Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#3326 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Eto naveo si 10 auta hajde nadji bilo koji od tih 10 na mobile.de.
-
condy
#3327 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Originalni račun mora ići u MUP.Simply_Red wrote:Rekoše mi u Kramaru da originalni račun za vozilo ide u MUP u arhivu. Je li to tačno?
Možeš ga ovjeriti
-
ado-šampion
#3328 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Meni je MUP uzeo originalni racun. Imao sam uz njega jos pun klinac papira, sve su mi uzeli, ne znam zasto. Ostao mi racun od Kramara i garancija. Ovaj iz agencije mi kaze da to ide tako.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#3329 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa isti princip ko na olx.ba, kad je označen artikl sa PRODAN, ne možeš ga više u search naći.ado-šampion wrote:Eto naveo si 10 auta hajde nadji bilo koji od tih 10 na mobile.de.
- amar1994
#3330 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
zipa cijena 
-
ado-šampion
#3331 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa kako onda nadjose onaj A7 i on je ocigledno bio prodan? Ako vjerujemo onoj slici, a uzeli smo da vjerujemo. Ili je lik nasao random auto na mobile.de pa cekao da se isto pojavi u Kramaru?liaar wrote:Pa isti princip ko na olx.ba, kad je označen artikl sa PRODAN, ne možeš ga više u search naći.ado-šampion wrote:Eto naveo si 10 auta hajde nadji bilo koji od tih 10 na mobile.de.
Da dodam, bilo je Kramarovih auta na mobile.de, kad su bila u dolasku ovdje, ja sam nalazio, ali iskljucivo u njihovoj radnji.
- liaar
#3332 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sve sa A7 je bilo oko Nove godine, zato postoji pretpostavka da zbog toga nije uklonjen sa mobile.deado-šampion wrote:Pa kako onda nadjose onaj A7 i on je ocigledno bio prodan? Ako vjerujemo onoj slici, a uzeli smo da vjerujemo. Ili je lik nasao random auto na mobile.de pa cekao da se isto pojavi u Kramaru?liaar wrote:Pa isti princip ko na olx.ba, kad je označen artikl sa PRODAN, ne možeš ga više u search naći.ado-šampion wrote:Eto naveo si 10 auta hajde nadji bilo koji od tih 10 na mobile.de.
Da dodam, bilo je Kramarovih auta na mobile.de, kad su bila u dolasku ovdje, ja sam nalazio, ali iskljucivo u njihovoj radnji.
-
Seyfo
#3333 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Istina, u zapadnim zemljama sve zamre 20.12-5.1.
Eh sad ne znam šta da vjerujem. U BiH prevladava mišljenje da je najsigurniji Kramar, ali je zato i najskuplji a ostali su u redu iza njega; što manje poznati, gori su. Tako recimo i onaj Dalmi i slični su donekle pouzdani.
Ako povjerenje u Kramar pukne kao balon od sapunice, povjerenje u auto kuće će doživjeti sudbinu devizne štednje, koja je uzrokovala nakon rata pad povjerenja u banke uopšte, pa je narod bježao od čuvanja para u bankama. Trebalo je mnogo godina da se to povjerenje vrati.
Eh sad ne znam šta da vjerujem. U BiH prevladava mišljenje da je najsigurniji Kramar, ali je zato i najskuplji a ostali su u redu iza njega; što manje poznati, gori su. Tako recimo i onaj Dalmi i slični su donekle pouzdani.
Ako povjerenje u Kramar pukne kao balon od sapunice, povjerenje u auto kuće će doživjeti sudbinu devizne štednje, koja je uzrokovala nakon rata pad povjerenja u banke uopšte, pa je narod bježao od čuvanja para u bankama. Trebalo je mnogo godina da se to povjerenje vrati.
-
condy
#3334 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jest tako je 
-
ado-šampion
#3335 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Znaci pretpostavka je da je maher kojem je poslo za rukom da proda hiljade auta s vracenim kilometrazama i to mahom za ovo podneblje vrlo skupa auta, a u isto se vrijeme kleo da ne vraca (od te teze polazimo), postavio oglas auta s vracenom kilometrazom za ni vise ni manje nego 200 hiljada a da nije provjerio jel to auto skinuto s mobile.de? Pouzdao se da ce biti skinuto? Pa ne djeluje li to makar mrvicu naivno? 
