Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#3326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Yahel wrote:
JThomas wrote:niđe veze. fudbal je danas biznis, industrija, a koliko igrača pređe u bolji tim gdje su bolje plaćeni na osnovu reprezentacije? koliko je uopšte pravih patriota među ljudima generalno, a koliko među fudbalerima?
Pa to sam i napisao na predhodnoj stranici :)
Skontao da mu je bolje doci ovdje i uspjesno se prodati u bolji klub... jer dolazi u reprezentaciju koja ce sigurno biti veliki HIT u Brazili i iznenadjenje.

Cim se ja i Vito u necemu slazemo.. to ne moze na dobro izaci :)
Narod je vec zaboravio sta je Izet onda pricao...
Oce coek da ti kae - nije tacno to da "da se fudbal samo u klubu igra za novac". To je mescini izjavio Dzeko, no to nije bas najtacnije. I u reprezentaciji se igra za novac (mislim cak i bukvalno da dobijas nesto love(?), no to je simbolicno), no igranje u reprezentaciji ti sasvim direktno pomaze i u tvojoj profesionalnoj karijeri. Stoga, i u reprezentaciji se igra za novac, ne samo za prestiz.
drugi_profil

#3327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Trener Lazija Vladimir Petković posjetio NSBiH
Ovo mi je drago vidjeti da se okupljaju strucni ljudi.
Muhamed Đakmić

#3328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Možda i da naslijedi Sušića nekad u budućnosti. Naš trener sa najviše uspjeha i jako simpatičan lik.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by I am Happy »

Jebem mu jeza pa to sam i ja rekao ? :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Ja sam u Hall of Fame-u na svakom menadžeru koji je izašao, mogao bih i ja zamijeniti Sušića.

Dosta mi je 5000KM.
Murat Sabanovic

#3331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

Yahel wrote:
Murat Sabanovic wrote:
Yahel wrote:Kao sto rekoh to je moje licno misljenje i ta opcija nije iskljucena.
Ako ti MISLIS da ja nisam upravu, onda navedi razlog ?

Za drzavni dres se gine, kao sto kazu i krv pljuje, a ne dvoumis se kao u ovom slucaju
navijaci poput medolina nam ne trebaju! neka idu u vukojebinu iz koje su dosli i neka tamo vrijedjaju ljude koje poznaju ,a nase buduce reprezentativce neka ostave na miru. to je moje misljenje o navijacima poput ovog' tvog istomisljenika.
Ja se tebi uopste nisam obratio, niti sam pitao za tvoje misljenje o meni i mojim istomisljenicima, tako da nema potrebe da pises takve stvari.
Ako mi mozes navesti razlog zasto nisam upravu, bujrum.

Zapamtite za reprezetaciju kada igras niko te ne placa, u klubu radis za platu.
E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
ako vi "navijaci" imate pravo da vrijedjate jednog momka na najgori moguci nacin ,onda ja, dajem sebi za pravo da napisem sta mislim o takvim navijacima. za reprezentaciju se igra sa srcem-istina . ali se isto tako i navija. vase "navijanje" nije OK.

ps
ne kroji misljenje na osnovu polulaznih novinskih clanaka,pa ces vidjeti da stvari nisu tako sive kao sto mislis!
Muhamed Đakmić

#3332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Ama igrat će frajer srcem ako zaigra, šta vam je ba. Pa nisam siguran da je Miske kad je počinjao igrati za BiH bio za istu srcem vezan, pa postade najbolji igrač u historiji reprezentacije.
Zmijuga loma

#3333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zmijuga loma »

E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
Ovo ko da je iz scenarija Teletabisa prepisano.
Murat Sabanovic

#3334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Murat Sabanovic »

Sarajevo1946 wrote:Ama igrat će frajer srcem ako zaigra, šta vam je ba. Pa nisam siguran da je Miske kad je počinjao igrati za BiH bio za istu srcem vezan, pa postade najbolji igrač u historiji reprezentacije.
jos igr'o za srbiju i kad mjesta nije bilo nas'o kod nas utociste. mi ga prihvatili ,a on nam sjajnim igrama uzvratio .
DonVito

#3335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Sarajevo1946 wrote:Možda i da naslijedi Sušića nekad u budućnosti. Naš trener sa najviše uspjeha i jako simpatičan lik.
Jeste ako ce prihvatiti da ima platu kao maseri talijanski i svicerski ispod prosjecni klubova.
Muhamed Đakmić

#3336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Neće plata vječito biti mizerija, već plasmanom u Brazil mnoge se stvari mijenjaju.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#3337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by I am Happy »

Zmijuga loma wrote:
Sta ima lose u toj recenici? Jel' isto raditi džaba i za pare ? Garant ce se boriti za svaku loptu kao da mu je zadnja...

Uostalom...ti uzivas pomagati svima i raditi besplatno, maksimalno se trudis i boli te racku sto mozes nogu slomiti i sto sutra neces moci ici na posao, eventualno napredovati i preci u bolju firmu ?

Isto teletabisi, znam.

Ispade da trebas crtati da bi te neko u ovoj temi shvatio :roll:
Veca sam ja budala sto ista pisem. Vidjeti cemo kako ce to ici sa Izetom i valja li cemu, u svakom slucaju sretno mu.
DonVito

#3338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Sarajevo1946 wrote:Neće plata vječito biti mizerija, već plasmanom u Brazil mnoge se stvari mijenjaju.
Bice premija za uspijeh.

