Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:Željko istjerao Reufa i Emira, oni osnovali svoju stranku, za dvije godine eto ih nazad... samo su danas svi zajedno irelevantniji nego ikad.
Bez SDP-ove infrastrukture to je sve ispuhana mustikla....

Jos kad bi nas SDP uvjerio da su oni krivi za sve...
Banksy

#33252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Koliko znam, u ovom izbornom ciklusu raspolažu novcem na osnovu rezultata prošlih izbora, a to je povelik iznos. Zato, nakon oktobra, svi na biro rada.

Nisam vjerovala da ću ovo ikada reći, ali zaista je istina: U odnosu na ovo SDA stanje koje živimo, jedino gore što nam se može desiti je da ih zamijeni 'opozicija', pa bili to SDP, SBB, DF, GS, ili bilo ko drugi.
Roccohljup

#33253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:Koliko znam, u ovom izbornom ciklusu raspolažu novcem na osnovu rezultata prošlih izbora, a to je povelik iznos. Zato, nakon oktobra, svi na biro rada.

Nisam vjerovala da ću ovo ikada reći, ali zaista je istina: U odnosu na ovo SDA stanje koje živimo, jedino gore što nam se može desiti je da ih zamijeni 'opozicija', pa bili to SDP, SBB, DF, GS, ili bilo ko drugi.
A možeš zamisliti svi ti skupa u nekoj koaliciji :D Koja bi to borba do istrebljenja bila za fotelje :D :D :D
Roccohljup

#33254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

vidi vidi hvalospjeva :D :D
Željko Komšić, sam protiv svih 6:10
Može li Zlatni ljiljan bez hrvatske putovnice i katolik koji ne prakticira vjeru treći put ući u državno Predsjedništvo?
Željko Komšić, sam protiv svih
VILDANA SELIMBEGOVIĆ
Vildana Selimbegović PIŠE: VILDANA SELIMBEGOVIĆ PRATI AUTORICU
Kada je - i to prvi - najavio kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ubrzo je priznao da je i sam sebe iznenadio: u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića vrlo otvoreno je rekao kako je to njegov bunt protiv politike lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića. Već su bile u toku seanse pregovora o izmjenama državnog Izbornog zakona i već je bilo više no jasno da je HDZBiH na jednoj, a ostali manje-više na drugoj strani. Zapravo, kako je to lider Demokratske fronte u više navrata slikovito objasnio - aktualni član Predsjedništva BiH bio bi zadovoljan izmjenama samo ukoliko bi jedan zakonski paragraf propisao obavezu da je lider HDZ-a automatski i član državnog Predsjedništva. Upitan za dodatne motive, Željko Komšić je opet bio iskren: s osovinom Dodik - Čović u Predsjedništvu BiH plašim se za budućnost zemlje za koju sam se borio! Komšić je - zna se - u dva navrata izborio mandat hrvatskog člana Predsjedništva BiH i punih osam godina bio osporavan tezom kako nije legitimni Hrvat, upravo zato što je Sarajlija (rođen 1964.), ljevičar i borac Armije BiH. U oba slučaja Komšić je bio kandidat SDP-a BiH, partije koja se danas od svih ponuđenih na političkom nebu Bosne i Hercegovine najviše bori upravo protiv njega. Čak je i Denis Bećirović, kandidat SDP-a za državno Predsjedništvo, u više navrata, pa i na stranicama Oslobođenja, pozvao svoje partijske drugove da se okrenu političkim bitkama protiv konkurenata, aludirajući na vladajuće nacionalne partije, ali i na (propalu) priču o ujedinjenju ljevice. Da ga Čović i dalje smatra najozbiljnijim konkurentom, demonstrirao je nedavno usred Zagreba, kada je u svom nadahnutom nastupu u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti prozvao obojicu Komšića - Ivu i Željka - ne propuštajući priliku da se na ovog drugog ostrašćeno obruši nimalo akademski, ali i da objasni svoju neraskidivu vezu s Miloradom Dodikom, liderom SNSD-a, u čijem prisustvu - kako je rekao - uz redovnu pratnju kamera i novinara voli pomenuti Plan B, da se ima o čemu pričati. Čovićev Plan B - kako god ga akademik svojim kolegama ne objašnjavao - bio je i ostao potvrda Komšićevih strahova i njegov (pre)jaki predizborni adut.