- liaar
#3336 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja fakat ne kontam što toliko braniš Kramara i njegovu tezu da garantuju kilometražu. Pa haj prodaj auto a napiši ne garantujem kilometražu.
I što da ne, i bolji griješe i veći su padali na većim sitnicama.
Plus to postavljanje auta rade zasebno svi prodavači koji rade u radnjama Kramara. Zato i može vrlo lako doći do greške ljudskog faktora
Plus to postavljanje auta rade zasebno svi prodavači koji rade u radnjama Kramara. Zato i može vrlo lako doći do greške ljudskog faktora
-
ado-šampion
#3337 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne branim ja nikog, niti branim garanciju na kilometrazu (koje u papirima nema btw), nego samo pisem ono sto znam iz svog iskustva tako da ljudi koji bi kupili auto kakva se kod njega prodaju (sto vecina pljuvaca koji su ovo jedva docekali svakako nece uraditi), mogu procitati i jedno i drugo i donijeti zakljucak. Opet, Kramar mozda vraca kilometrazu, ali ovako ofirno sigurno ne.
Moj razlog za "branjenje" ako se uopste radi o tome. je sto sam pazario auto kod njega, i bio prisutan pri pazaru jos jednog, koje je pazario moj brat, a oba ta auta btw su bila uredna sto se tice svih stvari, ukljucujuci i km, i dosad su se pokazala odlicno. I ja kao i on smo obili placeva i placeva prije toga.
E sad kad sam ja tebi odgovorio, ti meni odgovori: Sto ti toliko pljujes Kramara? Jesi li kupio neko auto kod njega? Jel tebe zajebao? Kod koga si ti kupio auto? Ako Kramar ne valja napisi ko valja.
Moj razlog za "branjenje" ako se uopste radi o tome. je sto sam pazario auto kod njega, i bio prisutan pri pazaru jos jednog, koje je pazario moj brat, a oba ta auta btw su bila uredna sto se tice svih stvari, ukljucujuci i km, i dosad su se pokazala odlicno. I ja kao i on smo obili placeva i placeva prije toga.
E sad kad sam ja tebi odgovorio, ti meni odgovori: Sto ti toliko pljujes Kramara? Jesi li kupio neko auto kod njega? Jel tebe zajebao? Kod koga si ti kupio auto? Ako Kramar ne valja napisi ko valja.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3338 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kad je vw lagao, sto kramar ne bi lagao?!liaar wrote:Ja fakat ne kontam što toliko braniš Kramara i njegovu tezu da garantuju kilometražu. Pa haj prodaj auto a napiši ne garantujem kilometražu.![]()
- liaar
#3339 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Što ne bi ofirno vraćao ako mu se može i ako to može sakriti ?ado-šampion wrote:Ne branim ja nikog, niti branim garanciju na kilometrazu (koje u papirima nema btw), nego samo pisem ono sto znam iz svog iskustva tako da ljudi koji bi kupili auto kakva se kod njega prodaju (sto vecina pljuvaca koji su ovo jedva docekali svakako nece uraditi), mogu procitati i jedno i drugo i donijeti zakljucak. Opet, Kramar mozda vraca kilometrazu, ali ovako ofirno sigurno ne.
Nisam kupio auto kod Kramara jer su auta kod njega dobro precijenjena i dosta van mog novčanog budžeta. Ne kažem ni da neću, ali bez dobre provjere auta k'o auta i servisne historije i kilometraže.
Auto koje sam ja kupio je od čovjeka koji prodaje mobitele pa povremeno uleti koje auto. Drugo na piku koje sam zapikao, prvo koje sam otišao pogledati.
Mehanički dobar, pokazao mi kopije uvozne deklaracije od gospođe koja je lično uvezla 2011-te dok se mogao i Euro3 uvest. Tad na uvoznoj deklaraciji i tim papirima bilo oko 215 hiljada čini mi se, ja auto kupio prošle godine sa 235 hiljada.
