SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

kloniran

#33251 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Capajebo wrote:Svi koji u ovakvim slucajevima spominju bilo koje stranke su bolesni u mozak, u istoj mjeri kao i oni koje optuzuju.
Nije mi jasno kako vas nije stid, odrasle osobe i spustate se tako nisko da svaku jebenu priliku iskoristite da hraknete na neku stranku. Bolest.
:thumbup:
AmirBaa

#33252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmirBaa »

Ci-Nick wrote:Ima ona,."Porodica je osnovna ćelija društva".
Dakle, da li će neko biti nasilnik ili lopovčina,.. u najvećoj mjeri na to utječe porodica, što kroz gene. što kroz odgoj.
Društvo još ima neki utjecaj, a političari nikakav.
ali lakse je kriviti jale, bube, shishe (niceg tog nije bilo recimo kad je Denis ubijen), stranke itd nego se suociti sa realnoscu
i agree

#33253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

AmirBaa wrote:
Ci-Nick wrote:Ima ona,."Porodica je osnovna ćelija društva".
Dakle, da li će neko biti nasilnik ili lopovčina,.. u najvećoj mjeri na to utječe porodica, što kroz gene. što kroz odgoj.
Društvo još ima neki utjecaj, a političari nikakav.
ali lakse je kriviti jale, bube, shishe (niceg tog nije bilo recimo kad je Denis ubijen), stranke itd nego se suociti sa realnoscu
a kakva ti je realnost,70%omladine dimi sisu,slusa te neke pjesme sto pola ne razumijes sta kazu,20% se drogira ovo 10% je normalno.
Melbourne_Australia

#33254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melbourne_Australia »

Nadzorna_ploca wrote:Omladina je slika i prilika drzave. Nasa i nije za pohvaliti. Neka nam je Bog na pomoci.
Jesi siguran?

Ovo je svakodnevnica recimo u Melbourne...Ubistva i sve ono najgore...A Australija je sredjena drzava kao malo koja...Ljudi nasi ne kontaju da je ovo nista , kako je vani...Da smo mi mirna zemlja po ovom pitanju, samo su nadrkani ljudi i kad se desi nesto , odmah ide prica i ono najgore...U Melbourne, u kuce upadaju redovno i kradu kljuceve od auta pred tobom, ljudi se probude ali ne smiju nista..Kod nas kad bi se to desilo, bilo bi "jebo ovu drzavu i ovaj grad...
MaksprotivMarksa

#33255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MaksprotivMarksa »

Pa momcino, jesi li ti normalan, Melburn je petomilionska svjetska metropola, a Sarajevo je kasaba sa najmanje 13 puta manje stanovnika, ne kazem da je stanje grozno, ali znam sta sam vidjao u toku odrastanja, jedno vrijeme nam je bilo da vidimo skaknje po glavi svaku noc u parku, i u Sarajevu se ljudima otima imovina, koliko ljudi je zatvorilo biznis u ovom gradu, svi placaju reket, od lokalnog granapa do velikih firmi, a sve je to normalno, ali nije normalno ako se desava pod patronatom drzave.

Ovo je nesretan slucaj i mogao se desiti i u Velikoj Kladusi, ali stanje u gradu je u najmanju ruku haoticno, estetika cijelog tog polusvijeta je SDA, i zajebite tu pricu da ovo nema veze sa strankama i relativizaciju, ima veze jer se tri decenije radi na kriminalizaciji drustva, svi koji tvrde drugacije su ili glupi ili zlonamjerni.
i agree

#33256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

australija sredjena drzava bosna nije,ovde vlada zakon samo za neke,ne mozes mjerit divlji zapad i australiju nikako.
invincible1921

#33257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Ma pisete gluposti budala je vazda bilo i bice ih....smijem se zaklet da je prije rata bilo dosta opasnije po ulici nego sad.

Kljucna stvar je kucni odgoj a naravno mogni ga nisu imali a nemaju ga ni danas.

