Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
zavrzlama

#3326 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

ne slazem se samo oko ovoga da srbija nekoga u rs-u dovodi na vlast jer se to dogadja na izborima. na kraju krajeva, da je to tako ne bi ni imali aferu papak i to jos nakon izbora
[/quote]

jel ti stvarno mislis da je cavicu i ivanicu politicki protivnik dodik ...srbija je ta koja daje saglasnost koja politicka opcija i koji politicar ce vladati manjim entitetom...vidis da cavic i ivanic sve smiju reci protiv dodika .ALI nesmiju okretati srpski narod protiv istog jer dovode u opasnost od medjusrpskih nesuglasica i sukoba...vidis sta je bilo sa igorom radojicicem,i kako je prosao...znam ja da je tebi to tesko shvatiti ali ne postoji srpska politika BIH srba...da postoji dodik bi i samim srbima dosad svojim lopovlukom i sramocenjem dotuzio..zato je na vlasti, jer srbija sluzbama osigurava nemogucnost da se iko suprostavi istom jer je on trenutno najbolji igrac za njih...
vivaldi

#3327 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vivaldi »

Danguba wrote:
vivaldi wrote:
volio bih da pises malo jednostavije i da udaris koji paragraf jer ne mogu da izvucem neke tvoje zakljucke, ali probacu.

slazem se da ce cilj beograda i banjaluke uvijek biti isti, a da ce se u zavisnosti od okolnosti, prije svega medjunarodnih, mijenjati metodologija.

ne slazem se samo oko ovoga da srbija nekoga u rs-u dovodi na vlast jer se to dogadja na izborima. na kraju krajeva, da je to tako ne bi ni imali aferu papak i to jos nakon izbora
a papak je???
u beogradu je dogovoren ''teg natas'' koji ce prevladati da dodik ostane na vlasti u eresu.
progutano je to da ih drugi predstavljaju u drzavnim institucijama(takticki). lici na raskol a u stvari rade isti posao samo drugacijim metodama.
dodiku je dato do znanja da mora biti jos poslusniji da taj teg ne bi presao na drugi tas i zato on bubnja svaki dan da bi ispap veci srbin i od patrijaha.
ma danguba to nema nikakvog smisla. zasto bi to uopste radili? pa napravili bi jedinstevnu listu i kraj price.

ako je to tako zasto je shukalo opet izasao iz vlade? zasto sds trazi istragu snimka? to nema ama bas nikakvog smisla
vivaldi

#3328 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:

jel ti stvarno mislis da je cavicu i ivanicu politicki protivnik dodik ...srbija je ta koja daje saglasnost koja politicka opcija i koji politicar ce vladati manjim entitetom...vidis da cavic i ivanic sve smiju reci protiv dodika .ALI nesmiju okretati srpski narod protiv istog jer dovode u opasnost od medjusrpskih nesuglasica i sukoba...vidis sta je bilo sa igorom radojicicem,i kako je prosao...znam ja da je tebi to tesko shvatiti ali ne postoji srpska politika BIH srba...da postoji dodik bi i samim srbima dosad svojim lopovlukom i sramocenjem dotuzio..zato je na vlasti, jer srbija sluzbama osigurava nemogucnost da se iko suprostavi istom jer je on trenutno najbolji igrac za njih...[/quote]

ok..evidnento stvari drugacije tumacimo..
cyprus

#3329 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by cyprus »

Daj ba, đe ćeš sa zavrzlamom... Ono što niko ne vidi, on vidi :mrgreen:
Paul F.

#3330 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Paul F. »

Gospodin zavrzlama piše vrlo kvalitetne postove. Zaboravio sam ga uvrstiti u listu top forumaša i ispričavam se zbog toga. On topic: Ko je ono pretstavljao bos srbe u Dejtonu ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3331 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by sabina1 »

SA 071 wrote:
tvsabina wrote:...
Nekim ljudima (i ženama naravno) je lakše "utjerati" metar u guzicu nego centimetar u glavu, kao što bi rekla narodna poslovica... :lol: :-)
Prijavljen ti je post :lol:
hAZNADAR

#3332 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hAZNADAR »

zavrzlama wrote:Hareta je smijenio zapad pomocu nasih uhljupa zeljnih vlasti i populizma.....Zasto?..zato sto je Hare nakon Alijine smrti jedini znao za teske propuste zapada u Dejtonu i jedini svjedok zapadnom obecanju da ce ispraviti stetu nanesenu agresijom i dejtonom....kad je zapad skontao da je pogrijesio sto je dao srpskoj strani i previse , i da nece moci natjerati srpsku stranu na promjenu dejtona u korist BIH,a nisu htjeli sebi poraza,onda je najlakse bilo ukloniti Silajdjica kao neugodnog svjedoka....a onih koji su zelili da zauzmu Haretovo mjesto na bosnjackoj strani je bilo kamara(Zlaja i slicni)...sjecam se 2006 godine na ovom forumu je samo @skijas,moja malenkost i par forumasa branilo haretovo odbijanje Aprilca,i ispravnost stava da se ide u konfrontaciju sa dodikom,dok su ga mnogi na forumu optuzivali za ekstremizam,a danas ga zovu da se vrati,jer su svatili da se klin klinom izbija..
Neznam kakva je bila popularnost Hareta ovdje,.. ali se dobro sjecam da je na svim mrezama i u stvarnosti Hare bio kritikovan zbog bosnajckog ekstremizma i principijelnosti, maksimalizma.
Vazilo je opce misljenje da je on stvorio Dodika i da je pojacan nacionalizam i Dodik spontan odgovor na haretov ekstremizam.

