Novogradnja u Sarajevu?
- pepeljara
#3326 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa moze se ne smiju ti to uraditi. Ugovor kaze ukoliko dodje do odstupanja druga strana moze traziti povrat. Ne pise ni sta ni koliko. Elem....vae pare. 3% od 90000=2700
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- karanana
#3327 Re: Novogradnja u Sarajevu?
koliko je jos planirano onih zgrada tibre na otoci?
dvije su dignute, fasadirane i malte ne zavrsene. trecu dizu, na 3-4 su spratu. hoce li biti jos?
zna li neko sta se desava sa onim prostorom tude sto je asa kupila u vrijeme imamovica - afera reket? ona astra i to....
i hoce li rusiti dallas/bingo/konzum i tude isto praviti?
dvije su dignute, fasadirane i malte ne zavrsene. trecu dizu, na 3-4 su spratu. hoce li biti jos?
zna li neko sta se desava sa onim prostorom tude sto je asa kupila u vrijeme imamovica - afera reket? ona astra i to....
-
damsic
#3328 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Planirano je ukupno da budu 4 lamele. svaka lamela ima po dva ulaza. Kao sto si rekao, dvije su vec skoro zavrsene (lamela D i C) . Sada se gardi lamela B, a u planu je i lamela A da se izgradikaranana wrote:koliko je jos planirano onih zgrada tibre na otoci?
Evo ga regulacioni plan za taj dio

-
damsic
#3329 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nema tu da li je stalo ili nije. Ovo je cisti biznis. Oni pokusavaju sto vise da zarade a ti kao kupac da sto manje platis...pa gdje se nadjete tj na koliko se nadjetemali_milojica wrote:Ako im je stalo do jednog m2 na 50 i cifru od 2000 KM na 100k,onda nek traze drugog kupca. Ja bih bas zapeo pa da vidimo.
Ja kada sam uzimao stan, bio je bracni apr ispred mene, Kada su im iz Nove Otoke rekli kolko je kvadrat, koliko da odmah plate...oni se prenemagali kao joj pa to puno ali hajd sta cemo...i na kraju pristali na sve njihovo.
Ja kada sam sjeo poslije njih moje prvo pitanje je bilo uslovi palcanja i da se razgovara oko popusta. Ja sam trazio 100 km po m2 popusta, oni nudili 50 po m2.
Ja sam pristao na taj popust ali i uslov da im dam samo 5% avansa, sve ostalo kada zavrse etaziranje i primopredaju. Malo smo se natezali, ali na kraju smo sklopili ugovor koji i meni odgovara
Poenta je da moras se malo pripremiti kada ides na pregovore. Moras zauzeti stav. Naravno trebas i realno sagledati, na necemu i popustiti.
Ko ocekuje da ce se neko od prodavaca smilovati i pokloniti ti centimetar kvadratni a kamolim metar kvadratni, taj je jako naivan
- Thorgerson
#3330 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne mogu da vjerujem da ce novoj otoci dozvoliti izlaz na glavni bulevar.

- Thorgerson
#3331 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vezano za ovu kvadraturu, vidio sam ugovore za nekoliko novogradnji i kod svakoga je isto. <> od 3% odstupanje.
E sad ja cisto sumnjam da su inzinjeri u tibri toliko strucni da projektuju u cenat sve i da kradu po m2 od svakog stana, ustvari to bi trebali da "kradu" zidari
. Ono, to mi je bas za teorija zavjere.

