Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ridjobrki

#3326 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Podolski je prava Wengerovska kupovina! :thumbup: :lol:

Jebajiga ako ovo nije dobro pojačanje ja ne znam šta je. Momak ima samo 26 godina, njemački je reprezentativac od svoje 19.-te godine i ima 95 nastupa i 43 gola u jednoj od najboljih i najuspješnijih reprezentacija svijeta u zadnje vrijeme (a i svih vremena, naravno...). Standardni reprezentativac i to iz malog Kölna!

Jedina zamjerka je što se, eto pojačanje dovodi iz tog malog Kölna i što se momak nije snašao u FC Hollywood u najnestabilnijim sezonama tog kluba.

Na papiru je ovo idealno, iskusan i provjeren igrač, kvalitetan i mlad, bez većih problema u vezi adaptacije uz Mertesackera, Rosickog i Szczesnyja.

Meni je ovo super.
Mobile_Disco

#3327 Re: Arsenal F.C.

Post by Mobile_Disco »

A gdje ce igrati podolski? Napad ako ostane Van Persie nece garant na klupi, ni krilo, imas gervinja, volkota, cembrlena..
LSD

#3328 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Pa Van Persie se prodaje sad na ljeto, uvalit ce ga šeiku za masne pare koje ovaj ne žali dati. Samo sad su na vrijeme pripremili teren za to, da se ta prodaja i odlazaka najboljeg igraca uspješno amortizuje - dovođenjem Lucasa na vrijeme. A Podolski nije doveden i placen da grije klupu.
Nije Arsenal kao City koji placa po 35 miliona za igraca koji griju klupu...kod Wenger se mora opravdati svaka para.
Last edited by LSD on 08/03/2012 16:05, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#3329 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Može igrati uz Van Persieja kao povučeniji napadač u formaciji sa dvojicom naprijed. Faktički ga Van Persieju dovode, koliko ja to kontam - jer tačno je to za krila ako će se igrati sa jednim ili sa trojicom naprijed ali kad treba preći na dvojicu nema ko upasti osim Walcotta kojem to i nije prirodna pozicija. Chamakh i Park nemaju kvalitetu da Persieja odmore a ne paše im igra uz njega, ne uklapaju se pa sve pada na Thea.

Podolski je korisniji igrač, Englezi imaju lijep izraz za to - više je "versatile player".
vicious

#3330 Re: Arsenal F.C.

Post by vicious »

Slažem se sa Ridjobrkim, u svakoj kombinaciji Podolski će igrati, bilo kao polušpic, jedini špic (ako RVP ode) ili na lijevom boku. Od Gervinha je korisniji sigurno :wink:
bruce lee

#3331 Re: Arsenal F.C.

Post by bruce lee »

Ridjobrki wrote:Podolski je prava Wengerovska kupovina! :thumbup: :lol:

Jebajiga ako ovo nije dobro pojačanje ja ne znam šta je. Momak ima samo 26 godina, njemački je reprezentativac od svoje 19.-te godine i ima 95 nastupa i 43 gola u jednoj od najboljih i najuspješnijih reprezentacija svijeta u zadnje vrijeme (a i svih vremena, naravno...). Standardni reprezentativac i to iz malog Kölna!

Jedina zamjerka je što se, eto pojačanje dovodi iz tog malog Kölna i što se momak nije snašao u FC Hollywood u najnestabilnijim sezonama tog kluba.

Na papiru je ovo idealno, iskusan i provjeren igrač, kvalitetan i mlad, bez većih problema u vezi adaptacije uz Mertesackera, Rosickog i Szczesnyja.

