"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#3326 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

vnm wrote:sa obzirom da osiguranja uplacuju pare u zastitni fond i da na komisijama na kojim se odredjuje visina i pravni osnov zasjedaju vjestaci iz osiguranja, mozes sam zakljuciti kako to ide. pravno osnovana znaci da si ti pratio pravila u saobracaju i da nisi vozio mrtav pijan, nikakva pamet.
medjutim to ne znaci ni da naplata od fonda traje vjecnost ni da mozes okaciti macku o rep. kad te zvekne neosiguran lola, napravi stetu od 3000KM, jel ti bolje naplatiti 2000KM ili ne naplatiti nista?

svi znamo da su osiguranja bezobrazna sto se tice procjene i isplate stete, a i sam sam imao nekih problema pri naplati kasko stete (ja trazio 800KM za sofersajbu, oni nisu dali, advokat im onda naplatio 950KM u roku od 2 sedmice + ja promijenio osiguranje -> oni ispali levati).

tako ti je to kad je polica osiguranja ista za svakoga, a sto neki naprave po 2-3 udesa godisnje a placaju isto kao mi koji nikada nismo napravili udes, to nikoga ne zanima. svi mi poletimo za najjeftinijom policom i najvecim popustom (isti sam bio) a kad se onda desi belaj pitamo zasto ne daju para.

to je sve polu kriminalno, a kad ti se desi nesto kao tebi, nema potrebe govoriti "nase" osiguranje, reci slobodno koje je, da bi ga izbjegavali ubuduce.
To sto osiguranja ne obacunavaju maluse, ne prate stetovnike i automatski daju 50% popusta je manjkavost drzave, zakona i sistema a ne moj problem. Doduse svi mi imamo koristi od tog popusta, a s druge strane i sa 50% popusta osigiranja su ekstremno profitabilna za danasnje uslove jer da nije tako ne bi mi imali 5 a ne 50%.
Ako je steta 3000 moje je pravo da naplatim do zanjeg pfeninga, 2000 tj bolje ista nego nista ili nista jednostavno nisu opcije!
Sto se leta za najjeftijnije police obaveznog osiguranja tice, to je cista usteda jer to policom osigiravas druge od sebe, a ne sebe od drugih i bas te nesto boli briga sto se neko ne moze naplatiti od tvog osiguranja. Kod kaska je, naravno prica drugacija, otvori cetvere oci i najpazljivije citaj najstitnija slova!
goran16v

#3327 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

johntra wrote:Ovaj FR je vlasništvo glumca Adnana Haskovića...more on tako parkirati, glumac, jebi ga...

Penelope Cruz, ovo - ono - Papcina!
chuchumbamayumbe

#3328 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

goran16v wrote:
johntra wrote:Ovaj FR je vlasništvo glumca Adnana Haskovića...more on tako parkirati, glumac, jebi ga...

Penelope Cruz, ovo - ono - Papcina!
E fakat koji PAPAK trebaš da budeš pa da tamo parkiraš?!
Nevjerovatno!
vnm

#3329 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

goran16v wrote:Sto se leta za najjeftijnije police obaveznog osiguranja tice, to je cista usteda jer to policom osigiravas druge od sebe, a ne sebe od drugih i bas te nesto boli briga sto se neko ne moze naplatiti od tvog osiguranja. Kod kaska je, naravno prica drugacija, otvori cetvere oci i najpazljivije citaj najstitnija slova!
pa iz svojeg primjera na karambolkom vidis da to nije bas tako.
ti se osiguravas kod fush osiguranja da bi ti bilo jeftinije, pa ce kasnije u slucaju da ti napravis belaj drugi ispastati pri naplati jer si ti htio da ustedis 50KM pri registraciji. dovoljno si pismen i pises rezonski da pretpostavljam da vidis da to nije u redu. kad bi svi mi isli na to da zaobidjemo fush osiguranja, mnogo bi nas kasnije imalo manje problema pri naplati. :)
branimir stulic

#3330 Re: "Majstori" parkiranja

Post by branimir stulic »

Evo ga jos jedan "nedodirljivi" sa "ODOBRENJEM" za parkiranje za 2011.... Sutradan je zauzeo pjesacki prelaz sa druge strane ulice.. Snimljeno ispred Apoteke na Skenderiji - ispred Policije koja obezbjedjuje zgradu Kantona Sarajevo... na mjestu koje PAUK stalno obilazi, pred ocima uposlenika KJP Rad Sarajevo....pred ocima policajaca Kantona Sarajevo...Po registraciji, a i po autu /Lexus Hybrid/je izgleda krupna zvjerka....