Žena živjela u Branilaca Sarajeva, i to mi se čini OK da je toliko prešao od uvoza. Najveći mi je problem bilo od svega što je izgubila saobraćajnu pa sam ja morao ganjati nju i njenog oca sa punomoći da mogu izvaditi ponovno saobraćajnu.
-
condy
#3340 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja mislim da pljuvači kramara lažu da ne bi kupili kakav premiJum kod Kramara, da im ne fali k-a-m-ćića 
- liaar
#3341 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja i ako budem kupovao auta u ovim ciframa koje kramar prodaje, lakše mi je za te pare otići u Njemačku po njeg, platiti sve dadžbine koje trebam i opet ostat dobar 2-3 hiljade
-
timezone
#3342 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A zasto bi taj Kramar pokusao prodati auto u Njemackoj za 17500€ ako ga ovde moze prodati za 35000??
-
ado-šampion
#3343 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Zato sto je citav svoj posao i citav svoj uspjeh bazirao na autima koja su uredna i kojim nije vracena kilometraza, bez toga sve pada u vodu. Zato mu auta i imaju nesto jacu cijenu. Vrlo je opasno za njega da se zeza s tim stvarima. Sa svim drugim da, pa bio to drugi nacin prevare ali s tim ne.liaar wrote: Što ne bi ofirno vraćao ako mu se može i ako to može sakriti ?
Druga stvar, sva auta koja on uzima su s lizinga (uvozna bar) i sva su do trenutka preuzimanja morala biti servisirana u ovlastenom servisu. Lako je sakiriti kilometrazu kad je auto zadnji put zavedeno 2008., ali ako je auto zadnjih put zavedeno prije 6 mjeseci to je vrlo tesko. Dakle, vratiti 200 hiljada za auto koje je do datuma preuzimanja servisirano u ovlastenom servisu je previse ofirno za bilo koga a kamoli za Kramara. Tim prije sto ti u garanciji pise da u roku od 8 dana moras otici u ovlasteni servis na provjeru da bi ti garancija vazila. To ti moze potvrditi svako ko je uzeo auto kod njega. Znaci on covjeka salje u servis, gdje oni prije nego sto urade bilo sta potraze auto u bazi da zavedu da je bilo tu, s autom ko je vraceno 200 hiljada a zadnji put zavedeno prije recimo 6 mjeseci. Pa zar ne mislis da bi dosad izasao neko od tih ljudi, eto nek ih je otislo 1000 a otislo je vise sigurno, i rekao vracena kilometraza.
Ostaces dobar al u qrcu, kad ostanes dobar javi se pa da i ja to vidim kako moze. I ja sam isto tako kontao, preskupa su mu auta, moze u DE jefitnije, pa kad sam oitsao i vidio koliko bi me doslo isto auto vani (a to je bilo jos dok se mogao dobiti Eur1 bez problema), vratio se i uzeo kod Kramara.liaar wrote:Ja i ako budem kupovao auta u ovim ciframa koje kramar prodaje, lakše mi je za te pare otići u Njemačku po njeg, platiti sve dadžbine koje trebam i opet ostat dobar 2-3 hiljade
-
condy
#3344 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nije to tako jednostavno i povoljnoliaar wrote:Ja i ako budem kupovao auta u ovim ciframa koje kramar prodaje, lakše mi je za te pare otići u Njemačku po njeg, platiti sve dadžbine koje trebam i opet ostat dobar 2-3 hiljade
Ja sam gledao neke kalkulacija kad sam kupovao i nisam mogao proći jeftinije, kad sve stavke staviš na papir. Od ovih vozila što Kramar prodaje u odnosu na vani, možda mu je malo nekad bmw precjenjen, najvjerovatnije zbog carine. Tu postoji šansa da se prođe jeftinije ali kod određenih modela, godišta, i kilometraže. I to su obično ova skuplja vozila kod njega. Ali ako hoćeš mlađe sa manjom kilometražom, tu su cijene pravo visoke u De, za nas naravno. Npr. Golf 7 2.0 tdi star godinu i do 20 hiljada pređenih sa srednjim paketom opreme je oko 20 hiljada eura, a sa jačim još par hiljada. Uvozne dadžbine i ode cijena. Isplati li se ? Cijenom onda izađe gotovo ko kod nas nov.