Sad ocekujem neku protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK :-)
Last edited by invincible1921 on 26/08/2019 00:20, edited 1 time in total.
Capajebo

#33258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

invincible1921 wrote: Sad ocekujem negu protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK :-)
Ili u prevodu "daj neka neko drugi odgaja nasu djecu da mi ne moramo" :mrgreen:
invincible1921

#33259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

Capajebo wrote:
invincible1921 wrote: Sad ocekujem negu protu teoriju u fazonu DAJ VOJNI ROK :-)
Ili u prevodu "daj neka neko drugi odgaja nasu djecu da mi ne moramo" :mrgreen:
Sto je najgore ovi ne bi ni dosli do vojske jos :-)
MaksprotivMarksa

#33260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Volio bih upoznati reketase prijeratne i pitati ih je li to bilo tako unosno zanimanje, volio bih upoznati djecu visokih funkcionera partije koji se bave kriminalom, volio bih upoznati hiljade ljudi koji iznajmljuju stan prije rata i ne mogu naci posao, volio bih upoznati hiljade ljudi koji dizu kredite da obezbjede normalan zivot, pustite tu suplju kao prije rata bilo gore, pa i u Melburnu ima kriminala, nigdje u civiliziranom svijetu, a ni u toj Jugoslaviji nije kriminal bio na vrhu drustva, statusni simbol, najveci nasilnici i klosari su zlatna mladez kermita, djeca "zasluznih" komandanata i tako dalje, branite vi i dalje taj sistem zbog plate ili pogodnosti, ali sutra ako ne daj Boze ostanete bez potomaka i bez pravde, mozda tada shvatite sta je problem.
invincible1921

#33261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote:Volio bih upoznati reketase prijeratne i pitati ih je li to bilo tako unosno zanimanje, volio bih upoznati djecu visokih funkcionera partije koji se bave kriminalom, volio bih upoznati hiljade ljudi koji iznajmljuju stan prije rata i ne mogu naci posao, volio bih upoznati hiljade ljudi koji dizu kredite da obezbjede normalan zivot, pustite tu suplju kao prije rata bilo gore, pa i u Melburnu ima kriminala, nigdje u civiliziranom svijetu, a ni u toj Jugoslaviji nije kriminal bio na vrhu drustva, statusni simbol, najveci nasilnici i klosari su zlatna mladez kermita, djeca "zasluznih" komandanata i tako dalje, branite vi i dalje taj sistem zbog plate ili pogodnosti, ali sutra ako ne daj Boze ostanete bez potomaka i bez pravde, mozda tada shvatite sta je problem.
Bilo je svega toga i bice ga uvijek ....pa vi guslajte koliko hocete. Ja ti garantujem da je srajevo sigurniji grad nego prije rata, a ima dosta vise stanovnika. :bih:
MaksprotivMarksa

#33262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Samo mi odgovori na pitanja, dokazi mi jedan dio tvrdnji i sve ok, da li te je barem malo stid ?
invincible1921

#33263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote:Samo mi odgovori na pitanja, dokazi mi jedan dio tvrdnji i sve ok, da li te je barem malo stid ?
Ja pricam o sigurnosti a ne o nekim ekonomskim stvarima...nema me sta bit stid izvoli koja te cinjenica zanima ?
MaksprotivMarksa

#33264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

invincible1921 wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Samo mi odgovori na pitanja, dokazi mi jedan dio tvrdnji i sve ok, da li te je barem malo stid ?
Ja pricam o sigurnosti a ne o nekim ekonomskim stvarima...nema me sta bit stid izvoli koja te cinjenica zanima ?
Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPJ koje se nekaznjeno bavilo kriminalom ?

Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPU koje ubije drugo dijete i za to ne odgovara ?

Interesuje me ime mudonje koji reketira preduzeca poput UNISA, TASA, ENERGOINVESTA, zanatlije itd ?

Interesuje me ime dilera, a da je dijete visioko pozicioniranog duznosnika KPJ ?

Kada i ako mi odgovoris na ovo, ja cu ti se izviniti, pa nastaviti sa pitanjima da vidimo kada je bilo gore i je li uvijek bilo isto.

PS. Nepovoljne socioekonomske okolnosti su jedan od osnovnih preduvjeta za razvijanje kriminaliteta, natocito onog sitno maloljetnickog.
i agree

#33265 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

invincible1921 wrote: Ja ti garantujem da je srajevo sigurniji grad nego prije rata, a ima dosta vise stanovnika. :bih:
jes zato sto je svaki cetvrti covjek naoruzan :lol:
rumenige_brajtner

#33266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

Melbourne_Australia wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Omladina je slika i prilika drzave. Nasa i nije za pohvaliti. Neka nam je Bog na pomoci.
Jesi siguran?