Image
goran16v

#3331 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

vnm wrote:
goran16v wrote:Sto se leta za najjeftijnije police obaveznog osiguranja tice, to je cista usteda jer to policom osigiravas druge od sebe, a ne sebe od drugih i bas te nesto boli briga sto se neko ne moze naplatiti od tvog osiguranja. Kod kaska je, naravno prica drugacija, otvori cetvere oci i najpazljivije citaj najstitnija slova!
pa iz svojeg primjera na karambolkom vidis da to nije bas tako.
ti se osiguravas kod fush osiguranja da bi ti bilo jeftinije, pa ce kasnije u slucaju da ti napravis belaj drugi ispastati pri naplati jer si ti htio da ustedis 50KM pri registraciji. dovoljno si pismen i pises rezonski da pretpostavljam da vidis da to nije u redu. kad bi svi mi isli na to da zaobidjemo fush osiguranja, mnogo bi nas kasnije imalo manje problema pri naplati. :)
Ja bih popusio foru za karambolku bez obzira gdje je moj auto bio osigiran jer sam se naplacivao od osiguranja onoga ko je skrivio stetu tako da nista nije zavisilo od mene. Igrom slucaja oba smo bili kod Euroherca - sto i nije bas tako fush osiguranje. Ziva je istina za fush osiguranja i probleme kod naplate kad te zvizne jedan sto je prosao 50 KM jeftinije, ali nije problem u njemu, on je uredno izvrsio zakonsku obavezu i osigurao se. Njegova polica je vazeca, iza nje stoji osiguranje, a nasa drzava je krivac sto postoje fush osiguranja. Fo je u tome da ne bi smjela postojati tj raditi fush osiguranja koja zatezu sa isplatom itd itd...
olensoner

#3332 Re: "Majstori" parkiranja

Post by olensoner »

Taj Lexus RX je mes'cini od naseg dragog politicara Vahida Hece...
Better Man

#3333 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

Juce se spustam niz Hadzi Idrizovu i treba da se ukljucim u Kralja Tomislava, kad stoji policajac nasred ulice i fotografise i odmah skontam zasto to radi. Na desnu stranu kad se spustate niz Hadzi Idrizovu uz trotuar su obiljezena parking mjesta, ali ima papaka koji se redovno parkiraju na dnu ulice na pjesacki prelaz. Vjerovatno je neko sa kamionom, kombijem ili kakvim sirim autom se spustao i kad je dosao do pjesackog cesta mu je bila suzena zbog nepropisno parkiranog vozila i ovaj zakacio prednji branik navedenog vozila i potpuno ga odvalio. Policajac je pravio uvidjaj i slikao auto i odvaljeni branik ispod. Nadam se da je policajac napisao i kaznu ostecenom, jer je svoje auto nepropisno parkirao.
mayab

#3334 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

...moRe jer

Control panel

#3335 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

smak wrote:Image
jeli ovo neka moda voziti bez tablica ili su zatamnjene.
smak

#3336 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Control panel wrote:
smak wrote:Image
jeli ovo neka moda voziti bez tablica ili su zatamnjene.
ja ih zatamnio :)
goibos

#3337 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goibos »

Don Zivconi wrote:
Better Man wrote:Djaba mu novi Renault Megane! Nije za papka ovako lijep automobil!

Image

znaš šta je najtužnije od svega, kad bi ovakvo auto parkirao ravno... ravno bi te tošlo milja maraka da lakiraš kompletnu stranu od udaraca vratima kao što ja moram na svom autu uraditi (vjerujem da oni što imaju auto znaju o cemu pricam). Stoga razumijem sto je namjerno zauzeo dva parkig mjesta sa ovakvim autom. Ja jesam za propisno parkiranje a postavit cu slike kako ljudi parkiraju na semaforu al bukvalno kompletna traka zauzeta sa jedno 5 - 10 auta i konstantno tako iz dana u dan. Ovo što je uradio ovaj sa novim autom potpuno razumijem jer kad dodjem i vidim da mi je pola auta izudarano od tuđih vrata dođe mi da nekome auto zapalim.
potpuno si u pravu, hajd što mi lak ogrebu, na to mi više ne skače pritisak, ali tako jako opale vratima da naprave i udubljenje...

