Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#33251 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pirke na golu protiv Italije 
-
palermo
#33252 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Strasno pocinjem .cijeniti Nikolu Jokica. Koji kurac meni treba da igram za reprezentaciju da me.pljuju razni tipusi. Pravi stav.zbunjola71sa wrote: ↑04/06/2024 21:00 dzeko pizdo jedna ako nisi htio i ne mozes igrati mogao si igracima i selektoru dati podrsku uz liniju a ti ko najveca PICKA se povlacis
nadam se da ovaj dres nikad vise neces obuci pa makar ko navijac PICKO
A.Dzekson je objektivno jos davno pokazao manjak inteligencije. Umjesto da kao Jokara davno kaze, ko vas jebe tetrijebi, on tamo ide igrati za nekakvu reprezentaciju. Da se oprostio prije dest godina, sad bi se ovdje pisalo kako je otjeran i slavio se kao Salihamidzic, ili onaj sto danas potpisa za neki portugalski klub a koji je yakodje otjeran iz reprezentacije.
Jebi ga Dzeksone sam si kriv, gledaj sad Jokaru i razmisljaj kako se to radi.
-
Piaty
#33253 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam to davno rekao za Salihamidžića. Dobro je ikako odigrao ijednu utakmicu pogotovo što je tada bilo još i pet puta gore.palermo wrote: ↑05/06/2024 23:26Strasno pocinjem .cijeniti Nikolu Jokica. Koji kurac meni treba da igram za reprezentaciju da me.pljuju razni tipusi. Pravi stav.zbunjola71sa wrote: ↑04/06/2024 21:00 dzeko pizdo jedna ako nisi htio i ne mozes igrati mogao si igracima i selektoru dati podrsku uz liniju a ti ko najveca PICKA se povlacis
A.Dzekson je objektivno jos davno pokazao manjak inteligencije. Umjesto da kao Jokara davno kaze, ko vas jebe tetrijebi, on tamo ide igrati za nekakvu reprezentaciju. Da se oprostio prije dest godina, sad bi se ovdje pisalo kako je otjeran i slavio se kao Salihamidzic, ili onaj sto danas potpisa za neki portugalski klub a koji je yakodje otjeran iz reprezentacije.
Ali valjda taj neki početni optimizam nakon rata, mladalački žar, imamo državu itd itd.
- Edin H.
#33254 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ko ba slavi Salihamidžiċa?
Možda oni koji ga nisu ni gledali kad protiv San Marina dobi žuti da ne bi morao putovati u Valenciju da igra protiv Španije. Jedan od ponajvećih mufljuza koji je igrao za BiH.
Možda oni koji ga nisu ni gledali kad protiv San Marina dobi žuti da ne bi morao putovati u Valenciju da igra protiv Španije. Jedan od ponajvećih mufljuza koji je igrao za BiH.
-
last mohicans
#33255 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zar nije crveni ili drugi žuti? Sad malo tražio taj podatak, iskoči tvoj post iz 2005, i tad si sumnjao u njegov odnos prema repki.
- Edin H.
#33256 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gledao utakmicu protiv San Marina, dobro se sjećam.last mohicans wrote: ↑06/06/2024 01:17Zar nije crveni ili drugi žuti? Sad malo tražio taj podatak, iskoči tvoj post iz 2005, i tad si sumnjao u njegov odnos prema repki.
Napravio žuti pred kraj utakmice bespotrebno pri našem sigurnom vodstvu.
S obzirom da je od prije imao žuti iz prethodnih utakmica nije išao u Valenciju.
To je ona utakmica kad je Misimović zabio, Barbarez igrao štopera, a sudija Beneett, Englez dao dva našima dva crvena kartona, produžio utakmicu šest, a Španci postigli gol u 97. minuti.
Za razliku od Hasana bio sam na utakmici među nekih tridesetak naših navijača.
