Bodkin wrote:Capajebo wrote:invincible1921 wrote:
Sad ocekujem negu protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK

Ili u prevodu "daj neka neko drugi odgaja nasu djecu da mi ne moramo"

Mislim da vecina tih sto trazi vojni rok, trazi da neko drugi odgaja tudju djecu jer roditelji nece
Kao neko ko je služio vojni rok, podržavam uvođenje istog, pa makar i na 3 mjeseca.
Da se nauči da poštovati i cijeniti starijeg, autoritet, disciplinu. Da jede šta mu se servira, da ustaje ujutro u 6 i da radi vježbe.
Da nauči kako se slaže krevet i da mu to bude obaveza.
Da bude odvojen od mame i tate.
Ko god je služio za vrijeme "one" JNA o čemu pričam - to je životna škola naučiš se radu i disciplini kao i odgovornosti, prema sebi i prema kolegama, naučiš da imaš zadatke i obaveze koje moraš da izvršiš, da poboljšaš fizičku spremu, da marširaš 25 km pod punom ratnom spremom. Da jedeš šta ti se servira i da tražiš još iako ti se možda gadi.
Da napravi muškarca od nesposobnih šištavaca .
Znam kakav sam otišao, znam kakav sam se vratio.
Sve negativnosti na jednu stranu, ličnog sam mišljenja da je puno više pozitivnih stvari za mladog muškarca. Jedna dobra životna škola.
Ja bih sutra poslao svoje dijete da znam da će proći kroz školu i driling kroz koju sam prošao. Mnogi će pomisliti da nije vrijedno žuljeva, ožiljaka, znoja i, na kraju krajeva, vremena. Ali jeste.
A ne da spavaju do podne k'o međedi. Pa s kafe u kladaru i obrnuto, usput koja đoja i slično. Veze o životu nemaju. Misle da se život svodi na citate iz "Serpico-a".
Znam da od toka nema ništa, jer je danas i ovakav sistem truo i za reseta, samo ka'em.