Godine su prosle bez Hareta a Dodik je danas gori nego ikada a srpski nacionalizam takodjer gori nego za haretovog vakta. Pokazalo se da je srpski nacionalizam jaci i glasniji, ekstremniji,.... onda kada su Bosnjaci mirniji, savijeniji, naguzeniji, apaticniji, tisi, fleksibilniji,...i kada ih vode likovi poput Zlaje sto je puzao Miletu ispored nogu u Laktasima zarad fotelje, rahmetli Sulje sto se cepao od smeha na dodikove izljeve primitivizma, i Ridjobradog sto po babinom amanetu ne vidi Bosne dalje od Trebevica niti ga interesuje nesto dalje.
Hare je imao gresaka, ali je prema sroskim nacionalistima imao uvijek crtu, granicu, gard,... i nije imao dlake na jeziku da kaze istinu o njima bilo u BiH bilo u svijetu. A mi mislili da previse talasa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3333 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» SA 071

mjesec
hAZNADAR

#3334 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hAZNADAR »

tvsabina wrote:
SA 071 wrote:
tvsabina wrote:...
Nekim ljudima (i ženama naravno) je lakše "utjerati" metar u guzicu nego centimetar u glavu, kao što bi rekla narodna poslovica... :lol: :-)
Prijavljen ti je post :lol:
Nije ovdje bas uvijek neki akademski ton i mogu naci mnostvo narodnih poslovica a i direktnih prozivanja. Ne opravdavam, ali ovo je politika i ko to ne moze podnijeti, pa cak i ovakve glupe komentare od SA 071 - ne treba uopce ni ucestvovati na politickoj diskusiji. Postujem tvoje misljenje iako se politici ne slazem u svemu ali radije budi primadona na nekom drugom mjestu. Hoces sad i mene prijaviti pa da ti bude srce na mjestu?
vivaldi wrote:

svako narvano ima pravo na svoje misljenje, ali ja se ne slazem. dodik i prije i poslije hareta uvijek nadje neku "epsku opasnost" protiv koje se bori. ako nema domacih, nadje neku stranu opasnost.
Znaci slazemo se da Hare nije niti stvorio Dodika niti dao razloga za eskalaciju srpskog nacionalizma.
Podsjecam da smo ga prozivali sto previse talasa i sto njegovo prezentiranje nase istine ne pridonosi miru.
Idemo priznati realno - da bi se danas on drugacije ponio i drugacije reagovao u ovoj situaciji oko pada Rezolucije pokusaja izjednacavanja zlocina.
vivaldi

#3335 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vivaldi »

hAZNADAR wrote:Znaci slazemo se da Hare nije niti stvorio Dodika niti dao razloga za eskalaciju srpskog nacionalizma. Podsjecam da smo ga prozivali sto previse talasa i sto njegovo prezentiranje nase istine ne pridonosi miru. Idemo priznati realno - da bi se danas on drugacije ponio i drugacije reagovao u ovoj situaciji oko pada Rezolucije pokusaja izjednacavanja zlocina.
naravno da ga nije stvorio. mile je uvijek stvarao ili po potrebi izmisljao neprijatelja na kojem je siljio svoju retoriku - hare, bakir, hadziomerovic, ohr, tihic, danas englezi sutra ko zna ko.

sto se tice rezolucije, sarajevski politicari su ponjeli onako kako diplomatski bonton i preproucuje u ovim situacijama. ne bi tu hare imao sta drugo ponuditi.

ali narod ko narod..sta znaju sve zapadne sluzbe i ambasade, svaki konobar i revizor u bosni (i na cijelom balkanu) zna sta bi on porucio obami, merkelovoj i cameronu..on bi njima svasta nesto rekao sto oni jadni ne znaju..,a "pizde" od domacih politicara ne smiju im reci.. :zzzz:
zavrzlama

#3336 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
hAZNADAR wrote:Znaci slazemo se da Hare nije niti stvorio Dodika niti dao razloga za eskalaciju srpskog nacionalizma. Podsjecam da smo ga prozivali sto previse talasa i sto njegovo prezentiranje nase istine ne pridonosi miru. Idemo priznati realno - da bi se danas on drugacije ponio i drugacije reagovao u ovoj situaciji oko pada Rezolucije pokusaja izjednacavanja zlocina.
naravno da ga nije stvorio. mile je uvijek stvarao ili po potrebi izmisljao neprijatelja na kojem je siljio svoju retoriku - hare, bakir, hadziomerovic, ohr, tihic, danas englezi sutra ko zna ko.

sto se tice rezolucije, sarajevski politicari su ponjeli onako kako diplomatski bonton i preproucuje u ovim situacijama. ne bi tu hare imao sta drugo ponuditi.