No, da vidimo ipak ko su sve jurišnici na ovu trećinu državnog vrha. Lider HDZ-a, aktualni član Predsjedništva, već pominjani akademik Čović rođen je u Mostaru 1956. godine, po zanimanju je mašinski inžinjer, a prije rata radio je u mostarskom Sokolu, za čiju se privatizaciju vežu njegove prve afere. U HDZ-u je (hiper)aktivan od 1996., a 2002. je izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Nepune tri godine kasnije, potvrđena je prva (kasnije se broj popeo do 14) optužnica za organizirani kriminal i korupciju - nije nevažno: povod je bila firma Lijanovići, kojoj je Čović kao ministar finansija u federalnoj Vladi navodno omogućio sticanje nezakonite dobiti, a zauzvrat primao darove - zbog čega ga je tadašnji visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown smijenio kad je već bio u zatvoru. Prvostepenom presudom Čović je oglašen krivim, ali su ostali oslobođeni, pa je nakon žalbi i već poznate domaće sudske prakse presuda ukinuta, a ostale optužnice protiv Čovića završile na mostarskom kantonalnom sudu, gdje su jedna po jedna padale k’o zrele kruške (zbog nedostatka dokaza). Oni sa boljim pamćenjem sjetit će se da je u vrijeme aprilskog paketa - u proljeće 2006. - Čović izašao iz zatvora i došao pravo u Predsjedništvo BiH gdje ga je dočekao lider SDA Sulejman Tihić, tadašnji bošnjački član koji će iste godine upravo zbog podrške aprilskom paketu izgubiti izbore od Harisa Silajdžića. U međuvremenu je Čović postao neprikosnoveni lider HDZ-a BiH, no u Predsjedništvo BiH se drugi put kandidirao tek kada Komšić više nije mogao i taj drugi mandat upravo privodi kraju. Oženjen je, ima dvije kćerke i stanuje u vili zbog koje je izmijenjen tok Radobolji.

Njegov sudrug iz one prve optužnice Jerko Ivanković Lijanović, danas predsjednik stranke Radom za boljitak, također je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Partija je, kao i mesna industrija, porodični biznis Lijanovića koji je u firmi predsjednik Nadzornog odbora. Jerko je rođen 1969. u Širokom Brijegu, završio je Poljoprivredno-prehrambenu školu, oženjen je i ima troje djece. Ni njemu ni partiji niko ne daje ozbiljne šanse na izborima. Analitičari kažu da će se zapravo boriti za začelje sa Borišom Falatarom (rođen 1975. u Sarajevu), kandidatom Naše stranke u ovoj utrci, inače magistrom ekonomije bez domaćeg političkog iskustva, ali sa iskustvom humanitarnih kriza koje je rješavao kao uposlenik kabineta UN-ovih i UNESCO-ovih zvaničnika. U ovdašnjoj se javnosti deklarirao kao kritičar svega postojećeg, valjda na tragu partijskog umijeća lidera NS-a Peđe Kojovića, a programsko djelovanje i viziju zajedničke budućnosti potvrdio na terenu, druženjem s isljednikom iz logora Heliodrom. Kako god, malo je onih koji vjeruju da će poštovatelji lika i nedjela famozne hrvatske šestorke umjesto Čovića zaokružiti Falatara. Ozbiljniji analitičari pak nemaju dilema: kandidatura Falatara je osveta NS-a Željku Komšiću koji ovu sarajevsku družinu i ne smatra lijevim blokom već lokalnom strankom elitističkih ambicija što, ako ćemo pravo, ni NS ne krije, ali ne voli da joj to drugi kažu ili kako bi to rekao lider Kojović - NS je za ujedinjenje ljevice, neka se ostali ujedine. Na glasove u hrvatskom biračkom tijelu u ovosezonskoj kandidaturi za člana Predsjedništva atakuje i jedna dama: dr. sc. Diana Zelenika. Rođena je 1964. u Mostaru, internista je kardiolog, aktuelna je članica državnog Parlamenta ispred HDZ-a 1990. i dosljedno se bori protiv onih ideja svenarodnog jednoumlja na kojima insistiraju Dragan Čović i Božo Ljubić, inače predsjednik HNS-a u BiH i član Hrvatskog sabora. Dr. Zelenika tek zahuktava vlastitu kampanju od koje će bez sumnje ovisiti i njezin konačni plasman - u ovom trenutku drži sredinu i fokusirana je na Čovićeve poteze. Kao i HDZ 1990., i dr. Zelenika nastoji nuditi umjereniju liniju dogovora u BiH.

