Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3326 Re: RE: Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

almir90 wrote:
konektovan wrote: Milojice, sto mu ne kazes da Alfa nema karavane, vec sportwagon.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Ah da, to je sporCki vagon, nije karavan. :D
Nisam síguran 100%, al' mislim da se sportwagon bolje prodavao od limuzina?![emoji6]

poslano sa Sonija Ze
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3327 Re: RE: Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

konektovan wrote:
almir90 wrote:
konektovan wrote: Milojice, sto mu ne kazes da Alfa nema karavane, vec sportwagon.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Ah da, to je sporCki vagon, nije karavan. :D
Nisam síguran 100%, al' mislim da se sportwagon bolje prodavao od limuzina?![emoji6]

poslano sa Sonija Ze
Tesko,jer se karavan prodavao 5 godina,a berlina 8.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3328 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

mali_milojica wrote:
konektovan wrote:
almir90 wrote: Ah da, to je sporCki vagon, nije karavan. :D

poslano sa Sonija Ze
Tesko,jer se karavan prodavao 5 godina,a berlina 8.
Pa i mislio sam na period dok se proizvodio, ne na ukupnu cifru.

poslano sa Sonija Ze
drndalo

#3329 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

Hm, s obzirom da je karavan dobro izgleda... Savjet, polovnjak se trazi koji je bolji, pa onda koji je motor, pa onda koji je oblik karoserije, pa onda boja... Hebiga, tako je... Otidji i pogledaj preporuku, ako joj je karavan jedina mana u tom cjenovnom razredu, onda hebiga...

Sportski vagon ima i svojih prednosti...
almir90

#3330 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

drndalo wrote:Hm, s obzirom da je karavan dobro izgleda... Savjet, polovnjak se trazi koji je bolji, pa onda koji je motor, pa onda koji je oblik karoserije, pa onda boja... Hebiga, tako je... Otidji i pogledaj preporuku, ako joj je karavan jedina mana u tom cjenovnom razredu, onda hebiga...

Sportski vagon ima i svojih prednosti...
Što se mene tiče, ja karavana jednostavno ne želim, ne sviđa mi se. 156 Sportwagon jest lijepo auto, ali je i dalje karavan. Mislim, svi imamo svoje ukuse i želje, pa tako i ja. Jednostavno mi ne odgovara takav tip karoserije, da je ne znam šta.

Nego, što se tiče boje, nije bitno koje je boje auto, samo nek' je crveno. :D
seoBIH

#3331 Re: Alfa Romeo

Post by seoBIH »

almir90 wrote: Ma tako sam i sam odlučio, neću više nigdje vazda da hodam, pa makar i kupio neko drugo auto. Mada, imam najveću želju da kupim sebi 156 ili 147, pa da se vozam godinama, ako me dobro bude služilo auto.
Digni malo prag jarane ako hoces solidnu Alfu. Trazi 2005 pa mladje, i plati između 6-7 milja, te ćeš vrlo vjerovatno dobiti bombonica auto.
almir90

#3332 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

seoBIH wrote: Digni malo prag jarane ako hoces solidnu Alfu. Trazi 2005 pa mladje, i plati između 6-7 milja, te ćeš vrlo vjerovatno dobiti bombonica auto.
Već sam pisao o tome, ne bolujem da što više para izdvojim za auto. Da mi je baš ćeif digao bih još jedno 7-10 000 KM kredita na ovo što imam i kupio nešto bolje i novije, da impresioniram komšiluk i razne fufice. 6000 KM je plafon koje bih potrošio na auto, i da me služi naredni period. Ima i važnijih stvari u životu.
530i

#3333 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

To ti je najteži budžet za auto...jedna moja poznanica već par mjeseci traži nešto pristojno za 5-6 hiljada. Modeli noviji, ali stanje grob do groba...
one hundred eyes

#3334 Re: Alfa Romeo

Post by one hundred eyes »

6000 i da te sluzi duzi period mislim da ne ide zajedno iz razloga sto se kod nas takva auta jako lose odrzavaju. Nije nemoguce ali jaaaako tesko.
drndalo

#3335 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

Sa srecom...
almir90

#3336 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

one hundred eyes wrote:6000 i da te sluzi duzi period mislim da ne ide zajedno iz razloga sto se kod nas takva auta jako lose odrzavaju. Nije nemoguce ali jaaaako tesko.
Pa nisam ja ni mislio da neću ništa ulagati, normlano da planiram ulagati u održavanje tog' auta, sve što treba redovno mijenjati. Već ne planiram brzo mijenjati to auto, na to je se odnosilo. Neće mi biti problem održavati auto, jer ga nisam kupio na kredit, nemam rate i samim tim od plate ga mogu održavati.

