Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#3327 Re: Dres reprezentacije BiH
Sta je ovo Fenerbahce?elig wrote:
Ogavno
- horion_bosona
#3328 Re: Dres reprezentacije BiH
novi adidasovi dresovi za škotsku reprezentaciju

pauk na dresu je inspirisan legendom o Robert Bruceu, pod čijim vodstvom su Škoti 1314. porazili Engleze i tako vratili nezavisnost... 700 godina poslije Škoti izlaze na referendum

pauk na dresu je inspirisan legendom o Robert Bruceu, pod čijim vodstvom su Škoti 1314. porazili Engleze i tako vratili nezavisnost... 700 godina poslije Škoti izlaze na referendum
- Herr Flick
#3329 Re: Dres reprezentacije BiH
Zna se ko su i sta su bili Škoti.Oni dosta polažu na tradiciju i svaka im čast na tome

-
frngla
#3331 Re: Dres reprezentacije BiH
Adidas zna znanje, ipak su oni davno ispekli zanat u proizvodnji fudbalske opreme!
Adi Dassler osnivač Adidas kompanije

-
Crvena Tifoza
#3332 Re: Dres reprezentacije BiH
Neki dan sam nesto citao, kaze, preko dvije godine rade na razvoju nove tehnologije za jedan dres.frngla wrote:Adidas zna znanje, ipak su oni davno ispekli zanat u proizvodnji fudbalske opreme!
I onda mi padnu na um komentari sa ove teme kad su neki prizivali Haad ili neke naše krojace.
-
popokatepetl_com
#3333 Re: Dres reprezentacije BiH
Mislite li vi da Borac Travnik ne moze napraviti jednako kvalitetan dres?

-
elig
#3334 Re: Dres reprezentacije BiH
A i ti vjerujesCrvena Tifoza wrote:Neki dan sam nesto citao, kaze, preko dvije godine rade na razvoju nove tehnologije za jedan dres.frngla wrote:Adidas zna znanje, ipak su oni davno ispekli zanat u proizvodnji fudbalske opreme!
![]()
I onda mi padnu na um komentari sa ove teme kad su neki prizivali Haad ili neke naše krojace.
Za dvije godine naprave VW Golfa
-
Crvena Tifoza
#3335 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma jok, oni sto sklepaju za mjesec.elig wrote: A i ti vjerujes![]()
Za dvije godine naprave VW Golfa
Ne daju ljudi dzaba garanciju da dres nece promjeniti oblik cak i nakon dvije godine koristenja.
-
Chuckie
#3336 Re: Dres reprezentacije BiH
Kako se zvao onaj buraz od Adi Dasslera koji je osnovao pumu, a grad u kome su se kompanije nalazile podijelili na dva dijela. 
- Sir Charles
#3337 Re: Dres reprezentacije BiH
Gledao sam jednom prilikom dokumentarac o braći Dassler, Adolfu i Rudolfu, o njihovoj svadji, nakon čega je Rudolf osnovao pumu i kako je počeo "rat" za sponzorstva igrača, klubova, reprezentacija. Zanimljivo je da su obojica braće bila pripadnici Hitlerove Nacističke stranke i proizvodili obuću za vojsku. Rudolf je čak i obukao uniformu i išao ratovati, a Adi je vodio fabriku, da bi na kraju rata Adi prijavio brata da je bio pripadnik SS-a. Još jedna zanimljivost je da je Lothar Matheus iz istog gradića i da je njegov otac radio za Pumu i ako se ne varam, čak dobio otkaz kad je Lothar potpisao za Bayern i obukao dres Adidasa 
Tapatalked
Tapatalked
-
elig
