Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
riko-ga

#3326 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by riko-ga »

Kataklinger wrote:
Kataklinger wrote:
aldinjo wrote:https://www.youtube.com/watch?v=SKFsjjgZWyw Zna li neko kako se zove ovaj na 15:20 ne znam majke mi?
Osta neodgovoreno, ko je ovaj i zbog čega ga uhapsiše?
Još jedan self-requote :D
Dozer znaš li ti ko je ovo "nevinašce" sa snimka iznad što govori "ne znam majke mi"?

Dalje, obzirom da se i ovaj snimak nerijetko sreće u ratnim reportažama, osta mi u sjećanju. Šta bi s ovim likom na kraju? Vidim na snimku da je ostao bez noge, te da je ranjen snajperom u rame :( I što im je bio ovaj kamion toliko "zanimljiv" pa su toliki arsenal na njeg sručili?

U pitanju je rafalanje iz ne znam čega po onom plavom kamionu, na raskrsnici Zmaja od Bosne i Ložioničke, kod sadašnjeg Hoše komerca ako se ne varam. Zanima me iz čega je ovo pucano po kamionu i ODAKLE? Negdje s Vraca ili? Žao mi lika, ali hvala Bogu da uz onoliko pucanje i granatiranje, nije više osoba ranjeno.

Image

https://www.youtube.com/watch?v=wFtazqZUYqE

Poznajem covjeka licno.Ziv je i "zdrav" i danas.Ima porodicu radi nesto u svojoj maloj firmici.Znamo ga nekad zalomiti momacki ono bas :-D .I dalje je neiscrpan izvor humora.Ono nikada nije dosadno porewd njega :thumbup:
Dozer

#3327 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

TAM-ica je oderao PAT 40mm, i pretpostavljam da je i covjeka u nogu prvo pogodilo to zrno (jer mu noga ocito visi u potkoljenici), a zatim je "hajrov'o" i malo zrno u desno rame, vjerovatno iz PASP-a.
Ramzess Veliki

#3328 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote:Ramzes, kako mala?
Ove sedmice izlazi sa kliničkog liječenja i počinje period održavanja kući. :thumbup:
Hvala na pitanju. :thumbup:
Ramzess Veliki

#3329 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Gojeni H wrote:
Ramzess Veliki wrote:Vidi, to ti je lako kad si profi. Kad opališ, prije nego zrno izađe iz cijevi trebaš pušku malo cimnuti da zrno izađe sa efeom, daš mu dodatnu rotaciju pa zađe iza ugla. Vrlo korisno jer te niko ne može provaliti odakle pucaš, samo je malo neprecizno ... :D
Ramzes tu udara volej k'o Ronaldo.
Ja sam obicno dizao cijev 5 metara uu nebo ... kazu radi podbacivanja.
Ma hajde, ako malo i podbaciš ili prebaciš, još uvijek imaš vremena da koriguješ putanju zrna.
To ako si profi ... ako nisi ode metak pa ti bleji za njim đe će zviznut' ... :lol:
aldinjo

#3330 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by aldinjo »

@pm72 Ti inače skoro sve znaš pa me baš čudi da i ono ne znaš.
PM72

#3331 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

To bi kao trebalo biti šega?
Grohotom se smijem.Grohotom.
Dozer

#3332 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

E bas to zamisljam...i upisah se od sege na to zamisljanje kako se ti grohotas :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Kataklinger

#3333 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

PM72 wrote:Pa nije kviz da znamo odgovor na svako pitanje.A možda i nećemo da ti odgovorimo? :wink: Što se tiče tamića i događaja na Socijalnom,to je već opisano nekoliko puta pa da se ne ponavljamo.Samo pažljivo čitaj.
Ne znam što se ti obraćaš u množini, jer upravo ovakvim postovima odstupaš od "vas" nekolicine koji ste svoje iskustvo pokupili nažalost na najgori mogući način. Zapravo, trebao bi se ugledat na ostatak njih, ljudi najnormalnije pišu postove, bez da kontriraju i inate se, čak i kad se ponovi neko pitanje, ljudi ponovo napišu jer je tema već postala obimna pa je nezgodno češljat 100 stranica (uzimajući u obzir da nemamo svi u glavi svaku moguću informaciju iznijetu ovdje sa svake od stranica eme). Ako ti se ne piše, niko te ne tjera, skrolaj dalje očima i to je to, a mi koji smo gurali tutu u rikverc u ratu ćemo "pravit kviz na temi", jer niko nam ne brani? Osim tebe, uzaludno :lol:
Dozer

#3334 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Pa dobro...ali, nije ni zgoreg procitati temu... Koga zanima, naravno.
Repetitor

#3335 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

A o cemu je rijec na temi? Da ne citam sve :lol: :lol:
Dozer

#3336 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

O dogodovstinama druzbe Pere Kvrzice :D
PM72

#3337 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Naruži me čovjek. :-) možda i zaslužujem.Kad se desio pomenuti događaj,bio sam 300 metara dalje a momci iz moje stanice spašavali su čovjeka iz tamića.Oni neće da pišu.Mrsko im ili ih to ne interesuje.Kad nešto pišeš iskreno i objektivno onda "sve znaš" pa te još krenu provocirati.Postavlja se pitanje što meni,kao nepotkupljivom svjedoku događaja o kojima pišem,ovo treba?
Dozer

#3338 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Image Image
Ramzess Veliki

#3339 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Otto Skorzeny wrote:
Dozer wrote:Pa dobro...ali, nije ni zgoreg procitati temu... Koga zanima, naravno.