Ne želim moralisati, ni pričati bezveze, može ovo shvatiti kako ko hoće. Ali, u današnje vrijeme kad ogroman broj ljudi pokušava glumiti nazor viši standard, ja sam od takvih gluposti u potpunosti operisan. Gledam šta se mogu priuštiti iz vlastitog džepa, od auta pa do svega ostalog. ;)
direstraits0078

#3337 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

530i wrote:To ti je najteži budžet za auto...jedna moja poznanica već par mjeseci traži nešto pristojno za 5-6 hiljada. Modeli noviji, ali stanje grob do groba...
Koji modeli su joj u igri?
seoBIH

#3338 Re: Alfa Romeo

Post by seoBIH »

Nisam ti rekao da impresioniras komsiluk, vec da budes miran. Kupi Alfu od 5.000KM, staru 15 godina ima da ulozis jos 2 milje minimalno, tako da ces na kraju doci skoro na isto.

Bolje ti je cekaj, kako vec imas auto, skupi vise love i uzivaj. Prosao sam isto kao i ti, trazio finu alfu, nista nisam nasao. Odgodio kupovinu za 6 mjeseci i kupio auto koje me vec 3 godine slusa bez veceg problema.
530i

#3339 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

direstraits0078 wrote:
530i wrote:To ti je najteži budžet za auto...jedna moja poznanica već par mjeseci traži nešto pristojno za 5-6 hiljada. Modeli noviji, ali stanje grob do groba...
Koji modeli su joj u igri?
Imaš PP da ne kvarimo temu alfistima.
basicm

#3340 Re: Alfa Romeo

Post by basicm »

Ma ljudi mnogo je dati za 156 ili 147 7 hiljada.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mali_milojica

#3341 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

basicm wrote:Ma ljudi mnogo je dati za 156 ili 147 7 hiljada.

Za 156 nije,ako se radi o dobrom primjerku i ako je s kraja proizvodnje 2004-2005.
Sto se 147 tice,svaki uredan FL primjerak vrijedi toliko 2005-2009,pa i skuplje.
seoBIH

#3342 Re: Alfa Romeo

Post by seoBIH »

basicm wrote:Ma ljudi mnogo je dati za 156 ili 147 7 hiljada.

Za 2002 godiste, previse. Za 2005+ sa normalnom kilometrazom, urednim servisima, sasvim realna cijena.
Sodom1

#3343 Re: Alfa Romeo

Post by Sodom1 »

almir90 wrote:
530i wrote:Iznad zadnjeg desnog točka otpala farba ili zahrđalo...
Otišao da je pogledam jučer, ja ne znam kakve su ovo slike i koliko su stare. Ali korozija je pojela oba praga, popela se na i sva četvera vrata, od obje zadnje obrve nema ništa. Nosač za dizalicu ispod praga, šta je dole ispod, nisam ni zagledao. Potrošene pločice i diskovi, nije vožena mjesecima i sve to lijepo speklo, pa je silom pokrenuta i sjebali i cilindar. Prednja lafeta donja visi. Lonac nazad je toliko izgorio, da može mačka se kroz rupu provući. Dalje nisam ni pregledao, samo sam se okrenuo i otišao.

Izašao s posla, kolega me zamijenio, morao sam se kasnije vratiti. Napravio sam oko 200 km u oba smijera. Ja stvarno ne znam, zar je to toliko teško bilo preko telefona sve reći, znaš to, to i to ne valja, ako hoćeš dođi pogledaj, ako nećeš nikome ništa. A ne ovako, sve je uredu preko telefona, kad odeš, nije auto ni za šta.

