Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
man_464

#3326 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by man_464 »

Fakat?! Jer u sudoperu je kao dim u vodi, bas kao hlor izgeda pa zato. I muti se. Ali hvala na savjetu. :)
VjecitiStudent

#3327 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Hlor rastopljen u vodi je bezbojan.
VladaFBiH

#3328 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by VladaFBiH »

man_464 wrote:Ja jutros na cesmu kad nije voda, tece mlijeko....

Toliko je voda hlorisana vac 5 do 6 dana svako jutro da se do 10 sati ne smijes napiti.

Inace nikad do sad nisam kuci imao redukciju. Ni po noci ni po danu. Tako je i sad. Ali svakog jutra sad toliko hlorisano da se pitam jel uopste za pice voda.

Zale se da nema vode, a vec 2 mjeseca na dnu ulice tece voda toliko da je potok cestom pa s pravom mogu sad reci da zivim u Boljakovom POTOKU. Takodjer par desetina metara iznad curi voda skoro mjesec dana doduse nesto manjim intenzitetom. I onda u istoj ulici opet 10 ak metara iznad tece neprekidno. Dakle na 3 mjesta u 100 metara.

Zvali vodovod 5 puta prvi put dosli kao popravili tri dana iza opet voda i rijeka. Nikad vise nisu dosli. Indolentni neradnici. Da kazem brdo je pa stalno puca... Stvarno nije. Jer su sva tri napuknuca u ravnici.
U bazenima se osjeća miris hlora iako voda u bazenu sadrži svega 0,3mg hlora po litri vode - a u isto vrijeme bazen nije bijele boje... to što vidiš u vodi je zrak jer iako je elementarni hlor žuto-zelen, hloridni ion kao i drugi halidni ioni, nema boju ni u jednom svom mineralu ili rastvoru (naprimjer u kuhinjskoj soli).
insaneinthebrain

#3329 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by insaneinthebrain »

VjecitiStudent wrote:To bijelo ti nije hlor, već vazduh u vodi. Već nakon pola minute će ispariti iz čaše i voda će opet normalno izgledati.
cuj nije hlor, nije al u qrc, pa ja kad sam je jutros probao totalno drugi ukus ima :-)
hizo ramidovic

#3330 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by hizo ramidovic »

jope pojedini ne zadovoljni sad imaju vode alhim sad smeta stoje hlorisana pa kobi vam ugodijo nina zapadu senebune stoje tako
Capsicum

#3331 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Capsicum »

Nije hlor, vjerovatno zrak i ko zna sta sve jos... Cijevi su u losem stanju i kad su pod pritiskom, a kamo li kad su stalne redukcije. Nakupi se svkakakvog smeca u njima. Ko zna, mozda je i ova nedavna nezvanicna epidemija stomacnog virusa u Sarajevu u stvari uzrokovana zagadjenom vodom?
Haris.ba

#3332 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Haris.ba »

Samo da dopunim. Nece nestati vode u cijelom Sarajevu. Hoce u dijelovima grada koji su najnaseljeniji. Uglavnom uz glavu saobracajnicu.

Al' vidim niko se ne buni godinama (ne racunam u bunu piskaranje po forumima i razglabanje o tome uz kahvicu). Pa vjerovatno i kad skroz se zavrne vode nece biti nekih promjena. Steta.

Prije nekoliko godina horuk je napravljen vodovod za jedno naselje u kantonu (ali ne i kanalizacija - naravno). I to je islo jedva. Neda narod 500 KM za prikljucak. A ima. Sve ceka da neko drugi doturi. Ne znam. Meni je narod ovih prostora misterija. Ne mogu ga shvatiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3333 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

perverzija ba
daju se pare za tehniku i auta

a neće za vodu
kontaju pada s neba
ne daju ni za grijanje i ostale stvari

ma sve skupa odron
i svi čekaju da država riješi PRIVATNE probleme
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3335 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

đe mu hanuma živi :D tojest njeni
neš se aktivirao suviše :D
Mustang1

#3336 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Mustang1 »

Ovaj Konakovic ako vas pocne uvaljivat u kredite najebali ste :D
Ja ne znam je'l on igdje bio a da to nakon njega nije propalo :D
sunceKOtepsija

#3337 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by sunceKOtepsija »

Black swan wrote:đe mu hanuma živi :D tojest njeni
neš se aktivirao suviše :D
:D
Lakat Jebić

#3338 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Lakat Jebić »

Thorgerson wrote:Al ljudi ajmo malo bit i realni sad. Koliko vi poznajete ljudi da ne placaju vodu. Koliko samo firmi ima da ne placaju vodu. Ne kazem ja da je narod kriv, ali ovi koji ne placaju jesu. Krivi su.

U mom ulazu ja znam troje.

Nastav niz...
realno - boli me kurac ko ne placa vodu, dodji s policijom, zavrni mu vodi i zabetoniraj saht. eto nema vode sto autopraonice placaju 3 kubika mjescno
Maharadza

#3339 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Maharadza »

Haris.ba wrote:Samo da dopunim. Nece nestati vode u cijelom Sarajevu. Hoce u dijelovima grada koji su najnaseljeniji. Uglavnom uz glavu saobracajnicu.

Al' vidim niko se ne buni godinama (ne racunam u bunu piskaranje po forumima i razglabanje o tome uz kahvicu). Pa vjerovatno i kad skroz se zavrne vode nece biti nekih promjena. Steta.