- luckylaka
#33257 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A sto bi Dzeko bolje prolazio ovdje od ostalih popljuvani redom Sehic,Pjanic,Ibisevic,Spaha,Miske,Lulic,Visca,Bega,Seo...nema kraja
- aCme
#33258 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato smo dobri u mininogometu

- spree
#33259 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
-
palermo
#33260 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni je ovo dobro, ne smijes Dzeki uputiti kritiku, a covjek se wvo deset godina u kontinuitetu pljuje. Ovaj forum je najbolji dokaz za to. Samo prelistas postove.spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
Apropo Modrica, Mandzukica i inih....hajde nadji jedan post u kojem npr. Djecak sa zigicama pljuje nekog od njih. Neces naci. Zato imaju i reprezentaciju i drzavu i istinski su pobjednici balkanskog cirkusa
-
scarface23
#33261 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije baš oko hrvatske reprezentacije sve uvijek bilo idealno. Bilo je tamo loše atmosfere i sukoba Dinamo- Hajduk. Sjetimo se namjernog prekida utakmice protiv Češke na euru 2016, dok su razvaljivali Češku....svastike na Poljudu, s ciljem da se izbaci reprezentacija. Modriću mnogi na jugu zamjeraju odnos s Mamićem. itd.palermo wrote: ↑06/06/2024 14:35Meni je ovo dobro, ne smijes Dzeki uputiti kritiku, a covjek se wvo deset godina u kontinuitetu pljuje. Ovaj forum je najbolji dokaz za to. Samo prelistas postove.spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
Apropo Modrica, Mandzukica i inih....hajde nadji jedan post u kojem npr. Djecak sa zigicama pljuje nekog od njih. Neces naci. Zato imaju i reprezentaciju i drzavu i istinski su pobjednici balkanskog cirkusa
Ali igrači su mentalno pobjednici i previše kvalitetni da bi ih to uznemirilo. Nemaš ih šta previše pljuvati dok ginu na terenu i ostvaruju rezultate.
-
Dugarry
#33262 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisi u pravu, jer Dzeko ne igra za reprezentaciju zbog ovakvih tipova. Igra zato sto voli svoju drzavu, i obican narod.palermo wrote: ↑05/06/2024 23:26Strasno pocinjem .cijeniti Nikolu Jokica. Koji kurac meni treba da igram za reprezentaciju da me.pljuju razni tipusi. Pravi stav.zbunjola71sa wrote: ↑04/06/2024 21:00 dzeko pizdo jedna ako nisi htio i ne mozes igrati mogao si igracima i selektoru dati podrsku uz liniju a ti ko najveca PICKA se povlacis
Svjestan je da kod nas dobar dio drustva istrustriran zbog milion razloga, i da mnogi cesto nisu u stanju biti objektivni i reguju kako reaguju. Covjek igra i zbog sebe samog, jer ga to ispunjava. Da sam na njegovom mjestu, postupio bi isto, i nebi me zaimali komentari ljudi, koji nisu kompetentni.
I jos da kazem, ovakvih stvari ima svugdje, ne samo kod nas. Kao profesionalac, zacepis usi, i furas svoj fazon.
-
palermo
#33263 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne.bas tolikoDugarry wrote: ↑06/06/2024 15:14Nisi u pravu, jer Dzeko ne igra za reprezentaciju zbog ovakvih tipova. Igra zato sto voli svoju drzavu, i obican narod.palermo wrote: ↑05/06/2024 23:26Strasno pocinjem .cijeniti Nikolu Jokica. Koji kurac meni treba da igram za reprezentaciju da me.pljuju razni tipusi. Pravi stav.zbunjola71sa wrote: ↑04/06/2024 21:00 dzeko pizdo jedna ako nisi htio i ne mozes igrati mogao si igracima i selektoru dati podrsku uz liniju a ti ko najveca PICKA se povlacis
Svjestan je da kod nas dobar dio drustva istrustriran zbog milion razloga, i da mnogi cesto nisu u stanju biti objektivni i reguju kako reaguju. Covjek igra i zbog sebe samog, jer ga to ispunjava. Da sam na njegovom mjestu, postupio bi isto, i nebi me zaimali komentari ljudi, koji nisu kompetentni.