I imaš najveći praktični problem. Kako izvršiti plaćanje ? Misliš prenijeti novac u torbici preko granice ?
Troškovi tih transakcija putem banke, imaju svoju cijenu. Oni koji to rade, mogu ako hoće pojasniti.
Last edited by condy on 11/01/2018 12:23, edited 1 time in total.
-
kindlas
#3345 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
To ti samo mislisliaar wrote:Ja i ako budem kupovao auta u ovim ciframa koje kramar prodaje, lakše mi je za te pare otići u Njemačku po njeg, platiti sve dadžbine koje trebam i opet ostat dobar 2-3 hiljade
- Haris.ba
#3346 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Neko je već spomenuo. Što bi veliki Vw varao sa zadovoljenjem ekoloških standarda? Pa kod nas ljudi jedva dočekali. Lakše se zaposliti u javnu upravu, nego bilo doći na listu da se pokupuju Vw iz Portugala koja ne zadovoljavaju standarde. To smo mi.ado-šampion wrote:Zato sto je citav svoj posao i citav svoj uspjeh bazirao na autima koja su uredna i kojim nije vracena kilometraza, bez toga sve pada u vodu. Zato mu auta i imaju nesto jacu cijenu. Vrlo je opasno za njega da se zeza s tim stvarima. Sa svim drugim da, pa bio to drugi nacin prevare ali s tim ne.liaar wrote: Što ne bi ofirno vraćao ako mu se može i ako to može sakriti ?
.... Pa zar ne mislis da bi dosad izasao neko od tih ljudi, eto nek ih je otislo 1000 a otislo je vise sigurno, i rekao vracena kilometraza.
A narod i kad skonta da je prevaren, veoma često šuti. Već samo uslika auto, i lagano na pik. Nek neko drugi ispravlja krive drine.
- liaar
#3347 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I do sad kad god je neko izašao u javnost sa problemom sa autom kupljenim kod Kramara, to je bilo nakon što je prodao to auto.
Onda ima priča da daju auto u cijenu za Kramarovo, pa nalete na svoje auto za 2-3 mjeseca na profilu, sa u pola kilometraže sa kojom su ga prodali Kramaru.
Onda ima priča da daju auto u cijenu za Kramarovo, pa nalete na svoje auto za 2-3 mjeseca na profilu, sa u pola kilometraže sa kojom su ga prodali Kramaru.
-
condy
#3348 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Opet treba istražit nema u tome ništa loše.
Puno igra ulogu i oprema u cijeni i jeli aktualni model, kod njih u De.
Evo npr. ovaj audi nije skup, prošli model, ali je oprema možda " tanka ".
Kod Kramara bi bio skuplji nekih 5 hiljada KM, jer i on mora imati određenu zaradu, ima određene troškove i sl.
Doduše rijetko on ima ovakva auta. Ali kad ga ti uvezeš, dođeš blizu do njegove cijene. A ako moraš platiti carinu i nema više euro1 obrasca onda cijena ode još poprilično.
Meni je ok otići po auto vani ali nije jednostavno.
https://home.mobile.de/AUDI-ZENTRUM-FRA ... _254037328
Kod Kramara bi bio skuplji nekih 5 hiljada KM, jer i on mora imati određenu zaradu, ima određene troškove i sl.
Doduše rijetko on ima ovakva auta. Ali kad ga ti uvezeš, dođeš blizu do njegove cijene. A ako moraš platiti carinu i nema više euro1 obrasca onda cijena ode još poprilično.
- amar1994
#3349 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... =ASCENDINGcondy wrote:Opet treba istražit nema u tome ništa loše.
sad ti je isti q , svakako se placa carina
- Bakir1