odlučio sam da ubuduće zauzimam dva mjesta pa me vjerovatno uslikate negdje :)
bolje da mi je auto ovde nego u lakirnici svako mjesec dana
goibos

#3338 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goibos »

Jeff Bingham wrote:ko bi rekao i ovdje puno primitivaca :roll: valjda se na selu naucilo, nema ocrtano na livadi.
dobro građanin...
prvo shvati da su seljaci ti koji lupaju naša nova auta na parkinzima a Sarajevo je puno seljaka
a drugo, javi se kad kupiš novo auto i svratiš u merkator da nešto kupiš a kad se vratiš na autu šteta 500 KM

ko nema novo auto, ne može da shvati zašto neki zauzmu dva mjesta na parkingu
chuchumbamayumbe

#3339 Re: "Majstori" parkiranja

U Mercatoru uvijek ima mjesta u zadnjim redovima da se može komotno parkirati, i na 2 mjesta ako treba.
Ali jok, valja preći 30 metara do pokretnih stepenica, a pri tome je najbolje zauzeti 2 mjesta i to po mogućnosti parkirati na mjesto predviđeno za invalide.
kokuz_sa

#3340 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

goibos wrote:
Jeff Bingham wrote:ko bi rekao i ovdje puno primitivaca :roll: valjda se na selu naucilo, nema ocrtano na livadi.
dobro građanin...
prvo shvati da su seljaci ti koji lupaju naša nova auta na parkinzima a Sarajevo je puno seljaka
a drugo, javi se kad kupiš novo auto i svratiš u merkator da nešto kupiš a kad se vratiš na autu šteta 500 KM

ima ovdje jos ljudi s novim autima..
al dobar dio tih ljudi
u autu vidi stvar obicnu
a ne nesto velicanstveno da ne smije kap kise pasti na njih

ja imam u komsiluku lika koji redovno parkira svog novog ljubimca pored jednog drveta
i nekim slucajem tu je napravljeno gnijezdo od vrane koje su mu malo pokakile autic

i on to vise nije mogao durati nego je lijepo jedan dan dosao s nekim kombijem..izvukao iz njega merdevine i popeo se i bacio gnijezdo sa tog drveta..

dok malo dalje od njega lik redovno parkira svoje auto koje je skuplje za bar 3 puta od ovog sto mu seru price po njemu.i taj lik auto opere 1 mjesecno,nema kuda ga ne vozi..redovno planine i ti fazoni..kad vidis auto onako blatnjavo dodje ti da places
al njemu to auto sluzi da ode od tacke A do tacke B..a ne sluzi mu auto da ide da ga nekom pokazuje
chuchumbamayumbe

#3341 Re: "Majstori" parkiranja

Ma jok ba, za ove sa novim autima treba napraviti poseban parking, gdje ne može fukara parkirati.
Znači, onaj plato ispred Mercatora za fukaru, neka kisne i hrđa, natkriveni dio za hađuke, po 2 mjesta svakome, minimum.
Zamišljam kako bi to izgledalo kada bi svi koji imaju nova auta razmišljali kao pojedinci i počeli zauzimati po 2 mjesta gdje god parkiraju?! :-)
goibos

#3342 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goibos »

ne parkiram na dva mjesta al sam rekao da ću početi, neću zauzimati 2 mjesta blizu ulaza nego što dalje... i ovako parkiram što dalje od ulaza (ne jednom mjestu) jer je manja vjerovatnoća da će se neko pored parkirati...
ne opravdavam što je lik uništio gnijezdo(mada te vrane treba reducirati, ne zbog auta već puno drugih razloga), trebao je naći drugo mjesto jer ptičja kaka uništi lak,

što se tiče od tačke A do tačke B pitanje je koliko će ga taj auto puta odvesti do tačke ako ga ne održava...

