SDP

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3326 Re: SDP

Post by Truba »

narednik xp wrote:
Black swan wrote:svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina :D ( minus 18 mjeseci alijanse)
...udaro sam ja po drugima, bas me briga ko je na vlasti. Reci gdje tema sa sda,ghdz,...da i njima sta napisem, sve go kriminalac. U hdz-u ko je god sta ukro pobjego je u RH. Niko marke da vrat,sve neke optuznice,a para nide. Sve firme u hrhb su pokupovali i otisle u p.m. SDA,....http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm

kad si udarao kad si registrovan 17 Oct 2011, 01:04
i dje si udarao???
narednik xp

#3327 Re: SDP

Post by narednik xp »

madner wrote:Alo ba, trolla ostavite na miru.
A vidi ovoga jedan fini gospodin u eko fotelji. On pametan a ostali budale,e pa ljepo od gsp. takvo misljenje cjenim, tipa, ma pricajte vi sta vas je volja, niste dostojni da vam odgovaram,izbori su prosli. Je glupa raja,sta ces nisi ti kriv.

Black swan wrote:
narednik xp wrote:
Black swan wrote:svi ste vi apolitični dok ne dođe SDP na vlast
onda se pokažete kao izvrsni poznavatelji političkih prilika dok ste o tome šutjeli za vrijeme 20 najtežih godina :D ( minus 18 mjeseci alijanse)
...udaro sam ja po drugima, bas me briga ko je na vlasti. Reci gdje tema sa sda,ghdz,...da i njima sta napisem, sve go kriminalac. U hdz-u ko je god sta ukro pobjego je u RH. Niko marke da vrat,sve neke optuznice,a para nide. Sve firme u hrhb su pokupovali i otisle u p.m. SDA,....http://www.bhdani.com/arhiva/119/inter.htm

kad si udarao kad si registrovan 17 Oct 2011, 01:04
i dje si udarao???
...mislim da ovo nije jedini forum, a i nekada davno sam bio na ovom forumu,nije se svidjelo sto sam pisao pa dobih zabranu,doduse dosta davno. nemoj gledati na registraciju,zna zavarat.
madner

#3328 Re: SDP

Post by madner »

Pa odgovorio sam ti, lazes u svim navodima. Sta imam pricati sa takvom osobom? Postavio sam ti cijene struje u Evropi, pa ti skontaj gdje je to 3x jeftinije.
daisy80

#3329 Re: SDP

Post by daisy80 »

quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
:thumbup:
madner

#3330 Re: SDP

Post by madner »

quasar wrote:Nije ovo stvarno razlog da se balti SDP, ali ima jedan drugi, vezan za cijene i standard, sto je u domenu SDP-a danas.
Najniza cijena rada. Imam informaciju da se Vlada FBiH protivi povecanju najnize cijene rada. To je vrlo, vrlo lose. Znaci da Vlada brine o poslodavcima (i treba da brine) vise nego o radnickoj klasi (a trebala bi makar podjednako ako ne i obrnuto).
Da li su nezaposleni pripadnici radnicke klase? Ko bi trebao da se brine o njima?
quasar

#3331 Re: SDP

Post by quasar »

madner wrote:
Da li su nezaposleni pripadnici radnicke klase? Ko bi trebao da se brine o njima?
Ne razumijem? Jel to alibi? Bolje ikakva plata nego nikakva?
narednik xp

#3332 Re: SDP

Post by narednik xp »

madner wrote:Pa odgovorio sam ti, lazes u svim navodima. Sta imam pricati sa takvom osobom? Postavio sam ti cijene struje u Evropi, pa ti skontaj gdje je to 3x jeftinije.
Naveo sam cjene struje i nigdje nisam napisao da je 3puta jeftinija,vec sam postavio pitanje, koliko se proizvodi, koliko prodaje, koja je cjena i koji je standard. Usporedi te parametre pa ces doci do slicnih podataka kao i ja. Posto sam ja ispod tvog nivoa,kako sam primjetio,nema potrebe za objasnjavanjem. Zadovoljio sam se Alo ba, trolla ostavite na miru.
Kada vec toliko branis stranku,sto je razumljivo,a ja iznosim same lazi, eto odgovori drugima. Jer je preCjednik dsp-a najavio sv salamet svjeta kada na vlast dode. To nisam ja rekao, vec Zlaja.

Pozdrav.
madner

#3333 Re: SDP

Post by madner »

NIje nikakav alibi.

