Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pepeljara

#3326 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Pa moze se ne smiju ti to uraditi. Ugovor kaze ukoliko dodje do odstupanja druga strana moze traziti povrat. Ne pise ni sta ni koliko. Elem....vae pare. 3% od 90000=2700

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
karanana

#3327 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by karanana »

koliko je jos planirano onih zgrada tibre na otoci?
dvije su dignute, fasadirane i malte ne zavrsene. trecu dizu, na 3-4 su spratu. hoce li biti jos?
zna li neko sta se desava sa onim prostorom tude sto je asa kupila u vrijeme imamovica - afera reket? ona astra i to....
i hoce li rusiti dallas/bingo/konzum i tude isto praviti?
damsic

#3328 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by damsic »

karanana wrote:koliko je jos planirano onih zgrada tibre na otoci?
dvije su dignute, fasadirane i malte ne zavrsene. trecu dizu, na 3-4 su spratu. hoce li biti jos?
zna li neko sta se desava sa onim prostorom tude sto je asa kupila u vrijeme imamovica - afera reket? ona astra i to....
i hoce li rusiti dallas/bingo/konzum i tude isto praviti?
Planirano je ukupno da budu 4 lamele. svaka lamela ima po dva ulaza. Kao sto si rekao, dvije su vec skoro zavrsene (lamela D i C) . Sada se gardi lamela B, a u planu je i lamela A da se izgradi

Evo ga regulacioni plan za taj dio
Image
damsic

#3329 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by damsic »

mali_milojica wrote:Ako im je stalo do jednog m2 na 50 i cifru od 2000 KM na 100k,onda nek traze drugog kupca. Ja bih bas zapeo pa da vidimo.
Nema tu da li je stalo ili nije. Ovo je cisti biznis. Oni pokusavaju sto vise da zarade a ti kao kupac da sto manje platis...pa gdje se nadjete tj na koliko se nadjete
Ja kada sam uzimao stan, bio je bracni apr ispred mene, Kada su im iz Nove Otoke rekli kolko je kvadrat, koliko da odmah plate...oni se prenemagali kao joj pa to puno ali hajd sta cemo...i na kraju pristali na sve njihovo.
Ja kada sam sjeo poslije njih moje prvo pitanje je bilo uslovi palcanja i da se razgovara oko popusta. Ja sam trazio 100 km po m2 popusta, oni nudili 50 po m2.
Ja sam pristao na taj popust ali i uslov da im dam samo 5% avansa, sve ostalo kada zavrse etaziranje i primopredaju. Malo smo se natezali, ali na kraju smo sklopili ugovor koji i meni odgovara

Poenta je da moras se malo pripremiti kada ides na pregovore. Moras zauzeti stav. Naravno trebas i realno sagledati, na necemu i popustiti.
Ko ocekuje da ce se neko od prodavaca smilovati i pokloniti ti centimetar kvadratni a kamolim metar kvadratni, taj je jako naivan
Thorgerson

#3330 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Ne mogu da vjerujem da ce novoj otoci dozvoliti izlaz na glavni bulevar.

:(
Thorgerson

#3331 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

Vezano za ovu kvadraturu, vidio sam ugovore za nekoliko novogradnji i kod svakoga je isto. <> od 3% odstupanje.

E sad ja cisto sumnjam da su inzinjeri u tibri toliko strucni da projektuju u cenat sve i da kradu po m2 od svakog stana, ustvari to bi trebali da "kradu" zidari :-) . Ono, to mi je bas za teorija zavjere.

:-)
pepeljara

#3332 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by pepeljara »

Thorgerson wrote: E sad ja cisto sumnjam da su inzinjeri u tibri toliko strucni da projektuju u cenat sve i da kradu po m2 od svakog stana, ustvari to bi trebali da "kradu" zidari :-) . Ono, to mi je bas za teorija zavjere.

:-)
Nije poenta da li je neko strucan ili ne druze...
Nego sto to postoji uopste, a ne postoji u ugovoru da ti kao kupac platis ako se napravi vise, a ako se napravi manje oni tebi vrate pare.
Ogradili su se u 3% jer su stanovi po defaultu svi manji unutar tog procenta.

Raspitaj se malo ko je etazirao stan, da li je iko dobio > od placene kvadrature.
=manja kvadratura = pare investitoru, cista lova.
amar36

#3333 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amar36 »

Thorgerson wrote:Ne mogu da vjerujem da ce novoj otoci dozvoliti izlaz na glavni bulevar.

:(
Po planu mislim da je tako i trebalo.

Po čemu si to zaključio, je li se počelo nešto raditi na tome ili?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3334 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Na staklenoj zgradi kod Kumrovca natpis "Central osiguranje"
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3335 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

gidra wrote: Prošle godine u ovo doba prva zgrada tek iz zemlje izašla bila, ja dobio ponudu 1900 KM za keš...
I bio sam se zapalio i to dobro čak i našao stan, međutim ispade bolja ponuda na Malti i tu uzmem, nije novogradnja ali je zgrada boli glava.