ali narod ko narod..sta znaju sve zapadne sluzbe i ambasade, svaki konobar i revizor u bosni (i na cijelom balkanu) zna sta bi on porucio obami, merkelovoj i cameronu..on bi njima svasta nesto rekao sto oni jadni ne znaju..,a "pizde" od domacih politicara ne smiju im reci.. :zzzz:
OK..znaci konstatovali smo da dodik i srpska politika bez obzira ko je na vlasti i koji politicar sa probosanske strane,nastavljaju istom retorikom i djelima u rusenju BIH...I sta sad?......sta je rjesenje?....20 godina poslije Dejtona srpska politika se nije promijenila ni za milimetar od one iste politike koju su stvorili milosevic i karadzic..sta je rezultat zadnjih 9 godina probosanske sutnje,i dzentlmenskog i umjerenog ponasanja spram dodikovog divljanja,pa rezultat je da se povecao broj srba koji ne prihvacaju BIH,pojacala se antibosanska histerija,a zasto? pa zato sto su uvidjeli da sutnja sa druge strane je znak da je dodik u pravu i da zeljena podjela BIH ce proci glatko jer na drugoj strani nema uopste otpora...MZ skontala,ako bosnjacima ne smeta dodikovo pljuvanje BIH i bosnjaka ,sto bi i nama...nisam ja za radikalne mjere i uzvracanje dodikovim metodama,ja sam za nazivanje stvari pravim imenom,pa kako god bolilo i politicki ponekad i stetno bilo..umjereni srbi danas ,jedino spas od sopstvenih politicara i ideologije vide u bosnjacima i njihovoj politici,a ne u dodiku i velikosprskoj politici ili nekoj buducoj novoj srpskoj umjerenoj politici jer znaju da im srbija nikad to nece dozvoliti....
vivaldi

#3337 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:OK..znaci konstatovali smo da dodik i srpska politika bez obzira ko je na vlasti i koji politicar sa probosanske strane,nastavljaju istom retorikom i djelima u rusenju BIH...I sta sad?......sta je rjesenje?....
u najkracem, nema rjesenja. nekome je to pesimizam, neko realizam..ali nije ni vazno.
zavrzlama wrote:20 godina poslije Dejtona srpska politika se nije promijenila ni za milimetar od one iste politike koju su stvorili milosevic i karadzic..sta je rezultat zadnjih 9 godina probosanske sutnje,i dzentlmenskog i umjerenog ponasanja spram dodikovog divljanja,pa rezultat je da se povecao broj srba koji ne prihvacaju BIH,pojacala se antibosanska histerija,a zasto?
politika se ne mijenja, i ne samo kod srba, vec i kod druga dva naroda, jer se ne mijenjaju ciljevi. samo ima razlike i moze biti razlike u metodologiji. sto se tice ove konstatacije "povecao broj srba koji ne prihvacaju BIH" ne znam kako si dosao do tog zakljucka. jedino sto se na tu temu ponekad pojavi jeste neko istrzivanje ili anketa o nezavisnosti, a rezultati su idendticni od dejtona do danas.

sto se tice histerije, antibosanska dodikova histerija je upravo promjena metodologije koju sam spomenuo. on je u politicki zivot uplovio na taalsima skroz druge retorike, ali je u medjuvremenu u potpunosti skrenuo u desno pricom (kazem pricom jer su i njegovi politicki ciljevi isti danas ko i prije 10-15 godina), ali mu ta prica danas vise pomaze na privatnom planu (zadrzavanje na vlasti=bankovni racun) nego u ostvariravnju politickih ciljeva jer on sustinski moze srbovat i bez halabuke.
zavrzlama wrote:pa zato sto su uvidjeli da sutnja sa druge strane je znak da je dodik u pravu i da zeljena podjela BIH ce proci glatko jer na drugoj strani nema uopste otpora...MZ skontala,ako bosnjacima ne smeta dodikovo pljuvanje BIH i bosnjaka ,sto bi i nama...nisam ja za radikalne mjere i uzvracanje dodikovim metodama,ja sam za nazivanje stvari pravim imenom,pa kako god bolilo i politicki ponekad i stetno bilo..umjereni srbi danas ,jedino spas od sopstvenih politicara i ideologije vide u bosnjacima i njihovoj politici,a ne u dodiku i velikosprskoj politici ili nekoj buducoj novoj srpskoj umjerenoj politici jer znaju da im srbija nikad to nece dozvoliti....
ovaj cijeli pasus je tvoja proizvoljna intepretacija, na koju naravno imas pravo, ali se ja s njom uopste ne slazem. zapravo, moje politicko ili politicko-ekonomsko razmisljanje je potpuno drugacije.

ne znam kako to da pojednostavim, ali politika uopste ne funkcionise onako kako vise od 90% foruma razmislja, ali posto ne mogu sada sve te zablude obrazlagti osvrnucu se samo na ovo sto si spomenuo.
zavrzlama wrote:MZ skontala
mz nema sta da konta. njihova politika je savrseno jasna - zelimo mir, ne zelimo zapaljivu retoriku i zelimo regionalne integracije i popravljanje odnose.

i savrseno je i slijepcu jasno zasto sto zele. zele zato sto su to stvari cije se posljedice mogu preliti i izvan nasih granica. i oni to vise nece dozvoliti. u isto vrijeme to su i pretpostavke za ekonomski razvoj. ali koliko cemo danas ti ili ja imati mesa u tanjiru, njih jednostavno boli tuki. to je tvoj i moj problem, a ne angele merkel.

iz toga proizilazi da su oni vec odavno alergicni na bilo kakvu zapaljivu retoriku, a rezultat toga je totalno ignrosanje dodika. koliko je to ignorisanje napravilo stetu politicku ili ekonomsku nemoguce je reci, ali se moze reci da mu nije donjela nikakav dobitak. a iz toga ce dobar politicar izvuci pouke.