Dobra je tema poucna poprilicno !
Je ... kad ti komšija pomjeri među da znaš čime ga kvalitetno i sa distance ... :thumbup:
Dozer

#3340 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Evo i malo zabave :)

Pored cinjenice da fulaju lubenicu sa nekih 30-ak metara, glavno pitanje - Gdje nadjose lubenicu usred zime :lol: :lol: :lol:

A evo i malo razne zabave - od .300 WM na 1.400m, preko M4 u .223 sa prigusivacem (dobar prigusivac), pa do 12,7 (.50) na 1.400m

Last edited by Dozer on 10/02/2015 15:36, edited 1 time in total.
spreca

#3341 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by spreca »

U Saksiji :lol:
Ramzess Veliki

#3342 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Otto Skorzeny wrote: Ili ako ti cacka zenu . Znas onaj vic kad se Haso i Fata seksaju a Mujo i Suljo gledaju kroz optiku . Mujo ubij ih oboje . Nemoj metke zalit . Po onom sta mu radi moj Suljo bice dosta jedan metak
Kako ne znam ... zaboravio si: "Jaro njega u ćunu a nju nevjernicu u glavu ..."
:thumbup:
Dozer

#3343 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

A evo i .300 WM na skoro 2.300m ;)

A ovako se igraju Iracani s Amerima po Bagdadu :)

Ovi snimsci pokazuju sta je, u stvari, snajper u urbanom okruzenju.
aldinjo

#3344 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by aldinjo »

Kataklinger wrote:
PM72 wrote:Pa nije kviz da znamo odgovor na svako pitanje.A možda i nećemo da ti odgovorimo? :wink: Što se tiče tamića i događaja na Socijalnom,to je već opisano nekoliko puta pa da se ne ponavljamo.Samo pažljivo čitaj.
Ne znam što se ti obraćaš u množini, jer upravo ovakvim postovima odstupaš od "vas" nekolicine koji ste svoje iskustvo pokupili nažalost na najgori mogući način. Zapravo, trebao bi se ugledat na ostatak njih, ljudi najnormalnije pišu postove, bez da kontriraju i inate se, čak i kad se ponovi neko pitanje, ljudi ponovo napišu jer je tema već postala obimna pa je nezgodno češljat 100 stranica (uzimajući u obzir da nemamo svi u glavi svaku moguću informaciju iznijetu ovdje sa svake od stranica eme). Ako ti se ne piše, niko te ne tjera, skrolaj dalje očima i to je to, a mi koji smo gurali tutu u rikverc u ratu ćemo "pravit kviz na temi", jer niko nam ne brani? Osim tebe, uzaludno :lol:
:thumbup:
aldinjo

#3345 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by aldinjo »

PM72 wrote:To bi kao trebalo biti šega?
Grohotom se smijem.Grohotom.
:run:
trambusek88

#3346 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trambusek88 »

Kataklinger wrote:
Dalje, obzirom da se i ovaj snimak nerijetko sreće u ratnim reportažama, osta mi u sjećanju. Šta bi s ovim likom na kraju? Vidim na snimku da je ostao bez noge, te da je ranjen snajperom u rame :( I što im je bio ovaj kamion toliko "zanimljiv" pa su toliki arsenal na njeg sručili?

U pitanju je rafalanje iz ne znam čega po onom plavom kamionu, na raskrsnici Zmaja od Bosne i Ložioničke, kod sadašnjeg Hoše komerca ako se ne varam. Zanima me iz čega je ovo pucano po kamionu i ODAKLE? Negdje s Vraca ili? Žao mi lika, ali hvala Bogu da uz onoliko pucanje i granatiranje, nije više osoba ranjeno.

Image

https://www.youtube.com/watch?v=wFtazqZUYqE
Mislim da je tu jedan čovjek poginuo, samo ne znam jeli i on iskočio iz Tamića ili je ranije pogođen.
Bio je negdje kompletan snimak, mislim na serijalu klipova "ubijanje Sarajeva" na youtubeu ali većina tih klipova je uklonjena. Čovjek je bio još živ ali mu nisu mogli prići, mislim da je na kraju prestao davati znakove života.
Čini mi se da su ovi momci kod Elektroprivrede signalizirali Unproforcima da stanu, da se čovjek spasi ako je još živ ili da se pokupi tijelo (zaboravio sam jeli tad još davao znakove života) ali transporter se nije zaustavio.

Vidi se na ovom snimku na 5:38
https://www.youtube.com/watch?v=SfJ5iSQInYM
Dozer

#3347 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Na ovom snimku se lijepo vidi kako onoga u zelenoj majici pogadja metak u rame...
Gojeni H

#3348 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

Dozer wrote:Image Image
Treba mu to s vremena na vrijeme. Pali se vodnik na prvu.
PM72

#3349 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Hm... ja vas .Obadvojcu. :kiss:
Dozer

#3350 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:
A ja, pored ovakvog PM-a, kupujem hepo kockice za ribe :lol:
Post Reply