Pa ipak, nekako svi očekuju najveći okršaj na liniji Čović - Komšić. Može li Zlatni ljiljan bez hrvatske putovnice i katolik koji ne prakticira vjeru treći put ući u državno Predsjedništvo? Prognoze su utoliko zanimljivije jer idu iz krajnosti u krajnost, a garniraju ih oni koji bi morali biti prirodni Komšićevi saveznici žestokim atacima na njega. Ostatak svijeta kome je bez sumnje jasna namjera Čovića kad od Komšića pravi crvenu krpu za Hrvate, naprosto ne razumije zašto je problem zukanima helezima i ostalim nikšićima i kojovićima. Odgovor je prilično jednostavan: Komšić je u politici upravo ono što su manje-više izvikani domaći lijevo orijentirani građani obećavali da će biti, a nekako im ne ide. A nije ni korumpiran. Afera nema, a nema ni ambicije da se obogati preko noći i(li) postane jedinica mjere ovdašnje (malo)građanštine. Hoće samo da se bori za normalniji život svoje kćeri i ostale djece u ovoj zemlji. A to danas baš nije na cijeni. Ni na jednoj strani.
Corto Maltese

#33255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Image

akobogda insallah :bih:
pemanapemani

#33257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Ova je najbolja - "ubrzo je priznao da je i sam sebe iznenadio..." :-)

Još samo da završi listu uspjeha koje je ostvario za vrijeme dva mandata u Predsjedništvu i da ga srca punog sreće zaokružim.

Eto, ne mora na listi biti slabljenje Čovića i HDZ fašista, koje je za dva mandata izgazao nogama, jer oni danas nikad slabiji, praktički ih nema na mapi.

Ne mora na listi biti ni graciozna diplomatska ofanziva i vanjska politika isplanirana do najsitnijih detalja. Građani još uvijek prepričavaju njegovo verbalno udaranje po prstima trećerazrednih stranih zvaničnika i verbalne duele sa svjetskim moćnicima, iz kojih je BiH izvlačila nevjerovatnu korist, a koju i danas crpi.
Posebno je plijenio svojim savršenim engleskim jezikom, koji je tokom studija na Univerzitetu Georgetown dodatno usavršio.
GandalfSivi

#33259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote:Samo se osvrnite na to šta bi sa katalonskim predsjednikom za mnogo benignije nastupe.
Gdje su ba benigniji nastupi, lik proglasio nezavisnost :lol:
drug_profi

#33260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

GandalfSivi wrote:
drug_profi wrote:Samo se osvrnite na to šta bi sa katalonskim predsjednikom za mnogo benignije nastupe.
Kad izvuces iz konteksta desavanja onda izvuces zakljucak kao ti.
Benignije je jer je Catalonia dio Spanije i ta prica je aa. Blecak poletio da proglasi nezavisnost, sustigla ga pravna drzava i kraj price.
Ova dvojica vec 12 godina razvlace pamet ovdje. Do sada su nakupili tomove krivicnih djela, svakojake vrste. I nisti su hapseni, niti tuzeni.
Produzeno KD.
GandalfSivi