I jos da kazem, ovakvih stvari ima svugdje, ne samo kod nas. Kao profesionalac, zacepis usi, i furas svoj fazon.
. Pazi,.mi ne.pricamo o nekom, hajmo reci,.obicnom reprezentayivcu Bosne.i Hercegovine,..mi pricamo o Edinu Dzeki koji je maltene poznatiji od same.drzave. Nije mi se.jednom.desilo da kad.kazem Bosna i Hercegovina ljudi u mene blijedo gledaju i tek kad kazem Dzeko, oni shvate. Ako mi kao drustvo, kao narod ne znamo zastiti od nas samih najbolje medju nama, onda uz kurac.
Sto se tice Dzeke i njegovog razloga da igra, sve pet.
Ali, ovo i nije prica o Edinu, nego o nama.
-
El_comadante
#33264 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Treba ulagati u omladinski fudbal u BiH. Tu je Savez najodgovorniji. Recimo jedne godine Kozara osvoji omladinsku ligu ali su ispali jer je ispala prva ekipa iz PLBiH. To je bilo glupo pravilo od Saveza, neznam jesu li promijenili. Ovo je isto dobar potez o " duploj" registraciji igrača, recimo mladi igrač Sarajeva zbog velike konkurencije ide na posudbu u Radnik Hadžići a u slučaju potrebe, kartoni, povrede, može odigrati koju utakmicu i za Sarajevo u istoj toj sezoni. Koliko će to klubovi koristi ostaje da se vidi. Naravno ima tu još stvari, reformi koje isključivo Savez prvi mora odraditi, pa onda odgovornost polako prelazi na klubove. Početna moraju bh klubovi počet proizvodit igrače za reprezentaciju.
-
Dugarry
#33265 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jasno mi je ko je Edin Dzeko, ali ce uvijek biti ljudi, koji ce naci razlog da ga vrijedjaju. Kako njega, tako i svakog drugog.palermo wrote: ↑06/06/2024 15:39
Ne.bas toliko
. Pazi,.mi ne.pricamo o nekom, hajmo reci,.obicnom reprezentayivcu Bosne.i Hercegovine,..mi pricamo o Edinu Dzeki koji je maltene poznatiji od same.drzave. Nije mi se.jednom.desilo da kad.kazem Bosna i Hercegovina ljudi u mene blijedo gledaju i tek kad kazem Dzeko, oni shvate. Ako mi kao drustvo, kao narod ne znamo zastiti od nas samih najbolje medju nama, onda uz kurac.
Ne mozemo zbog takvih dici ruke od svega. Tako je u svemu, pa i u ovom slucaju.
Vecina ljudi ipak nije takva.
I da se razumijemo, svako se moze kritikovati zbog igre, ali vrijedjanje nije dopustivo, pogotovo kad pricamo o osobi kao sto je Edin. Kao sto kazes, on je najveca reklama nasoj drzavi u zadnjih 15 godina.
-
Dugarry
#33266 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mnoge drzave, u najboljoj omladinskoj ligi ima samo klubove koji imaju licencu za to.El_comadante wrote: ↑06/06/2024 15:42 Treba ulagati u omladinski fudbal u BiH. Tu je Savez najodgovorniji. Recimo jedne godine Kozara osvoji omladinsku ligu ali su ispali jer je ispala prva ekipa iz PLBiH. To je bilo glupo pravilo od Saveza, neznam jesu li promijenili. Ovo je isto dobar potez o " duploj" registraciji igrača, recimo mladi igrač Sarajeva zbog velike konkurencije ide na posudbu u Radnik Hadžići a u slučaju potrebe, kartoni, povrede, može odigrati koju utakmicu i za Sarajevo u istoj toj sezoni. Koliko će to klubovi koristi ostaje da se vidi. Naravno ima tu još stvari, reformi koje isključivo Savez prvi mora odraditi, pa onda odgovornost polako prelazi na klubove. Početna moraju bh klubovi počet proizvodit igrače za reprezentaciju.