Za ovu raju što će priključivati struju malo vam je ovaj priključak od cca 1000 KM to je 4.5 kW.
Da bi imali komociju sa raznim električnim uređajima uzmite 6.7 kW što je nekih 1600 KM...
Da to nismo komsije :D
gidra

#3336 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

_BataZiv_0809 wrote:Da to nismo komsije :D
Kifla :D .. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3337 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

gidra wrote:
Kifla :D .. zgrada od fasadne cigle, na nju Ans Drive se naslonio sa zgradom "Moja Malta" .
Blizu smo ali ne u istoj zgradi :D
gidra

#3338 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

_BataZiv_0809 wrote:
gidra wrote:
Blizu smo ali ne u istoj zgradi :D
Kad se preselim definitivno, mogla bi se i piva koja u Pubu popiti sa novim komsijama :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3339 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

gidra wrote: Kad se preselim definitivno, mogla bi se i piva koja u Pubu popiti sa novim komsijama :-D
Moze bruda vrlo rado. Javi se na pp kad sve regulises ;-)
amar36

#3340 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amar36 »

Zna li neko je li bio tehnički prijem u Novoj Otoki? Kada će ljudi završavati oko notara itd.?
L u c i f e r

#3341 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by L u c i f e r »

jebi ti to

sve se nejma

a dvica se plaća po kvadratu
amar36

#3342 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by amar36 »

I ja kad ovo čitam, rekao bih svaki drugi kupio. Doduše i kod mene je drug kupio, a kaže i njegov jaran na istom spratu.

Sad ili je toliko povoljno, ili je dobra lokacija, ili jeftino, ne znam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3343 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ja sam danas kupio bojler

nije moglo na rate pa mi zao kesa
jos ugradnja 40 :roll:
imim

#3344 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by imim »

amar36 wrote:Zna li neko je li bio tehnički prijem u Novoj Otoki? Kada će ljudi završavati oko notara itd.?
Sud je do 15.8. na godisnjem, pa ce valjda poslije toga...
karanana

#3345 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by karanana »

gidra wrote:
kifla je ona druga zgrada kod glavne ulice gdje se bio therapi a sada je nekakav hookah bar mahala.

eno izgleda da se konacno nasla musterija za komsicev kumrovec neboder na otoci. nakvo osiguranje, stavljaju se reklame i uredjuje unutrasnji prostor. ne sjecam se imena osiguranja, nije mi poznato od ranije.
gidra

#3346 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

karanana wrote:
gidra wrote:
kifla je ona druga zgrada kod glavne ulice gdje se bio therapi a sada je nekakav hookah bar mahala.

eno izgleda da se konacno nasla musterija za komsicev kumrovec neboder na otoci. nakvo osiguranje, stavljaju se reklame i uredjuje unutrasnji prostor. ne sjecam se imena osiguranja, nije mi poznato od ranije.
Meni rekose da je i ovo kifla, odnosno "nova kifla".. ali bitno je da smo se sporazumjeli :D .

A sto se tice tog nebodera, kakav Komsic? Zar to nije zgrada nekog HDZ tajkuna? U njoj je Sluzbeni list ako se ne varam i to odavno..
karanana

#3347 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by karanana »

komsic dogovorio s njim prostor bivseg kina.
sluzbeni list je u onom nizem dijelu. sam neboder je bio prazan mozda vec 7-8 godina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3348 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by _BataZiv_0809 »

Pa napisah vec da stoji natpis Central osiguranje, a vi nista :D
karanana

#3349 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by karanana »

a nisam te upratio. jeste central osiguranje, koje god da je to osiguranje.
Na osiguravajućem tržištu u Bosni i Hercegovini pojavio se novi osiguravatelj - Central osiguranje d.d. sa sjedištem u Sarajevu, izvještava Indikator.ba.

Društvo su osnovali Visoka škola CEPS-Centar za poslovne studije Kiseljak i Centar Gradnja d.o.o. Široki Brijeg.
CO
united bosnae

#3350 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by united bosnae »

Central Osiguranje
Ne bi me iznenadilo da je vlasnik staklenog nebodera Kumrovec ujedno i vlasnik Central Osiguranja.
Central osiguranje je iz Sirokog Brijega / Kiseljaka a koliko znam vlasnik staklenog nebodera je neki HDZ-ov tajkun iz Hercegovine.
Izgleda da je Camelia osiguranje dobilo jos jednog konkurenta u svojoj kategoriji. Jedino ako ne posegnu za vec ustaljenom ZH praksom pa sva vozila i radnike Violete, Ledo, Krasa, Konzuma i sl pod moranje osiguraju kod ovog drustva.

http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... osiguranje
Post Reply