#33261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

drug_profi wrote:
GandalfSivi wrote:
Kad izvuces iz konteksta desavanja onda izvuces zakljucak kao ti.
Benignije je jer je Catalonia dio Spanije i ta prica je aa. Blecak poletio da proglasi nezavisnost, sustigla ga pravna drzava i kraj price.
Ova dvojica vec 12 godina razvlace pamet ovdje. Do sada su nakupili tomove krivicnih djela, svakojake vrste. I nisti su hapseni, niti tuzeni.
Produzeno KD.
Tuzio je Reuf Dodika, pa se niko nije ni pocesao. A nisu jedini koji skupljaju krivicna djela, takva drzava...
Novak20

#33262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Hrabrog mitraljesca Željka napuštaju kvalitetni kadrovi. Ili napušta on njih, nebitno. :D

http://interview.ba/interview/item/7075 ... o-zavrsilo
INTERVIEW.BA: Jeste li razgovorali sa ljudima u rukovodstvu stranke?

GASAL VRAŽALICA: Ključno pitanje je ko je „rukovodstvo“. Ima DF naravno organe stranke, ali se odluke donose tamo negdje, pa čak i kad se na samom Predsjedništvu izglasa nešto, iz saopćenja saznate da se to ipak promijenjeno i to bez obrazloženja. Rukovodstvo čini jedan čovjek, to je predsjednik stranke, i jedno četiri muškarca oko njega, a zaluta maksimalno jedna žena, koja se uklapa u model, naravno. Demokratski nema šta. Zbog nepostojanja sistema mjerljivih kriterija za sve u stranci treba vam podrška samo jednog čovjeka, a kad imate taj glas većina će bez pitanja podržati. Forma je zadovoljena, sve se to provede kroz organe, ali su i sami organi smišljeno popunjeni i većinom prijateljski kadrovirani. Nakon obznanjivanja, na posljednjem predsjedništvu stranke, da ne želim ni na jednku listu i da dajem ostavku u predsjedništvu, niko me nije kontaktirao. Vjerovatno su mnoge/i odahnule/i i proslavile/i, no nije poenta u njima. Ja se kao čovjek, kao homo sapiens, ne snalazim u ovakvom rukovodstvu stranke i onda je bolje da svoju energiju usmjerim negdje drugo, a u konačnici ja kao mala karika, vječita manjina, ne mogu apsolutno ništa promijeniti, osim da produžim trajanje sjednice predsjedništva.

INTERVIEW.BA: Kako se uopšte kreiraju kandidatske liste, barem u vašoj stranci?

GASAL VRAŽALICA: Pa one se kreiraju mnogo prije negoli ih samo Predsjedništvo vidi, a onda se pro forme izrade pravila i procedure u kojima do nekog osmog pravila stoji da baza preporučuje/delegira kandidatkinje/kandidate za sve nivou, a onda u devetom piše da sam predsjednik stranke ima pravo da kandidatkinje/kandidate stavlja amo-tamo ili pak ne stavi uopće. Onda se formira Kadrovska komisjija od muških kolega koji će i sami biti na listi. Zamislite apsurda da čovjek sam o sebi odlučuje na koju će poziciju koje liste. Žene nisu članice Kadrovske, ali sumnjam da je ijedna od kolegica postavila pitanje, jer nije baš trenutak dizanja tenzija, jer sve/i hoće na liste, pa zato bolje da ne talasaju, a to i jeste „muški“ posao (hahah). Ukratko, sve je svedeno na predsjedinka stranke i njih par oko njega, koji na osnovu subjektivnih kriterija onako ko je s kim dobar, ko je kooperativan u stvarima koje njima odgovaraju i onda naravno neko će tu i zalutati, odnosno biti vrednovan na ispravan način, ali ne zbog njihove želje, već zbog zakonske norme koja se mora ispoštovati (spol), ali i zbog nacionalnog ključa. Kriteriji koje je izradilo „rukovodstvo“ DFa su na bazi ko je veći patriota, ko je koliko poštovan u svojoj sredini i slično, tek na posljednjem mjestu je koliko si upoznat/a sa ustavnom/zakonskom regulativom nivoa za koji se kandidiraš. Možda je negdje izmišljena ova mašinica za mjerenje patriotizma i ugleda, a ja eto ne čuh za nju.

INTERVIEW.BA: Šta je sa kompenzacijskom listom?