E sad ja cisto sumnjam da su inzinjeri u tibri toliko strucni da projektuju u cenat sve i da kradu po m2 od svakog stana, ustvari to bi trebali da "kradu" zidari
- pepeljara
#3332 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije poenta da li je neko strucan ili ne druze...Thorgerson wrote: E sad ja cisto sumnjam da su inzinjeri u tibri toliko strucni da projektuju u cenat sve i da kradu po m2 od svakog stana, ustvari to bi trebali da "kradu" zidari. Ono, to mi je bas za teorija zavjere.
Nego sto to postoji uopste, a ne postoji u ugovoru da ti kao kupac platis ako se napravi vise, a ako se napravi manje oni tebi vrate pare.
Ogradili su se u 3% jer su stanovi po defaultu svi manji unutar tog procenta.
Raspitaj se malo ko je etazirao stan, da li je iko dobio > od placene kvadrature.
=manja kvadratura = pare investitoru, cista lova.
-
amar36
#3333 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Po planu mislim da je tako i trebalo.Thorgerson wrote:Ne mogu da vjerujem da ce novoj otoci dozvoliti izlaz na glavni bulevar.
Po čemu si to zaključio, je li se počelo nešto raditi na tome ili?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3334 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Na staklenoj zgradi kod Kumrovca natpis "Central osiguranje"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3335 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da to nismo komsijegidra wrote: Prošle godine u ovo doba prva zgrada tek iz zemlje izašla bila, ja dobio ponudu 1900 KM za keš...
I bio sam se zapalio i to dobro čak i našao stan, međutim ispade bolja ponuda na Malti i tu uzmem, nije novogradnja ali je zgrada boli glava.
Za ovu raju što će priključivati struju malo vam je ovaj priključak od cca 1000 KM to je 4.5 kW.
Da bi imali komociju sa raznim električnim uređajima uzmite 6.7 kW što je nekih 1600 KM...
-
gidra
#3336 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kifla_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3337 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Blizu smo ali ne u istoj zgradigidra wrote:Kifla_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije.. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
-
gidra
#3338 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kad se preselim definitivno, mogla bi se i piva koja u Pubu popiti sa novim komsijama_BataZiv_0809 wrote:Blizu smo ali ne u istoj zgradigidra wrote:Kifla_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije.. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3339 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Moze bruda vrlo rado. Javi se na pp kad sve regulisesgidra wrote: Kad se preselim definitivno, mogla bi se i piva koja u Pubu popiti sa novim komsijama
-
amar36
#3340 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zna li neko je li bio tehnički prijem u Novoj Otoki? Kada će ljudi završavati oko notara itd.?
-
L u c i f e r
#3341 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jebi ti to
sve se nejma
a dvica se plaća po kvadratu
sve se nejma
a dvica se plaća po kvadratu
-
amar36
#3342 Re: Novogradnja u Sarajevu?
I ja kad ovo čitam, rekao bih svaki drugi kupio. Doduše i kod mene je drug kupio, a kaže i njegov jaran na istom spratu.
Sad ili je toliko povoljno, ili je dobra lokacija, ili jeftino, ne znam.
Sad ili je toliko povoljno, ili je dobra lokacija, ili jeftino, ne znam.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3343 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ja sam danas kupio bojler
nije moglo na rate pa mi zao kesa
jos ugradnja 40
nije moglo na rate pa mi zao kesa
jos ugradnja 40
-
imim
#3344 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sud je do 15.8. na godisnjem, pa ce valjda poslije toga...amar36 wrote:Zna li neko je li bio tehnički prijem u Novoj Otoki? Kada će ljudi završavati oko notara itd.?
- karanana
#3345 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kifla je ona druga zgrada kod glavne ulice gdje se bio therapi a sada je nekakav hookah bar mahala.gidra wrote:Kifla_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije.. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
eno izgleda da se konacno nasla musterija za komsicev kumrovec neboder na otoci. nakvo osiguranje, stavljaju se reklame i uredjuje unutrasnji prostor. ne sjecam se imena osiguranja, nije mi poznato od ranije.
-
gidra
#3346 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Meni rekose da je i ovo kifla, odnosno "nova kifla".. ali bitno je da smo se sporazumjelikaranana wrote:kifla je ona druga zgrada kod glavne ulice gdje se bio therapi a sada je nekakav hookah bar mahala.gidra wrote:Kifla_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije.. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
eno izgleda da se konacno nasla musterija za komsicev kumrovec neboder na otoci. nakvo osiguranje, stavljaju se reklame i uredjuje unutrasnji prostor. ne sjecam se imena osiguranja, nije mi poznato od ranije.
A sto se tice tog nebodera, kakav Komsic? Zar to nije zgrada nekog HDZ tajkuna? U njoj je Sluzbeni list ako se ne varam i to odavno..
- karanana
#3347 Re: Novogradnja u Sarajevu?
komsic dogovorio s njim prostor bivseg kina.
sluzbeni list je u onom nizem dijelu. sam neboder je bio prazan mozda vec 7-8 godina.
sluzbeni list je u onom nizem dijelu. sam neboder je bio prazan mozda vec 7-8 godina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3348 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa napisah vec da stoji natpis Central osiguranje, a vi nista 
- karanana
#3349 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a nisam te upratio. jeste central osiguranje, koje god da je to osiguranje.
CONa osiguravajućem tržištu u Bosni i Hercegovini pojavio se novi osiguravatelj - Central osiguranje d.d. sa sjedištem u Sarajevu, izvještava Indikator.ba.
Društvo su osnovali Visoka škola CEPS-Centar za poslovne studije Kiseljak i Centar Gradnja d.o.o. Široki Brijeg.
-
united bosnae
#3350 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Central Osiguranje
Ne bi me iznenadilo da je vlasnik staklenog nebodera Kumrovec ujedno i vlasnik Central Osiguranja.
Central osiguranje je iz Sirokog Brijega / Kiseljaka a koliko znam vlasnik staklenog nebodera je neki HDZ-ov tajkun iz Hercegovine.
Izgleda da je Camelia osiguranje dobilo jos jednog konkurenta u svojoj kategoriji. Jedino ako ne posegnu za vec ustaljenom ZH praksom pa sva vozila i radnike Violete, Ledo, Krasa, Konzuma i sl pod moranje osiguraju kod ovog drustva.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... osiguranje
Ne bi me iznenadilo da je vlasnik staklenog nebodera Kumrovec ujedno i vlasnik Central Osiguranja.
Central osiguranje je iz Sirokog Brijega / Kiseljaka a koliko znam vlasnik staklenog nebodera je neki HDZ-ov tajkun iz Hercegovine.
Izgleda da je Camelia osiguranje dobilo jos jednog konkurenta u svojoj kategoriji. Jedino ako ne posegnu za vec ustaljenom ZH praksom pa sva vozila i radnike Violete, Ledo, Krasa, Konzuma i sl pod moranje osiguraju kod ovog drustva.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... osiguranje