Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Lobotomija

#3326 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lobotomija »

Ja koristim onu Lidera dezodorantsku kremu i fakat do sada nisam primjetila da mi none smrduckaju.Sto ne znaci da nece :)
6.april

#3327 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

Lobotomija wrote:Ja koristim onu Lidera dezodorantsku kremu i fakat do sada nisam primjetila da mi none smrduckaju.Sto ne znaci da nece :)
I ja koristim istu, da ne koristim bilo bi padanja u nesvjest.
Ono što sam primjetila je da noge ne smrde kada se nose pamučne čarapice, međutim u većini slučajeva zbog odabira obuće takve ne pašu. Nego samo najlonke. I onda se noga znoji i smrdi.

Kako vi to rješavate?
prilagodjena

#3328 Re: Cipelice, cipelice..

Post by prilagodjena »

pamučne čarape,kožna obuća i nema smrada :) hajd ako su i najlonke barem da je obuća od kože :-)
Lobotomija

#3329 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lobotomija »

Jao ja najlonke ne mogu organski.Sve me neki srklet od njih hvata.I vise mi se noge znoje,pa mi koze ispod prstiju bude kao skuhana :(.Na krace tako te neke cipelice obuvam na bosu nogu.Ili nekada za prvu pomoc one kao polusoknice (ne znam sad tacan naziv),sto idu samo na stopalo i malo oko prstiju.One mi malkice ublaze
6.april

#3330 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

Nosim ja kožnu obuću ali najlonke ubiše.
Sada mi je hladno da nosim te natikača-čarape a i ne idu na svaku cipelu.
Cipele na bosu nogu nikada ne nosim - to zaista izbjegavam i nikako ne volim.
Nadinka

#3331 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

ja pravo volim ove kao spicaste baletanke, ne znam kako ih drukcije zvati, evo moje liste, ja jos tugujem sto mi nema broja onih na neewlook
http://malezensketeme.net/?p=24518
Lounge Act

#3332 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lounge Act »

ja ne koristim nikakve kreme i noge mi ne smrde, nema veze jesam li bez carapa, u obicnim carapama ili najlonkama, ne znam sad je li to do nogu ili do cipela, inace najvise nosim kopitarna cipelice, to su anatomski modeli i ja ih kupim, iako nemam nekih problema s nogama model mi se svidio hehe
evo ga, gotovo su iste samo moje nisu lakane i nemaju ovih krznenih loptica
Image
Last edited by Lounge Act on 30/03/2012 12:36, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#3333 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Cholina_Lokica »

Ja se divim ljudima koji mogu da nose obucu na bose noge :-) Ja bih umrla odmah, ja jedva ljeti sandale i slicne zezancije pregulim :D Kad sam bila mala uvijek sam obuvala carape u japanke i slicnu obucu :lol:
alica.k

#3334 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

ja jedva docekam balerinkice, japanke, espadrile bez carapa obuti. na ostalu obucu mi nekako i nema smisla bez carapa...
6.april

#3335 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

Može biti da je i do kože na nogama, ne bježim od toga.
Znam da tema nije to ali obzirom da je o cipelicama a bliska je nogama zato sam postavila pitanje.
Inače noge redovno perem, čarape nikada dva puta iste ne nosim, koristim Lideru i neke mirišljave losione - jer se lidera smije mazati samo 2 puta sedmično.
Izborim se ali nije baš lako.
Zato me zanimalo kako se drugi nose s tim.
Lobotomija

#3336 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lobotomija »

Ja da mogu bosa bih stalno hodala (iako mrzim svoje nozne prste,odvratni su mi :cry: )
Lounge Act

#3337 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lounge Act »

pa zavisi kakva je obuca u pitanju i kakvog je kvaliteta, ne moze se svaki model ni obuci na bosu nogu, pogotovo ako ima nazad onaj sav ili je tvrdje, bar mene odmah nazulja. samo ja sam pravi zimogriz, noge su mi uvijek ledene pa tako ne bejzim od carapa :lol:
alica.k

#3338 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

6.april wrote:Može biti da je i do kože na nogama, ne bježim od toga.
Znam da tema nije to ali obzirom da je o cipelicama a bliska je nogama zato sam postavila pitanje.
Inače noge redovno perem, čarape nikada dva puta iste ne nosim, koristim Lideru i neke mirišljave losione - jer se lidera smije mazati samo 2 puta sedmično.
ima od pharmameda isto neka krema za noge, moja rodica se kune u nju.
ja nemam naviku icim mazati noge :S tako da nisam probala
prilagodjena

#3339 Re: Cipelice, cipelice..