GASAL VRAŽALICA: Diskreciono pravo samog predsjednika.
Roccohljup

#33263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

ne znam šta bih rekao......imam jako puno respekta za Maju i bilo mi je zaista milina slušati je prilikom diskusija. Jedna je od rijetkih koje je u svaku diskusiju ulazila spremna i sa činjenicama a ne samo da s eubilježi da je nesto rekla ili pitala. iskreno, žao mi je što se neće (kako ja bar skontah) više baviti politikom jer mislim da nam parlamentarki i parlamentaraca poput nje itekako treba. Međutim, stvarno sam se pitao šta ona radi u jednoj takvoj stranci i vidim iz ovog intervjua da je zena davno shvatila sta se dešava i da se borila lavovski da neke stvari promjeni, i kad je vidjela da je u takvom okruženju to nemoguće digla je ruke. Respect, ali mislim da je gubitak veliki za našu političku scenu a to što je napustila DF, (tj. gubitak za njih)je samo dodatni i veliki razlog da i ne pomislim da glasam za njih.
Sretno Majo i samo hrabro :thumbup:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Roccohljup wrote:ne znam šta bih rekao......imam jako puno respekta za Maju i bilo mi je zaista milina slušati je prilikom diskusija. Jedna je od rijetkih koje je u svaku diskusiju ulazila spremna i sa činjenicama a ne samo da s eubilježi da je nesto rekla ili pitala. iskreno, žao mi je što se neće (kako ja bar skontah) više baviti politikom jer mislim da nam parlamentarki i parlamentaraca poput nje itekako treba. Međutim, stvarno sam se pitao šta ona radi u jednoj takvoj stranci i vidim iz ovog intervjua da je zena davno shvatila sta se dešava i da se borila lavovski da neke stvari promjeni, i kad je vidjela da je u takvom okruženju to nemoguće digla je ruke. Respect, ali mislim da je gubitak veliki za našu političku scenu a to što je napustila DF, (tj. gubitak za njih)je samo dodatni i veliki razlog da i ne pomislim da glasam za njih.
a ko je maja vražalica?
addy_sa

#33265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by addy_sa »

Jel neko u DF stvarno konta da ce kao stranka imati neki izborni rezultat? Pisem stranka, ne kandidat ZK.
Maja Gasal Vrazalica, najmladja i najaktivnija parlamentarka na drzavnom nivou. Koju god stranku da napusti ta stranka gubi a gdje god da ode puno se dobija. S tim, sto je izjavila da nece biti kandidat na narednim izborima. Steta, nadam se da ce neko prepoznati kapacitet i imenovati je na neku izvršnu ili diplomatsku dužnost.
pemanapemani

#33266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Roccohljup wrote:ne znam šta bih rekao......imam jako puno respekta za Maju i bilo mi je zaista milina slušati je prilikom diskusija. Jedna je od rijetkih koje je u svaku diskusiju ulazila spremna i sa činjenicama a ne samo da s eubilježi da je nesto rekla ili pitala. iskreno, žao mi je što se neće (kako ja bar skontah) više baviti politikom jer mislim da nam parlamentarki i parlamentaraca poput nje itekako treba. Međutim, stvarno sam se pitao šta ona radi u jednoj takvoj stranci i vidim iz ovog intervjua da je zena davno shvatila sta se dešava i da se borila lavovski da neke stvari promjeni, i kad je vidjela da je u takvom okruženju to nemoguće digla je ruke. Respect, ali mislim da je gubitak veliki za našu političku scenu a to što je napustila DF, (tj. gubitak za njih)je samo dodatni i veliki razlog da i ne pomislim da glasam za njih.
Ta će ona.

