SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#33276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Cherry-Cherry wrote:
MaksprotivMarksa wrote: Ovo je nesretan slucaj i mogao se desiti i u Velikoj Kladusi, ali stanje u gradu je u najmanju ruku haoticno, estetika cijelog tog polusvijeta je SDA, i zajebite tu pricu da ovo nema veze sa strankama i relativizaciju, ima veze jer se tri decenije radi na kriminalizaciji drustva, svi koji tvrde drugacije su ili glupi ili zlonamjerni.
Upravo tako. Sve je povezano.
Ma skrati mu pricu,to je SDA mentalni sklop,samo krezavi sklop more djecu da podize na pogresan nacin,a da ne govorim o facama sa margina drustvenih
Pogledaj ti samo ko se sve doselio u grad
Ne znas vise ko je odakle,cim se bavi niti bilo sta
Nikakve kontrole nema u unutrasnjim migracijama
Totalni haos nered i bezobrazlum
Haris.ba

#33278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote:
DonieBrasco wrote:Jednog dana kad strada djete nekog mocnika vidjet cete kako je policija efikasna.
:lol:
Policija?
Valjda sud i tuzilastvo?
Sta ima efikasnost policije konkretno sa ovim?
Odradili avoj dio posla,spengali krivce i sta je sad na njima? koji je sad teret i odgovornost na njima???
Pa neće tužio i sudija ići po kafanama i oduzimati čakije i sjekire. Ko bi to trebao da radi?
MaksprotivMarksa

#33279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MaksprotivMarksa »

[/quote]

Ja pricam o sigurnosti a ne o nekim ekonomskim stvarima...nema me sta bit stid izvoli koja te cinjenica zanima ?[/quote]

Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPJ koje se nekaznjeno bavilo kriminalom ?

Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPU koje ubije drugo dijete i za to ne odgovara ?

Interesuje me ime mudonje koji reketira preduzeca poput UNISA, TASA, ENERGOINVESTA, zanatlije itd ?

Interesuje me ime dilera, a da je dijete visioko pozicioniranog duznosnika KPJ ?

Kada i ako mi odgovoris na ovo, ja cu ti se izviniti, pa nastaviti sa pitanjima da vidimo kada je bilo gore i je li uvijek bilo isto.

PS. Nepovoljne socioekonomske okolnosti su jedan od osnovnih preduvjeta za razvijanje kriminaliteta, natocito onog sitno maloljetnickog.[/quote]

Sve si to imo al nisi smio znat da jma, ako si nekim slucajem i sazno onda si moro potrudit da zaboravis to sto si sazno..

Dns imas mogucnost oplest po svemu jer ti zakon to dopusta..e pa izvoli niko ti ne brani pa necu ni ja.[/quote]

:D :D :skoljka:
vjeshalica

#33280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote:
vjeshalica wrote:
DonieBrasco wrote:Jednog dana kad strada djete nekog mocnika vidjet cete kako je policija efikasna.
:lol:
Policija?
Valjda sud i tuzilastvo?
Sta ima efikasnost policije konkretno sa ovim?
Odradili avoj dio posla,spengali krivce i sta je sad na njima? koji je sad teret i odgovornost na njima???
Pa neće tužio i sudija ići po kafanama i oduzimati čakije i sjekire. Ko bi to trebao da radi?
Pa da policija ce cuvati svaki kvadrat jer razularena glasacka masinerija radi sta hoce...koja kafana ovo je javno mjesto ulica...ja sad mogu uzeti sjekiru izaci na ulicu i posvadjat se i ubiti covjeka i kao policija kriva???
Sud i tuzilastvo da rade svoj posao kreteni bi bili iza brave a ne vani pusteni gori nego ikad
made_in_sarajevo

#33281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

negdje na fb vidim djeca sto su bila tu su slikala tijelo i kacili na instagram u fazonu "ludilo u kraju". od roditelja do drzave su svi zakazali i ovo nije samo sad nego svaka generacija nakon rata ima hejbet degenerika i roditelja jos vecih degenerika. jebo majku ako ne bi uveo da roditelji moraju testove raditi i kod doktora ici pa da se utvrdi jel mogu biti roditelji ili ne mogu. kazne bi im pisao i u zatvor slao ako naprave dijete,a nisu sposobni ni o sebi brinuti.

