Naravno da moze , samo nazovi 1360 da provjere koji korisnicki servis ima na stanju.l33t wrote:Zdravo Telemaše je li se može dobiti zamjenski d3 daljinski, ovaj vec dugo koristimo, slabo hvata bez obzira na baterije. Hvala
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#33251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Tiger 033
#33252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sta je sa ovim IPTV-om preko Smart TV... valja li to cemuhemed wrote:danas se ne koristi to kablo, kupis hd resiver amiko 8150 taj je kod mene, prikljucis ga preko ethernet kabla na ruter, prebacis preko stika cs liniju ubacis u amiko i preskeniras i tjt, a sto se tice provajdera na 16E imas max tv znaci sve kanale koji su u max tv otkljucas preko cs linije,i neke kanale sa VIP tv,na vipu su ti hbo i cinemax, a na max tv imas arene,sport klubove,cinestar action i cinestar obicni, i jos ima kanala tipa nacionalna geografija, discovery i tako to, evo ovdje cu ti poslati stranicu pa pogledaj sta sve ima http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php sve ove kanale otkljucas preko cs linije to ti je sa max tv
- Benq
#33253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bi bilo lose da nastavite preko PP posto idete u OTTiger 033 wrote:Sta je sa ovim IPTV-om preko Smart TV... valja li to cemuhemed wrote:danas se ne koristi to kablo, kupis hd resiver amiko 8150 taj je kod mene, prikljucis ga preko ethernet kabla na ruter, prebacis preko stika cs liniju ubacis u amiko i preskeniras i tjt, a sto se tice provajdera na 16E imas max tv znaci sve kanale koji su u max tv otkljucas preko cs linije,i neke kanale sa VIP tv,na vipu su ti hbo i cinemax, a na max tv imas arene,sport klubove,cinestar action i cinestar obicni, i jos ima kanala tipa nacionalna geografija, discovery i tako to, evo ovdje cu ti poslati stranicu pa pogledaj sta sve ima http://en.kingofsat.net/pack-maxtv.php sve ove kanale otkljucas preko cs linije to ti je sa max tv
-
bonsoir
#33254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ubacio USB od 4go (prepoznao ga kao 3go), čisto da probam. Uspjelo snimiti 1h20.vkmiro wrote:bonsoir wrote:Ja sam uzeo polovan HDD od 80GB, ubacio ga u kutiju (hdd box) i prikljucio i riješio se problema. Prije sam snimao na stikove, ali ovi noname kineski stikovi ublebaju resiver i na kraju ne snime ništa. Sada je problem riješen.bonsoir wrote:Imam pitanjce.
Malo je usporio rad resivera. Povremeno zaledi "menu", ali ne slika. Prilikom promjene kanala zastane meni i onda tek prešalta, što je po malo iritirajuće.
- fortaleza
#33255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je ilegalno te legalni operateri imaju gubitak za onaj iznos koliko ima CS korisnika pa upravo zato i nije šteta jer da više raje zna o tome i koristi CS bilo bi u potpunosti zabranjeno i naganjala bi se država i operateri s rajom, ovako je to između 2-5% korisnika koji to koriste, a veliki broj njih ujedno i koristi legalne usluge tako da nema nikakvih problema.hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas
- aditon
#33256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach, da probamo još jednom..
1. Zašto nemam DTX-a?
2. Zašto i dalje nemam EPG na Discovery Science HD i N1HD (modul)
3. Do kad ću plačati uslugu koju mi ne isporučujete jer od 01.06. imam dropove u brzini DL-a naročito u večernjim satima. Povećanje brzine još nisam dobio a komšija do mene je davno povećanje brzine dobio.
Hvala
1. Zašto nemam DTX-a?
2. Zašto i dalje nemam EPG na Discovery Science HD i N1HD (modul)
3. Do kad ću plačati uslugu koju mi ne isporučujete jer od 01.06. imam dropove u brzini DL-a naročito u večernjim satima. Povećanje brzine još nisam dobio a komšija do mene je davno povećanje brzine dobio.
Hvala
-
AnonymousBIH
#33257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uzivaš i čekaš kad će ti policija pozvoniti na vrata.hemed wrote:steta sto vise raje ne zna da koristi CS i iptv, nego placaju pakete koji su preskupi, hbo paket 12km :O a ja za 2 mjeseca toliko liniju platim koja otvara te kanale, najveca investicija ti je tu resiver koji moras platiti 150 km da valja i antena satelitska koja je 20 tak maraka, i za jedno 200 km uzivas
- hemed
#33258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.
Last edited by hemed on 13/06/2016 14:08, edited 1 time in total.
-
AnonymousBIH
#33259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odgovoran si koliko i on, jer si upoznat da je ilegalno, samo se mozes praviti lud, ako slučajno policija dođe, da nisi imao pojma.hemed wrote: sta ima meni zvoniti,neka zvoni onome ko prodaje cs ha ya, ja sam samo kupac a ne prodavac
To ti je k'o da te uhvate sa drogom, a ti kažeš ja sam kupac uhvatite dilera.