sa druge strane, dodiku je jasno jako dobro koju liniju ne smije prijeci i on to stalno i ponavlja. zato i nemas nikakve ostre reakcije zapada - znate dokle se smijati zajebati, a sve ostalo je vase lokalno sranje.

i to ti je univerzalno pravilo, bar u nasem cijelom regionu jer ovdje nema nikakvog starteskog interesa velikih sila, jer u tom slucjau onda vladaju poptuno drugacija pravila.

a osim bosne, primjenu tog pravila mozes vidjeti i u makedoniji gdje gruevskog ignorisu vec godinama bez ikakvog velikog uplitanja i interevencija. i makedonija je puna sranja koja su vrlo slicna nasim, ali jebe se zapadu sto makedonci stagniraju vec godinama. vasa govna-vi ih jedite, ali znate liniju preko koje ne smijete.
exliberal-ex

#3338 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:
vivaldi wrote:

OK..znaci konstatovali smo da dodik i srpska politika bez obzira ko je na vlasti i koji politicar sa probosanske strane,nastavljaju istom retorikom i djelima u rusenju BIH...I sta sad?......sta je rjesenje?....20 godina poslije Dejtona srpska politika se nije promijenila ni za milimetar od one iste politike koju su stvorili milosevic i karadzic..sta je rezultat zadnjih 9 godina probosanske sutnje,i dzentlmenskog i umjerenog ponasanja spram dodikovog divljanja,pa rezultat je da se povecao broj srba koji ne prihvacaju BIH,pojacala se antibosanska histerija,a zasto? pa zato sto su uvidjeli da sutnja sa druge strane je znak da je dodik u pravu i da zeljena podjela BIH ce proci glatko jer na drugoj strani nema uopste otpora...MZ skontala,ako bosnjacima ne smeta dodikovo pljuvanje BIH i bosnjaka ,sto bi i nama...nisam ja za radikalne mjere i uzvracanje dodikovim metodama,ja sam za nazivanje stvari pravim imenom,pa kako god bolilo i politicki ponekad i stetno bilo..umjereni srbi danas ,jedino spas od sopstvenih politicara i ideologije vide u bosnjacima i njihovoj politici,a ne u dodiku i velikosprskoj politici ili nekoj buducoj novoj srpskoj umjerenoj politici jer znaju da im srbija nikad to nece dozvoliti....
Pa vidili smo kako se bosnjacka dzentlmensko ponasanje odnosi prema hrvatima, navlacit cemo glasove kako nama trenutno treba, ignorisat ce se najace hrvatske stranke pod izgovorom da su anti drzavne/dejtonske. Zbog toga mogu se u vlast ubacivat fantomski hrvati aka Komsic ( legalno jest dali je moralno otom potom) , mogu se lideri lokalnih familijarnih stranaka ubacivat u vlast po potrebi I sve je ok dok igraju po nasoj matrici cim se pocnu bunit noga...sta je ta dzentlmentska politika polucila dosad?
Dal su hrvati postali vise bosanci (I hercegovci) ili su se jos vise odmakli od Sarajeva...ja nevidim da su prgrili Sarajevo kao partnera, jel to samo posljedica hrvatske politike ili su bosnjaci upleteni do guse u to?
Sad gledajuci sta se sa njima desava sta mislite da je srbima na pameti...ako njih jebu ovako I nas ce garant
Politike sve tri stranke ( naroda) u bosni se svode na jednu stvar...ko je vecina vlada...manjina ima da suti...jos mi samo recite da nije ovo istina
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#3339 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by sabina1 »

hAZNADAR wrote: Nije ovdje bas uvijek neki akademski ton i mogu naci mnostvo narodnih poslovica a i direktnih prozivanja. Ne opravdavam, ali ovo je politika i ko to ne moze podnijeti, pa cak i ovakve glupe komentare od SA 071 - ne treba uopce ni ucestvovati na politickoj diskusiji. Postujem tvoje misljenje iako se politici ne slazem u svemu ali radije budi primadona na nekom drugom mjestu. Hoces sad i mene prijaviti pa da ti bude srce na mjestu?
Nisam nikoga prijavila zato što sam "primadona" , zapravo nikada nisam bila primadona u životu vjerovao ili ne.
Prijavila sam post jer me je čovjek uvrijedio - direktno i vulgarno , prostački, samo zato jer sam žensko.
Zašto bih tebe prijavila - vrijeđaš li možda ?

Poštujem i ja također tuđe stavove , demokratija je demokratija. Cijeniti...to je već nešto drugo , pogotovo ako je politikanstvo u pitanju.
Ali je demokratija i iskazati vlastiti stav.