Jasta plata ce skociti :roll:
Kontra__

#3339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kontra__ »

jeza u ledja wrote: Oce coek da ti kae - nije tacno to da "da se fudbal samo u klubu igra za novac". To je mescini izjavio Dzeko, no to nije bas najtacnije. I u reprezentaciji se igra za novac (mislim cak i bukvalno da dobijas nesto love(?), no to je simbolicno), no igranje u reprezentaciji ti sasvim direktno pomaze i u tvojoj profesionalnoj karijeri. Stoga, i u reprezentaciji se igra za novac, ne samo za prestiz.
Ma Bogami nije simbolicno moj Jezu, a to cemo vidjeti po premijama kad se plasiramo! :wink: Dobice oni fin dio kolaca.
O recimo premijama za osvajanje SP-a koje repke daju da ne govorim. Znam da su Svabe davale za SP 2010, ukoliko osvoje, da ce svaki igrac dobiti po oko 200.000 eura! :shock:
Kemal Malovčić

#3340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

Što im je sedmična plata. Ili eto mjesečna.
Kemal Malovčić

#3341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
DonVito

#3342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Kemal Malovčić wrote:Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
Jos je Pape selektor. 8-) ali..

Jagodic, sto da ne.
Kontra__

#3343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kontra__ »

Kemal Malovčić wrote:Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
Pored zivih Bajevica, Antica ili evo sad Petkovica, neces ti Brku jos zadugo vidjeti na bh. klupi.

Al' posto znam da se zajebajes, ne znam koji djavo ti i odgovaram! :mrgreen:
Kemal Malovčić

#3344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kemal Malovčić »

Pa brko hoće raditi za pet milja, a ovdje živi, sve ok, može voditi u isto vrijeme i kafanu.
DonVito

#3345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVito »

Kontra__ wrote:
Pored zivih Bajevica, Antica ili evo sad Petkovica, neces ti Brku jos zadugo vidjeti na bh. klupi.

Al' posto znam da se zajebajes, ne znam koji djavo ti i odgovaram! :mrgreen:
Koji zivih Antica, Bajevic i Petkovic :roll:

Dok svi znamo da je Vaha definicija za $ (dolar).
Zmijuga loma

#3346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zmijuga loma »

Yahel wrote:
Zmijuga loma wrote:
Sta ima lose u toj recenici? Jel' isto raditi džaba i za pare ? Garant ce se boriti za svaku loptu kao da mu je zadnja...
Nema ništa loše u rečenici sem toga što je toliko naivna da je ni pas s maslom nebi progutao.

"ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti" :lol:

Dobar dan logični, de mi objasni šta znači ovo pjesničko 'igrati srcem'. Pretpostavljam da bi igrao srcem moraš biti:
a) plaćen (pare su inače prirodni stimulians za srce, šta li)
b) iskonski patriota
Yahel wrote:Uostalom...ti uzivas pomagati svima i raditi besplatno, maksimalno se trudis i boli te racku sto mozes nogu slomiti i sto sutra neces moci ici na posao, eventualno napredovati i preci u bolju firmu ?
Kakve su ovo analogije? :lol: A ako je taj besplatni rad na nekom projektu moguća referenca za tvoj dalji PROFESIONALNI razvoj i angažman? Sve mi se čini da ti nemaš predstavu koliki uticaj na karijeru i razvoj za fudbalera ima igranje u nacionalnoj selekciji. Reprezentacija je profesionalna (nematerijalna) korist i priznanje.

Da si malo obratio pažnju na komentar ovog medolina (komentar koji si aminovao, što je indikativno) možda bi ti se neke stvari i same kazale.
MRS licemjeru pi*ka ti materina!!! Ne trebaju nam osobe poput tebe, on ne želi da igra za Bosnu, on samo želi da ga na osnovu nasih Zmajeva, koje prate mnogi evropski klubovi, neko primjeti, da se proda, usljo jedan vidi mu face.

P.S. Pi*ka materina i ovima sto su mu do juce j**ali mater pa sad mu zele dobrodoslicu!
Znači, dođe čovjek iz Švice da igra za BiH, da bude dio te atraktivne i dominantne igre, da ga gledaju evropski skauti, da ga neko primjeti, da se proda, da se OKORISTI. I šta uradi? On se čuva, neće da gine, da ne iščaši zglob, da ne slomi nogu gluho bilo. :lol: Jer nije patriota, jer ne igra SRCEM. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

nema naš savez love za "zahebane" i provjerene trenere...naš je plafon selektor koji želi da se dokaže. Nakon Papeta Amar uopće ne bi bio loš potez...onda je mislim isto Meša zagrijan bio, a mislim i da će biti...lično ne vjerujem da će Pape ostati nakon Brazila, al o tom po tom

već se odavno može reći da Pape nije ni blizu dovoljno plaćen (vrednovan) za on što radi
drugi_profil

#3348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

Pape moze ocekivati ponude iz Francuskih klubova, narocito ako BiH na SP ne bude samo statista.
Mada bi savez trebao procjeniti da li postoji zasicenje izmedju njega i tima i da li je moguce ponuditi mu nove uslove za jos jedan ciklus.
Za 3 godine idemo na EP u Francusku sa 24 tima, gotovo sigurno, tamo bi cak mogli i nesto napraviti.
samo_ti

#3349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by samo_ti »

Vladimir Petkovic poslije Papeta i Brazila :D
Logovan

#3350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

samo_ti wrote:Vladimir Petkovic poslije Papeta i Brazila :D
Ako nastavi sa dobrim rezultatim na klupi Lazija onda što da ne... Dobar trener, dokazao se, bilo bi lijepo njega vidjeti na mjestu selektora.
Post Reply