Ovo je svakodnevnica recimo u Melbourne...
Boli me qrac. Ovdje nije i ne treba bit.
aldinjo

#33267 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aldinjo »

Capajebo wrote:Svi koji u ovakvim slucajevima spominju bilo koje stranke su bolesni u mozak, u istoj mjeri kao i oni koje optuzuju.
Nije mi jasno kako vas nije stid, odrasle osobe i spustate se tako nisko da svaku jebenu priliku iskoristite da hraknete na neku stranku. Bolest.
Itekakva bolest. Nevjerovatno. :run:
aldinjo

#33268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by aldinjo »

rumenige_brajtner wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Jesi siguran?

Ovo je svakodnevnica recimo u Melbourne...
Boli me qrac. Ovdje nije i ne treba bit.
Ne psuj!
el_bake007

#33269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by el_bake007 »

nargile i jala brat su krivi za sve
invincible1921

#33270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by invincible1921 »

MaksprotivMarksa wrote:
invincible1921 wrote:
Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPJ koje se nekaznjeno bavilo kriminalom ?

Interesuje me dijete visokog zvanicnika KPU koje ubije drugo dijete i za to ne odgovara ?

Interesuje me ime mudonje koji reketira preduzeca poput UNISA, TASA, ENERGOINVESTA, zanatlije itd ?

Interesuje me ime dilera, a da je dijete visioko pozicioniranog duznosnika KPJ ?

Kada i ako mi odgovoris na ovo, ja cu ti se izviniti, pa nastaviti sa pitanjima da vidimo kada je bilo gore i je li uvijek bilo isto.

PS. Nepovoljne socioekonomske okolnosti su jedan od osnovnih preduvjeta za razvijanje kriminaliteta, natocito onog sitno maloljetnickog.
Sve si to imo al nisi smio znat da jma, ako si nekim slucajem i sazno onda si moro potrudit da zaboravis to sto si sazno..

Dns imas mogucnost oplest po svemu jer ti zakon to dopusta..e pa izvoli niko ti ne brani pa necu ni ja.
cyprus

#33271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cyprus »

Tragedija je ovo strašna, nema priče :sad: :sad:

Međutim, pretjeruje se sa ovom pričom o nekakvom haosu, ludilu, kriminalu epskih razmjera... Naravno da kriminala ima, ali ima ga svugdje i u najrazvijenijim zemljama, tamo gdje je ljudska civilizacija doživjela vrhunac, i ne bih rekao da smo mi nešto puno gori od njih...

Prema ovome:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... icide_rate

imamo istu stopu ubistava kao Velika Britanija, Finska i Danska...
vjeshalica

#33272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

DonieBrasco wrote:Jednog dana kad strada djete nekog mocnika vidjet cete kako je policija efikasna.
:lol:
Policija?
Valjda sud i tuzilastvo?
Sta ima efikasnost policije konkretno sa ovim?
Odradili avoj dio posla,spengali krivce i sta je sad na njima? koji je sad teret i odgovornost na njima???
Dead Man Walking

#33273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Vidjeli smo kako je mocna nakon sto su policajci i sami nastradali.
Cherry-Cherry

#33274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

MaksprotivMarksa wrote: Ovo je nesretan slucaj i mogao se desiti i u Velikoj Kladusi, ali stanje u gradu je u najmanju ruku haoticno, estetika cijelog tog polusvijeta je SDA, i zajebite tu pricu da ovo nema veze sa strankama i relativizaciju, ima veze jer se tri decenije radi na kriminalizaciji drustva, svi koji tvrde drugacije su ili glupi ili zlonamjerni.
Upravo tako. Sve je povezano.
vjeshalica

#33275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dead Man Walking wrote:Vidjeli smo kako je mocna nakon sto su policajci i sami nastradali.
Veci je interes bio da se posao zavrsi a ne necija 2 zivota
Da nisu ona dvojica jadnika brutalno ubijena ne bi vi imali za sta da se uhvatite kad piskarate jedno te isto
Osim toga policija kad nasaketa neku olos,sav se narod digne da pizdi i prica o nekim pravima i demokratiji
Krenite jednom od kuce a ne od policije kad je u pitanju konkretno odgoj derladije od strane roditelja koji nisu sposobni za roditeljstvo
Hocete da vam policija djecu vaspita a vi prst u uho i landaranje
E nece moci...
Post Reply