Svaka firma koja je pred odlukom da li primi nove radnike ili ne napravi kalkulaciju (neko ofrlje, neko ne). Ako povecas cijenu radnja, povecavas skup kalkulacija koje ce reci da je bolje da postojeci radnici rade prekovremeno jer je preskupo nekoga zaposliti i tesko odpustiti.

Zato te pitam, koja je najbolja odluka za nezaposlene?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3334 Re: SDP

Post by Truba »

SDP se ne obraća samo radnicima
obraća se biračima... među biračima su i neki poslodavci kao i nezaposleni...

narod je izabrao šta se trzate

sljedeći put glasujte za stranke koje se obraćaju samo radnicima pa ćete vidjeti da ni sami radnici ne glasuju za njih
madner

#3335 Re: SDP

Post by madner »

narednik xp wrote:
madner wrote:Pa odgovorio sam ti, lazes u svim navodima. Sta imam pricati sa takvom osobom? Postavio sam ti cijene struje u Evropi, pa ti skontaj gdje je to 3x jeftinije.
Naveo sam cjene struje i nigdje nisam napisao da je 3puta jeftinija,vec sam postavio pitanje, koliko se proizvodi, koliko prodaje, koja je cjena i koji je standard. Usporedi te parametre pa ces doci do slicnih podataka kao i ja. Posto sam ja ispod tvog nivoa,kako sam primjetio,nema potrebe za objasnjavanjem. Zadovoljio sam se Alo ba, trolla ostavite na miru.
Kada vec toliko branis stranku,sto je razumljivo,a ja iznosim same lazi, eto odgovori drugima. Jer je preCjednik dsp-a najavio sv salamet svjeta kada na vlast dode. To nisam ja rekao, vec Zlaja.

Pozdrav.
I kada uzmemo cijene narandzi u Izrealu dodjemo do zakljucka da je Opel Astra preskup :roll:

Nisi postavio pitanje, niti si pokazao zasto bi to bilo bitno?

Prica za standard je suplja, kada bi gledali standard i prema time formirali cijene imali bi isti zivotni standard kao i oni.

Dakle posto nisi u stanju da navedes cinjenice, nisi u stanju da argumentiras i nije ti jasna razlika izmedju avatara i forumasa obicni si trol.
CaCO3

#3336 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Interesantno je da je sad tema SDA i SDP obrnuto proporcionalna prijasnjem vremenu

sad je SDP puna upisa a na SDA niko nista ne pise

jel to sad da su se SDAovci infomatiki uzdigli ili su SDPovci sada u poziciji da se moraju braniti pa nemaju vrmena da napadaju po SDA :-) ili su SDPovci skontali da su osudjeni trenuitno na ove parazite

pitanje standarda se ne moze stavljati na grbacu nijedne stranke nego ukupne situacije u BiH a Bgm i sire

struja je skupa al moze biti i skuplja :)
žuta

#3337 Re: SDP

Post by žuta »

SDA-ovci sad se smješkaju i čekaju sljedeče izbore pa da podvuku crtu jer ovi opasno lelulaju gube se ko ovce kad pustiš na ispašu pa sad pasu ,neznaju više gdje udaraju
quasar

#3338 Re: SDP

Post by quasar »

madner wrote:NIje nikakav alibi.

Svaka firma koja je pred odlukom da li primi nove radnike ili ne napravi kalkulaciju (neko ofrlje, neko ne). Ako povecas cijenu radnja, povecavas skup kalkulacija koje ce reci da je bolje da postojeci radnici rade prekovremeno jer je preskupo nekoga zaposliti i tesko odpustiti.

A jel posteno da covjek koji posteno radi, dobije i postenu platu? Sto se JP i drzavne sluzbe ne zamrznu sa platama na nivou od prije 5 godina, i sto tamo nema nekog ko radi za 400 KM? AKo su to drzavne firme nek onda drzava kao vlasnik pokaze na svom primjeru kako treba voditi politike placa.