svejedno, meni su veći seljaci oni koji sa nekom krntijom uopšte ne obraćaju pažnju na auta oko njih, a vjerovatno i namjerno udare vratima auto do sebe, nego oni koji zauzmu dva mjesta

ti kokuz a ja go i bos a nova auto vozamo :D
goibos

#3343 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goibos »

chuchumbamayumbe wrote:Ma jok ba, za ove sa novim autima treba napraviti poseban parking, gdje ne može fukara parkirati.
Znači, onaj plato ispred Mercatora za fukaru, neka kisne i hrđa, natkriveni dio za hađuke, po 2 mjesta svakome, minimum.
Zamišljam kako bi to izgledalo kada bi svi koji imaju nova auta razmišljali kao pojedinci i počeli zauzimati po 2 mjesta gdje god parkiraju?! :-)

ne nego treba zaista provesti tehnički pregled pa bi na ulicama bilo 50% auta manje
chuchumbamayumbe

#3344 Re: "Majstori" parkiranja

goibos wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ma jok ba, za ove sa novim autima treba napraviti poseban parking, gdje ne može fukara parkirati.

ne nego treba zaista provesti tehnički pregled pa bi na ulicama bilo 50% auta manje
Nema to veze sa "majstorima parkiranja" koji su tema.
Opet bi hađe parkirale kao i do sada, taman da nema niti jednog auta.
Jeff Bingham

#3345 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jeff Bingham »

niko nije rekao da seljacine nisu i moroni koji lupaju tudja auta. samo da su ovi sto zauzimaju vise mjesta i gori od njih.
Šta ima jos

#3346 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Šta ima jos »

poznanik wrote:Red svakodnevno parkiranih automobila na biciklističkoj stazi na Grbavici
Image

haha znam od koga je ovaj rover :D
Korisnicko ime

#3347 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Korisnicko ime »

Jeff Bingham wrote:niko nije rekao da seljacine nisu i moroni koji lupaju tudja auta. samo da su ovi sto zauzimaju vise mjesta i gori od njih.
:thumbup:

Seljakluk jednih ne opravdava jos veci seljakluk (jer ukljucuje i malogradjanstinu) drugih...
Korisnicko ime

#3348 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Korisnicko ime »

goibos wrote:što se tiče od tačke A do tačke B pitanje je koliko će ga taj auto puta odvesti do tačke ako ga ne održava...
Ogreban lak s vrata uzrokovan nezauzimanjem dva parkirna mjesta bas utice na vozne karakteristike auta... :lol:
Ady88

#3349 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

goibos wrote:
potpuno si u pravu, hajd što mi lak ogrebu, na to mi više ne skače pritisak, ali tako jako opale vratima da naprave i udubljenje...

odlučio sam da ubuduće zauzimam dva mjesta pa me vjerovatno uslikate negdje :)
bolje da mi je auto ovde nego u lakirnici svako mjesec dana
Pa vise tako rizikujes nego ako ga normalno parkiras, bar danas ne fali onih koji ce te onako iznervirani, ljuti namjerno zakaciti, izgrebati itd. zbog tvoje bahatosti :wink:
A njega boli qrac, njemu je auto 1000KM i samo lagano izade iz garaze (neki dan gledao slicnu scenu i nije mi palo na pamet da sacekam vlasnika ili mu napisem tablice i tip vozila :dance: ).
Don Zivconi

#3350 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

kakavdanakneiskustvu wrote:
goibos wrote:
dobro građanin...

imao sam i ja novo auto,i to poveliko i poširoko auto pa nisam nikad ni pomislio da zauzmem dva parking mjesta
Vidi jednu stvar niko nije rekao da mi tako parkiramo! nego da razumijemo covjeka ako je ovako parkirao radi drugih budala koji ne vode racuna kako o svome autu tako i o tuđim vozilicama! Možda bi dobro bilo da procitate od poceka raspravu a ne da donosite zakljucke na osnovu jednog procitanog posta. Covjek je bar parkirao tj. napravio pokusaj parkiranja :mrgreen: na parkingu a puno manje se rasprava vodi oko parkiranja po travi u saobracajnoj traci na autobuskim stajalistima itd. Nemam još slike što sam obecao postaviti ali cim uslikam stavit cu da vidite kako se parkira tik pred semaforom pa o tome malo da raspravljamo, kako policija koju zoves nece ni da dođe da vidi a ne da piše kaze ili nešto slicno :roll:
Locked