neka sam najgori ali bar nece biti slucajeva kao oni majmuni iz Hadzica kad su dijete ubili, mucili ga, bit ce manje ovakvih slucajeva i pogotovo manje slucajeva kad djeca slikaju svog mrtvog vrsnjaka i kace na instagram da budu kul.

radit ce i policija svoj posao dok mladji koji su usli ne skontaju da jarane i "jarane", brude i ostala govna treba razdvojiti od posla. bit ce onda manje javnog prodavanja droge, otimanja kad mu njegov "brat" pridje koji je sad policajac pa mu samarcinu sveze i sam ga uhapsi. jebiga sad pola mladih u policiji su brude, braca, nargila,snjura, bmw da izgleda sto zajebanije i ocekujemo onda da takav sutra svoje brude ganja po naseljima.
Haris.ba

#33282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote:Pa da policija ce cuvati svaki kvadrat jer razularena glasacka masinerija radi sta hoce...koja kafana ovo je javno mjesto ulica...ja sad mogu uzeti sjekiru izaci na ulicu i posvadjat se i ubiti covjeka i kao policija kriva???
Sud i tuzilastvo da rade svoj posao kreteni bi bili iza brave a ne vani pusteni gori nego ikad
Neki dan na aerodromu u Sarajevu gospođa nosi vojnički nož 10 cm oštrica u torbi. Pitaju je šta će ti, kaže da režem jabuke. Još napravila frku što su joj oduzeli. Kaže, vi to hoćete sebi da uzmete. Samo, radi nestvaranja gužve pustili su je.

Ne opravdavam tužilaštvo i sud, ali narod uopće ne očekuje da će ih neko pitati što nose noževe u javnost. Kada počne se viđati da policija ritualno provjerava sumnjive osobe i oduzima oruđe, da nema nedodirljivih, onda će pasti i nosanje oruđa. To je nešta što treba od policije krenuti. Trenutno vlada atmosfera da policiju ništa ne zanima osim kladionicam ćevapi i bureci.
Last edited by Haris.ba on 26/08/2019 08:37, edited 1 time in total.
vjeshalica

#33283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pa bila je tema po kojem zakonskom osnovu bez naloga suda mene policajac more pretresat da mu ja omogucim uvid u prtljag,vozilo ili dzepove

I drkali ljudi na policiju i tome da nemaju pravo
Eto vam sad

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... -godisnjak

Ronald Osmanovic ubijen
holowey

#33284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

vjeshalica wrote:Pa bila je tema po kojem zakonskom osnovu bez naloga suda mene policajac more pretresat da mu ja omogucim uvid u prtljag,vozilo ili dzepove

I drkali ljudi na policiju i tome da nemaju pravo
Eto vam sad

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... -godisnjak

Ronald Osmanovic ubijen
avaz... sjekirom iskasapio, nozem u vrat...
Nadzorna_ploca

#33285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nadzorna_ploca »

I sta je sad istina? Ovaj pokojnik maltretirao neko drugo dijete i onda dosao buraz od tog dijeteta i presudio pokojniku?
Bodkin

#33286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

Capajebo wrote:
invincible1921 wrote: Sad ocekujem negu protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK :-)
Ili u prevodu "daj neka neko drugi odgaja nasu djecu da mi ne moramo" :mrgreen:
Mislim da vecina tih sto trazi vojni rok, trazi da neko drugi odgaja tudju djecu jer roditelji nece
Naslovnica

#33287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Zna se da se kroz politiku upravlja sudskim i policijskim aparatom i koliko je politika itekako upletena u sve što se oko nas dešava vezano za subjektivan i objektivan osjećaj bezbjednosti građana.
Niko mi ne može reći da iza epidemije narkomanije i, u najblažu ruku, blagog i indolentnog odnosa prema glavnim igračima na našim ulicama, ne stoji neko ili neki veoma utjecajni politički krugovi.
Sve to što oni to ne bi mogli raditi bez dobrih leđa, a tako je "od kada je svijeta i vijeka".
julisiz es grant