Ne, nego ovako daje zakonsko uporiste tajkunima i bzeovraznicima da sticu ekstra profit time sto ce ucjeniti radnika sa poslom i tjerati ga da radi za 400, a u stanju je dati vise, ali ne mora. Mozda mu i daje, ali ne prijavljuje pa je i tu drzava na gubitku. Svaki ce privatnik zaposliti novog covjeka ako mu treba jer ce doprinjeti, a ako ne treba, pa sve da se nudi za 50 maraka da radi, nece ga uzeti. Koji ce mu klinac. Zato je tvoja, a ako je i Vladina, logika losa.
CaCO3

#3339 Re: SDP

Post by CaCO3 »

žuta wrote:SDA-ovci sad se smješkaju i čekaju sljedeče izbore pa da podvuku crtu jer ovi opasno lelulaju gube se ko ovce kad pustiš na ispašu pa sad pasu ,neznaju više gdje udaraju
pa podrazumijeva se nemaju ljudi iskustva u vladanju a ovi ih "kotače" kao malu djecu

SDA se udruzila sa demokrscanima i samo vremaju iz prikrajka a svu vlast zadrzali i jos dobili i gdje nisu imali
i jos dali komunalije SDPu da se ovi stalno pravdaju sto je ovo skupo sto je ono skupo a oni nekakve veze s tim nemaju

skupa je struja jer elektrodistribucija ne radi na obnovljavim izvorima energije, jer ne grade nove objekte, jer ih ima u EP (mislim na sve tri) previse zaposlenih i jer imaju prevelike plate, imaju prevelike troskove, a premalo zaradjuju i tako vec 20 godina
žuta

#3340 Re: SDP

Post by žuta »

ne treba ti iskustvo ako si ispravan ovi će uništit i ovo malo države koje je do sad kako tako funkcionisalo
madner

#3341 Re: SDP

Post by madner »

quasar wrote:
madner wrote:NIje nikakav alibi.

A jel posteno da covjek koji posteno radi, dobije i postenu platu? Sto se JP i drzavne sluzbe ne zamrznu sa platama na nivou od prije 5 godina, i sto tamo nema nekog ko radi za 400 KM? AKo su to drzavne firme nek onda drzava kao vlasnik pokaze na svom primjeru kako treba voditi politike placa.

Ne, nego ovako daje zakonsko uporiste tajkunima i bzeovraznicima da sticu ekstra profit time sto ce ucjeniti radnika sa poslom i tjerati ga da radi za 400, a u stanju je dati vise, ali ne mora. Mozda mu i daje, ali ne prijavljuje pa je i tu drzava na gubitku. Svaki ce privatnik zaposliti novog covjeka ako mu treba jer ce doprinjeti, a ako ne treba, pa sve da se nudi za 50 maraka da radi, nece ga uzeti. Koji ce mu klinac. Zato je tvoja, a ako je i Vladina, logika losa.

To je razmisljanje proslih vremena. Nisu svi poslodavci tajkuni, vecina ih se bori u vrlo zajebanim uslovima protiv vrlo surovog trzista. Dakle tu primiti jednog ili dva radnika moze znaciti bankrot i onda se itekako gleda na sve. Minimalna plata ti ne regulise poslove ljudi koji su prijavljeni na 1000 a dobiju par milja vise (alfons :D ) i time neces nista promijeniti. To je stvar inspekcije i poreske uprave.
CaCO3

#3342 Re: SDP

Post by CaCO3 »

žuta wrote:ne treba ti iskustvo ako si ispravan ovi će uništit i ovo malo države koje je do sad kako tako funkcionisalo
eh ne treba
nemoj tako
to ti je kao ring gdje se susretnu dva borca, jedan ima 100 kg mlad, zeljan slave, krvi i dokazivanja, a drugi ima 85 prosao "mahovo i grahovo" iskusan i podmukao...

ovaj mladi nema nikakve sanse iako su na prvi pogled njegove prednosti ocigledne :)
žuta

#3343 Re: SDP

Post by žuta »

ja n kažem da sam za ove ili one jer sve je to u 5 deka al nama sa ovim novim nije bolje to je evidentno
CaCO3

#3344 Re: SDP

Post by CaCO3 »

Treba sacekati da se ljudi strateski rasporede :D
žuta

#3345 Re: SDP

Post by žuta »

ovi dok se rasporede eto ti novih izbora
CaCO3

#3346 Re: SDP

Post by CaCO3 »

sve ce se znati u oktobru 2012 ko kosi a ko vodu nosi
žuta

#3347 Re: SDP

Post by žuta »

pa na izboru načelnika opštine na ilidži su popušili
CaCO3

#3348 Re: SDP

Post by CaCO3 »

gadno ce biti ako popuse tamo gdje sad imaju svoga a gdje nisu ni imali i nije neki relevantan pokazatelj
žuta

#3349 Re: SDP

Post by žuta »

a jebi ga kad su glupi
madner

#3350 Re: SDP

Post by madner »

Zuta mojne ba o inteligenciji, znas ono kada si u staklenoj kuci...
Post Reply