SULUDO je respektovati čovjeka iza koga najkraće rečeno stoje :

- Politički rastanak sa SDA krajem rata , iako ga je ta ista SDA - stvorila (kao i Faraona). Zašto ? ZAŠTO ? S kojom se to on politikom SDA NIJE SLAGAO pa su se razišli ? Hoćemo li to ikada saznati ? Na kraju krajeva , njegova kasnija unutrašnja i vanjska politika se za DLAKU nije razlikovala od SDA-ovske . O čemu pričamo ? O talu. Da li je ikada odgovarao za ovo ? Nikada.
- Potpis Djetona pa licemjerna predizborna kampanja i tobožnjih 100 % BiH - osnaživanje Dodika zarad četiri godine fotelje. Jadno , prejadno .
Iskreno , on nije odlučivao 100 % o sudbini naše zemlje u Dejtonu , svi oni su zavisili od geopolitičkih odluka velikih i tamo su bili samo potpisnici ili ćate , sprovoditelji volje dogovora drugih....ali njegovo ime tamo piše, i ON se eto busa u prsa i zalaže se za ukidanje....a šta je sa nama SVIMA koji šutimo a koji smo strahotu i teret agresije iznjeli na svojim plećima? Mi smo šta ? Izdajnici ? Mi "volimo" to , nama je svejedno je li , jer ne mašemo time ispred nosa zarad......sitnih političkih interesa....fuj...
- EKONOMSKA SMRT BOSNE I HERCEGOVINE je počela provedbom Zakona o privatizaciji precrtanom iz Poljske koji je DOKRAJČIO i ono malo industrije i zdrave ekonomije nakon agresije. Nosilac i centralni sprovodilac tog zakona NIJE BILA SDA ( Bog pa istina.) nego STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU , Osnivač i njeni "eksperti". Šteta koja je napravljena NEMA REALAN BROJ I PROCJENU . Užas.
Niko nikada za ovo NIJE ODGOVARAO.
- APRILSKI PAKET. Zadnja institucionalna šansa ove zemlje da se makne od nametnutog mira (Dejtona) je uništena zahvaljujući političkim idiotima (čast izuzecima) ove opskurne političke organizacije. Ponavljam , dabogda doživjeli SVE što smo doživjeli svi MI koji zbog odbijanja tog paketa trpimo i budućnost tražimo bilo gdje osim u vlastitoj zemlji....

( o "biserima" sa lokalnih nivoa bih mogla danima. Neću.)

Svako ko piše afirmativno o najgoroj političkoj organizaciji (i njenom osnivaču-lideru) u historiji ove zemlje a koja je pod plaštom imena VLASTITE zemlje uništila DIREKTNO sve što je institucionalno i ekonomski nosilo bolji život u VLASTITOJ ZEMLJI je ili slijep ili politikant.

Prvi - može progledati , za drugog nemam komentar niti raspravu.

Pozdrav.
zavrzlama

#3340 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

Pa vidili smo kako se bosnjacka dzentlmensko ponasanje odnosi prema hrvatima, navlacit cemo glasove kako nama trenutno treba, ignorisat ce se najace hrvatske stranke pod izgovorom da su anti drzavne/dejtonske. Zbog toga mogu se u vlast ubacivat fantomski hrvati aka Komsic ( legalno jest dali je moralno otom potom) , mogu se lideri lokalnih familijarnih stranaka ubacivat u vlast po potrebi I sve je ok dok igraju po nasoj matrici cim se pocnu bunit noga...sta je ta dzentlmentska politika polucila dosad?
Dal su hrvati postali vise bosanci (I hercegovci) ili su se jos vise odmakli od Sarajeva...ja nevidim da su prgrili Sarajevo kao partnera, jel to samo posljedica hrvatske politike ili su bosnjaci upleteni do guse u to?
Sad gledajuci sta se sa njima desava sta mislite da je srbima na pameti...ako njih jebu ovako I nas ce garant
Politike sve tri stranke ( naroda) u bosni se svode na jednu stvar...ko je vecina vlada...manjina ima da suti...jos mi samo recite da nije ovo istina
[/quote]

Nije istina ...jer bjezis od sustine...dobro si rekao,vecina da vlada....problem je kako ta vecina vlada i sta su ciljevi te vecine...jel isto biti srbin u tuzli i bosnjak u bosanskom brodu...da krenem redom:

bosnjaku su i ime grada promijenili....srbinu u tuzli nisu.
bosnjaku je ime entiteta asocijacija jednog naroda...srbinu u tuzli nije..
bosnjaku su dani institucija entiteta pravoslavni sveci ...srbinu u tuzli nisu
bosnjaku su sve bogomolje porusene tokom rata ...srbinu nisu
Bosnjak ne smije volitii uzivati u pobjedama drzave BIH u manjem entitetu...srbin to moze u federaciji
srbin u tuzli nema muslimanskih zeljeznica,muslimanskih posti,muslimanskih suma,muslimaskih kuraca i palaca..sve to bosnjak u manjem entitetu ima i trpi...

nije bolan problem vecine ,nije ni problem sto je negdje jedan narod bio vecina a sad manjina radi rata...problem je sistem koji vlada ,a sistem u rs -u je cisto aparthejd i sovinizam u usporedbi sa federacijom..the end.
exliberal-ex

#3341 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:
Nije istina ...jer bjezis od sustine...dobro si rekao,vecina da vlada....problem je kako ta vecina vlada i sta su ciljevi te vecine...jel isto biti srbin u tuzli i bosnjak u bosanskom brodu...da krenem redom:

Bosnjak ne smije volitii uzivati u pobjedama drzave BIH u manjem entitetu...srbin to moze u federaciji
srbin u tuzli nema muslimanskih zeljeznica,muslimanskih posti,muslimanskih suma,muslimaskih kuraca i palaca..sve to bosnjak u manjem entitetu ima i trpi...

nije bolan problem vecine ,nije ni problem sto je negdje jedan narod bio vecina a sad manjina radi rata...problem je sistem koji vlada ,a sistem u rs -u je cisto aparthejd i sovinizam u usporedbi sa federacijom..the end.[/quote]