Da bi imao tu licencu, kao klub moras ispunjavati odredjene uslove. Na primjer to moze biti teren sa umjetnom travom, trenere sa licencom A i slicni uslovi. To se radi kako bi najbolji igraci isli u klubove koji imaju dobre uvjete za rad sa talentima, i kako bi okupljao najbolje igrace da igraju zajedno.
Kod nas bi najbolje znacilo da u svakom kantomnu, naravno zavisi od broja stanovnika, imas jedan, dva ili tri kluba sa takvom licencom.
Ne znam da li je to najbolji nacin, ali iskustva iz drugih drzava su pozitivna
- ultima_palabra
#33267 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa nije ni Modric nikad digao glas, niti ispravljao krive Drine… a bilo ih je .spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
- JohnnyS
#33268 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ultima_palabra wrote: ↑06/06/2024 16:11Pa nije ni Modric nikad digao glas, niti ispravljao krive Drine… a bilo ih je .spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
Evo dobar tekst na tu temu kome se da:
https://telesport.telegram.hr/price/lic ... e-modrica/
-
palermo
#33269 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve pet.Dugarry wrote: ↑06/06/2024 16:05Jasno mi je ko je Edin Dzeko, ali ce uvijek biti ljudi, koji ce naci razlog da ga vrijedjaju. Kako njega, tako i svakog drugog.palermo wrote: ↑06/06/2024 15:39
Ne.bas toliko
Ne mozemo zbog takvih dici ruke od svega. Tako je u svemu, pa i u ovom slucaju.
Vecina ljudi ipak nije takva.
I da se razumijemo, svako se moze kritikovati zbog igre, ali vrijedjanje nije dopustivo, pogotovo kad pricamo o osobi kao sto je Edin. Kao sto kazes, on je najveca reklama nasoj drzavi u zadnjih 15 godina.
Ja jedino mislim da postoji moralna obaveza da reagujemo.na vrijedjanje dokazano najboljih medju nama. Ako ne reagujes onda si i sudionik vrijedjanja ili kako vec to zovemo.
Zbog toga ja i napisah post.
-
last mohicans
#33270 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije svaka opravdana kritika vrijeđanje, te stvari treba razlučiti. Edin je ikona reprezentacije i ostat će desetljećima kao najbolji, možda i stoljeće. Većina nas neće boljeg doživjeti. Sad, da je imao propusta jeste, da je bio kolovođa u nekim nefudbalskim stvarima, jeste, da je havere skupljao oko sebe, jeste, da je nekad trebao reagirati jače, drugačije, jeste. Ali svi ti nedostaci ne umanjuju njegov učinak za reprezentaciju koji je frapantan i teško dokučiv mnogim nasljednicima kojih i nema. Eto koliko je Demir odrigrao, skoro 30 utakmica, ima jedan gol, jel? Edinovu efikasnost neće zadugo niko stići. On baš treba da igra igru Modrića iz Reala, da pomogne kad može, da je moralna i uzorna vertikala ovim momcima. Meni se dopalo što nije ni ulazio protiv Engleza, pa eto neće ga biti ni protiv Italijana. Treba se navikavati bez njega, moraju se istaći i probati druge opcije. Sigurno će biti utakmica gdje će nam trebati, neka ga. Za Pjanićem i Šehom uopće ne žalim, za Mirom malo više, jer nam je bio korisniji, za Edinom ćemo plakati i to je činjenica.
- dječak sa šibicama
#33271 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Modrica se dakle pljuje i pljuvalo, kao i Dzeku, uvijek ce se naci neki pljuvac sta god bilo. Da je i Dzeko vodio svoju ekipu do finala svjetskog prvenstva, naslo bi se dovoljno pljuvaca da kazu "supak nije dao sve od sebe protiv Armenije".
Oni smatraju da Dzeko treba dati dva litra kriv, a ni tada ne bi bio dobar jer nije dao tri.
Covjek je nosio ekipu, koliko je mogao, Dzeko nema tako kvalitetne saigrace ko Modric pa nije mogao do finala SP ali je vodio do Brazila i jos par odlicnih utakmica. Nije Dzeko kriv sto su mu vecina saigraca lopate, sto ih najcesce vodi neki nedorasli trener i sto sve skupa ne lici na zdravu ekipu.
