BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
StupskaBitanga
#3326 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Baš iz tog razloga kupujem zewu
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3327 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zewa je puno skuplja.StupskaBitanga wrote:Baš iz tog razloga kupujem zewu
-
StupskaBitanga
#3328 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
NetacnoEntropio wrote:Zewa je puno skuplja.StupskaBitanga wrote:Baš iz tog razloga kupujem zewu
Često bude na akciji 16 komada za 8 maraka a jedna rolna moze biti i do 5 dana
Last edited by StupskaBitanga on 19/12/2014 19:06, edited 1 time in total.
- saiks
#3329 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Zewa ekstra papir,kad uzmes pakovanje u ruke bas osjetis tezinu,i duze traje rolna jer dodje vise namotano. Imas drzaca toalet papira gdje uopce zewa nemoze stati
- dustaban
#3330 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne uklapas se ni ti ovdje. Trebas reci da guzicu radije brises Maglajskim natron papirom nego uvoznom Zewom.saiks wrote:Zewa ekstra papir,kad uzmes pakovanje u ruke bas osjetis tezinu,i duze traje rolna jer dodje vise namotano. Imas drzaca toalet papira gdje uopce zewa nemoze stati
A sto se tariguza generalno tice, to treba samo staviti na vagu pa ce ti sve biti jasno - 8 Violetinih rolni ko jedna Zewina. Al' jebes sve to, ovdje se koristi flashirani tariguz!
- VenomousV
#3331 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mislim da je moj prvi post na ovoj temi bio hvaljenje Klasovih kifli...
Maloprije, doruckujem, razdvojim dvije kifle i vidim ovo

- dustaban
#3332 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Stvarno odvratna slika, ne mogu je ponoviti.VenomousV wrote:Mislim da je moj prvi post na ovoj temi bio hvaljenje Klasovih kifli...
Ali... vidi sad nesto... ja, kao onaj "koji kritikuje sve domace", ovaj put cu reci nesto drugacije. Ovaj zohar je eksces koji se naravno nije smio desiti, ali takvi ekscesi nisu ovdje tema. Kad bi smo sad nabrajali sta sve ljudi nadju u teglama, konzervama i ostalim proizvodima cak i onih veoma renomiranih proizvodjaca ogadili bi smo temu i otisli u offtopic.
Moja kritika domacim proizvodjacima je LOS KVALITET a konkretno kad je rijec o pecivu to je neshvatljivi fuseraj. Ova kifla koju si uslikao nije pecena, da jeste ne bi onaj zohar bio onako "svjez" !
- Amazonka27
#3333 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
takodjer, htjela bih da povucem preporuku
Gold Nutt colokladni krem se pokvario do granice jestivosti...steta...jos se svaki put zadam da ga nadjem na polici i ako ga ima odmah ga kupim.
Ona coly tjestenina koju ste spominjali ovdje... Pilav je super, makaroni su ok...ali budite pazljivi - vrlo lahko se prekuhaju. Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
Ona coly tjestenina koju ste spominjali ovdje... Pilav je super, makaroni su ok...ali budite pazljivi - vrlo lahko se prekuhaju. Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
- saiks
#3334 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Cujem da je Ledo kupio Jami,zna netko vise info ili je patka?
- zubi
#3335 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Amazonka27 wrote: Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
-
walk_M-A-N
#3336 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
madridist wrote:
kralj mineralnih voda u Bosni i Hercegovini.
Ode mi Oaza na Ignore listu. Iako je i ne kupujem, ne volim agresivnu reklamu, a bar domaćih voda ima.walk_M-A-N wrote:gledam da kupim bh. proizvod ako ima.. osim onih koje reklamiraju uvijek isti 'poznati' , ala Bešlagić, ubi..
- Amazonka27
#3337 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
zubi wrote:Amazonka27 wrote: Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
![]()
![]()
![]()
Sta je tako smijesno? Prekuhala ih par puta (sto mi se nikada ne desava sa drugim markama)...
Nego, interesantno mi je da si toliki borac za kupujmo domace a vecina postova ti je o internet kupovini...u inostranstvu. Pa sta je problem? Kreme koje ti prodaju nase firmice i nasi radnici - koji kroz svoje plate hrane drzavu...nisu dovoljno dobri?
- zubi
#3338 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljnoAmazonka27 wrote:zubi wrote:Amazonka27 wrote: Ipak cu nastaviti sa pastazare i barilom sto se makarona tice...mrsko mi visiti nad serpom i stalno provjeravati (nema preporucene minutaze) ( i nekako se ona voda zamuti)
![]()
![]()
![]()
Sta je tako smijesno? Prekuhala ih par puta (sto mi se nikada ne desava sa drugim markama)...
Nego, interesantno mi je da si toliki borac za kupujmo domace a vecina postova ti je o internet kupovini...u inostranstvu. Pa sta je problem? Kreme koje ti prodaju nase firmice i nasi radnici - koji kroz svoje plate hrane drzavu...nisu dovoljno dobri?
- Amazonka27
#3339 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
prije nego se upustim u raspravu, provjerim da li je neko trol. Nemoj sebi da laskas da si zanimljiva i da se kod tebe ima sta "analizirati". Klikom na tvoj nick vidi se na kojoj si temi najaktivnija. Tu se "analiza" zavrsava. Mnogo lakse nego kuhati makaronezubi wrote: presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno![]()
![]()
Kao sto rekoh, nisam zadovoljna kvalitetom jer se lahko prekuhaju.
- burekodsira
#3340 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
desperate housewiveAmazonka27 wrote:prije nego se upustim u raspravu, provjerim da li je neko trol. Nemoj sebi da laskas da si zanimljiva i da se kod tebe ima sta "analizirati". Klikom na tvoj nick vidi se na kojoj si temi najaktivnija. Tu se "analiza" zavrsava. Mnogo lakse nego kuhati makaronezubi wrote: presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno![]()
![]()
.
- Hajvan
#3341 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ja ne kupujem ništa domaće.
kupujem samo kupovno.
kupujem samo kupovno.
- eluna
#3342 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
cccccc ..... jesi li ikada pokušala SAMA da napraviš tjesteninu sa jajima, razviješ jufku, nasiječeš pilav, osušiš ga, pa skuhaš?????Amazonka27 wrote:prije nego se upustim u raspravu, provjerim da li je neko trol. Nemoj sebi da laskas da si zanimljiva i da se kod tebe ima sta "analizirati". Klikom na tvoj nick vidi se na kojoj si temi najaktivnija. Tu se "analiza" zavrsava. Mnogo lakse nego kuhati makaronezubi wrote: presmijesno je, jbt nauka je skuhati makarone... za razliku od tebe necu analizirati istoriju svih tvojih postova na forumu kako bih nasla ugao da te napadnem, ovo sa problematikom makarona mi je dovoljno![]()
![]()
.
da jesi znala bi i zašto "brzo prekuhaš" i zašto ti se ona voda "nekako zamuti"
ali hajdi de, nastavi kupovati tu stranjsku hemiju
-
safran
#3343 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
-
quarterback
#3344 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
eto nas na rucaksafran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
- holowey
#3345 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ali jel' bude al dente? e tu barilla nema konkurencijusafran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
100gr tjestenine na 1l vode, mrvu soli i prst u uho onoliko minuta koliko pise na kutiji...nista mijesanje, nista provjeravanje, cim istekne vrijeme procijedis i gotovo...
i nikad se ne slijepi nakon kuhanja... nazalost, nijedna domaca tjestenina nema te karakteristike...
- zubi
#3346 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ma daaaaj, ja stvarno ne mogu da vjerujem da vi to ozbiljno??holowey wrote:ali jel' bude al dente? e tu barilla nema konkurencijusafran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.
100gr tjestenine na 1l vode, mrvu soli i prst u uho onoliko minuta koliko pise na kutiji...nista mijesanje, nista provjeravanje, cim istekne vrijeme procijedis i gotovo...
i nikad se ne slijepi nakon kuhanja... nazalost, nijedna domaca tjestenina nema te karakteristike...
-
BIONA
#3347 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I meni makaroni nikako nisu ok...mama kuhala, pa onda ja i stvarno nisu ok. a bas sam imala zelju da bas njih kupujem.Amazonka27 wrote:takodjer, htjela bih da povucem preporukuGold Nutt colokladni krem se pokvario do granice jestivosti...steta...jos se svaki put zadam da ga nadjem na polici i ako ga ima odmah ga kupim.
-
BIONA
#3348 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Neki dan kupila one nove Hepok sokove, posebno gusti od breskve, bas je odlican. Malo procitam sta pise na ambalazi, kad tamo made in Serbia
Ne mogu nigdje sliku da nadjem, nema ni na njihovoj stranici...
Ne mogu nigdje sliku da nadjem, nema ni na njihovoj stranici...
- ElRe
#3349 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vlasnik Hepoka je Vino Zupa Aleksandrovac
-
safran
#3350 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
prije ili nakon vožnje?quarterback wrote:eto nas na rucaksafran wrote:Ja sam pravila - običnu, sa spinatom, sa paradajzom i ne razumijem šta hoćeš reći. Kad ja napravim ništa se ne prekuhava i ne raspada. I ja sam isprobala bruku "domaćih" i vratila se na pasta zara. Ima ih da ne smiješ varjačom proći kroz vodu, sve se raspadne.