Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
hecimnadri
#33251 Pada Vlada, SDP u oporbi, SBB se raspada
Kako piše Dnevni list dogodilo se u Tuzli,a ja kažem dogodit će se u cijeloj BiH.
Pada Vlada, SDP u oporbi, SBB se raspada
Naročito mi se sviđa ovak drugi dio rečenice,koji će se u konačnici obistiniti 20148bitno je da je počelo..
Naročito mi se sviđa ovak drugi dio rečenice,koji će se u konačnici obistiniti 20148bitno je da je počelo..
-
Canton
#33252 Re: Pada Vlada, SDP u oporbi, SBB se raspada
Nema problema. Kada preuzmu vlast, neka preuzmu i odgovornost.hecimnadri wrote:Kako piše Dnevni list dogodilo se u Tuzli,a ja kažem dogodit će se u cijeloj BiH.
-
muzicar_iz_parka
#33253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Puklo prijateljstvo između Mile i Zlaje???
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Je ... 82513.html
- %tacno*
#33254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije tu imalo sta da pukne osim Zlajinog paksu.muzicar_iz_parka wrote:Puklo prijateljstvo između Mile i Zlaje???
- MuaDib
#33255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mladen Ivanić je 100% upravu kada kaže, da ćemo 2013 gledati čin izbacivanje SDS-a, a 2014 gledati čin istjerivanje SDP-a i SBB iz državne vlasti, jer će SDA pod pritiskom članstva pristati na veće ustupke od SDP-a. I neka i jedne i druge Dodik voza ko debile, a narodu u Federaciji nek se otvore oči i nek više glasa za stvarne bosanskohercegovačke stranke. U tom smislu mislim da treba da se liberalna ljevica okupi oko Naše stranke, što je LDS već uradio, a patriotska ljevica nek se okupi oko SDU, BPS i Komšića. I mislim da će ovo dovesti ponovo do jačanja SBiH. Pa bolje i lajavi Haris, nego manje ili više podmazane gu*ice Lagumdžije i Tihića.
- %tacno*
#33256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
MuaDib wrote:Mladen Ivanić je 100% upravu kada kaže, da ćemo 2013 gledati čin izbacivanje SDS-a, a 2014 gledati čin istjerivanje SDP-a i SBB iz državne vlasti, jer će SDA pod pritiskom članstva pristati na veće ustupke od SDP-a. I neka i jedne i druge Dodik voza ko debile, a narodu u Federaciji nek se otvore oči i nek više glasa za stvarne bosanskohercegovačke stranke. U tom smislu mislim da treba da se liberalna ljevica okupi oko Naše stranke, što je LDS već uradio, a patriotska ljevica nek se okupi oko SDU, BPS i Komšića. I mislim da će ovo dovesti ponovo do jačanja SBiH. Pa bolje i lajavi Haris, nego manje ili više podmazane gu*ice Lagumdžije i Tihića.
ja pocinjem sve vise da se slazem sa tvojim stavovima...
-
muzicar_iz_parka
#33257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači prate evropske trendove, kad ovi iz EU čuju koliki pederi su nam na vlasti, odmah će nas pustiti unutra.%tacno* wrote:
Nije tu imalo sta da pukne osim Zlajinog paksu.
Nama i ne treba ona parada, gledamo je svaki dan na TVu.
-
StupskaBitanga
#33258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ako nam je Haris bolji nek se svi ubijemo kolektivno
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#33259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
StupskaBitanga wrote:ako nam je Haris bolji nek se svi ubijemo kolektivno
- %tacno*
#33260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
od dvojice sigurnoStupskaBitanga wrote:ako nam je Haris bolji nek se svi ubijemo kolektivno
-
Canton
#33261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
muzicar_iz_parka wrote:Puklo prijateljstvo između Mile i Zlaje???
Nije ba.. nego je SDA ponudila više
-
muzicar_iz_parka
#33262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čega???Canton wrote:muzicar_iz_parka wrote:Puklo prijateljstvo između Mile i Zlaje???
Nije ba.. nego je SDA ponudila više
SDA nema više vlast ni u FBiH ni na državnom nivou, znači bez uticaja.