#3338 Re: Dres reprezentacije BiH
Ti stvarno vjerujesCrvena Tifoza wrote:Ma jok, oni sto sklepaju za mjesec.elig wrote: A i ti vjerujes![]()
Za dvije godine naprave VW Golfa![]()
Ne daju ljudi dzaba garanciju da dres nece promjeniti oblik cak i nakon dvije godine koristenja.
Za dvije godie Apple uspije napraviti 2 telefona a VW novo auto i ti stvarno vjerujes u medijske trikove poput ove? Trebali su Nobelovu nagradu dobiti za tu tehniku
Sve je marketing. Za Nike do 1995 niko nije znao pa su poceli ulagati pare u Ronalda i slicno. I odma nasi seljaci padaju, "to je tehnika"
-
Crvena Tifoza
#3339 Re: Dres reprezentacije BiH
Jedan novi model svako dvije godine.elig wrote:Ti stvarno vjerujesCrvena Tifoza wrote:Ma jok, oni sto sklepaju za mjesec.elig wrote: A i ti vjerujes![]()
Za dvije godine naprave VW Golfa![]()
Ne daju ljudi dzaba garanciju da dres nece promjeniti oblik cak i nakon dvije godine koristenja.![]()
![]()
Za dvije godie Apple uspije napraviti 2 telefona a VW novo auto i ti stvarno vjerujes u medijske trikove poput ove? Trebali su Nobelovu nagradu dobiti za tu tehniku
Sve je marketing. Za Nike do 1995 niko nije znao pa su poceli ulagati pare u Ronalda i slicno. I odma nasi seljaci padaju, "to je tehnika"
Ma ja ba, sta ce glupe švabe i ameri. Kakvi dresovi, kakve tehnologije, kakvi bakraci. Daj malo platna da se skroji dres.
Odma seljaci, jelde?
-
missko
#3340 Re: AW: Dres reprezentacije BiH
Ovaj sto jedan je karno zenu od ovog drugog i zato se posvadjaseSir Charles wrote:Gledao sam jednom prilikom dokumentarac o braći Dassler, Adolfu i Rudolfu, o njihovoj svadji, nakon čega je Rudolf osnovao pumu i kako je počeo "rat" za sponzorstva igrača, klubova, reprezentacija. Zanimljivo je da su obojica braće bila pripadnici Hitlerove Nacističke stranke i proizvodili obuću za vojsku. Rudolf je čak i obukao uniformu i išao ratovati, a Adi je vodio fabriku, da bi na kraju rata Adi prijavio brata da je bio pripadnik SS-a. Još jedna zanimljivost je da je Lothar Matheus iz istog gradića i da je njegov otac radio za Pumu i ako se ne varam, čak dobio otkaz kad je Lothar potpisao za Bayern i obukao dres Adidasa
Tapatalked
Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk
-
groove
#3341 Re: Dres reprezentacije BiH
Sir Charles wrote:Gledao sam jednom prilikom dokumentarac o braći Dassler, Adolfu i Rudolfu, o njihovoj svadji, nakon čega je Rudolf osnovao pumu i kako je počeo "rat" za sponzorstva igrača, klubova, reprezentacija. Zanimljivo je da su obojica braće bila pripadnici Hitlerove Nacističke stranke i proizvodili obuću za vojsku. Rudolf je čak i obukao uniformu i išao ratovati, a Adi je vodio fabriku, da bi na kraju rata Adi prijavio brata da je bio pripadnik SS-a. Još jedna zanimljivost je da je Lothar Matheus iz istog gradića i da je njegov otac radio za Pumu i ako se ne varam, čak dobio otkaz kad je Lothar potpisao za Bayern i obukao dres Adidasa
Tapatalked