O zavrzlama...pa prije smo svi bili jugosloveni...sad smo svi s/b/h...kazes srbi promjenili imena gradova...glupost ali legalno su imali pravo...dali je posteno nije ali je legalno
kazes da je ime entiteta associjacija jednog naroda srbinu u tuzli federacija je sta...federacija EU ?...zna se da je federacija b/h necemo se pravit budale
u vezi svetaca se djelimicno slazem...mislim sve te slave/preslave...samo izgovori da se neradi...jedinog sveca kojeg bi ja ostavio je sveti savo koji je bio prosvetitelj...ostali nazad u bibliju...
bogomolje su porusene...sad su obnovljene ali je problem sto se u te bogomolje nedolazi bogu molit...meni da sam vjernik ko sto nisam nebi trebala bogomolja ali ko sam ja da o tome pricam, opet u federacij su bogomolje ostale ali zvrlje prazne..I opet su tu srbi I hrvati krivi jel tako ?
sto se tice navijanja...nemoj me sad zajebavat jesu li neki dan oni iz cacka dobili po p... samo sto su imali grb srbije ...izgovor je da su to bili neodgovorni navijaci...jah...al u k..., jel to mislis da se ja pojavim u dresu CZ I da prodjem carsijom da me nebi nalesili...naravno izgovor bi bio neodgovorni pojedinci...uspit dali je policija objavila ista u vezi tog incidenta...ili se ceka da se zaboravi..

Nije problem u imenima, ja sad radim u jednoj firmi koja je bas po imenu nacionalno obojena ali to meni nesmeta, kao sto nesmeta ni arapima, ni jevrejima ni kriscanima ni hindusima...problem je u tome kako te prihvataju
Da te pitam eto da si ti recimo ucitelj I da ucis djecu engleski u skoli sveti savo u BL, skola dobra, nova , niko ti nista negovori , cijenjen I kod djaka I kolega, dobra plata ...dali bi ti napustio tu skolu jel se zove svetog save pa otisao u neku k...skolu na priferij ili bi nastavio da radis ?
Eto ja da se sutra vratim u Sarajevo I da kazem da mi smeta sto su skoro sve ulice promjenile nazive dali bi moj zahtjev bio prihvacen, dali bi promjenili ulicu mladih muslimana...izvini ali nebi koliko da to meni smeta...eto da vratimo ulicu vojvode putnika...covjek poznati srpski vojskovodja, nista nije lose uradio osim sto je nagrdio austriju na ceru, sta bi bio odgovor na moj zahtjev...
zavrzlama

#3342 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zavrzlama »

exliberal-ex wrote:
zavrzlama wrote:

nije bolan problem vecine ,nije ni problem sto je negdje jedan narod bio vecina a sad manjina radi rata...problem je sistem koji vlada ,a sistem u rs -u je cisto aparthejd i sovinizam u usporedbi sa federacijom..the end.
O zavrzlama...pa prije smo svi bili jugosloveni...sad smo svi s/b/h...kazes srbi promjenili imena gradova...glupost ali legalno su imali pravo...dali je posteno nije ali je legalno
kazes da je ime entiteta associjacija jednog naroda srbinu u tuzli federacija je sta...federacija EU ?...zna se da je federacija b/h necemo se pravit budale
u vezi svetaca se djelimicno slazem...mislim sve te slave/preslave...samo izgovori da se neradi...jedinog sveca kojeg bi ja ostavio je sveti savo koji je bio prosvetitelj...ostali nazad u bibliju...
bogomolje su porusene...sad su obnovljene ali je problem sto se u te bogomolje nedolazi bogu molit...meni da sam vjernik ko sto nisam nebi trebala bogomolja ali ko sam ja da o tome pricam, opet u federacij su bogomolje ostale ali zvrlje prazne..I opet su tu srbi I hrvati krivi jel tako ?
sto se tice navijanja...nemoj me sad zajebavat jesu li neki dan oni iz cacka dobili po p... samo sto su imali grb srbije ...izgovor je da su to bili neodgovorni navijaci...jah...al u k..., jel to mislis da se ja pojavim u dresu CZ I da prodjem carsijom da me nebi nalesili...naravno izgovor bi bio neodgovorni pojedinci...uspit dali je policija objavila ista u vezi tog incidenta...ili se ceka da se zaboravi..

Nije problem u imenima, ja sad radim u jednoj firmi koja je bas po imenu nacionalno obojena ali to meni nesmeta, kao sto nesmeta ni arapima, ni jevrejima ni kriscanima ni hindusima...problem je u tome kako te prihvataju
Da te pitam eto da si ti recimo ucitelj I da ucis djecu engleski u skoli sveti savo u BL, skola dobra, nova , niko ti nista negovori , cijenjen I kod djaka I kolega, dobra plata ...dali bi ti napustio tu skolu jel se zove svetog save pa otisao u neku k...skolu na priferij ili bi nastavio da radis ?
Eto ja da se sutra vratim u Sarajevo I da kazem da mi smeta sto su skoro sve ulice promjenile nazive dali bi moj zahtjev bio prihvacen, dali bi promjenili ulicu mladih muslimana...izvini ali nebi koliko da to meni smeta...eto da vratimo ulicu vojvode putnika...covjek poznati srpski vojskovodja, nista nije lose uradio osim sto je nagrdio austriju na ceru, sta bi bio odgovor na moj zahtjev...[/quote]