Ide se kod Seje, pa sta mi ocekujemo, ko da su Modricevi saigraci bolji. Bilic je trojicu iskljucio jer su pijani bauljali oko hotela, unosili onog jednog mortus pijanog u hotel nije mogao hodati. Srna na svakom okupljanju cugao pive, Balic i Cupic (rukomet) su cugali pusili, Cupic je prst izgubio jer je pijan preskako ogradu i prstenom zakacio za zicu pa otkinuo prst. Za komsije da ne govorim, sta je samo Obradovic u bijesu ispricao za top svjetske kosarkase i kako se ponasaju kad se reprezentacija okupi.
To su sujetni ljudi, jako bogati, njima je dolazak u reprezentaciju ne obaveza nego njihova dobra volja. Ne mozes reprezentaciji uvesti strogu disciplinu, Kovac je pokusao pa popio nogu od Modrica i drustva. Uzeo im covjek krv vaditi pa slati na analizu, da vidi cugaju li, odmah su ga skartirali.
Dzeko dodje i sta god uradi, moras mu reci hvala. Nije on duzan, niti ga savez moze platiti, vise ce mu klub platiti da ne dodje i ostane tamo trenirati i cuvati se ozljeda.
Oni smatraju da Dzeko treba dati dva litra kriv, a ni tada ne bi bio dobar jer nije dao tri.
Covjek je nosio ekipu, koliko je mogao, Dzeko nema tako kvalitetne saigrace ko Modric pa nije mogao do finala SP ali je vodio do Brazila i jos par odlicnih utakmica. Nije Dzeko kriv sto su mu vecina saigraca lopate, sto ih najcesce vodi neki nedorasli trener i sto sve skupa ne lici na zdravu ekipu.
Ide se kod Seje, pa sta mi ocekujemo, ko da su Modricevi saigraci bolji. Bilic je trojicu iskljucio jer su pijani bauljali oko hotela, unosili onog jednog mortus pijanog u hotel nije mogao hodati. Srna na svakom okupljanju cugao pive, Balic i Cupic (rukomet) su cugali pusili, Cupic je prst izgubio jer je pijan preskako ogradu i prstenom zakacio za zicu pa otkinuo prst. Za komsije da ne govorim, sta je samo Obradovic u bijesu ispricao za top svjetske kosarkase i kako se ponasaju kad se reprezentacija okupi.
To su sujetni ljudi, jako bogati, njima je dolazak u reprezentaciju ne obaveza nego njihova dobra volja. Ne mozes reprezentaciji uvesti strogu disciplinu, Kovac je pokusao pa popio nogu od Modrica i drustva. Uzeo im covjek krv vaditi pa slati na analizu, da vidi cugaju li, odmah su ga skartirali.
Dzeko dodje i sta god uradi, moras mu reci hvala. Nije on duzan, niti ga savez moze platiti, vise ce mu klub platiti da ne dodje i ostane tamo trenirati i cuvati se ozljeda.
- spree
#33272 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pročitaj opet. Iskonbinovao si dvije rečenice, pa po tome odgovorio. Modric je manje više u svakoj utakmici ginuo za reprezentaciju. Oni imaju taj kult. I svi su buy in u to. Kod nas je toga bilo dok je bio ciro. A taj drugi dio sto si iskombinovao je odnosni na samog dzeku. Realno imao je toliku moć i respekt od igraca do radnika saveza, da je mogao skoro sta je htio. Nije bas puno učinio koliko javnost zna. Recimo da digne moral, da pomogne tom kultu reprezentacije, da insistira na zvanju najboljih, a ne recimo da gura ibricica rahljavog. Jbg zato sam i napisao možda se previse ocekuje. Nije mu država skoro nista dala, a on je dao puno i hvala mu. Da je mogao vise, po mom mišljenju mislim da jeste. Posebno van terena iako to zvanično nije njegov dio posla. Isto tako bilo je par bolikurac utakmica, ali većina su stvarno bile odlične. Tako da hvala mu i nadam se da ce biti tu sto duže.ultima_palabra wrote: ↑06/06/2024 16:11Pa nije ni Modric nikad digao glas, niti ispravljao krive Drine… a bilo ih je .spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
- luckylaka
#33273 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da pogadjam koga sledeceg pripremate za streliste.Anelu ste vec jebali majku,kontam Hadzikadunic,Dedic,Tahirovic ,Demirovic...samo se ceka da krene
-
Dugarry
#33274 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dzeko je mnogo dao ovoj reprezentaciji, i uvijek cu ga postovati!