-
hercegovac_pravi
#33263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čuuuuuj moja ti ?? Veliš oko Naše Stranke..MuaDib wrote:Mladen Ivanić je 100% upravu kada kaže, da ćemo 2013 gledati čin izbacivanje SDS-a, a 2014 gledati čin istjerivanje SDP-a i SBB iz državne vlasti, jer će SDA pod pritiskom članstva pristati na veće ustupke od SDP-a. I neka i jedne i druge Dodik voza ko debile, a narodu u Federaciji nek se otvore oči i nek više glasa za stvarne bosanskohercegovačke stranke. U tom smislu mislim da treba da se liberalna ljevica okupi oko Naše stranke, što je LDS već uradio, a patriotska ljevica nek se okupi oko SDU, BPS i Komšića. I mislim da će ovo dovesti ponovo do jačanja SBiH. Pa bolje i lajavi Haris, nego manje ili više podmazane gu*ice Lagumdžije i Tihića.
-
dragonz
-
dragonz
- heckler
#33266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naletih na slucajnu sliku Vlade ZHK.

Termin "Zupanija" Ustavni Sud FBIH proglasio neustavnim ne jednom nego 2 puta.
erceg-bosansku saharu Ustavni Sud FBIH proglasio neustavnim.
Krst na zidu javne institucije.
I jope ugrozeni i majorizirani

Termin "Zupanija" Ustavni Sud FBIH proglasio neustavnim ne jednom nego 2 puta.
erceg-bosansku saharu Ustavni Sud FBIH proglasio neustavnim.
Krst na zidu javne institucije.
I jope ugrozeni i majorizirani
-
Lounge Act
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
KajČe, loMa da riješimo neke stvari u vezi sa Princom Neonkom, pa da krenemo ''preko vode do slobode''.Lounge Act wrote:http://www.bebac.com/vesti/izmene-zakon ... trudnicama
Bar pricaju o tome, a kod nas niko nista![]()
Trudnjačama i porodiljama sam ja otvorio temu na podforumu Zdravlje. Tamo one pričaju o zgodama zakonskim i tako to.
- Co0l
#33269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U aprilu osnivačka skupština stranke Željka Komšića
Osnivačka skupština nove stranke Željka Komšića bit će održana 7. aprila u Sarajevu, saznaje Klix.ba.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-aprilu ... /130310038
-
udrch
#33270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
77.500.000 : 348 = 222.701 KMObjavljen tender za izvođača radova na državnom zatvoru
Ministarstvo pravde BiH objavilo je tender za izvođača radova na izgradnji državnog zatvora, čiji se početak očekuje na jesen.
Rok za dostavljanje ponuda je 15. maj, nakon čega će uslijediti evaluacija ponuda i izbor izvođača radova.
"Stvaranju uslova za početak glavnih radova prethodile su brojne aktivnosti na pripremi novog projekta i njegovoj reviziji", rekla je Srni portparol Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.
Ona je precizirala da su završeni obimni tehnički i građevinski pripremni radovi, uključujući izgradnju pristupnog puta i rasvjete, geomehanička ispitivanja i deminiranje terena, izradu testnih bunara, te brojne druge aktivnosti.
Bakićeva je naglasila da je novi projekat u potpunosti usklađen sa evropskim standardima koji predviđa izgradnju najsavremenije i najbezbjednije zatvorske ustanove u regionu.
Objekat će imati neto površinu od oko 24.000 metara kvadratnih, a u njemu će zatvorsku kaznu izdržavati 348 osuđenika i pritvorenika Suda BiH.
Smještaj najtežih osuđenika u ovaj zatvor rasteretiće kapacitete drugih kazneno-popravnih institucija i omogućiti resocijalizaciju osoba osuđenih za lakše oblike kriminala.
Bakićeva je rekla da će objekat imati minimalne troškove za energente zbog maksimalne uštede energije kroz korištenje samoobnovljivih izvora, te minimalne troškove održavanja.
Ona je podsjetila da je do pomjeranja prvobitnih rokova za izgradnju državnog zatvora došlo zbog revizije starog i izrade novog projekta, odnosno njegovog usklađivanja sa najnovijim zatvorskim pravilima.
Troškove izrade novog projekta u potpunosti je finansirala EU. Zbog povećanja ukupne površine zavoda, komunalnih troškova, bezbjednosnih sistema, pristupnih puteva i drugih neophodnih radova, vrijednost radova je povećan na oko 77,5 miliona KM.
Bakićeva je rekla da će projekat biti finansiran iz donatorskih, kreditnih i domaćih sredstava i podsjetila da je odlukom Savjeta ministara BiH od novembra prošle godine izgradnja ovog objekta proglašena dugoročnim kapitalnim ulaganjem.
jebem im mamicu nezajažljivu..
-
muzicar_iz_parka
#33271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve po evropskim standardima, pa i zatvori.
Da se mene pita, ja bi napravio kapacitete od najmanje 50 000 novih zatvoreničkih mjesta, ovo sada je ludo, teški kriminalci nakon obrade ne idu u pritvor zbog manjka kapaciteta, osuđeni se veoma često puštaju prije vremena.