Kako ja bocnem gdje najvise boli :D ....cuj ime federacije je isto za srbe kao kao i ime repubike srpske za bosnjake :-) ...sve si rekao o sebi :D

cim vam se spomene ime entiteta ,krsne slave istog kao institucijalne i posrbljavanje prefiksima "srpski" za sve sto leti,pliva.ide prugom,postom i zrakom...vama se ospice ospu po tastauri :D

eto toliko je srpskoj politici bitno vjesrski eskluzivitet nad teritorijom,da bi oni sutra sve uardili ali ne bi se odrekli aparthejda ugradjnog kroz vjesko-institucijanog sikaniranja i omalovazavanja drugih...zato je stotine hiljada srba se dobrovoljno nakon dejtona iselilo iz Sarajeva ,da mogu zivjeti tamo gdje je sve obojeno srpskim prefiksima...cista bolest,nikako drugacije se ne moze nazvati..

de nek srbi promijene ime entiteta ,izbace vjersko kako institucijalno,svakako cine 90% stanovnistva u tom entitetu...dze zapelo.sto ne promijene,i usklade kao federacija,gdje znamo da su bosnjaci vecina..al ne lezi vraze.. :D
exliberal-ex

#3343 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

zavrzlama wrote:
Kako ja bocnem gdje najvise boli :D ....cuj ime federacije je isto za srbe kao kao i ime repubike srpske za bosnjake :-) ...sve si rekao o sebi :D

cim vam se spomene ime entiteta ,krsne slave istog kao institucijalne i posrbljavanje prefiksima "srpski" za sve sto leti,pliva.ide prugom,postom i zrakom...vama se ospice ospu po tastauri :D

eto toliko je srpskoj politici bitno vjesrski eskluzivitet nad teritorijom,da bi oni sutra sve uardili ali ne bi se odrekli aparthejda ugradjnog kroz vjesko-institucijanog sikaniranja i omalovazavanja drugih...zato je stotine hiljada srba se dobrovoljno nakon dejtona iselilo iz Sarajeva ,da mogu zivjeti tamo gdje je sve obojeno srpskim prefiksima...cista bolest,nikako drugacije se ne moze nazvati..

de nek srbi promijene ime entiteta ,izbace vjersko kako institucijalno,svakako cine 90% stanovnistva u tom entitetu...dze zapelo.sto ne promijene,i usklade kao federacija,gdje znamo da su bosnjaci vecina..al ne lezi vraze.. :D
jesi li ti procitao sta sam ja napisao ili samo dio prve recenice
ja sam rekao da je za srbe naziv federacije nesto sto oni nevole jer se zna ko je u toj federacij ( ko je vezao zastave pa iz razvezivao macem )
sta sam napisao u vezi imena...jesi Ii srbi imali pravo da ih promjene....legalno jesu dali su moralne odluke....nisu
naveo sam kako su imena mjenjana po sarajevu...jesam li tu pogrijesio, dali mene ko srbina tangira ulica mladih muslimana ili azize sacirbegovic ( jel treba da objasnjavam ko je doticna?)
jesam li sam rekao da su slave sviranje k... , jedinu slavu koju sam ja rekao da bih ostavio je od svetog save ( koji je nemanjic a oni su bili u krvnoj vezi sa kotromanicima ako se nevaram) sve ostalo je samo izgovor za nerad I zapisavanje
zasto je desetine srba izaslo kad je Sarajevo reintegrisano?...ja sam napisao ne jednom dali bi ti ostao u gorazdu da je mirvnim putem pripalo srpskom djelu...bi k... pa nismo se gadjali grudvama 3 godine...
ako su vec pobjegli zasto sarajevska vlast koja se busa u prsa mulitkulturom ( navodeci konstantno iste ljude ) nije nista uradila da te ljude vrati ako ne odmah ono barem kasnije.....jok sta vise blagonaklono su gledali na sve razmjene/prodaje imovina....koji ce mi k... cetnici daj nase naseli
eto jesam li odgovorio barem na neka pitanja....

a sto se tice polozaja srba I hrvata u federacij....ma sve je divno bajno...svi ste vi dobrodosli ali dok smo mi gazde....de ba zavrzlama mani suplje
Paul F.

#3344 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Paul F. »

exliberal-ex wrote:
jesi li ti procitao sta sam ja napisao ili samo dio prve recenice
ja sam rekao da je za srbe naziv federacije nesto sto oni nevole jer se zna ko je u toj federacij ( ko je vezao zastave pa iz razvezivao macem )
sta sam napisao u vezi imena...jesi Ii srbi imali pravo da ih promjene....legalno jesu dali su moralne odluke....nisu
naveo sam kako su imena mjenjana po sarajevu...jesam li tu pogrijesio, dali mene ko srbina tangira ulica mladih muslimana ili azize sacirbegovic ( jel treba da objasnjavam ko je doticna?)
jesam li sam rekao da su slave sviranje k... , jedinu slavu koju sam ja rekao da bih ostavio je od svetog save ( koji je nemanjic a oni su bili u krvnoj vezi sa kotromanicima ako se nevaram) sve ostalo je samo izgovor za nerad I zapisavanje
zasto je desetine srba izaslo kad je Sarajevo reintegrisano?...ja sam napisao ne jednom dali bi ti ostao u gorazdu da je mirvnim putem pripalo srpskom djelu...bi k... pa nismo se gadjali grudvama 3 godine...
ako su vec pobjegli zasto sarajevska vlast koja se busa u prsa mulitkulturom ( navodeci konstantno iste ljude ) nije nista uradila da te ljude vrati ako ne odmah ono barem kasnije.....jok sta vise blagonaklono su gledali na sve razmjene/prodaje imovina....koji ce mi k... cetnici daj nase naseli
eto jesam li odgovorio barem na neka pitanja....