I nije to jedino, već sam išao par komada da gledam, pa to je žalosno šta svijet prodaje, i još su me neki pravili budalom. Neki dan otišao da jednu 156-icu pogledam, udarena naprijed, nije ni urađena kako treba. Počeo on meni neku priču slagati, pozdravim se i okrenem.

Ne može čovjek biti pametan, neće ti normalno niko dovući auto da pregledaš, a i ovo hodanje košta para bezveze.
Ti si dobro jos i prosao , ja napravim kilometrazu izgubim vremena , a lola jos me laze preko telefona da su papiri u redu. Ja pregledam , ne slaze se broj sasije sa saobracnoj. Rek*o je sam te fino pit*o valjaju l papiri , Ka*e pa ja tako registrujem.
Konto dal da ga prijavim miliciji il ne ,odustanem. :run:
almir90

#3344 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

Sodom1 wrote: Ti si dobro jos i prosao , ja napravim kilometrazu izgubim vremena , a lola jos me laze preko telefona da su papiri u redu. Ja pregledam , ne slaze se broj sasije sa saobracnoj. Rek*o je sam te fino pit*o valjaju l papiri , Ka*e pa ja tako registrujem.
Konto dal da ga prijavim miliciji il ne ,odustanem. :run:
Ma šta ćeš se ti zezati s tim, ako ga puštaju na tehničkom tako, onda je problem u drugima. Svega ima danas, a nemamo svi para dovoljno da odemo u salon i kupimo novo auto.
ranger

#3345 Re: Alfa Romeo

Post by ranger »

svako jutro je stignem kad na poso idem, lik preko rupa i lezecih ko baja...mora da je pravo cuva :D
http://www.olx.ba/artikal/22436400/alfa-romeo-alfa-156/
Throttle

#3346 Re: Alfa Romeo

Post by Throttle »

Ja sam ih pregledao par kad sam sebi trazio auto i sve su bile trulje.. na vecini FL modela je displej na sredini table radio polovicno.. jel to tako inace il kod konkretnih primjeraka?
P.S. 156ica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3347 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

mali_milojica wrote:
almir90 wrote:
mali_milojica wrote:Sljedeci put na telefonu odmah pitaj za pod i ako moze da ti posalje slike na viber ili sl. Ako krene da pametuje,pitaj hoce li platiti put ako dodjes djaba.
Ima jedna 156 SW 2.4 sa 150 KS,2002 godina,FL unutra.
Garantujem za nju da je boca i da ces tesko bolju naci. Malo je jaca cijena od 5000,ali vrijedi.
http://www.olx.ba/artikal/22399842/alfa-romeo-156-sw/
Covjek alfista,vozi ih vec 20 godina,a ova je u nj vlasnistvi vec 5-6. Auto odrzavan kod Hote,a kasnije kod Adina i Kine. Hoce da kupi 159.
Preko telefona je priča da je auto uredu, nešto malo sitno i tako to. Kad sam otišao i vidio, ostao sam šokiran. Kaže, eto napravit ćemo se sa cijenom, može to i jeftinije. Ma ništa, ja i stari u auto i nazad.

Ne treba mi karavan, momak sam, a i ne sviđaju mi se karavani. Ima i ovdje u nas jedna dobra 1.9 16v, ali je karavan.
I ja sam kao momak imao 156 karavan,sad kao ozenjen i otac dvoje djece imam limuzinu :lol:
156 Sport Wagon zovu i najseksi karavanom. Ja zamalo jedan kupih birvaktile :thumbup:

Jbga Almire, ciljana populacija automobila i pare koje imas te tjeraju na kompromise.

I ja sam kupio Kappu sa dosta losim paketom opreme (za Talijane), ali zato sto je jedina od skoro deset pogledanih bila iole zdrava. Nema se izbora drug.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3348 Re: Alfa Romeo

Post by bitanga_sa_otesa »

ranger wrote:svako jutro je stignem kad na poso idem, lik preko rupa i lezecih ko baja...mora da je pravo cuva :D
http://www.olx.ba/artikal/22436400/alfa-romeo-alfa-156/
kad vidim ovako amaterski presvucen volan i onako unisten prostirac zlo mi...ne znam kako mogu gledat ljudi u ono....
almir90

#3349 Re: Alfa Romeo

Post by almir90 »

_BataZiv_0809 wrote:
Jbga Almire, ciljana populacija automobila i pare koje imas te tjeraju na kompromise.

