BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#3326 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Baš iz tog razloga kupujem zewu
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3327 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Entropio »

StupskaBitanga wrote:Baš iz tog razloga kupujem zewu
Zewa je puno skuplja.
StupskaBitanga

#3328 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Entropio wrote:
StupskaBitanga wrote:Baš iz tog razloga kupujem zewu
Zewa je puno skuplja.
Netacno
Često bude na akciji 16 komada za 8 maraka a jedna rolna moze biti i do 5 dana
Last edited by StupskaBitanga on 19/12/2014 19:06, edited 1 time in total.
saiks

#3329 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

Zewa ekstra papir,kad uzmes pakovanje u ruke bas osjetis tezinu,i duze traje rolna jer dodje vise namotano. Imas drzaca toalet papira gdje uopce zewa nemoze stati
dustaban

#3330 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

saiks wrote:Zewa ekstra papir,kad uzmes pakovanje u ruke bas osjetis tezinu,i duze traje rolna jer dodje vise namotano. Imas drzaca toalet papira gdje uopce zewa nemoze stati
Ne uklapas se ni ti ovdje. Trebas reci da guzicu radije brises Maglajskim natron papirom nego uvoznom Zewom.

A sto se tariguza generalno tice, to treba samo staviti na vagu pa ce ti sve biti jasno - 8 Violetinih rolni ko jedna Zewina. Al' jebes sve to, ovdje se koristi flashirani tariguz!
:mrgreen:
VenomousV

#3331 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by VenomousV »

Mislim da je moj prvi post na ovoj temi bio hvaljenje Klasovih kifli...

Maloprije, doruckujem, razdvojim dvije kifle i vidim ovo

Image
dustaban

#3332 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dustaban »

VenomousV wrote:Mislim da je moj prvi post na ovoj temi bio hvaljenje Klasovih kifli...

Maloprije, doruckujem, razdvojim dvije kifle i vidim ovo
Stvarno odvratna slika, ne mogu je ponoviti.

Ali... vidi sad nesto... ja, kao onaj "koji kritikuje sve domace", ovaj put cu reci nesto drugacije. Ovaj zohar je eksces koji se naravno nije smio desiti, ali takvi ekscesi nisu ovdje tema. Kad bi smo sad nabrajali sta sve ljudi nadju u teglama, konzervama i ostalim proizvodima cak i onih veoma renomiranih proizvodjaca ogadili bi smo temu i otisli u offtopic.

Moja kritika domacim proizvodjacima je LOS KVALITET a konkretno kad je rijec o pecivu to je neshvatljivi fuseraj. Ova kifla koju si uslikao nije pecena, da jeste ne bi onaj zohar bio onako "svjez" !
:!: :cry:
Amazonka27

#3333 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

takodjer, htjela bih da povucem preporuku :D Gold Nutt colokladni krem se pokvario do granice jestivosti...steta...jos se svaki put zadam da ga nadjem na polici i ako ga ima odmah ga kupim.

Ona coly tjestenina koju ste spominjali ovdje... Pilav je super, makaroni su ok...ali budite pazljivi - vrlo lahko se prekuhaju. Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
saiks

#3334 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

Cujem da je Ledo kupio Jami,zna netko vise info ili je patka?
zubi

#3335 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

Amazonka27 wrote: Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)

:-) :-) :-) :lol:
walk_M-A-N

#3336 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by walk_M-A-N »

madridist wrote:Image
kralj mineralnih voda u Bosni i Hercegovini.
walk_M-A-N wrote:gledam da kupim bh. proizvod ako ima.. osim onih koje reklamiraju uvijek isti 'poznati' , ala Bešlagić, ubi..
Ode mi Oaza na Ignore listu. Iako je i ne kupujem, ne volim agresivnu reklamu, a bar domaćih voda ima.
Amazonka27

#3337 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

zubi wrote:
Amazonka27 wrote: Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)

Sta je tako smijesno? Prekuhala ih par puta (sto mi se nikada ne desava sa drugim markama)...

Nego, interesantno mi je da si toliki borac za kupujmo domace a vecina postova ti je o internet kupovini...u inostranstvu. Pa sta je problem? Kreme koje ti prodaju nase firmice i nasi radnici - koji kroz svoje plate hrane drzavu...nisu dovoljno dobri?
zubi

#3338 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

Amazonka27 wrote:
zubi wrote:

Sta je tako smijesno? Prekuhala ih par puta (sto mi se nikada ne desava sa drugim markama)...