a sto se tice polozaja srba I hrvata u federacij....ma sve je divno bajno...svi ste vi dobrodosli ali dok smo mi gazde....de ba zavrzlama mani suplje
Ne volim ja baš paranormalne stvari ali mi je danas baš ćeif promuhabetiti sa nebeskim ljudima. Volio bih da objasniš ko je Aziza Šaćirbegović koju spominješ. Srbi, na poziv svojih vođa napuštaju domove i tebi je kriva vlast u Sarajevu što ih ne moli da se vrate. Po tebi je isto prefiks Srpska i Federacija jer ljudi znaju o čemu je riječ. Pa ako je isto, što onda srbi mijenjaju imena u srpski ?Zaboravljaš osnovnu stvar. Srpskoj politici odgovara etnička teritorijalna homogenizacija a Bošnjačkoj ne.
razonoda

#3345 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by razonoda »

'''''U takvom nasrtaju na nazive sarajevskih ulica, i Aziza Šaćirbegović je dobila svoju ulicu. Sve njene zasluge i za Sarajevo i za BiH svode se na to da je bila supruga zatvorskog druga Alije Izetbegovića iz njegove prve mladomuslimanske faze i majka Izetbegovićevog ministra vanjskih poslova i ambasadora u UN koji, kao američki državljanin, nije znao ni svoj maternji jezik kad je postao ministar i koji je kao ambasador pljačkao ovu zemlju. Napustila je BiH još u svojim studentskim danima i nikada se u nju nije vratila.''''

:-) sin je govorio bosanski, i bio je jedini PRAVI-- mini-star, po mom misljenju. :roll:
Paul F.

#3346 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Paul F. »

Pa dobro. Ako je tako, neka bez veze žena je dobila ulicu. Ne vidim kako to može smeteti srbima. Sa druge strane imamo ulice Ratka i Draže koji su jedine vojne uspjehe imali protiv civila.
Gojeni H

#3347 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Gojeni H »

exliberal-ex wrote: O zavrzlama...pa prije smo svi bili jugosloveni...sad smo svi s/b/h...kazes srbi promjenili imena gradova...glupost ali legalno su imali pravo...dali je posteno nije ali je legalno

Eto ja da se sutra vratim u Sarajevo I da kazem da mi smeta sto su skoro sve ulice promjenile nazive dali bi moj zahtjev bio prihvacen, dali bi promjenili ulicu mladih muslimana...izvini ali nebi koliko da to meni smeta...eto da vratimo ulicu vojvode putnika...covjek poznati srpski vojskovodja, nista nije lose uradio osim sto je nagrdio austriju na ceru, sta bi bio odgovor na moj zahtjev...
Bavis se posljedicama a ne uzrocima.
Mirovni sporazum, koji je pomirio zaracene strane, je odjednom postao ustav gdje se osiguralo postojanje entiteta koji je posljedica agresije i izdaje kvislinske politike. Sve to naravno da se Bosnjaci, koji su vecinski muslimani, ne bi dosjetili na evrospkom tlu, a Milosevic u to vrijeme, malo primirio.

PC je aparthejdska rugoba.
Istina, mnogo toga se ima uraditi i u Federaciji, ali ponovo, uzroci a ne posljedica.
Adriatic

#3348 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

Pa gdje nam je Hare?
Zna li se? :D
exliberal-ex

#3349 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by exliberal-ex »

Gojeni H wrote:
exliberal-ex wrote: O zavrzlama...pa prije smo svi bili jugosloveni...sad smo svi s/b/h...kazes srbi promjenili imena gradova...glupost ali legalno su imali pravo...dali je posteno nije ali je legalno

Bavis se posljedicama a ne uzrocima.
Mirovni sporazum, koji je pomirio zaracene strane, je odjednom postao ustav gdje se osiguralo postojanje entiteta koji je posljedica agresije i izdaje kvislinske politike. Sve to naravno da se Bosnjaci, koji su vecinski muslimani, ne bi dosjetili na evrospkom tlu, a Milosevic u to vrijeme, malo primirio.

PC je aparthejdska rugoba.
Istina, mnogo toga se ima uraditi i u Federaciji, ali ponovo, uzroci a ne posljedica.
Pa hajde da prvo popravimo ono sto se moze popravti bez hvatanja za gusu...
Nerazumijem sta hoces da kazes u podebljanom dijelu,
Sanjarko

#3350 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Sanjarko »

Adriatic wrote:Pa gdje nam je Hare?
Zna li se? :D
Pametan ispalio se od ovog Nerazumnog naroda u Tursku.
Od Nerazumnog naroda koji pljuje i podcijenjuje sve Ljude koji
im misle dobro,koji imaju ideje itd.
Sve ce se vise ovo desavati u buducnosti svi ce se ispaliti
vani oni koji misle dobro,koji imaju ideja itd.
Post Reply