Oce coek da ti kae - nije tacno to da "da se fudbal samo u klubu igra za novac". To je mescini izjavio Dzeko, no to nije bas najtacnije. I u reprezentaciji se igra za novac (mislim cak i bukvalno da dobijas nesto love(?), no to je simbolicno), no igranje u reprezentaciji ti sasvim direktno pomaze i u tvojoj profesionalnoj karijeri. Stoga, i u reprezentaciji se igra za novac, ne samo za prestiz.Yahel wrote:Pa to sam i napisao na predhodnoj straniciJThomas wrote:niđe veze. fudbal je danas biznis, industrija, a koliko igrača pređe u bolji tim gdje su bolje plaćeni na osnovu reprezentacije? koliko je uopšte pravih patriota među ljudima generalno, a koliko među fudbalerima?
Skontao da mu je bolje doci ovdje i uspjesno se prodati u bolji klub... jer dolazi u reprezentaciju koja ce sigurno biti veliki HIT u Brazili i iznenadjenje.
Cim se ja i Vito u necemu slazemo.. to ne moze na dobro izaci
Narod je vec zaboravio sta je Izet onda pricao...
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#3326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
-
drugi_profil
#3327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo mi je drago vidjeti da se okupljaju strucni ljudi.Trener Lazija Vladimir Petković posjetio NSBiH
- Muhamed Đakmić
#3328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Možda i da naslijedi Sušića nekad u budućnosti. Naš trener sa najviše uspjeha i jako simpatičan lik.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebem mu jeza pa to sam i ja rekao ? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam u Hall of Fame-u na svakom menadžeru koji je izašao, mogao bih i ja zamijeniti Sušića.
Dosta mi je 5000KM.
Dosta mi je 5000KM.
- Murat Sabanovic
#3331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ako vi "navijaci" imate pravo da vrijedjate jednog momka na najgori moguci nacin ,onda ja, dajem sebi za pravo da napisem sta mislim o takvim navijacima. za reprezentaciju se igra sa srcem-istina . ali se isto tako i navija. vase "navijanje" nije OK.Yahel wrote:Ja se tebi uopste nisam obratio, niti sam pitao za tvoje misljenje o meni i mojim istomisljenicima, tako da nema potrebe da pises takve stvari.Murat Sabanovic wrote:navijaci poput medolina nam ne trebaju! neka idu u vukojebinu iz koje su dosli i neka tamo vrijedjaju ljude koje poznaju ,a nase buduce reprezentativce neka ostave na miru. to je moje misljenje o navijacima poput ovog' tvog istomisljenika.Yahel wrote:Kao sto rekoh to je moje licno misljenje i ta opcija nije iskljucena.
Ako ti MISLIS da ja nisam upravu, onda navedi razlog ?
Za drzavni dres se gine, kao sto kazu i krv pljuje, a ne dvoumis se kao u ovom slucaju
Ako mi mozes navesti razlog zasto nisam upravu, bujrum.
Zapamtite za reprezetaciju kada igras niko te ne placa, u klubu radis za platu.
E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
ps
ne kroji misljenje na osnovu polulaznih novinskih clanaka,pa ces vidjeti da stvari nisu tako sive kao sto mislis!
- Muhamed Đakmić
#3332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ama igrat će frajer srcem ako zaigra, šta vam je ba. Pa nisam siguran da je Miske kad je počinjao igrati za BiH bio za istu srcem vezan, pa postade najbolji igrač u historiji reprezentacije.
- Zmijuga loma
#3333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo ko da je iz scenarija Teletabisa prepisano.E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
- Murat Sabanovic
#3334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jos igr'o za srbiju i kad mjesta nije bilo nas'o kod nas utociste. mi ga prihvatili ,a on nam sjajnim igrama uzvratio .Sarajevo1946 wrote:Ama igrat će frajer srcem ako zaigra, šta vam je ba. Pa nisam siguran da je Miske kad je počinjao igrati za BiH bio za istu srcem vezan, pa postade najbolji igrač u historiji reprezentacije.
- DonVito
#3335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jeste ako ce prihvatiti da ima platu kao maseri talijanski i svicerski ispod prosjecni klubova.Sarajevo1946 wrote:Možda i da naslijedi Sušića nekad u budućnosti. Naš trener sa najviše uspjeha i jako simpatičan lik.
- Muhamed Đakmić
#3336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Neće plata vječito biti mizerija, već plasmanom u Brazil mnoge se stvari mijenjaju.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#3337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sta ima lose u toj recenici? Jel' isto raditi džaba i za pare ? Garant ce se boriti za svaku loptu kao da mu je zadnja...Zmijuga loma wrote:Ovo ko da je iz scenarija Teletabisa prepisano.E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
Uostalom...ti uzivas pomagati svima i raditi besplatno, maksimalno se trudis i boli te racku sto mozes nogu slomiti i sto sutra neces moci ici na posao, eventualno napredovati i preci u bolju firmu ?
Isto teletabisi, znam.
Ispade da trebas crtati da bi te neko u ovoj temi shvatio
Veca sam ja budala sto ista pisem. Vidjeti cemo kako ce to ici sa Izetom i valja li cemu, u svakom slucaju sretno mu.
- DonVito
#3338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bice premija za uspijeh.Sarajevo1946 wrote:Neće plata vječito biti mizerija, već plasmanom u Brazil mnoge se stvari mijenjaju.
