Logosoft
Moderator: Benq
-
nino90
#3326 Re: Logosoft ALL ABOUT
moze se to i drugacijerealizovati
postoje uredjaji kojima se lan mreza moze preko elektricnih instalacija ostvariti
Imas uredjaj koji u uticnicu ukljucis, a u njega ethernet kablo iz modema.
Drugi uredjaj ukljucis u neku drugu uticnicu u kuci i ethernet kablo jedan kraj u njega drugi u resiver i funkcionise.
To su vam ovakvi uredjaji http://www.ebay.com/itm/2X-High-Speed-2 ... 3cca484509
jeste da je skupo, dva za 50 dolara ali ako je zaista potrebno isplati se
postoje uredjaji kojima se lan mreza moze preko elektricnih instalacija ostvariti
Drugi uredjaj ukljucis u neku drugu uticnicu u kuci i ethernet kablo jedan kraj u njega drugi u resiver i funkcionise.
To su vam ovakvi uredjaji http://www.ebay.com/itm/2X-High-Speed-2 ... 3cca484509
-
Sakazulu
#3327 Re: Logosoft ALL ABOUT
reni-90 wrote:moze se to i drugacijerealizovati
Shipping:
Not Available to Bosnia and Herzegovina - Read item description or contact seller for details. | See details
-
neki
#3328 Re: Logosoft ALL ABOUT
ima to i kod nas kupiti, ali kosta 150-200 km 
-
nino90
#3329 Re: Logosoft ALL ABOUT
pa dobro nije jediniSakazulu wrote:reni-90 wrote:moze se to i drugacijerealizovati
Shipping:
Not Available to Bosnia and Herzegovina - Read item description or contact seller for details. | See details![]()
![]()
ja sam uzo prvi link na koji sam naiso da pokazem
ima sigurno koji i za bih salju, ako nista kinezi sigurno
http://www.ebay.com/itm/Belkin-Play-Pow ... 3cc5d4cdf3
http://www.ebay.com/itm/DEVOLO-1383-HOM ... 4aba8da6c7
-
neki
#3330 Re: Logosoft ALL ABOUT
pazite sta narucujete s ebaya. nemaju isti tip uticnica kao mireni-90 wrote:pa dobro nije jediniSakazulu wrote:reni-90 wrote:moze se to i drugacijerealizovati
Shipping:
Not Available to Bosnia and Herzegovina - Read item description or contact seller for details. | See details![]()
![]()
ja sam uzo prvi link na koji sam naiso da pokazem
ima sigurno koji i za bih salju, ako nista kinezi sigurno
http://www.ebay.com/itm/Belkin-Play-Pow ... 3cc5d4cdf3
http://www.ebay.com/itm/DEVOLO-1383-HOM ... 4aba8da6c7
-
Sakazulu
#3331 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dakle, ako sam dobro shvatio. Kupimo ove dvije banane za el. utičnice, i uštekamo lan kabal iz modema u jednu utičnicu i iz druge kabal u AMINO i to je to. Jel mora žica biti sa iste faze? Da li će i ostatak zgrade ako pustim signal iz modema, a neko isto nabavi ovu bananu moći dobiti signal tv-a - i slučajno ima AMINO 
-
chemix
#3332 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne mora biti ista faza. uređaji se moraju "upariti" kod prvog korištenja i koriste enkripciju, tako da nema straha od komšija.
Jedino ne smiješ koristiti UPS ili neke "zaštite" između uređaja.
Mislim da je PLUS imao ove uređaje u ponudi. POWERLINE se zove tehnologija a bili su od TP-LINK-a.
Jedino ne smiješ koristiti UPS ili neke "zaštite" između uređaja.
Mislim da je PLUS imao ove uređaje u ponudi. POWERLINE se zove tehnologija a bili su od TP-LINK-a.
-
Sakazulu
#3333 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo ako je ovaj dio jednostavniji za montažu i uvezivanje uređaja, umjesto one gore sheme, predlažem LOL ekipi da ovo razmotre, i možda nas obraduju u masovnoj nabavci i ugradnji.