Više je vrijedilo Komšićevo obitavanje u Parlamentu pod parolom - sjedi drvo na drvo, odnosno, sjedi drvo na udobnu zastupničku stolicu, nego sve njene inicijative, diskusije i postavljena pitanja.
arzuhal

#33267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by arzuhal »

Željko još samo nije bio zapovjednik Generalštaba OSBiH, muftija i hiphoper :mrgreen:, načelnik općine, ambasador, poslanik u parlamentu, predsjednik države, to je sve otres'o k'o ništa :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

addy_sa wrote:Jel neko u DF stvarno konta da ce kao stranka imati neki izborni rezultat? Pisem stranka, ne kandidat ZK.
Maja Gasal Vrazalica, najmladja i najaktivnija parlamentarka na drzavnom nivou. Koju god stranku da napusti ta stranka gubi a gdje god da ode puno se dobija. S tim, sto je izjavila da nece biti kandidat na narednim izborima. Steta, nadam se da ce neko prepoznati kapacitet i imenovati je na neku izvršnu ili diplomatsku dužnost.
da da, sada vidjeh.

samo što niko ne napisa da je u taj isti parlament ušla preko kompenzacijskog mandata i da je lično željko komšić tu i postavio. i pretpostavljam da na sljedećim izborima nije mogla biti na toj kompenzaciji, pa digla nos.

ne moraš ti meni ništa pričati dalje o njoj.
pemanapemani

#33269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

arzuhal wrote:Željko još samo nije bio zapovjednik Generalštaba OSBiH, muftija i hiphoper :mrgreen:, načelnik općine, ambasador, poslanik u parlamentu, predsjednik države, to je sve otres'o k'o ništa :lol:
:lol:

Bio je i direktor Revicona, jebo ga ti.
Željko Ubleha - to kad ode u hiphopere.
addy_sa

#33270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by addy_sa »

malakh wrote:
addy_sa wrote:Jel neko u DF stvarno konta da ce kao stranka imati neki izborni rezultat? Pisem stranka, ne kandidat ZK.
da da, sada vidjeh.

samo što niko ne napisa da je u taj isti parlament ušla preko kompenzacijskog mandata i da je lično željko komšić tu i postavio. i pretpostavljam da na sljedećim izborima nije mogla biti na toj kompenzaciji, pa digla nos.

ne moraš ti meni ništa pričati dalje o njoj.
nacin na koji je neko dosao u parlament je manje bitan od toga sta je neko u tom parlamentu radio. A ona je radila, vise od tog ko je i stavio na tu listu.
Kompenzacijski mandat je legitiman mandat po nasem izbornom zakonu kao i direktni.
seherzada_begovica

#33271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seherzada_begovica »

Maju nisu stavili na listu, i ona odmah napustila DF. :D A da je jesu stavili, sigurno ne bi napustila DF.

Ovo je za hastag #KakoZeljkanRasciscavaKorov, uhljebi i uhljebice mislili DF ce biti kopija SDP-a... :razz:
Novak20

#33272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Pametna Maja. Kod luzera se ne cijeni obrazovanje, inteligencija i rad. Samo uvlacenje radi uhljebljenja.
Da nije sama napustila ovo drustvo jednog lica, otjeralo bi je svakako.
Capsicum

#33273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Zar nije malo jadno kad se pred izbore, nakon 3,5 godine života na visokoj nozi, kao gljive poslije kiše počnu javljat prosvijetljeni buntovnici... Eto iznenada došli tobe. Zar ne možeš sačuvati bar toliko dostojanstva da ne letiš odmah u medije da pljuješ po stranci i bivšim kolegama. Odradi brate/sestro taj mandat pošteno do kraja i vozdra. Ako ti nešto ne valja u stranci, napusti odmah, a ne kad skontaš da te ne čeka pozicija na kompenzacionoj listi.
GandalfSivi

#33274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

seherzada_begovica wrote:Maju nisu stavili na listu, i ona odmah napustila DF. :D A da je jesu stavili, sigurno ne bi napustila DF.

Ovo je za hastag #KakoZeljkanRasciscavaKorov, uhljebi i uhljebice mislili DF ce biti kopija SDP-a... :razz:
Krade Zeljko fazone od Bakira :)

Nego nagradno pitanje, hoce li DF uopste postojati do izbora?
Mirza007

#33275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:Pametna Maja. Kod luzera se ne cijeni obrazovanje, inteligencija i rad. Samo uvlacenje radi uhljebljenja.
Da nije sama napustila ovo drustvo jednog lica, otjeralo bi je svakako.
Moze li se povuci paralela: HDZ - halal Mario?
Post Reply