Jasta plata ce skociti
-
Kontra__
#3339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma Bogami nije simbolicno moj Jezu, a to cemo vidjeti po premijama kad se plasiramo!jeza u ledja wrote: Oce coek da ti kae - nije tacno to da "da se fudbal samo u klubu igra za novac". To je mescini izjavio Dzeko, no to nije bas najtacnije. I u reprezentaciji se igra za novac (mislim cak i bukvalno da dobijas nesto love(?), no to je simbolicno), no igranje u reprezentaciji ti sasvim direktno pomaze i u tvojoj profesionalnoj karijeri. Stoga, i u reprezentaciji se igra za novac, ne samo za prestiz.
O recimo premijama za osvajanje SP-a koje repke daju da ne govorim. Znam da su Svabe davale za SP 2010, ukoliko osvoje, da ce svaki igrac dobiti po oko 200.000 eura!
- Kemal Malovčić
#3340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Što im je sedmična plata. Ili eto mjesečna.
- Kemal Malovčić
#3341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
- DonVito
#3342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jos je Pape selektor.Kemal Malovčić wrote:Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
Jagodic, sto da ne.
-
Kontra__
#3343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pored zivih Bajevica, Antica ili evo sad Petkovica, neces ti Brku jos zadugo vidjeti na bh. klupi.Kemal Malovčić wrote:Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
Al' posto znam da se zajebajes, ne znam koji djavo ti i odgovaram!
- Kemal Malovčić
#3344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa brko hoće raditi za pet milja, a ovdje živi, sve ok, može voditi u isto vrijeme i kafanu.
- DonVito
#3345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koji zivih Antica, Bajevic i PetkovicKontra__ wrote:Pored zivih Bajevica, Antica ili evo sad Petkovica, neces ti Brku jos zadugo vidjeti na bh. klupi.Kemal Malovčić wrote:Ako pape ode, uvijek ima amar osim, da s njim osvojimo jeuro.
Al' posto znam da se zajebajes, ne znam koji djavo ti i odgovaram!
Dok svi znamo da je Vaha definicija za $ (dolar).
- Zmijuga loma
#3346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nema ništa loše u rečenici sem toga što je toliko naivna da je ni pas s maslom nebi progutao.Yahel wrote:Sta ima lose u toj recenici? Jel' isto raditi džaba i za pare ? Garant ce se boriti za svaku loptu kao da mu je zadnja...Zmijuga loma wrote:Ovo ko da je iz scenarija Teletabisa prepisano.E sad ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti i da ces se cuvati, da se kojim slucajem ne povrijedis.
"ako ne igras srcem logicno je da neces ginuti"
Dobar dan logični, de mi objasni šta znači ovo pjesničko 'igrati srcem'. Pretpostavljam da bi igrao srcem moraš biti:
a) plaćen (pare su inače prirodni stimulians za srce, šta li)
b) iskonski patriota
Kakve su ovo analogije?Yahel wrote:Uostalom...ti uzivas pomagati svima i raditi besplatno, maksimalno se trudis i boli te racku sto mozes nogu slomiti i sto sutra neces moci ici na posao, eventualno napredovati i preci u bolju firmu ?
Da si malo obratio pažnju na komentar ovog medolina (komentar koji si aminovao, što je indikativno) možda bi ti se neke stvari i same kazale.
Znači, dođe čovjek iz Švice da igra za BiH, da bude dio te atraktivne i dominantne igre, da ga gledaju evropski skauti, da ga neko primjeti, da se proda, da se OKORISTI. I šta uradi? On se čuva, neće da gine, da ne iščaši zglob, da ne slomi nogu gluho bilo.MRS licemjeru pi*ka ti materina!!! Ne trebaju nam osobe poput tebe, on ne želi da igra za Bosnu, on samo želi da ga na osnovu nasih Zmajeva, koje prate mnogi evropski klubovi, neko primjeti, da se proda, usljo jedan vidi mu face.
P.S. Pi*ka materina i ovima sto su mu do juce j**ali mater pa sad mu zele dobrodoslicu!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nema naš savez love za "zahebane" i provjerene trenere...naš je plafon selektor koji želi da se dokaže. Nakon Papeta Amar uopće ne bi bio loš potez...onda je mislim isto Meša zagrijan bio, a mislim i da će biti...lično ne vjerujem da će Pape ostati nakon Brazila, al o tom po tom
već se odavno može reći da Pape nije ni blizu dovoljno plaćen (vrednovan) za on što radi
već se odavno može reći da Pape nije ni blizu dovoljno plaćen (vrednovan) za on što radi
-
drugi_profil
#3348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pape moze ocekivati ponude iz Francuskih klubova, narocito ako BiH na SP ne bude samo statista.
Mada bi savez trebao procjeniti da li postoji zasicenje izmedju njega i tima i da li je moguce ponuditi mu nove uslove za jos jedan ciklus.
Za 3 godine idemo na EP u Francusku sa 24 tima, gotovo sigurno, tamo bi cak mogli i nesto napraviti.
Mada bi savez trebao procjeniti da li postoji zasicenje izmedju njega i tima i da li je moguce ponuditi mu nove uslove za jos jedan ciklus.
Za 3 godine idemo na EP u Francusku sa 24 tima, gotovo sigurno, tamo bi cak mogli i nesto napraviti.
- samo_ti
#3349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vladimir Petkovic poslije Papeta i Brazila 
- Logovan
#3350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako nastavi sa dobrim rezultatim na klupi Lazija onda što da ne... Dobar trener, dokazao se, bilo bi lijepo njega vidjeti na mjestu selektora.samo_ti wrote:Vladimir Petkovic poslije Papeta i Brazila