Last edited by AnonymousBIH on 13/06/2016 14:16, edited 1 time in total.
- erotica
#33260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i mene danas spojise na testni period od 2 mjeseca duo net paket. Eh sad samo mi je problem ovaj D3 mini resiver što su mi dali jer je užasno spor jedva prebacuje kanale a slika mi isto ne izgleda posebno dobro, a na sljedećim kanalima nemam epg : svi hbo i cinemax hd kanali, fox hd, fox movies hd, fox crime hd, rtl, comedy central, n1 hd, hayat hd, hrt 3, discovery science hd, 24 kitchen hd, a na dtx hd nemam zvuka. Volio bi da mi @telemach kaže da li je moguće da zamjenim ovaj d3 mini za D3 v2.0 ili neki kvalitetniji ako treba i platit ću jer mi se stvarno do sada sviđa usluga i 99% ću je ostaviti al ovo sa resiverom mi je pravi problem.
- crnivrag
#33261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni će ti odgovoriti na ovo pitanje za zamjenu, a ja ti mogu reći da se EPG za D3 Mini resiver povlači sa DVB-C mreže, putem koje povremeno zna nestati EPG-a na nekim kanalima.erotica wrote:Evo i mene danas spojise na testni period od 2 mjeseca duo net paket. Eh sad samo mi je problem ovaj D3 mini resiver što su mi dali jer je užasno spor jedva prebacuje kanale a slika mi isto ne izgleda posebno dobro, a na sljedećim kanalima nemam epg : svi hbo i cinemax hd kanali, fox hd, fox movies hd, fox crime hd, rtl, comedy central, n1 hd, hayat hd, hrt 3, discovery science hd, 24 kitchen hd, a na dtx hd nemam zvuka. Volio bi da mi @telemach kaže da li je moguće da zamjenim ovaj d3 mini za D3 v2.0 ili neki kvalitetniji ako treba i platit ću jer mi se stvarno do sada sviđa usluga i 99% ću je ostaviti al ovo sa resiverom mi je pravi problem.
Za kvalitetu slike zaista ne znam, jer nisam koristio taj model, a što se kanala Discovery Turbo Xtra HD tiče, na njemu se emitira Dolby Digital format zvuka, kojeg resiver D3 Mini ne može dekodirati i isporučiti.
- pepeljara
#33262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
iliti,AnonymousBIH wrote:Odgovoran si koliko i on, jer si upoznat da je ilegalno, samo se mozes praviti lud, ako slučajno policija dođe, da nisi imao pojma.hemed wrote: sta ima meni zvoniti,neka zvoni onome ko prodaje cs ha ya, ja sam samo kupac a ne prodavac
To ti je k'o da te uhvate sa drogom, a ti kažeš ja sam kupac uhvatite dilera.
Nemam pojma, sinoc vidim neko se mota oko balkona, haman je on postavio to sve
- erotica
#33263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kako sam upratio po pisanju ovdje d3 mini ne podržava ni 72h unazad a ja bi koristio i tu uslugu.crnivrag wrote:Oni će ti odgovoriti na ovo pitanje za zamjenu, a ja ti mogu reći da se EPG za D3 Mini resiver povlači sa DVB-C mreže, putem koje povremeno zna nestati EPG-a na nekim kanalima.erotica wrote:Evo i mene danas spojise na testni period od 2 mjeseca duo net paket. Eh sad samo mi je problem ovaj D3 mini resiver što su mi dali jer je užasno spor jedva prebacuje kanale a slika mi isto ne izgleda posebno dobro, a na sljedećim kanalima nemam epg : svi hbo i cinemax hd kanali, fox hd, fox movies hd, fox crime hd, rtl, comedy central, n1 hd, hayat hd, hrt 3, discovery science hd, 24 kitchen hd, a na dtx hd nemam zvuka. Volio bi da mi @telemach kaže da li je moguće da zamjenim ovaj d3 mini za D3 v2.0 ili neki kvalitetniji ako treba i platit ću jer mi se stvarno do sada sviđa usluga i 99% ću je ostaviti al ovo sa resiverom mi je pravi problem.
Za kvalitetu slike zaista ne znam, jer nisam koristio taj model, a što se kanala Discovery Turbo Xtra HD tiče, na njemu se emitira Dolby Digital format zvuka, kojeg resiver D3 Mini ne može dekodirati i isporučiti.
Molim @Telemach da mi odgovori ima li kakav način da zamjenim za kvalitetniji resiver pošto evo ni zvuk na DTX hd mi neće moći.
- crnivrag
#33264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zamoliću te da se javiš korisniku @Telemach na PP i obrazložiš o čemu se tačno radi, pošto ćeš na taj način najprije dobiti kvalitetan i brz odgovor na svoj upit.erotica wrote: A kako sam upratio po pisanju ovdje d3 mini ne podržava ni 72h unazad a ja bi koristio i tu uslugu.