#33288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ubijeni je Cigo, tako da moguće da je ovo interna stvar, ako je i ubica iz iste populacije.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#33289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Bodkin wrote:
Capajebo wrote:
invincible1921 wrote: Sad ocekujem negu protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK :-)
Mislim da vecina tih sto trazi vojni rok, trazi da neko drugi odgaja tudju djecu jer roditelji nece
imao bi isto, čak nasilnije nego sad ;-)

šiše i toliko "show off" svega na ulici uništi djecu...
Cherry-Cherry

#33290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Samo izuzetno glup ili zlonamjeran čovjek (SDA uglavnom :mrgreen:) može reći, da ovo nema veze sa politikom.
insomnia78

#33291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Jah. Ovi odrasli u dobu spavanja na klupama pocinise genocid. Toliko o vaspitanju omladine
wewa

#33292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wewa »

tempuser

#33293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

konektovan wrote:Sigurnosna situacija zadovoljavajuca.....
Za sebe smatram da nikad nisam bio delikventan, nego cisti prosjek generacije, tu i tamo legitimisanje, opomena, ali nikad priveden, saslusavan, pa sam i nekim adolescentskim godinama ucestvovao u kuhanjima i marisanama sa drugim "rajama". Neke 1991. godine u tuci ispred Adamsa na C. Vili je lik ispraznio okvir 7,65 na nas, trojica mojih jarana fasovali kuglu, a danas svu dvojica od njih uspjesni i porodicni ljudi, treceg sam izgubio sa radara. Malo prije toga smo se kao naselje pobili prakticno protiv cijele smjene ETSC u B. Potoku (bog zna zbog cega). Koristilo se sve, od 5-zilnih kablova i cjevki od usisivaca do stalaka za muzicke instrumente. Mnogi od onih koji su bili u tom "pohodu" su danas vrlo uspjesni, da ne kazem poznati i javne licnosti!
Prije 32-33 godine je lik od 17 god je zbog neuzvracene ljubavi otisao sa Aneksa na Aerodromsko i sa po 100-njak uboda nozem izmasakrirao jednog od mojih najboljih drugova i njegovu sestru (zadnje sto sam cuo je da je bio kandidat za neku funkciju u kantonu).
Prije 40 godina su Todorovici i Zulici zaustavili tramvaje koliko su se klofali ispred Parkuse, a u dogovorenoj tuci na strani Todora je trebao biti i Dragan Vikic.
Ono sto hocu reci je da je adolescencija zahebana, to su godine kad se djeca dokazuju, imaju snage, al nemaju mozga i uvijek je bilo toga, samo nije bilo klixova, avaza, interneta, dokonih i socijalnih nadrianaliticarki sa klixa da se sve to dize na x-tu potenciju.
Ono cega nije bilo je da u godinu dana ubiju 3 policajca ua duznosti, da stranacki prvaci i drustvena elita kradu drzavu i sav ostali kriminal koji cvjeta zvog nepostojanja drzave! E to je nama nasa SDA dala!
Last edited by tempuser on 26/08/2019 10:02, edited 3 times in total.
Banksy

#33294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

Cherry-Cherry wrote:
Samo izuzetno glup ili zlonamjeran čovjek (SDA uglavnom :mrgreen:) može reći, da ovo nema veze sa politikom.
Naravno da ima, budala vidi,

Što ne bi bila tragedija da u pitanju nije koncept latentnog bezakonja i pravne nesigurnosti koji se ciljano i sistematski uspostavljaju s ciljem lakše kontrole sad već većinski polupismenog, primitivnog i u svakom smislu ovisnog puka,

Red, zakon i pravna država ne odgovaraju vlastima nijedne etničke grupe i entiteta.
Naslovnica