-
nino90
#3334 Re: Logosoft ALL ABOUT
ma ne vjerujem da ce oni to
s obzirom na cijenu ispalti se vise kablo provuci
Ali eto mogli su u ponudu ili nes, da se dodatno moze kupiti, po nekoj jeftinijoj cijeni kao za svoje korisnike.
s obzirom na cijenu ispalti se vise kablo provuci
Ali eto mogli su u ponudu ili nes, da se dodatno moze kupiti, po nekoj jeftinijoj cijeni kao za svoje korisnike.
-
Sakazulu
#3335 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da jer bi u nabavci velikih količina dobili povoljnu cijenu koja bi se isplatila i nama, bilo kroz pretplatu ili neku nadoknadu...
-
nino90
#3336 Re: Logosoft ALL ABOUT
telemach najavio,nove pakete onaj flet telefon prema svim fixnim.
HS isto najavio poboljsanja u svojim paketika
cekamo sada lol
da ih poklopi 
HS isto najavio poboljsanja u svojim paketika
cekamo sada lol
- tf2_spy
#3337 Re: Logosoft ALL ABOUT
imam lol xdsl internet i bh telekom telefon. kad me neko nazove ili kad ja nekog zovem, internet konekcija mi se prekine. ima li lijeka ovome?
- Svemirco
#3338 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vjerovatno si ili sam majstorisao pa pogrešno prikopčao ADSL splitter ili je isti neispravan i ne obavlja svoju namjenu.tf2_spy wrote:imam lol xdsl internet i bh telekom telefon. kad me neko nazove ili kad ja nekog zovem, internet konekcija mi se prekine. ima li lijeka ovome?
najprije provjeri da li su ti na spliteru telefonski kablovi ukopčani u odgovarajuće utičnice - Dolazna tel linija u LINE, vod koji vodi prema telefonu u TEL/PHONE i onaj treći u MODEM/INTERNET.
Ako je sve već ovako onda je uređaj neispravan te trebaš pozvati LOL support i objasniti im svoj problem i odmah ćeš dobiti termin kad će ti tehničari doći da zamjene pomenuti ADSL splitter.
- tf2_spy
#3339 Re: Logosoft ALL ABOUT
ništa ja nisam sam majstorisao, došli ljudi iz LOLa i postavili sve. pogledaću to što si sugerisao, tnxSvemirco wrote:Vjerovatno si ili sam majstorisao pa pogrešno prikopčao ADSL splitter ili je isti neispravan i ne obavlja svoju namjenu.tf2_spy wrote:imam lol xdsl internet i bh telekom telefon. kad me neko nazove ili kad ja nekog zovem, internet konekcija mi se prekine. ima li lijeka ovome?
najprije provjeri da li su ti na spliteru telefonski kablovi ukopčani u odgovarajuće utičnice - Dolazna tel linija u LINE, vod koji vodi prema telefonu u TEL/PHONE i onaj treći u MODEM/INTERNET.
Ako je sve već ovako onda je uređaj neispravan te trebaš pozvati LOL support i objasniti im svoj problem i odmah ćeš dobiti termin kad će ti tehničari doći da zamjene pomenuti ADSL splitter.
-
iceman2010
#3340 Re: Logosoft ALL ABOUT
Skoro sigurno je spliter neispravan kako je Svemirco napisao.tf2_spy wrote:ništa ja nisam sam majstorisao, došli ljudi iz LOLa i postavili sve. pogledaću to što si sugerisao, tnxSvemirco wrote:Vjerovatno si ili sam majstorisao pa pogrešno prikopčao ADSL splitter ili je isti neispravan i ne obavlja svoju namjenu.tf2_spy wrote:imam lol xdsl internet i bh telekom telefon. kad me neko nazove ili kad ja nekog zovem, internet konekcija mi se prekine. ima li lijeka ovome?