I ja sam kupio Kappu sa dosta losim paketom opreme (za Talijane), ali zato sto je jedina od skoro deset pogledanih bila iole zdrava. Nema se izbora drug.
Svjestan sam ja šta mogu za te pare da vozim, da to neće biti idealno vozilo, da će biti izvjesnih ulaganja. Ali, ne planiram baš ni groba kupiti, na kojeg moram odmah u startu par milja uložiti da to liči na nešto. Ako ništa ne naleti konkrektno, gledati ću neku drugu marku vozila i to je to.
mali_milojica

#3350 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Alfa Romeo Giulia Veloce

Image

"Veloce" je slavno ime koje priziva tradiciju brenda Alfa Romeo, ustanovljenu 1956. godine, modelom Giulietta, koje od tada označava jedinstvene, sportske i originalne verzije. Danas, imeVeloce proslavlja i model Giulia, radi zadovoljenja potreba kupaca koji žude za sadržajima ispunjenim ličnošću. Novi model će biti postepeno uvođen na sva tržišta regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa cenama koje će se razlikovati od tržišta do tržišta.

Image

Na sajmu u Parizu će biti prikazane dve nove varijante modela Giulia Veloce, obe sa 8-stepenim automatskim prenosom i pogonom na četiri točka: prvi model će biti u do sada neprikazanoj Blue Misano boji i opremljen novim 2.0-litarskim turbo benzinskim motorom sa 280 KS, dok je druga Giulia Veloce, sa privlačnom Silverstone sivom karoserijom opremljena novim 2.2-litarskim motorom sa 210 KS.

Upečatljiv stil i ekskluzivna oprema

Eksterijer novog modela Giulia izdvaja se i po prefinjenim stilskim svojstvima, poput specifičnih branika i sjajno-crnih vrata, kao i različitih sportskih sadržaja poput posebnog zadnjeg ekstraktora, sa dvostrukom izduvnom cevi i opcionih 19-inčnih alu-felni sa 5 zavrtanja. Isti sportski osećaj preovlađuje i u unutrašnjosti, gde dominiraju nova crna kožna Sport sedišta, uz sportski upravljač sa originalnom oblogom, aluminijumski umeci u instrument tabli, centralni tunel, paneli vrata i ksenonski farovi.

Ovaj upečatljiv stil u enterijeru i eksterijeru obuhvata bogatu standardnu opremu, uključujući dvo-zonsko upravljanje klimom, Alfa DNA sistem i 6,5-inčni info-zabavni sistem Connect, kao i nove, efikasne sisteme aktivne bezbednosti poput upozorenja na čeoni sudar (FCW) sa autonomnim kočenjem u hitnim situacijama (AEB) i prepoznavanjem pešaka, integrisan kočioni sistem (IBS), upozorenje na izlazak iz trake (LDW) i tempomat sa ograničenjem brzine.

Image

Dve nove verzije motora

Giulia Veloce najavljuje debi novog 2-litarskog benzinskog motora - 4-cilindarskog agregata u potpunosti proizvedenog od aluminijuma - koji isporučuje 280 KS, pri 5.250 ob/min, kao i maksimalan obrtni momenat od 400 Nm pri 2.250 ob/min. Pored sistema elektro-hidraulične aktivacije ventila MultiAir, posebne funkcije ovog motora obuhvataju turbo-punjač "2-u-1" i direktno ubrizgavanje sa sistemom pritiska od 200 bara, koji u kombinaciji isporučuju posebno brz odziv na komande papučice gasa na svim brzinama, uz veoma ekonomičnu potrošnju goriva.

Giulia Veloce alternativno može biti opremljena novim 2,2-litarskim dizel motorom koji razvija maksimalnu snagu od 210KS pri 3500 ob/min, te maksimalni obrtni momenat od 470 Nm, pri 1750 ob/min. Posebna napomena: 2,2-litarski turbo-dizel motor na modelu Giulia je prvi dizel agregat u istoriji brenda Alfa Romeo koji je u potpunosti proizveden od aluminijuma. Sa četiri redno smeštena cilindra, ovaj motor se izdvaja najnovijom generacijom sistema ubrizgavanja sa tehnologijom MultiJet II, funkcijom Injection Rate Shaping (IRS) i radnim pritiskom od 2.000 bara. Turbo punjač sa varijabilnom geometrijom i električnim upravljanjem nudi vrhunske mehaničke karakteristike i minimizuje vreme odziva, istovremeno garantujući bolju efikasnost. Najsofisticiranije zadovoljstvo u vožnji i nivoi udobnosti osigurani su i upotrebom kontraosovine za balansiranje.