Post by prilagodjena »

6.april wrote:Može biti da je i do kože na nogama, ne bježim od toga.
ako je tako mislim da imaš gljivice,upitaj u apoteci za kremu protiv gljivica...poslije pranja noge dobro posuši i nosi čarape i obuću od prirodnih materijala
razne kreme i prskalice će samo zakamuflirati smrad,treba otkloniti uzrok :)
6.april

#3340 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

Hvala na savjetima.
Može li se ta krema protiv gljivica kupiti u apoteci bez recepta ili ipak moram kod dermatologa?
prilagodjena

#3341 Re: Cipelice, cipelice..

Post by prilagodjena »

6.april wrote:Hvala na savjetima.
Može li se ta krema protiv gljivica kupiti u apoteci bez recepta ili ipak moram kod dermatologa?
vjerujem da može,čula sam da je Plimicol krema dobra :)
6.april

#3342 Re: Cipelice, cipelice..

Post by 6.april »

Hvala još jednom!
Budem probala, nemam šta izgubiti.
Lobotomija

#3343 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Lobotomija »

Dobar je i Kanesten
thea

#3344 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

jedini pravi nacin da se rijesis smrada, su ciste noge i svaki dan ciste carape.
tjekom sedmice ja znam naskupiti 15 pari carapa za pranje, hem za sport hem crne su mi favorit.

nisam nikad imala problema sa neugodnim mirisom.
obuca obavezno od koze, prije 5 godina bile su baletanke one tipa iz indije u modi. kupila ja jedne stare roze boje sa sljokicama unutra podloga bila od sintetike, ajjmee
ja sam ih voljela nositi, ali nakon 2 sata nosenja imala sam osijecaj da mi se noga klize tako mi koza nije imala prostor za disanje.

i nikad vise, jos sam i prije tog rekla sebi nema takve obuce, uzeh jednom rezultat je vise bio no grozan
jedno lose iskustvo dobila gljivice od nove geox patika.ljekar mi dao neku kremicu i to samo bilo oko zgloba valjda mi sinteticka obrada nije odgovarala od tad geox zaobilazim
Cholina_Lokica

#3345 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Cholina_Lokica »

thea wrote:jedini pravi nacin da se rijesis smrada, su ciste noge i svaki dan ciste carape.
tjekom sedmice ja znam naskupiti 15 pari carapa za pranje, hem za sport hem crne su mi favorit.

nisam nikad imala problema sa neugodnim mirisom.
obuca obavezno od koze, prije 5 godina bile su baletanke one tipa iz indije u modi. kupila ja jedne stare roze boje sa sljokicama unutra podloga bila od sintetike, ajjmee
ja sam ih voljela nositi, ali nakon 2 sata nosenja imala sam osijecaj da mi se noga klize tako mi koza nije imala prostor za disanje.

i nikad vise, jos sam i prije tog rekla sebi nema takve obuce, uzeh jednom rezultat je vise bio no grozan
jedno lose iskustvo dobila gljivice od nove geox patika.ljekar mi dao neku kremicu i to samo bilo oko zgloba valjda mi sinteticka obrada nije odgovarala od tad geox zaobilazim
Vecina ljudi kojima smrde noge imaju problem sa nekim gljivicama i takvim oboljenima, bilo da znaju ili ne, i vrlo lako se toga rjesava sa kremama i puderima protiv gljivica. Dok ne rijese primarno oboljene mogu oni 16 puta dnevno prati noge i mjenjati carape dzaba im... To jeste tako ako se nema nikakvo oboljenje, ali i ako ga nemas onda nemas toliki problem sa smradom
*mima*

#3346 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

jaraneee.....obuca skechers........a sto u njima noge smrde......tu nema pomoci......
bez_ideje

#3347 Re: Cipelice, cipelice..

Post by bez_ideje »

Ljudi,jel unutra ona srebrena ili zlatna plastiko-sintetika,ima da se noge "potkuhaju"
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3348 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

Ja zavidim zenama koje mogu oblaciti bilo sta na bosu nogu. Ja kad god sam obukla dosla sam kuci sa zuljevima i krvavim nogama, narocito onaj zadnji osjetljivi dio pri zglobovima, redovno se podere koza i to onda boli danima.
Tako da, nista ne mogu na bosu nogu. :-)
*mima*

#3349 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

ma ne moze nikakva zatvorena obuca bez carapica.......
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3350 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ladyblue18 »

*mima* wrote:ma ne moze nikakva zatvorena obuca bez carapica.......
Ja ne mogu ni otvorenu :oops: :cry:
Post Reply