Da se mene pita, ja bi napravio kapacitete od najmanje 50 000 novih zatvoreničkih mjesta, ovo sada je ludo, teški kriminalci nakon obrade ne idu u pritvor zbog manjka kapaciteta, osuđeni se veoma često puštaju prije vremena.
-
udrch
#33272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pa neće ni dalje ići u zatvor..vidiš da im pravimo hotel..preko 200 hiljada po zatvoreniku..
a osim toga šta je 348 mjesta za kapacitete kakve mi imamo..nama bi trebalo ovakvih bar 30 komada dok se ne snađemo..
a osim toga šta je 348 mjesta za kapacitete kakve mi imamo..nama bi trebalo ovakvih bar 30 komada dok se ne snađemo..
-
muzicar_iz_parka
#33273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko zna, možda je to neko eksluzivno mjesto za sadašnje vođe, čim EU finansira izradu projekta, nećeš "elitu" slati u Zenicu ili Foču. I u bivšom sistemu su politički zatvori bili posebni.udrch wrote:pa neće ni dalje ići u zatvor..vidiš da im pravimo hotel..preko 200 hiljada po zatvoreniku..
- Novi_Nick
#33274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Privreda
Velike firme iz Hrvatske prebacuju se u BiH
SRNA - 13.03.2013 13:58
BANJALUKA - Gubitak povlaštenog carinskog režima koji Hrvatska ima sa članicama Cefte i najvažnijim trgovinskim partnerima – BiH i Srbijom dovešće do gubljenja tri do četiri hiljade radnih mjesta, jer neke firme planiraju da prebace proizvodnju u susjedne zemlje.
Preduzetnički krugovi u Hrvatskoj i ekonomski analitičari očekuju pad plasmana proizvoda i izvoza, ali i preseljenje proizvodnje iz Hrvatske prema jugoistoku. “Mira” iz Prijedora priprema se za preuzimanje proizvodnje “Kraševog” izvoznog asortimana, “Frank” je već proširio svoje pogone u Grudama, a u Čitluku sa velikim zanimanjem čekaju dolazak “Gavrilovića”, koji bi uložio u lokalnu mesnu industriju.
Očekuje se konačna odluka hrvatskog “Adrisa”, najvećeg carinskog gubitnika, za koga se takođe spekulše da će preseliti proizvodnju cigareta iz Istre u BiH, jer 60 odsto cigareta, izrađenih u Kanfanaru, konzumiraju stanovnici Srbije, Makedonije i BiH.
Prema nekim analizama i tvrdnjama medija, proizvodnja cigareta namijenjena susjednim tržištima bila bi prebačena u Banjaluku ili Mostar.
Preduzetnici navode da su proteklih godina upozoravali na probleme koje će, nakon ulaska Hrvatske u EU, imati hrvatske kompanije koje posluju na tržištima zemalja Cefte. “Adris grupa” navodi da će godišnje za izvoz u zemlje Cefte plaćati deset miliona evra skuplje carine, ako kojim slučajem do 1. jula ne dođe do preokreta u carinskom režimu. Zemlje Cefte za većinu svojih proizvoda koje izvoze u EU imaju povlašten carinski tretman, ali taj reciprocitet ne vrijedi kad je riječ o proizvodnji iz EU koja se plasira na tržište Cefte.
Mnoge hrvatske firme naći će se u velikim problemima. Pogoršaće im se pozicija na strateškom tržištu, a male su šanse da taj gubitak nadoknade plasmanom u EU – prenose hrvatski mediji.
Konditori će na izvoz u zemlje Cefte u prosjeku plaćati 15 do 18 odsto carine, zbog čega bi mogli izgubiti i kupce i zaradu.
Jedno od rješenja je preseljenje proizvodnje.
“Kraš” zapošljava 1.500 radnika, a u Prijedoru oko 400. Prebaci li izvozni asortiman u Prijedor – u Zagrebu će se pojaviti višak. Istu dilemu prati i “Zvečevo”, jer će dio proizvodnje iz pogona u Požegi vjerovatno otići put Čapljine.
“Gavrilović” će zapošljavati u Čitluku, a ne u Petrinji. Prosječna carina pri izvozu hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Srbiju biće povećana sa 4,5 na 13,2 odsto. Mnoge firme su odavno otvorile ili kupile fabrike u Srbiji, poput “Vindije”, “Atlantika, “Agrokora”.
