Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
huxley wrote:Ima li ko sta za preporuciti u dimenziji 185/60/R14 (testom ispod nije pokrivena, a TS850 nema na stanju u Makbelu i ekupi.ba), i gdje to kupiti?
Inace, da prostite, ovo ostade u domenu akademske rasprave. Hvala.
Ti labeli su za qrca. Pod kojim uslovima se to testira, na kojim vozilima itd. Nija guma frizider jbo ih label.
Ne kazem da ne treba gledati ali ne mislite da je to sveto pismo.
@anonimni clan - Nista licno prema tebi nije upuceno
huxley wrote:Moze li konkretan prijedlog koje zimske gume za fabiju 2007 (mislim da su trenutno 185/60/R14 mislim da su trenutno), i gdje kupiti (i da odmah montiraju) u Sarajevu.
Kvalitet i sigurnost su na 1. mjestu, pa onda cijena.
Hahahahah dobar......
Uporedjivao sam ovaj test sa nekim od aktuelnih ......mislim da je bio ovaj http://www.reifen.com/shop/winterreifen ... ,,&pgnum=1
Gotovo da nema razlike ni kad su proizvodjaci a ni tipovi guma u pitanju.
PS. Sad ovo ispade ko vadiona .....heheheh al nema veze
Na internetu se pojavio video snimak iz Finske na kome možemo da vidimo kako od istrošene nastaje „nova“ guma sa dubokim šarama. Ovaj „majstor“ je izrezao trake gume u šarama i napravio dublje usjeke stvorivši iluziju ispravne gume, koju je na ovaj način samo dodatno oslabio i načinio podložniju pucanju.
Iako se u potpisu snimka navodi da je ovaj postupak, poznat i kao "regrooving" ili "brazdanje guma" izvršen isključivo za ličnu upotrebu bez namjere za prodajom, ne možemo dovoljno da naglasimo koliko je on opasan, a u većini zemalja i ilegalan.
Može vaše mišljenje...koje se bolje ponaša na snijegu, auto sa felgama i gumama od 14 incha ili ono od npr 17 incha...ajmo reć da oba imaju nove zimske gume iste kvalitete i da su to fabrički profili ????
Milion faktora tu igra ulogu, tezina auta, dimenzije auta, sirina guma... ako je na istom autu, u teoriji bi te 14'' trebale biti bolje jer su uze, a na snijeg idu uze gume jer se "usijecaju" i manje klizaju (kao sto eskimi nose one rekete siroke da ne upadaju, tako uske gume upadaju da bolje grabe)...
E sad, opet, ako je to 80% voznje po mokroj cesti, bolje siroke, a ako ces po planinama i vrletima onda uzmes uze gume.. jebi ga valjda si skontao poentu
Bluemore wrote:hval aanonimni. sta bi mi to u prevodu znacilo i u odnosu na ponudu
Evo gore ti je rekla-kazala fino preveo-la sta kaze test koji je prosle godine. U sustini i za nase puteve i s obzirom na cijenu mislim da je to OK guma. Naravno nema vrhunske perfomanse ali je dobra na snijegu i ne trosi se brzo. A evo i tabele odnosno evropski Label-a koji slikovito pokazuje o kakvoj gumi se radi.
recimo 195/65R15 91 T Fulda Kristall Montero 3 ima puno bolje osobine a jeftinija je od Goodrich-a.
Njen Label izgleda ovako:
Koje zimeske gume odabrati
skoda octavia, 1,9 tdi, 2009, 15'' felge.
Vozi se uglavnom loko voznja, tokom zime par puta otvorena cesta relacije.
Cijena, nista jefitno a nista ni pretjerano skupo zbog ''kvaliteta ceste''
mrsamras wrote:Koje zimeske gume odabrati
mirzet87sa wrote:Prihvati istinu takvom kakva jeste, mada ti ponuda jos uvijek stoji. Da ti ispunim zivotni san i provozam te kroz grad, a ti baci koji selfie u autu..
Druze ako nemas sta pametno o gumama napisati, ne zatrpavaj temu glupostima
ima kamara tema gdje se mozete prepucavati do zore
Upravo zbog kvalitete cesta drzi se guma tipa Michelin, GY itd.
Jeftine gume imaju losiju bocnu konstrukciju ili je materijal koji se koristi zastario (unutar gume).
Ne dozvoli da te pita ispadne skuplja od tepsije.
Michelin alpin A4 120KM
Kod mene na oktaviji ova guma vec evo 3 sezona, zasad sam zadovoljan.