Nego, interesantno mi je da si toliki borac za kupujmo domace a vecina postova ti je o internet kupovini...u inostranstvu. Pa sta je problem? Kreme koje ti prodaju nase firmice i nasi radnici - koji kroz svoje plate hrane drzavu...nisu dovoljno dobri?
presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno :P :P :P
Amazonka27

#3339 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Amazonka27 »

zubi wrote: presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno :P :P :P
prije nego se upustim u raspravu, provjerim da li je neko trol. Nemoj sebi da laskas da si zanimljiva i da se kod tebe ima sta "analizirati". Klikom na tvoj nick vidi se na kojoj si temi najaktivnija. Tu se "analiza" zavrsava. Mnogo lakse nego kuhati makarone :D.

Kao sto rekoh, nisam zadovoljna kvalitetom jer se lahko prekuhaju.
burekodsira

#3340 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by burekodsira »

Amazonka27 wrote:
zubi wrote: presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno :P :P :P
prije nego se upustim u raspravu, provjerim da li je neko trol. Nemoj sebi da laskas da si zanimljiva i da se kod tebe ima sta "analizirati". Klikom na tvoj nick vidi se na kojoj si temi najaktivnija. Tu se "analiza" zavrsava. Mnogo lakse nego kuhati makarone :D.

desperate housewive :mrgreen: :-)
Hajvan

#3341 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

ja ne kupujem ništa domaće.
kupujem samo kupovno.
eluna

#3342 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by eluna »

Amazonka27 wrote:

cccccc ..... jesi li ikada pokušala SAMA da napraviš tjesteninu sa jajima, razviješ jufku, nasiječeš pilav, osušiš ga, pa skuhaš?????

da jesi znala bi i zašto "brzo prekuhaš" i zašto ti se ona voda "nekako zamuti"

ali hajdi de, nastavi kupovati tu stranjsku hemiju :plete:
safran

#3343 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by safran »

Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
quarterback

#3344 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

safran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
eto nas na rucak :lol:
holowey

#3345 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

safran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
ali jel' bude al dente? e tu barilla nema konkurenciju

100gr tjestenine na 1l vode, mrvu soli i prst u uho onoliko minuta koliko pise na kutiji...nista mijesanje, nista provjeravanje, cim istekne vrijeme procijedis i gotovo...

i nikad se ne slijepi nakon kuhanja... nazalost, nijedna domaca tjestenina nema te karakteristike...
zubi

#3346 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by zubi »

holowey wrote:
ali jel' bude al dente? e tu barilla nema konkurenciju

100gr tjestenine na 1l vode, mrvu soli i prst u uho onoliko minuta koliko pise na kutiji...nista mijesanje, nista provjeravanje, cim istekne vrijeme procijedis i gotovo...

i nikad se ne slijepi nakon kuhanja... nazalost, nijedna domaca tjestenina nema te karakteristike...
ma daaaaj, ja stvarno ne mogu da vjerujem da vi to ozbiljno??
BIONA

#3347 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Amazonka27 wrote:takodjer, htjela bih da povucem preporuku :D Gold Nutt colokladni krem se pokvario do granice jestivosti...steta...jos se svaki put zadam da ga nadjem na polici i ako ga ima odmah ga kupim.

Ona coly tjestenina koju ste spominjali ovdje... Pilav je super, makaroni su ok...ali budite pazljivi - vrlo lahko se prekuhaju. Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
I meni makaroni nikako nisu ok...mama kuhala, pa onda ja i stvarno nisu ok. a bas sam imala zelju da bas njih kupujem.
BIONA

#3348 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Neki dan kupila one nove Hepok sokove, posebno gusti od breskve, bas je odlican. Malo procitam sta pise na ambalazi, kad tamo made in Serbia :shock:
Ne mogu nigdje sliku da nadjem, nema ni na njihovoj stranici...
ElRe

#3349 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by ElRe »

Vlasnik Hepoka je Vino Zupa Aleksandrovac
safran

#3350 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by safran »

quarterback wrote:
eto nas na rucak :lol:
prije ili nakon vožnje? :D
Post Reply