#33295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Bodkin wrote:
Capajebo wrote:
Kao neko ko je služio vojni rok, podržavam uvođenje istog, pa makar i na 3 mjeseca.
Da se nauči da poštovati i cijeniti starijeg, autoritet, disciplinu. Da jede šta mu se servira, da ustaje ujutro u 6 i da radi vježbe.
Da nauči kako se slaže krevet i da mu to bude obaveza.
Da bude odvojen od mame i tate.
Ko god je služio za vrijeme "one" JNA o čemu pričam - to je životna škola naučiš se radu i disciplini kao i odgovornosti, prema sebi i prema kolegama, naučiš da imaš zadatke i obaveze koje moraš da izvršiš, da poboljšaš fizičku spremu, da marširaš 25 km pod punom ratnom spremom. Da jedeš šta ti se servira i da tražiš još iako ti se možda gadi.
Da napravi muškarca od nesposobnih šištavaca .
Znam kakav sam otišao, znam kakav sam se vratio.
Sve negativnosti na jednu stranu, ličnog sam mišljenja da je puno više pozitivnih stvari za mladog muškarca. Jedna dobra životna škola.
Ja bih sutra poslao svoje dijete da znam da će proći kroz školu i driling kroz koju sam prošao. Mnogi će pomisliti da nije vrijedno žuljeva, ožiljaka, znoja i, na kraju krajeva, vremena. Ali jeste.
A ne da spavaju do podne k'o međedi. Pa s kafe u kladaru i obrnuto, usput koja đoja i slično. Veze o životu nemaju. Misle da se život svodi na citate iz "Serpico-a".
Znam da od toka nema ništa, jer je danas i ovakav sistem truo i za reseta, samo ka'em.
8-)
JThomas

#33296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

naravno da se pojedinačni slučaj ne može predvidjeti, ali se na prevenciji može raditi puno više nego što se radi. za ovakvu ekonomiju i spram ostalih segmenata, oni ne znaju šta će od resursa, počev od toga koliko ih ima i kakva kola voze.

i sebi i svojima, kad se lopovi slučajno zajebu, oni mogu i znaju vratiti i auto i torbicu i stvari iz kuće. ne treba im ni sud ni tužilaštvo. mogu i znaju i vama samo neće.
vjeshalica

#33297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

A i Ronald je izgledao obecavajuce za drutvo

Bar po slikana
tempuser

#33298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

JThomas wrote:naravno da se pojedinačni slučaj ne može predvidjeti, ali se na prevenciji može raditi puno više nego što se radi. za ovakvu ekonomiju i spram ostalih segmenata, oni ne znaju šta će od resursa, počev od toga koliko ih ima i kakva kola voze.

i sebi i svojima, kad se lopovi slučajno zajebu, oni mogu i znaju vratiti i auto i torbicu i stvari iz kuće. ne treba im ni sud ni tužilaštvo. mogu i znaju i vama samo neće.
Naravno da je prevencija bitna, ali da ponovim, adolescencija je zajebana stvar, visak hormona i snage, a manjak mozga, toga je uvijek bilo i tu slabo sta tu pomaze!
Ja nako iz glave nabrojah 2-3 slucaja iz "proslih vremena".
To je nekad bio clanak u Crnoj hronici, a danas hajp i top tema na 150 digitalnih medija i 20 strana foruma da se razni analiticari razmasu!
Problem je kriminal kad prodje adosescencija.
Bodkin

#33299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

mk ultra wrote:
Bodkin wrote:
imao bi isto, čak nasilnije nego sad ;-)

šiše i toliko "show off" svega na ulici uništi djecu...
Ma nisam ja za vojni rok ni u ludilu. Samo kazem da ovi sto prizivaju, uglavnom prizivaju ne zbog odgoja svoje djece nego populacije generalno
Hakiz

#33300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Cherry-Cherry wrote:
Naravno da ima, budala vidi,

Što ne bi bila tragedija da u pitanju nije koncept latentnog bezakonja i pravne nesigurnosti koji se ciljano i sistematski uspostavljaju s ciljem lakše kontrole sad već većinski polupismenog, primitivnog i u svakom smislu ovisnog puka,

Red, zakon i pravna država ne odgovaraju vlastima nijedne etničke grupe i entiteta.
A fascinantno je da se to latentno bezakonje i pravna nesigurnost nikada ne okreće protiv njih.

Kako to da nikada jedna poremećena budala, ili kriminalna budala, ili koznako ne krene sjekirom na jednog od njih?
Post Reply