Oba nova modela Giulia Veloce isporučuju se sa 8-stepenim automatskim prenosom, a pogone ih motori proizvedeni u Italiji u pogonima u Termoliju (benzinci) i Pratola Seri (dizel motori), oblastima posvećenim motorima brenda Alfa Romeo, uz primenu vrhunskih procesa i metoda, koji ih svrstavaju među najbolje u njihovim kategorijama, po pitanju performansi i efikasnosti.

Pored toga, početkom 2017.g. će biti dostupna inovativna verzija "AE" - Advanced Efficiency (napredna efikasnost). Ova verzija, koja se izdvaja specifičnom značkom na zadnjim vratima, dostupna sa paketima opreme Giulia i Giulia Super, zasnovana je na 2.2-litarskom dizel motoru sa 180 KS i automatskim prenosom. Varijanta Advanced Efficiency postiže izuzetne rezultate kada je reč o potrošnji goriva i emisiji izduvnih gasova: 3,8 l/100 km uz samo 99 g/km CO2 u kombinovanom režimu vožnje.

Image

Pogon na četiri točka sa tehnologijom Q4

Na svojoj svetskoj premijeri nova Giulia Veloce debituje inovativni sistem pogona na sve točkove sa tehnologijom Q4, koji je projektovan da upravlja vučom u realnom vremenu, te da garantuje izvrsne nivoe performansi, efikasnosti i bezbednosti.

Arhitektura sistema Q4 primenjenog na modelu Giulia Veloce uključuje aktivan prenosni mehanizam, kao i prednji diferencijal izveden tako da zadovolji posebne tehničke zahteve brenda Alfa Romeo, radi ekstremno brzog odgovora na visok obrtni momenat, kao i posebno kompaktnu i laku konstrukciju (težina uvećana za svega 60 kg). Prenosni mehanizam koristi naprednu tehnologiju kvačila koja omogućava ekstremno dinamičnu vožnju istovremeno garantujući nisku potrošnju goriva. Brz odziv i preciznu distribuciju obrtnog momenta garantuje integrisani aktuator sledeće generacije, zavisno od režima vožnje koji je podešen preko Alfa DNA.

Konkretno, sistem Q4 kontinuirano prati višestruke parametre kako bi garantovao optimalnu distribuciju obrtnog momenta između dve osovine, zavisno od načina na koji se automobil koristi, kao i od oslanjanja na putnu površinu. Ova tehnologija ima mogućnost da predvidi gubitak oslanjanja točkova, na osnovu informacija koje prikupljaju senzori bočnog i uzdužnog ubrzanja, te podataka sa upravljača i senzora zanošenja automobila. U normalnim uslovima, Giulia Veloce sa sistemom Q4 system ponaša se kao vozilo na zadnji pogon: 100% obrtnog momenta se distribuira na zadnju osovinu. Kada se dostigne limit oslanjanja točka, sistem prenosi do 60% obrtnog momenta na prednju osovinu u stvarnom vremenu, zahvaljujući odgovarajućem prenosnom mehanizmu. Radi postizanja maksimalno brzog odziva pri redistribuciji obrtnog momenta, sistem iskorišćava visoke vrednosti prekomernog mehaničkog proklizavanja (do 2,5%) između dve osovine, što ovo vozilo čini najboljim u svom segmentu kada je reč o vuči i stabilnom održavanju pravca u krivinama.

Sistem Q4 na novom modelu Giulia Veloce stoga pruža sve prednosti pogona na sve točkove - kada je reč o stabilnosti, vuči i bezbednosti - istovremeno garantujući smanjenu potrošnju goriva, ekstra brz odziv i kompletno zadovoljstvo koje može da pruži automobil sa pogonom na zadnje točkove.
Post Reply