Ono gdje ljudi grijese, je da igraci kao Dzeko imaju moc da promjene stvari u savezu i drzavi. Ljudi zaboravljaju kada se cijela repka digla protiv saveza, da su ih ovi ignorisali i samo pozvali nove….. Nista im nisu mogli.
Od Dzeke smo uvijek previse ocekivali. Uglavnom, respektujmo ga i budimo zahvalni sto i dan danas ima volju da bude tu.
Ono gdje ljudi grijese, je da igraci kao Dzeko imaju moc da promjene stvari u savezu i drzavi. Ljudi zaboravljaju kada se cijela repka digla protiv saveza, da su ih ovi ignorisali i samo pozvali nove….. Nista im nisu mogli.
Od Dzeke smo uvijek previse ocekivali. Uglavnom, respektujmo ga i budimo zahvalni sto i dan danas ima volju da bude tu.
- Point.
#33275 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stani, tebi smeta rahljavi Ibričić kako ga zoveš a ne smetaju ti Tin Sušić i Anel (remember those?) koji su preko štele (čitaj nepotizam Papeta) povedeni u Brazil za koje je Senijad lično Krojf i Pele?spree wrote: ↑06/06/2024 19:51Pročitaj opet. Iskonbinovao si dvije rečenice, pa po tome odgovorio. Modric je manje više u svakoj utakmici ginuo za reprezentaciju. Oni imaju taj kult. I svi su buy in u to. Kod nas je toga bilo dok je bio ciro. A taj drugi dio sto si iskombinovao je odnosni na samog dzeku. Realno imao je toliku moć i respekt od igraca do radnika saveza, da je mogao skoro sta je htio. Nije bas puno učinio koliko javnost zna. Recimo da digne moral, da pomogne tom kultu reprezentacije, da insistira na zvanju najboljih, a ne recimo da gura ibricica rahljavog. Jbg zato sam i napisao možda se previse ocekuje. Nije mu država skoro nista dala, a on je dao puno i hvala mu. Da je mogao vise, po mom mišljenju mislim da jeste. Posebno van terena iako to zvanično nije njegov dio posla. Isto tako bilo je par bolikurac utakmica, ali većina su stvarno bile odlične. Tako da hvala mu i nadam se da ce biti tu sto duže.ultima_palabra wrote: ↑06/06/2024 16:11Pa nije ni Modric nikad digao glas, niti ispravljao krive Drine… a bilo ih je .spree wrote: ↑06/06/2024 14:29 Jbt ne smiješ više ni kritiku uputiti. Džeko je nas najbolji igrač ikada. Dao je puno nema govora, ali isto tako bilo je ascare kad je odradjivao utakmice. Ima ih dosta koje je prehodao. Sjecam se nekog penala nonšalantnog kad je prebacio tribinu a ne go. Pa agitovao za ex celavog malonogometaša da ide u Brazil. Možda smo svi mi imali prevelika očekivanja od njega. Da bude npr modric u smislu da gine za dobrobit reprezentacije. Da radi na ispravljanju krivih stvari u i oko reprezentacije, jer realno ima tu moć. On je jednostavno plivao nizvodno, cak i svoje neke interese gurao na uštrb reprezentacije. Bez obzira na sve ipak mislim da ima puno više dobrog i valjalo bi da bude tu sve dok može. Isto tako ako nešto ne valja, pa jebem mu mater, zar je problem ako se ukaže na to.
I ne znam otkud sad priča o Džeki, i neigra protiv Italije.