Prije nekoliko godina horuk je napravljen vodovod za jedno naselje u kantonu (ali ne i kanalizacija - naravno). I to je islo jedva. Neda narod 500 KM za prikljucak. A ima. Sve ceka da neko drugi doturi. Ne znam. Meni je narod ovih prostora misterija. Ne mogu ga shvatiti.
Zato je narod i zaslužio sve ovo što mu se dešava i samo budala može isti sažalijevati! Znaš ti nas... :run:
bull21

#3340 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Sad ćemo do narednih izbora slušati kako je HRABRI SDA pulen, Konaković, HRABRO izašao u narod sa spiskom i HRABRO krenuo da se obračuna sa neplatišama.
I onda će to sve da stoji tako dok ne dođe neka nova ekipa koja će isto tako HRARO da se suoči sa neplatišama i HRABRO će krenuti u rješavanje problema koje je ostavila prošla NESPOSOBNA administracija i onda će i oni HRABRO da ponavljaju jednu te istu glupost iz dana u dan sve dok mi trpimo sranja. K'o i uvijek.
bull21

#3341 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by bull21 »

Black swan wrote:perverzija ba
daju se pare za tehniku i auta

a neće za vodu
kontaju pada s neba
ne daju ni za grijanje i ostale stvari

ma sve skupa odron
i svi čekaju da država riješi PRIVATNE probleme
Misle glupani da se ova voda dobije tako što se priključi crijevo na ljackuMi i onda se pusti uz zgradu. Ne možeš ti glupanu i papku objasniti kako neke stvari funkcioniraju. Uz to, oni misle da im je bogom dano pravo da imaju vodu, internet, struju, grijanje, automobil i stan - sve bez da plate. I naravno, posao u državnoj instituciji uz 1% rada i 99% češkanja muda i čekanja kada će da drmne 4 na satu.

JEBEM VAS NARODE-IZRODE
jao_situacije

#3342 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

wtf imam vode al nemam hladne, samo vruća i vrela voda :-)
kontam da napravim saunu i hamam u kući, imal neko bolji prijedlog ?
jao_situacije

#3343 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by jao_situacije »

insaneinthebrain wrote:
VjecitiStudent wrote:To bijelo ti nije hlor, već vazduh u vodi. Već nakon pola minute će ispariti iz čaše i voda će opet normalno izgledati.
cuj nije hlor, nije al u qrc, pa ja kad sam je jutros probao totalno drugi ukus ima :-)
hlor je žućkast nešto poput limunade i hlor je uvijek u vodi i kad je redukcija i kad nije, to je neki urbani mit, šta li, da oni puste hlor pa onda vodu

mislim ako ne vjerujete i zvuči vam kao ubleha razmislite ovako, bazeni stavljaju ogromne količine hlora u vodu i po toj logici bi voda u bazenu trebala bit ko mlijeko :mrgreen:
stranacc

#3344 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by stranacc »

U meriki je vako
Cim ne platis oni te otkacu na uljicu.
Voda inace nije za pice.
Ako pomislis da odes na ulicu i da se sam zakacis ondak te odvedu u zatvor, nema veze ciji si rodjak.
Jah s vodom se ujedno placa i kanalizacija. I tu te beli mogu otkaciti i nek ti govna ostanu s tobom.
Ako ne platis grad ti stavlja hipoteku na kucu/stan i ondak ti oni prodaju tvoju kucu i uzmu svoj dug pa ti gledaj.
A u bosni 44 auta na trotoaru ispred policijske stanice...ih koga briga svako je neciji yaran.
Tako je beli i za vodu . Svako je neciji yaran
Ma ja :mrgreen:
vade_mecum

#3345 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by vade_mecum »

tibra napravi kompleks zgrada na stupu sa brojem stambenih jedinica koji ima omanji grad u bih, prikljuci se na postojeci vodovod i onda krivi ljudi koji zaljevaju bastu i operu cilim-dva :-)

sljedeci pad u sistemu za ocekivati je po okoncanju radova na stambenom kompleksu miljacka kod bivse zice.
winkiewinkie

#3346 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by winkiewinkie »

Smiješno... ni danas nema vode :lol:

Subotom izabrali izvodit "radove" ... i to u terminu između 11 i 15h
The Realist

#3347 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by The Realist »

Šta je ovo, svaki drugi vikend mi shebu.
musicman80

#3348 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by musicman80 »

Nema vode. Ne mozes ni ruke oprati, a o tusiranju da ne govorim. Zaista sramota dicimo se vodenim bogatstvom a vode ni za lijek. :?
drug_profi

#3349 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drug_profi »

vade_mecum wrote:tibra napravi kompleks zgrada na stupu sa brojem stambenih jedinica koji ima omanji grad u bih, prikljuci se na postojeci vodovod i onda krivi ljudi koji zaljevaju bastu i operu cilim-dva :-)

sljedeci pad u sistemu za ocekivati je po okoncanju radova na stambenom kompleksu miljacka kod bivse zice.
Ako se sjecam kad je Dobrinja zavrsena bilo je price da se grad dalje siri prema Vojkovicima i prema Hadzicima, medjutim struka je rekla da ova kotlina ne moze podnijeti toliki broj stanovnika ni izvoristima vode, niti aerozagadjenjem, niti saobracajno, i ni na koji drugi nacin. Maksimalan broj stanovnika je bio projiciran na 500K, a optimalan na 350K.
mayab

#3350 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by mayab »

`ta će struka!? :izet:
Post Reply