto nije rek'o
kompletan intervju sa Gazzetta Dello sport:
http://archiviostorico.gazzetta.it/2015 ... cb3a.shtml
Per lo scudetto a cosa rinuncerebbe?«Ai miei gol. Sarei disposto a rimanere a secco fino a fine della stagione Vincere il titolo qui non succede da tanto e sarebbe più importante che andare all?Europeo con la Bosnia, con cui ho già fatto il Mondiale. Se perdessimo con l?Irlanda e non andassimo in Francia, in fondo, sarà solo colpa nostra».
prevod
Za scudetto od cega bi ste odustali? Od svojih golova. Pristao bih da ostanem bez golova do kraja sezone. Ovde se nije osvojila odavno titula i bilo bi vaznije nego otici na Evropsko prvenstvo sa Bosnom, s'kojom sam vec bio na Svjetskom. Ako izgubimo protiv Irske i ne odemo u Francusku, na kraju, bice samo nasa krivica.
preveo ja (lok. Italija).

Eh sad da li je on to bas izjavio nije, koga briga, i slazem se da se bez veze dizu tenzije, tipicno za nas.
Koliko nam je samo dao razloga za slavlje u ovim zadnjim godinama halalim mu svaku izjavu. Kad cemo opet imati jednog napadaca kao sto je on neznam, znam samo da cemo za 10-15 tak godina o njemu pricati svojoj djeci, unucima i govoriti kako je harao Evropom, osvajao prventsva, bio najbolji strijelac repke.
Mali_Vuk

#33290 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

To se može i tumačiti na način da je osvajanje skudeta veće čudo nego odlazak Bosne na prvenstvo, jer Bosna je već umočila na svjetskom :D

I da je Romi više prpa oko tog naslova nego što je nama odlazak na EP.

Skida čovjek pritisak sa reprezentacije :D
moa

#33291 Re: Edin Džeko

Post by moa »

Sta da je izjavio njegova stvar. Uglavnom ja ocekujem da ce on proradit u romi kako bi proradio i u repki.
Bosanski_kralj

#33292 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

Rijetko kad je Džeko u reprezentaciji zakazao, bez obzira na stanje igara za klub. :thumbup:
Tito_i_Partija

#33293 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

ganjeta wrote:
mO k3 wrote:
ganjeta wrote:Takoje :D .

Edin je patriota samo takva, Edin je World Class, naš kapiten i najbolji strijelac u istoriji naše zemlje!

Sve ostalo je pokušaj par papetonaca i kompleksaša da nešto dokažu drugačije. Standardno :zzzz: .

Večeras kad ga zavuče Interu, ovdje će biti veselo :serbo: :violina: .
Hajde jednom za svaka vremena da ostavimo to na stranu peptovci i zeljini ...
i nemojte uvijek te istu floskulu najbolji strijelac , nego bi zelio da znam sta ti kazes na ovome njegovu izjavu
da li je za osuditi ili ne ???
zapravo kako je tumacis

Ambalaža rotira, ambalaža rotira....hu-ha ispade, hu-ha ispade .

Nadam se da je Zgembo Andislić odgonetnuo sve dileme vezane na ovu temu.
Oplakah. :lol: :thumbup:
Jack Be Nimble

#33294 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

Ja ga razumijem. Nije nista pogresno rekao. Bio je san citave drzave da odemo na SP i Dzeko sa ostalima je to nama pruzio. I svi koji su imali nesto u vezi sa repkom tu godinu i po ce ostati zapisani u istoriji BH fudbala zauvijek. On je radio da nas odvede na jedno prvenstvo i uspio. Dosta sa njegove strane.

Kao sto je Wolfsburgu i Citiju donio titulu, nama SP, sada je red da dovede Romu do sljedeceg Skudeta.
insaneinthebrain

#33295 Re: Edin Džeko

Post by insaneinthebrain »

vidi hajduckog srca sto se prishlepo, a ko je mala :skoljka: :run:

Image
insaneinthebrain

#33296 Re: Edin Džeko

Post by insaneinthebrain »

evo ga od prve vcrs :thumbup:

Image
insomnia78

#33297 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

insaneinthebrain wrote:vidi hajduckog srca sto se prishlepo, a ko je mala :skoljka: :run:

Image
O, pa to su stari jarani iz kafane
Image
Vi bgm vec zaboravili kako ga je Mido :D zvao na utakmice samo zbog Spahe i DzekA
Last edited by insomnia78 on 31/10/2015 20:06, edited 1 time in total.
Sir Charles

#33298 Re: Edin Džeko

Post by Sir Charles »

insaneinthebrain wrote:vidi hajduckog srca sto se prishlepo, a ko je mala :skoljka: :run:

Image
Gospođa Ibričić Anita ;-)
insomnia78

#33299 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

E'o jedna stara
Image
:lol: :thumbup:
Tito_i_Partija

#33300 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Ovaj Ibricic sve vise lici na neku karikaturu. :lol: