Sirija

Locked
walter kurtz

#33251 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote:
S druge strani i ISIS-u prijeti finansijski krah. Ne mogu ni oni vise prodavati ukradenu naftu za puno para, nego samo za malo.
sad sam zbunjen hoćeš reći da ne navijaš za isis :pisnuo:
Challenger__

#33252 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- SAA napreduje u Alepu. Sada je samo na 300 metara od logističke trase neprijatelja:
#SAA is deployed only 300 meters far away from strategic #Jandoul RB in #Aleppo (= last insurgent supply line). @EjmAlrai @edwardedark
Peto Lucem
Avetinho

#33253 Re: Sirija

Post by Avetinho »

.
Last edited by Avetinho on 12/12/2014 23:48, edited 2 times in total.
Avetinho

#33254 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Avetinho wrote:
S druge strani i ISIS-u prijeti finansijski krah. Ne mogu ni oni vise prodavati ukradenu naftu za puno para, nego samo za malo.
sad sam zbunjen hoćeš reći da ne navijaš za isis :pisnuo:
Ti si zbunjen od pocetka. Kad kazem da "putinko kmeci kao prasence", to niposto ne znaci da navijam za ISIS. Ali u jednodimenzionalnom svijetu u kojem zivite ti, celo, razni armani, klavikulice i djecaci sa sibicama (i nek oprosti koga sam od ovog drustva zaboravio) to je isto.

Ali naravno, Ass-sadista je najveci dusman sirije, sto lako pokazuje cetvorogodisnja golgota sirijskog naroda.
zrakomlat

#33255 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Challenger__ wrote:- SAA napreduje u Alepu. Sada je samo na 300 metara od logističke trase neprijatelja:
#SAA is deployed only 300 meters far away from strategic #Jandoul RB in #Aleppo (= last insurgent supply line). @EjmAlrai @edwardedark
Peto Lucem
Dakle, već su kamioni s logistikom u dometu naoružanja?
husein_kapetan

#33256 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Otkriveno postojanje mega-tunela između Haraste i Barzeh-a, SAA trenutno ne posjeduje operativne podatke o ovom. Da se nusrići i nekakva druga frakcija ne posvađaše oko "jurisdikcije" nad ovim tunelom, još dugo bismo čitali vijesti o "herojskim" odbranama u "totalnim okruženjima"..
Mislim da najveći dio ovakvih zona posjeduje sasvim funkcionalne rute snadbjevanja poput ovog.. time se logično može i objasniti i razumjeti ostanak ovih grupa.
sarajevoxxxx

#33257 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Avetinho wrote:
Stalno pogresne zakljuceke donosis. Tako to ide u jednodimenzionalnom svijetu u kojem zivis. Sta mozes, guzi putinka cijena nafte od $57, ali mogu Rusi i Iranci pasti travu i korijenje, a za dezert koru od hrastova.
Ovo je neki pakleni plan da se uništi IS koji prodaje naftu u najboljem slučaju 40 dolara za barel :-)

Evo malo o najvećim izvoznicima nafte, koliko samo dnevno milijardi dolara izgube ovom cijenom:

Image

Image
zrakomlat

#33258 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
Avetinho wrote:
Stalno pogresne zakljuceke donosis. Tako to ide u jednodimenzionalnom svijetu u kojem zivis. Sta mozes, guzi putinka cijena nafte od $57, ali mogu Rusi i Iranci pasti travu i korijenje, a za dezert koru od hrastova.
Ovo je neki pakleni plan da se uništi IS koji prodaje naftu u najboljem slučaju 40 dolara za barel :-)

Evo malo o najvećim izvoznicima nafte, koliko samo dnevno milijardi dolara izgube ovom cijenom:

Image

Image
Gdje je isis u ovim izvjestajima, da vidimo kojom oni količinom nafte rade, i koliko gube?
Avetinho

#33259 Re: Sirija

Post by Avetinho »

husein_kapetan wrote:Otkriveno postojanje mega-tunela između Haraste i Barzeh-a, SAA trenutno ne posjeduje operativne podatke o ovom. Da se nusrići i nekakva druga frakcija ne posvađaše oko "jurisdikcije" nad ovim tunelom, još dugo bismo čitali vijesti o "herojskim" odbranama u "totalnim okruženjima"..
Mislim da najveći dio ovakvih zona posjeduje sasvim funkcionalne rute snadbjevanja poput ovog.. time se logično može i objasniti i razumjeti ostanak ovih grupa.
Valjda imas ovakav stav i o tunelima sto ih Hamas kopa. Ista skola.
sarajevoxxxx

#33260 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote: Gdje je isis u ovim izvjestajima, da vidimo kojom oni količinom nafte rade, i koliko gube?
Znači Rusija i KSA dnevno ovom cijenom izgube oko milijardu dolara.IS je i prije prodavao u bescjenje možda 40 dolara ne znam, naravno ako je uopšte mogu prodavati ili proizvoditi nakon ovog bombardovanja Koalicije.
husein_kapetan

#33261 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Avetinho wrote:
husein_kapetan wrote:Otkriveno postojanje mega-tunela između Haraste i Barzeh-a, SAA trenutno ne posjeduje operativne podatke o ovom. Da se nusrići i nekakva druga frakcija ne posvađaše oko "jurisdikcije" nad ovim tunelom, još dugo bismo čitali vijesti o "herojskim" odbranama u "totalnim okruženjima"..
Valjda imas ovakav stav i o tunelima sto ih Hamas kopa. Ista skola.
Ne.. nemam..
zrakomlat

#33262 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:
zrakomlat wrote: Gdje je isis u ovim izvjestajima, da vidimo kojom oni količinom nafte rade, i koliko gube?
Znači Rusija i KSA dnevno ovom cijenom izgube oko milijardu dolara.IS je i prije prodavao u bescjenje možda 40 dolara ne znam, naravno ako je uopšte mogu prodavati ili proizvoditi nakon ovog bombardovanja Koalicije.
Male su to količine sigurno. Irak u punom kapacitetu, po tom izvještaju, ima 3,75 % udjela na svjetskom tržištu. A isis drži samo par polja + nisu stručni baš za to. Procentat njihovog udjela vjerovatno iznosi "nula-zarez-nula-nešto"
Avetinho

#33263 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
sarajevoxxxx wrote:Barel danas u Njujorku 57,81 :izet:
u tvom slučaju tom smajliju nedostaje koza da bi bio potpun :pisnuo:
Nije nego putinko. :pisnuo:
sarajevoxxxx

#33264 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Male su to količine sigurno. Irak u punom kapacitetu, po tom izvještaju, ima 3,75 % udjela na svjetskom tržištu. A isis drži samo par polja + nisu stručni baš za to. Procentat njihovog udjela vjerovatno iznosi "nula-zarez-nula-nešto"
IS je presmiješan razlog, ali eto eto kako vidimo OPEC je smrtno ozbiljan, prepao se da će se zbog njih pojaviti manjak na tržištu i povećao proizvodnju :-)

Zanimljivo kako od ove cijene najviše koristi Imaju SAD, Velika Britanija, i Njemačka. A najviše gube Rusija, zemlje Zaljeva (KSA,Emirati i Kuvajt), Iran, Irak i Kina.

Znači ovih dana demokratija ubi diktaturu.Iraka mi je najžalije, kako će isplatiti plate za onih 50 000 nepostojećih vojnika :-) evo već najavljuju rezanje budžeta.
dragma
Vozim: Pješe

#33265 Re: Sirija

Post by dragma »

Avetinho wrote:
dragma wrote:
Avetinho wrote: Izgleda da ova vrsta ljudi ne umije ni vlastitu gresku priznati a da onako usput za to ne popljuje nekog drugog. Bas kao Celo i Walter.
:thumbup:
Nije mi bila namjera da te pljujem niti da te vrijeđam ma šta god ti mislio o meni, ja sam svoju grešku uvidio i priznao samo što ti svoju još nisi.
Podsjećam te, način na koji sam ja "slagao" na isti takav lažeš i ti, osim ako je Decembar trinaesti mjesec u godini!?
Avetinho wrote: Nema potrebe izmisljati vijesti, kad su strasne vec po sebi. 6 mjeseci.
Između mjeseca Jula (sedmog mjeseca u godini) i prve trećine Decembra nikako ne može biti period od 6 mjeseci, zar ne?
Ako mi ne vjeruješ uzmi zrnevlje graha ili onako na prste (šta ti je lakše ili kako si već naučio) pa izračunaj.

Ovo je recenica iz tvog linka:
BEIRUT: Syrian rebels using improvised mortar bombs made of cooking gas canisters killed 311 civilians between July and December this year, an activist group said Friday, condemning the use of the wildly inaccurate weapons.
Pazi sad:

Jul
Avgust
Septembar
Oktobar
Novembar
Decembar, pa makar i 10 dana, svejedno je sesti mjesec u listi.

Opet tjeras mak na konac. Nije 3 mjeseca da bog kaze, kad si me optuzio da mi neko krivo sapce, a, osim toga, jos jednom samo pokazujes da vrsta ljudi kao sto si ti ili celo ili walter, cak i kad priznaju gresku, mora pljunut na onog drugog po svaku cijenu. Jasno mi je da ti to ne vidis, valjda neki egoizam i narcisoidnost pritisce. Eto kako god hoces, nek je 5 mjeseci i 10 dana.
Ja tegobe frajera mati moja mila.... :lol:

Avetinho moj dobri i prepošteni, nemoj me bolan tjerati da gubim vrijeme na tebe plizz....
Ne postoje velika i mala laž, svako pa i minimalno odstupanje od istine je laž, bilo to (u ovom slučaju) tri ili pola mjeseca na kraju je i jedno i drugo ipak laž koje si se ti prvi uhvatio iako to nije bila suština mog upisa niti je mijenjalo bit istog.

To što pripisuješ meni, cheliju, walteru i ko zna kome još je na žalost slika tebe drug moj.
Nađi moj jedan jedini raniji upis u kojem sam ja nekoga pljuvao.

Sa druge strane o tvojim je izlišno govoriti ....
Last edited by dragma on 13/12/2014 01:13, edited 2 times in total.
walter kurtz

#33266 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Avetinho wrote:
walter kurtz wrote:
u tvom slučaju tom smajliju nedostaje koza da bi bio potpun :pisnuo:
ne mogu se više s tobom handriti osim što ne znaš čitati, ne znaš ni pisati, totalni analfabet (5X javlja u jednoj prostoj rečenici do 2 bespotrebna ne u drugoj) kada fond riječi obogatiš na barem 200 komada i naučiš osnove gramatike javi se do tada :run:
Avetinho

#33267 Re: Sirija

Post by Avetinho »

walter kurtz wrote:
Avetinho wrote:
walter kurtz wrote: u tvom slučaju tom smajliju nedostaje koza da bi bio potpun :pisnuo:
ne mogu se više s tobom handriti osim što ne znaš čitati, ne znaš ni pisati, totalni analfabet (5X javlja u jednoj prostoj rečenici do 2 bespotrebna ne u drugoj) kada fond riječi obogatiš na barem 200 komada i naučiš osnove gramatike javi se do tada :run:
Tebe je dobro neko dokacio kad si bio vrlo mali.
sarajevoxxxx

#33268 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

- Dostavili pomoć iz zraka izbjeglicama na brdu Sindžar.
- Dostavili pomoć u Ajn Arab-Kobane isto tako iz zraka.
- Stanovnicima ili šebihi Homsa i Latakije stigla pomoć brodom.
- Stanovnicima ili šebihi Damaska poslali pomoć kopnom.
- Osim Istočnoj Guti koja je u okruženju.Niko u cijelom svijetu je ne vidi.
- Obzirom da izraelski avion jedini ima pravo da bombarduje Damask i okolinu, pa čak i unutrašnjost Sirije, tražim od Izraelaca da avionima dostave pomoć Istočnoj Guti.

Syrian Spear
9 h ·
أسقطوا مساعداتهم على جبل سنجار جوا ..
أسقطوا مساعداتهم على عين عرب جوا ..
شحنوا مساعداتهم لشبيحة حمص و الساحل بحرا ..
شحنوا مساعداتهم الى شبيحة دمشق برا ..
الا الغوطة الشرقية المحاصرة .... لم يرها أحد في هذا العالم ..!!
................
بما أن الطيران الصهيوني هو الوحيد الذي يمتلك صلاحية القصف بحرية في دمشق و ما حولها و حتى في العمق السوري ..
أطالب الصهاينة بشن غارات اغاثية على الغوطة الشرقية ..!!
gnjev

#33269 Re: Sirija

Post by gnjev »

Islamist Militants on Israel's Doorstep: The War Next Door (Trailer)

Bit ce interesantno
Last edited by gnjev on 13/12/2014 15:28, edited 2 times in total.
shibonja

#33270 Re: Sirija

Post by shibonja »

Sirijac izbjegao u Tursku,prica istinu o rezimu Bashara..
Gojeni H

#33271 Re: Sirija

Post by Gojeni H »

sarajevoxxxx wrote:
IS je presmiješan razlog, ali eto eto kako vidimo OPEC je smrtno ozbiljan, prepao se da će se zbog njih pojaviti manjak na tržištu i povećao proizvodnju :-)

Zanimljivo kako od ove cijene najviše koristi Imaju SAD, Velika Britanija, i Njemačka. A najviše gube Rusija, zemlje Zaljeva (KSA,Emirati i Kuvajt), Iran, Irak i Kina.

Znači ovih dana demokratija ubi diktaturu.Iraka mi je najžalije, kako će isplatiti plate za onih 50 000 nepostojećih vojnika :-) evo već najavljuju rezanje budžeta.
Neki smatraju da KSA ne smanjuje proizvodnju da bi oborila manje nacionalne proizvodjace (npr. Tunis).
Multi-nacionalke su vec znacajno usporile i izvidjaju teren da bi vidjele da li ce se nesto novo desiti.
Cijene nece previse uticati na nacionalne proizvodjace iz zemalja gdje je proizvodnja nafte ili gasa osnovna grana privrrede.
Oni nemaju izbora.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33272 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» walter kurtz, Avetinho, mirsek, Challenger__

dvije sedmice

Image
dječak sa šibicama

#33273 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

SAA je navodno konacno izasla na ovaj kruzni tok, vise nije samo pod vatrom vec je i u rukama SAA. NAvodno, kazem

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.24 ... 5&z=15&m=b

ako je istina, teroristi su najebali, ovo im je zadnja opskrbna ruta.
Laprdan

#33274 Re: Sirija

Post by Laprdan »

shibonja wrote:Sirijac izbjegao u Tursku,prica istinu o rezimu Bashara..
Bože dragi, šta rade jadnim ljudima. Tjeraju ih da se klanjaju monstrumu ili idu u zatvor.
joe_black

#33275 Re: Sirija

Post by joe_black »

Laprdan wrote:
shibonja wrote:Sirijac izbjegao u Tursku,prica istinu o rezimu Bashara..
Bože dragi, šta rade jadnim ljudima. Tjeraju ih da se klanjaju monstrumu ili idu u zatvor.
100% propagandni video...
Ovaj covjek? Laze ko pravi efendija :-) :-) :-)
Puno kontradiktornosti u ovoj njegovoj prici , a o karakteru da i ne govorimo...Lijepo se vidi da je vojno sposoban, a on zdimio za Tursku...
Pa kada vec nije imao slobodu pod Assadovim rezimom sto nije zapalio do Rake, pa u Islamskoj drzavi imao sve moguce slobode?
Locked