- Svemirco
#3341 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam ništa loše mislio sa ovim majstorisao. Ljudi često diskonektuju kablove iz milion i jednog razloga, da raspetljaju kablove, da čiste/kreče i sl. i desi se da ne vrate priključke na pravo mjesto što je lako s obzirom da su sve utičnice identične i ako ne obratiš pažnju na natpise lako je pogrešno ukopčati kablove i eto ti problema kada telefon zazvoni.tf2_spy wrote: ništa ja nisam sam majstorisao, došli ljudi iz LOLa i postavili sve. pogledaću to što si sugerisao, tnx
Nadalje, postoji mogućnost i da se splitter "sprži" usljed povećanog napona na telefonskoj liniji, grmljavine, loše instalacije i sl. i naposlijetku bolje splitter nego modem/ruter.
Ako nije do rasporeda kablova onda je spliter ispustio bijeli dim
-
coolkid
#3342 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da li još kome, nakun paljenja TV-a,slika stoji zamtznuta i ne može da se pokrene dok se STB ne restartira.Tako je prilikom svakog ponovnog paljenja TV.Posjeduje STB HD AirTies.To mi traje već duže vrijeme,pa ne znam da li da ih zovem da mi zamijene STB za drugi ili su to inače događa jer još nije sve savšeno sa ovim novim STB.Molim za tačnu informaciju,a ako "LJUSKA"čita volio bi njeno mišljenje.
- tf2_spy
#3343 Re: Logosoft ALL ABOUT
kaže provala;Svemirco wrote:
Ako nije do rasporeda kablova onda je spliter ispustio bijeli dimZovi Support na broj:
![]()
![]()
-halo, podrška, iz kompjutera mi izlazi bijeli dim, jel to znači da je pokvaren??
-jok, izabrao je novog papu
- afannedim
#3344 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni zna nekad ali rijetko, nisu ovi STB-ovi još kako treba bolji je AMINO 130coolkid wrote:Da li još kome, nakun paljenja TV-a,slika stoji zamtznuta i ne može da se pokrene dok se STB ne restartira.Tako je prilikom svakog ponovnog paljenja TV.Posjeduje STB HD AirTies.To mi traje već duže vrijeme,pa ne znam da li da ih zovem da mi zamijene STB za drugi ili su to inače događa jer još nije sve savšeno sa ovim novim STB.Molim za tačnu informaciju,a ako "LJUSKA"čita volio bi njeno mišljenje.
- karanana
#3345 Re: Logosoft ALL ABOUT
stavili i eurosport news nazad i nadodali aljazeera balkans hd.
petkom vole ubaciti nove programe.
petkom vole ubaciti nove programe.
-
Manager19sa
#3346 Re: Logosoft ALL ABOUT
Konstantnim problemima sa top boxom i internetom dosao je kraj . Logosoft zbogom , Telemach dobar dan
- Frtalj_Duše
#3347 Re: Logosoft ALL ABOUT
Manager19sa wrote:Konstantnim problemima sa top boxom i internetom dosao je kraj . Logosoft zbogom , Telemach dobar dan
- zateznistub
#3348 Re: Logosoft ALL ABOUT
Oho ti se, oho kad LiP procita!Manager19sa wrote:Konstantnim problemima sa top boxom i internetom dosao je kraj . Logosoft zbogom , Telemach dobar dan
- Svemirco
#3349 Re: Logosoft ALL ABOUT
Super! Uzivaj i ajd' zdravo.Manager19sa wrote:Konstantnim problemima sa top boxom i internetom dosao je kraj . Logosoft zbogom , Telemach dobar dan
Ako odlucis hvaliti Telemach, preporucujem temu o Telemachu i hvala unaprijed
- Esso_i_Ajla
#3350 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo nemoj se kaciti na svaki post koji neki troll napise a drugo telemach i lol su bara-bara bez obzira sta ti govorio i mislio. Realnost je takva kakva je. Telemach je trenutno za nijansu bolji zbog telefonije ali ne sumnjam da ce LOL dati odgovor na to. LOL i Telemach se takmice medjusobno. Jedini magarci u ovoj prici su BHT i HS a telemach sigurno nije. A na ove trolove ne treba obracati paznju. Prave samo medvjedju uslugu Telemachu.Lud i ponosan wrote:Pitacu ga na toj temi kako je skociti sa konja na magarca...(ako je uopste koristio usluge LOL-a)