koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dr Baltazar

#3326 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Dr Baltazar »

channel10 wrote:Znam za ovaj kalkulator koji kaze koliko je star parfem i znam da se kodovi mogu ponavljati nakon recimo 10 godina, ali u ovom slucaju sto sam gore spominjao, tu je razlika bila oko 150. Moj kupljen u Parizu, a ovaj lik prodaje na fb. Realno reci, koliko je to moguce?
Vidi kolika je kod mene razlika. Jedan kupljen u Sarajevu (pretpostavljam u parfimeriji jer je poklon bio), a drugi kupljen u Parizu. Svaki parfem ima jedinstven batch code, a može se desiti da se neki ponovi kao što si već rekao.

I jedan i drugi su dupljaci, ako bi se internet pitao tj. ove stranice što veze sa istinom nema.

Image
konahawaii

#3327 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konahawaii »

koliko citam preporuke, toliko vidim da je velikim dijelom subjektivna stvar...evo od ova tri sto sam postavio, jedan je preporucio hugo boss, drugi Moschino, dok treci kaze da ne valja ni jedan :D ugl probat cu sa ovim sa ovim nikos za pocetak...procitao sam dosta dobrih komentara, pa ako nista ne mogu puno pogrijesit :)
piupiu

#3328 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by piupiu »

Dr Baltazar wrote:
channel10 wrote:To sto ti se poklapaju sifre sa kutije i bocice ti nista ne znaci ako nije prava sifra. Ne mogu se sjetiti kako se zove "firma" koja se reklamira preko FB-a, original testeri i lik postavio sliku testera koji prodaje, kad ne lezi vraze, sifra nije prava.

Kako znam da nije prava? Pa znam tako sto imam originalni parfem koji je kupljen vani, na kojem je druga sifra.

Znaci lik nabavlja konkretno onaj gore parfem za 10 dolara, mozda cak ima i nizu nabavnu od ovih evropskih i svjetskih net shopova... Nema logike, ali hajde. Tvoje pare, tvoja stvar sta ces sa njima.
Svaki parfem ima drugačiji batch code glupane (kad već moram koristit ovakve termine za tvrdoglave tipove)...
Pa, nije baš da se moraju koristiti ovakvi termini. Štaviše ...

Korisnik isključen zbog kršenja pravila foruma - vrijedjanje

7 dana
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3329 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chmoljo »

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3330 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

channel10 wrote:Jesu li orginali ili su originali :D . Prije bih rekao da je ovo prvo. Sumnjam da ima originala na piku.

Naravno da ima originala, al' na piku ima i dupljaka, da se razumijemo. Meni za parfem nisu potrebne nikakve sifre i kodovi, da bî znao da li je kopija ili original, imam nos koji to prepozna. :wink: na pik-ba ima par profila koji prodaju originale 100%, jednog je balthazar vec spomenuo, a takodjer i na fcb ima isto likova koji prodaju originalne parfeme. Ako nikad nisi narucio i probao od njih, nema potrebe i da komentarises i sudis o tome, a iskustva, zero. :wink:
Mis mekinjas

#3331 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mis mekinjas »

Dobila :mrgreen:
Image
dobar,ti?

#3332 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by dobar,ti? »

konektovan wrote:
channel10 wrote:Jesu li orginali ili su originali :D . Prije bih rekao da je ovo prvo. Sumnjam da ima originala na piku.