Molim @Telemach da mi odgovori ima li kakav način da zamjenim za kvalitetniji resiver pošto evo ni zvuk na DTX hd mi neće moći.
A da, mogu ti potvrditi da nije moguće koristiti usluge VOD i TV Unazad putem resivera D3 Mini.
- Telemach
#33265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
NOVI TV I RADIO KANAL U TELEMACH PONUDI
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.
Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.
Uživajte uz Telemach
Telemach vas sa zadovoljstvom obavještava da će od 14.6.2016. godine, ponuda kanala biti bogatija za novi kanal - Televizija5.
Na zahtjev velikoga broja korisnika, koji su kao prijedlog novog kanala naveli kanal Televizija5, isti je uvršten u D3 digitalnu programsku shemu. Sve ovo dokazuje da Telemach osluškuje i uvažava prijedloge svojih korisnika.
Televizija5 je novi vjerski kanal za promociju univerzalnih, moralnih i kulturnih vrijednosti s ciljem međukulturalnog dijaloga i razumijevanja. Kvalitet obrade videa, snimaka i ostalog je na izrazito visokom nivou. Televizija5 nudi vjerske emisije “Stazama plemenitosti”, “Islamski bonton”, “Isa i Merjem”, “Oaza morala” i dr.
Kanal možete pratiti u D3 digitalnoj ponudi u okviru D3 Start paketa, na poziciji 163 za regiju Sarajevo i Tuzla, poziciji 157 za regiju Zenica i Visoko, poziciji 153 za regiju Srednja Bosna i Mostar.
Novi kanal Nat Geo Wild od 14.6.2016. godine, uz prethodnu najavu, bit će zvanično dostupan korisnicima na poziciji 336 u okviru D3 HD digitalnog paketa.
Nat Geo Wild HD je specijalizirani televizijski kanal i sestrinski kanal National Geographic Channela. Sve emisije su u potpunosti posvećene divljini, životinjskom svijetu i najsmrtonosnijim grabežljivcima koji njime vladaju.
Od sada radio kanal - Radio Dalmacija možete slušati u okviru Start paketa na poziciji 421.
Kanal RTV BIR umjesto dosadašnje pozicije 431, bit će dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 89, u svim regijama.
Kanal Saudi Qur'an više neće predstavljati sastavni dio programske sheme Telemach-a.
Uživajte uz Telemach
Last edited by Telemach on 13/06/2016 15:46, edited 1 time in total.
-
dječak sa šibicama
#33266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad bi nesto rekao, ali bolje da sutim...
- hemed
#33267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
djaba ti govorit kad oni svoje pa svoje xd
-
AnonymousBIH
#33268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Odličan novi kanal, svala čast Telemach. Šteta što izbacujete Saudi Qur'an, ali Televizija 5 je sadržajniji nasljednik.
- dembele
#33269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko kada zavrsava onaj trash od kanala-Parovi?
- crnivrag
#33270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bilo je govora da će navedeni reality show trajati do septembra, nakon čega ponovo kreće reality show "Maldivi", a nakon njega ponovo nova sezona "Parova".dembele wrote:Zna li neko kada zavrsava onaj trash od kanala-Parovi?
- dembele
#33271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala @crni
Steta, mislio sam da se to smece blizi kraju svog emitiranja, ali izgleda da sam se prevario.
Steta, mislio sam da se to smece blizi kraju svog emitiranja, ali izgleda da sam se prevario.
- crnivrag
#33272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost to je "zlatna koka" televizije Happy, koja im donosi ogromne novce od gledanosti, i mislim da ne namjeravaju odustati od tog projekta u skorije vrijeme.dembele wrote:Hvala @crni
- pepeljara
#33273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja taj kanal u zivotu nisam upaliocrnivrag wrote:Bilo je govora da će navedeni reality show trajati do septembra, nakon čega ponovo kreće reality show "Maldivi", a nakon njega ponovo nova sezona "Parova".dembele wrote:Zna li neko kada zavrsava onaj trash od kanala-Parovi?
-
AnonymousBIH
#33274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Štopa mi kablovska, a ovo je najveća brzina interneta što sam izmjerio u zadnja 2 dana, pogledati HD video na YT je samo pusta želja.

Štopa mi kablovska, a ovo je najveća brzina interneta što sam izmjerio u zadnja 2 dana, pogledati HD video na YT je samo pusta želja.

- hemed
#33275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
evo pusten update time shift i vod, ali 72 unazad ne radi
pise mi ovako
USLUGA NIJE DOSTUPNA (S-ERROR_Streaming_20451)
Pokusajte ponovo,ukoliko se problem nastavi pozovite 1360
sad ne znam dal da ih zovem il da jos malo sacekam
pise mi ovako
USLUGA NIJE DOSTUPNA (S-ERROR_Streaming_20451)
Pokusajte ponovo,ukoliko se problem nastavi pozovite 1360
sad ne znam dal da ih zovem il da jos malo sacekam