Meni je ovo super.
u bayernu njemu nije odgovarala okolina pomjesana sa jako visokim ocekivanjima. u isto to vrijeme je odlicno igrao za reprezentaciju njemacke. da se ne zavaravamo, u kelnu medijski cirkus nije nimalo manji, a ne dese im se rijetko i megalomanska ocekivanja (takva su bila kad je dosao daum za trenera, pa se jos vrati i podolski), medjutim je u kelnu priznat igrac i nema pritiska sa tribina na njeg licno. tako da mislim da mu upravo arsenal pase, da je kojim slucajem u otisao u chelsea ili utd, ne znam kako bi mu bilo. na kraju krajeva mislim da mu odgovara i arsenalov stil igre. ne samo da je dobar golgeter, nego zna fino i pripremiti gol. ove sezone je sudjelovao u 21 od 31 gol kelna (trenutno najveci procenat u bundesligi), od kojih je zabio 16 a pripremio 5.
AzRimiRzA

#3332 Re: Arsenal F.C.

Post by AzRimiRzA »

Bice zamjena + pare izmedju RVP - Dzeko
Acheron

#3333 Re: Arsenal F.C.

Post by Acheron »

Podolski je samo godinu mladji od RvP. Nelogican transfer.
Baudelaire

#3334 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

Acheron wrote:Podolski je samo godinu mladji od RvP. Nelogican transfer.
Dvije :D Ali nebitno, može on biti zamjena za Robina ako se pojača ostatak ekipe. Zamjenu jednaku po kvalitetu nikad nećeš naći za te vrhunske igrače, ali zato kupiš 2-3 druga igrača i počneš igrati drugačiji sistem. Mislim, United je prodao Ronalda i nastavio da reda uspjehe, jer su pametno uložili. Nisu doveli samo zamjenu za Ronalda i očekivali da on postane novi Ronaldo, nego doveli 2-3 igrača, malo se strpili i svi su sad prvotimci.
Acheron

#3335 Re: Arsenal F.C.

Post by Acheron »

Pa ako misle ganjat dogodine Lp, moraju taj visak od transfera usmjerit na dva-tri igraca koja im mogu odmah unaprijedit igru. Oni moraju dovesti pojacanja Gotzeove i Hazardove reputacije.

Trose milione na nekakve campbelle, koje odmah salju na posudbe. Zestoko ce grohnut ako nastave s takvom politikom.
Treš

#3336 Re: Arsenal F.C.

Post by Treš »

Acheron wrote:Pa ako misle ganjat dogodine Lp, moraju taj visak od transfera usmjerit na dva-tri igraca koja im mogu odmah unaprijedit igru. Oni moraju dovesti pojacanja Gotzeove i Hazardove reputacije.

Trose milione na nekakve campbelle, koje odmah salju na posudbe. Zestoko ce grohnut ako nastave s takvom politikom.
Gotze košta oko 35 miliona funti, Hazard oko 20...da li se stvarno isplati dati toliki novac za jednog igrača kad u klubu fale 3,4 kvalitetna? Joel Campbell ima 19 godina i dosta dobro igra u Lorientu, baš kao i Miyaichi u Boltonu. Arsenal trenutno ima 50 miliona funti koje može potrošiti na transfere + plate, dakle igrač koji košta 20 miliona funti za sobom vuče još, recimo 10 na period od godinu dana i to se sve uzima iz tog fonda. Dakle kupiš Gotze-a i to je sve za jedan prelazni rok.
Treš

#3337 Re: Arsenal F.C.

Post by Treš »

vaučer wrote:Dogovoren transfer Podolskog?
Govori se o 10-tak miliona funti.
Izgleda mi kao pokušaj preventivnog udobrovoljavanja Van Persiea (iako bih ga ja prodao bez da trepneš ako zadrži formu do kraja sezone).
Prodao bi najboljeg igrača Premier Lige za, recimo, 40 miliona funti i onda doveo nekog kloca a la Andy Carroll za skoro iste pare. Gdje je logika u prodavanju najboljeg igrača PL-a, ja je ne vidim.
vaučer

#3338 Re: Arsenal F.C.