Naravno da ima originala, al' na piku ima i dupljaka, da se razumijemo. Meni za parfem nisu potrebne nikakve sifre i kodovi, da bî znao da li je kopija ili original, imam nos koji to prepozna. :wink: na pik-ba ima par profila koji prodaju originale 100%, jednog je balthazar vec spomenuo, a takodjer i na fcb ima isto likova koji prodaju originalne parfeme. Ako nikad nisi narucio i probao od njih, nema potrebe i da komentarises i sudis o tome, a iskustva, zero. :wink:
Napisi nam kako se zovu ti sto prodaju originale, valjda nije zabranjeno :)
konektovan

#3333 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

dobar,ti? wrote:
konektovan wrote:

Napisi nam kako se zovu ti sto prodaju originale, valjda nije zabranjeno :)

Otkud znam da nisi kakav inspektor????? :mrgreen:

Vec sam nekad ranije pisao, par stranica unazad. :wink:
SSemir

#3334 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by SSemir »

zimi ovaj
Image
ljeti ovaj
Image

ja zadovoljan. a i zene oko mene :D
Zoya

#3335 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Zoya »

Blago vama pa možete tako po jedan parfem imati. Jedan ljeti jedan zimi, ha ja .
konektovan

#3336 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Zoya wrote:Blago vama pa možete tako po jedan parfem imati. Jedan ljeti jedan zimi, ha ja .
Mislim da je bolje tako. Uzmes favorite i uzivas do zadnje kapi, a drugi bi skupljali prasinu, i zauzimali prostor na polici. :mrgreen:
Zoya

#3337 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Zoya »

konektovan wrote:
Zoya wrote:Blago vama pa možete tako po jedan parfem imati. Jedan ljeti jedan zimi, ha ja .
Mislim da je bolje tako. Uzmes favorite i uzivas do zadnje kapi, a drugi bi skupljali prasinu, i zauzimali prostor na polici. :mrgreen:
Zar ne dosadi isti miris svaki dan? Mislim Razumijem ja vas muškarce i vašu jednostavnost. :thumbup:
Niemand

#3338 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Niemand »

Ne dosadi. Ja imam 1. S tim da zapravo volim jedan odredjen "miris" (jel se to kaze nota il kako vec :-? ), ne konkretno "parfem", pa mogu promjeniti i parfem a opet mirisem slicno il haman isto. I tako godinama. :)

Jednostavno, vremenom postane da ne mirisem ja "na taj parfem", vec "taj parfem mirise ko ja". :D :lol:

Mada je to vise navika neka pretpostavljam. Puno je finih parfema, koji god da koristis uvijek ima neki ljepsi. I meni je to oke. Ne pokusavam isprobati sve nit nesto zelim svaki parfem koji mi se svidi. Na nekom drugom, super i lijep je, al meni je dovoljan jedan.
konektovan

#3339 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Zoya wrote:
konektovan wrote:
Zar ne dosadi isti miris svaki dan? Mislim Razumijem ja vas muškarce i vašu jednostavnost. :thumbup:

Ako je nesto dobro, zasto mjenjati???!!!! To isto, kad bi mjenjao zenu svaki dan, a ne ide, priznaj?! :mrgreen: Salim se. Imao sam ne tako davno kolelekciju, od 20 - tak parfema, i nazalost lopovi su odnijeli gotovo sve, samo dva su ostala, i to oni koje sam najvise koristio, i bili gotovo prazni. Ostali su bili gotovo novi, tj. puni, pa su lopovi mozda mogli i zaraditi nesto love. Od tada, imam dva, i uvijek ih nosim uz sebe. :mrgreen:
Toffee karamela

#3340 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Toffee karamela »

dobar,ti? wrote:Je li neko kupovao sa http://www.vixen.ba Jesu im original parfemi, jer imaju poprilicno povoljnih parfema.
Na oku su mi, provirim tu i tamo ali kupovala nisam jer prvi put kada sam htjela naručiti "nisu imali tu količinu" (iako je regularno bila u ponudi i još je i danas) i operater mi odmah počeo uvaljivati veću bočicu (kao ta je dostupna :roll: ).

Onda sam skontala da uopšte nisu povoljni jer nekoliko parfema koje nude našla sam povoljnije u parfimerijama.

Dalje sama ponuda im je totalno, ali totalno bezveze, ni traga od neke raznovrsnosti, ono što se najviše traži to i furaju, bilo šta da sam pokušala naručiti od manje poznatih brandova (Alfred Sung) odmah iskoči obavijest nedostupno (i ta obavijest još stoji nakon 2-3 godine, ne ažuriraju sajt nikako).

Na PIK-u ima prodavaca koji imaju parfemskog ptičjeg mlijeka naspram ovog vixena.
SSemir

#3341 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by SSemir »

jeftiniji neki parfemi u DM-u, nego u ovoj radnji sa linka..
AstorH

#3342 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by AstorH »

Ja ovaj nedavno dobio na poklon, nikad cuo do tad

Image
hecim

#3343 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by hecim »

Vidim da ima dosta strucnjaka ovdje, pa bih da vas pitam da mi preporucite neki solidan muski parfem negdje do 60 km, ili da mi preporucite neku parfimeriju gdje bih mogao naici na povoljnije cijene nego u dmu . Nisam bas iskusan u ovome pa me interesuje sta predlazete :)
konektovan

#3344 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

hecim wrote:Vidim da ima dosta strucnjaka ovdje, pa bih da vas pitam da mi preporucite neki solidan muski parfem negdje do 60 km, ili da mi preporucite neku parfimeriju gdje bih mogao naici na povoljnije cijene nego u dmu . Nisam bas iskusan u ovome pa me interesuje sta predlazete :)

Pogledaj u cm-u, mozda nadjes nesto, ima par parfema na akciji. A i nisi precizirao, nesto za proljece/ljeto il' za hladnije dane??
NeKi_LiK

#3345 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by NeKi_LiK »

hecim wrote:Vidim da ima dosta strucnjaka ovdje, pa bih da vas pitam da mi preporucite neki solidan muski parfem negdje do 60 km, ili da mi preporucite neku parfimeriju gdje bih mogao naici na povoljnije cijene nego u dmu . Nisam bas iskusan u ovome pa me interesuje sta predlazete :)
Dodaj još 20-30 KM i kod nekoga od oprovjerenih online prodavača kupi JPG Le Male, ili kako ide toplije vrijeme Issey Miyake pour homme ili Armani Aqua di Gio... svi su univerzalci i parfemska remek djela, samo zbog činjenice što ih koristi "dosta" ljudi često na njih ne gledamo tako... pogotovo ekipa koja je baš u tom parfemskom svijetu i stalno traži nešto novo...

A ovo ljeto ide Aqua di Sale... jedan od rijetkih koji me oduševio u zadnje vrijeme...

Image
konektovan

#3346 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

NeKi_LiK wrote:
Dodaj još 20-30 KM i kod nekoga od oprovjerenih online prodavača kupi JPG Le Male, ili kako ide toplije vrijeme Issey Miyake pour homme ili Armani Aqua di Gio... svi su univerzalci i parfemska remek djela, samo zbog činjenice što ih koristi "dosta" ljudi često na njih ne gledamo tako... pogotovo ekipa koja je baš u tom parfemskom svijetu i stalno traži nešto novo...

A ovo ljeto ide Aqua di Sale... jedan od rijetkih koji me oduševio u zadnje vrijeme...

Image

Quanto costa ovaj sale???? Kod nas ga nema, koliko primijetih?!
howdy

#3347 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by howdy »

Image

jel neko vidio ovo skoro?
NeKi_LiK

#3348 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by NeKi_LiK »

konektovan wrote:
NeKi_LiK wrote:

Image

Quanto costa ovaj sale???? Kod nas ga nema, koliko primijetih?!
200 eura u Hr i na Neroliu za 100ml...
leki hz

#3349 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by leki hz »

Image
Moj novi :D, konačno sam našla nešto što miriše kao Chloe Innocence :sretan: :sretan: :sretan:
konektovan

#3350 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

howdy wrote:Image

jel neko vidio ovo skoro?
Mislim da jesam, i to kod online prodavaca. 80 KM 125 ml.
Post Reply