-
elig
#3342 Re: Dres reprezentacije BiH
Molim?Crvena Tifoza wrote:
Jedan novi model svako dvije godine.![]()
1st gen: June 29, 2007
3G: July 11, 2008
3GS: June 19, 2009
4: June 24, 2010
4S: October 14, 2011
5: September 21, 2012
5C and 5S: September 20, 2013
I posto nemas pojma, sad ces tvrditi da su 4 i 4S isti telefoni
Znaci ako se inzinjeri i naucnici nebave stim divje godine onda je odmah "Daj malo platna da se skroji dres."Ma ja ba, sta ce glupe švabe i ameri. Kakvi dresovi, kakve tehnologije, kakvi bakraci. Daj malo platna da se skroji dres.![]()
Odma seljaci, jelde?
Daj ba smjesan si. Ko da dizajniraju helikopter a ne dres. Za 6-8 mjeseci nacrtaju bolid u F1 vrijedan par miliona eura a dres se dizajnira godinama, oj boze
-
Crvena Tifoza
#3343 Re: Dres reprezentacije BiH
elig wrote:Molim?Crvena Tifoza wrote:
Jedan novi model svako dvije godine.![]()
1st gen: June 29, 2007
3G: July 11, 2008
3GS: June 19, 2009
4: June 24, 2010
4S: October 14, 2011
5: September 21, 2012
5C and 5S: September 20, 2013
I posto nemas pojma, sad ces tvrditi da su 4 i 4S isti telefoni![]()
Znaci ako se inzinjeri i naucnici nebave stim divje godine onda je odmah "Daj malo platna da se skroji dres."Ma ja ba, sta ce glupe švabe i ameri. Kakvi dresovi, kakve tehnologije, kakvi bakraci. Daj malo platna da se skroji dres.![]()
Odma seljaci, jelde?![]()
Daj ba smjesan si. Ko da dizajniraju helikopter a ne dres. Za 6-8 mjeseci nacrtaju bolid u F1 vrijedan par miliona eura a dres se dizajnira godinama, oj boze
Naravno da su razliciti telefoni. Malo je S "jaci" ALI isti predznak modela. Znaci svako dvije godine novi MODEL telefona. Pa i BMW izbaci novi model svako pet godina.
Dobro smijesan sam, ali hajde sad objasni zasto Nike i Adidas tolike milione para "prosuse" za razvoj Climalite, Climacool, Dri-Fit itd. tehnologije?
-
Crvena Tifoza
#3344 Re: Dres reprezentacije BiH
Neda mi se prepirati oko necega u sta ocigledno nisi upucen.
Evo ti pa listaj. Malo se informisi.
http://www.adidas-group.com/media/filer ... 012_en.pdf
Evo ti pa listaj. Malo se informisi.
http://www.adidas-group.com/media/filer ... 012_en.pdf
- luckylaka
#3345 Re: Dres reprezentacije BiH
TvixChuckie wrote:Kako se zvao onaj buraz od Adi Dasslera koji je osnovao pumu, a grad u kome su se kompanije nalazile podijelili na dva dijela.
-
baxul
#3346 Re: Dres reprezentacije BiH
R&D za sportsku opermu i R&D za mobitele su dva različita R&D-a. rasprava bezveze. ja vjerujem da adidas, nike i puma fakat rade na pripremi modela veoma dugo pri tome pazeći na povoljne tržišne prilike kako bi vani izašao pravi proizvod za pravo vrijeme. na kraju krajeva zato i jesu adidas, nike i puma ono što jesu.
-
elig
#3347 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne prosuse, padas na obicne marketinske trikove. Prosuse milijarde placajuci igracima i klubovima da nose njihovu opremu. Vjeruj mi da Brazil, Real Madrid, Bayern, C Ronaldo i Ribery nisu razmisljali o "Climalite Climacool (Crvena Tifoza wrote:Ti jarane nemas pojma o zivotu. iPhone 5S je novi telefon i skoro su sve promjenili. To sto ti mozda nemas mentalni kapacitet da osudis bilo sta osim okvira je druga stvar.Naravno da su razliciti telefoni. Malo je S "jaci" ALI isti predznak modela. Znaci svako dvije godine novi MODEL telefona. Pa i BMW izbaci novi model svako pet godina.
Dobro smijesan sam, ali hajde sad objasni zasto Nike i Adidas tolike milione para "prosuse" za razvoj Climalite, Climacool, Dri-Fit itd. tehnologije?
Dres nije obicna majica koji svaka bananadrzava moze napraviti ali je daleko od nekog inzinjerskog cuda. Cuj inzinjeri radi dvije godine
-
elig
#3348 Re: Dres reprezentacije BiH
Dosta se para ulaze i dizajn, tu se slazem. Ostale pare idu klubovima, igracima i zaposlenicima koji ce izmisljati cool imena "Clitoris ® Dri-Fit", pure performance for only 69 euro.baxul wrote:R&D za sportsku opermu i R&D za mobitele su dva različita R&D-a. rasprava bezveze. ja vjerujem da adidas, nike i puma fakat rade na pripremi modela veoma dugo pri tome pazeći na povoljne tržišne prilike kako bi vani izašao pravi proizvod za pravo vrijeme. na kraju krajeva zato i jesu adidas, nike i puma ono što jesu.
- studeni76
#3349 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma ja ba, kakva tehnologija i qrci palci. To je obična majica koju i Haad, Borac ili Ligamont mogu sašitielig wrote:Dosta se para ulaze i dizajn, tu se slazem. Ostale pare idu klubovima, igracima i zaposlenicima koji ce izmisljati cool imena "Clitoris ® Dri-Fit", pure performance for only 69 euro.baxul wrote:R&D za sportsku opermu i R&D za mobitele su dva različita R&D-a. rasprava bezveze. ja vjerujem da adidas, nike i puma fakat rade na pripremi modela veoma dugo pri tome pazeći na povoljne tržišne prilike kako bi vani izašao pravi proizvod za pravo vrijeme. na kraju krajeva zato i jesu adidas, nike i puma ono što jesu.
-
baxul
#3350 Re: Dres reprezentacije BiH
evo ti zahtjevi za poziciju u Apparel Innovation u adidasu. Znači inženjer po svoj prilici.