Eksperti upozoravaju da će izlazak iz Cefte donijeti Hrvatskoj pad BDP-a 0,4 odsto već u ovoj godini
http://www.nezavisne.com/posao/privreda ... 83803.html
Velike firme iz Hrvatske prebacuju se u BiH
SRNA - 13.03.2013 13:58
BANJALUKA - Gubitak povlaštenog carinskog režima koji Hrvatska ima sa članicama Cefte i najvažnijim trgovinskim partnerima – BiH i Srbijom dovešće do gubljenja tri do četiri hiljade radnih mjesta, jer neke firme planiraju da prebace proizvodnju u susjedne zemlje.
Preduzetnički krugovi u Hrvatskoj i ekonomski analitičari očekuju pad plasmana proizvoda i izvoza, ali i preseljenje proizvodnje iz Hrvatske prema jugoistoku. “Mira” iz Prijedora priprema se za preuzimanje proizvodnje “Kraševog” izvoznog asortimana, “Frank” je već proširio svoje pogone u Grudama, a u Čitluku sa velikim zanimanjem čekaju dolazak “Gavrilovića”, koji bi uložio u lokalnu mesnu industriju.
Očekuje se konačna odluka hrvatskog “Adrisa”, najvećeg carinskog gubitnika, za koga se takođe spekulše da će preseliti proizvodnju cigareta iz Istre u BiH, jer 60 odsto cigareta, izrađenih u Kanfanaru, konzumiraju stanovnici Srbije, Makedonije i BiH.
Prema nekim analizama i tvrdnjama medija, proizvodnja cigareta namijenjena susjednim tržištima bila bi prebačena u Banjaluku ili Mostar.
Preduzetnici navode da su proteklih godina upozoravali na probleme koje će, nakon ulaska Hrvatske u EU, imati hrvatske kompanije koje posluju na tržištima zemalja Cefte. “Adris grupa” navodi da će godišnje za izvoz u zemlje Cefte plaćati deset miliona evra skuplje carine, ako kojim slučajem do 1. jula ne dođe do preokreta u carinskom režimu. Zemlje Cefte za većinu svojih proizvoda koje izvoze u EU imaju povlašten carinski tretman, ali taj reciprocitet ne vrijedi kad je riječ o proizvodnji iz EU koja se plasira na tržište Cefte.
Mnoge hrvatske firme naći će se u velikim problemima. Pogoršaće im se pozicija na strateškom tržištu, a male su šanse da taj gubitak nadoknade plasmanom u EU – prenose hrvatski mediji.
Konditori će na izvoz u zemlje Cefte u prosjeku plaćati 15 do 18 odsto carine, zbog čega bi mogli izgubiti i kupce i zaradu.
Jedno od rješenja je preseljenje proizvodnje.
“Kraš” zapošljava 1.500 radnika, a u Prijedoru oko 400. Prebaci li izvozni asortiman u Prijedor – u Zagrebu će se pojaviti višak. Istu dilemu prati i “Zvečevo”, jer će dio proizvodnje iz pogona u Požegi vjerovatno otići put Čapljine.
“Gavrilović” će zapošljavati u Čitluku, a ne u Petrinji. Prosječna carina pri izvozu hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Srbiju biće povećana sa 4,5 na 13,2 odsto. Mnoge firme su odavno otvorile ili kupile fabrike u Srbiji, poput “Vindije”, “Atlantika, “Agrokora”.
Eksperti upozoravaju da će izlazak iz Cefte donijeti Hrvatskoj pad BDP-a 0,4 odsto već u ovoj godini
http://www.nezavisne.com/posao/privreda ... 83803.html
-
VjecitiStudent
#33275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Aha, "po evropskim standardima"muzicar_iz_parka wrote:Sve po evropskim standardima, pa i zatvori.
Jeste, klepili su ih malo po ušima, ali decenije će proći prije no što na kraju budu primorani da išta promijene. Puno je bitnije Italiji da su im zatvorenici iza rešetaka, no da se neki lijepi standardi ne poštuju.The European Court of Human Rights ruled on a case brought in 2009 by seven inmates in two separate prisons who complained that they each were forced to share a 9 square-meter (10.8-squard yard) cell with two other people, giving each inmate 3 square meters (3.6 square yards) of personal space. The men also said they didn't have regular hot water or lighting.
...
The Italian prison rights group Antigone estimates that Italian prisons are currently at 142 percent capacity, with some individual prisons at 268 percent capacity.
http://news.yahoo.com/eu-court-fines-it ... 38911.html
Cijela stvar sa ovim zatvorom je, ko i sve ostalo kod nas, što je veći novac u pitanju, to je bolje i "ugrađivanje".