Post by vaučer »

Treš wrote:Prodao bi najboljeg igrača Premier Lige za, recimo, 40 miliona funti i onda doveo nekog kloca a la Andy Carroll za skoro iste pare. Gdje je logika u prodavanju najboljeg igrača PL-a, ja je ne vidim.
Prodao bih ga jer mu cijena neće nikad biti viša a kockao bih se na to da neće nikad više imati ovakvu sezonu.
Ostane li neozljeđen do kraja sezone mislim da će ponuda Citya debelo premašiti tih 40tak miliona koje spominješ.
ultima_palabra

#3339 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Teško će dobiti 40 za igrača kojem ugovor ističe za godinu.
Treš

#3340 Re: Arsenal F.C.

Post by Treš »

vaučer wrote:
Treš wrote:Prodao bi najboljeg igrača Premier Lige za, recimo, 40 miliona funti i onda doveo nekog kloca a la Andy Carroll za skoro iste pare. Gdje je logika u prodavanju najboljeg igrača PL-a, ja je ne vidim.
Prodao bih ga jer mu cijena neće nikad biti viša a kockao bih se na to da neće nikad više imati ovakvu sezonu.
Ostane li neozljeđen do kraja sezone mislim da će ponuda Citya debelo premašiti tih 40tak miliona koje spominješ.
Zašto ne napraviti presedan pa konačno, prvi put nakon Bergkampa, pustiti igrača da se penzioniše u klubu i tako postaviti primjer, ako ništa onda mladim igračima Arsenala. Dovoljno dugo smo najobičniji selling club a nemamo apsolutno nikakvu potrebu nastaviti sa tom praksom. Alisher Usmanov, od jučer i zvanično najbogatniji rus na svijetu (18. na svijetu) ima 29,9% dionica i fali mu još oko 20-ak pojedinačnih dijelova da dođe do 30% kada ga moraju zvati u Upravu. Ako se sjetimo da je to čovjek koji je sa Red&White Holdingsom (na čijem je čelu bio David Dein) obećavao da će, ukoliko akcionari njemu prodaju udjele odjednom otplatiti dug napravljen gradnjom stadiona, te dati 100 miliona funti za pojačanja. Dakle tu imamo svog sugar-daddyja koji može pogurati u bilo kojoj situaciji. Uzevši ovo sve u obzir mi više ne trebamo razmišljati u funtama ili eurima nego prosto u igračima. Zašto prodati van Persija kada ne možemo dovesti Ronalda ili Messija (čak se i rimuje) :D
BHF_Manijak

#3341 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Eno Wenger svrsta Podolskog u svjetsku klasu! :mrgreen:
Chuckie

#3342 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Normalno da je svjetska klasa. 8-)
BHF_Manijak

#3343 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Chuckie wrote:Normalno da je svjetska klasa. 8-)
Ma ja bi druze volio da jeste, dobro bi Svabiji bilo, ali vidjet cemo na ljeto. Volio bih pravo da se pokaze i da dokaze da je ko igrac sazrio. :)
Ali fakat ne sjecam se da je neka repke toliko igraca izforsirala ko Njemci Podolskog, lik "100 godina" za njih igra a tek mu je 26-a! :mrgreen:
shuma.ispod.pazuha

#3344 Re: Arsenal F.C.

Post by shuma.ispod.pazuha »

BHF_Manijak wrote:Eno Wenger svrsta Podolskog u svjetsku klasu! :mrgreen:
kakav je to perpetum mobile :lol:
alica.k

#3345 Re: Arsenal F.C.

Post by alica.k »

super utakmica na emiratesu :)
alijagoro

#3346 Re: Arsenal F.C.

Post by alijagoro »

Tipicni Arsenal,poklone gol i onda se vade :roll:,bravo Robin.
Chuckie

#3347 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Kakav tempo jebote. :shock:
Jack Be Nimble

#3348 Re: Arsenal F.C.

Post by Jack Be Nimble »

Holandzani bi se samo tukli/svadjali izmedju sebe :D
Chuckie

#3349 Re: Arsenal F.C.

Post by Chuckie »

Treba onom Krulu facu razvalit već zadržava. :lol: