Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

http://www.jutarnji.hr/thompsonu-za-kon ... n/1101636/
Uuual će da bidne lipe živopisne koreografije na koncertu :evil:
- Thomson je moj brat po oružju. Obojica smo branili Hrvatsku, a Markove pjesme izrazito su domoljubne. Stoga sam molio gradonačelnika na ovo pokroviteljstvo jer grad i Thomson zaslužuju ovakav spektakl - kazao je novinarima Jure Šundov.
:roll:
Domaci izdajnik

#3327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Naime ti su koncerti poznati po domoljubnoj koreografiji RvaCke mladeži :-? a Split je baš ono domoljubno mjesto ne? :D
miki.ba

#3328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Meni je Split vazda bio :(
Domaci izdajnik

#3329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Split je bio pravi partizanski grad, al se vremenom nakotilo gamadi sa strane...pravih Splićana je malo a oni nisu toliko zadrti.
dalmatinka

#3330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

sherbett wrote:
Lajavikrelac wrote:Naime ti su koncerti poznati po domoljubnoj koreografiji RvaCke mladeži :-? a Split je baš ono domoljubno mjesto ne? :D
nisu toliko pravi Splićani koliko obližnje selendre..pa do Imotskog..al ima ih u ST koliko hoćeš..nego puno gore bi bilo u Šibeniku..šibensko-kninska županija je mnogo više "domoljubnija" :D
Sorry, ali nemaš pojma.
Domaci izdajnik

#3331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Ima i po ZG lijepih ludaka za medalju :oops: kad smo prije dvije godine išli u ZG ja i burazer poslovno, čovjek nas poveo do magacina na mislim Trešnjevci, mi tamo a na zidu ogroman grafit SRBE NA VRBE i ispod U i CRNA LEGIJA :-? Lika je bila takva sramota kad je skontao šta mi gledamo i ćutimo, da nas je bukvalno trčeći sve istovario gledao je u pod i što prije da odemo u kafić nedaleko odavde. Ima još normalnih ljudi u ZG ne sumnjam :wink:
dalmatinka

#3332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

sherbett

možda ti iz šibenika, al ajmo bit realni..zato sam navela cijelu županiju
Potpuno si pogriješila. To o čemu ti pišeš je Zadarska županija. Šibenik je sušta suprotnost i Splitu i Zadru, Zadru pogotovo.
Domaci izdajnik

#3333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Razlika u deset deka....vidio lično. A što vi normalniji da vas tako nazovem dozvolite gamadi da vas tako lijepo prikazuje u javnosti? Govnjivu motku pa po šišku :angry:
dalmatinka

#3334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Lajavikrelac wrote:Razlika u deset deka....vidio lično. A što vi normalniji da vas tako nazovem dozvolite gamadi da vas tako lijepo prikazuje u javnosti? Govnjivu motku pa po šišku :angry:
:D Neloša ideja.
Domaci izdajnik

#3335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

sherbett wrote:ja nikad neću shvatiti kako balavica od 16-17 i manje godina misli da je uber cool sa crnom kapom i slovom U..nema ona pojma šta to znači i šta se izdogađalo..ona ju nosi da prkosi duhovima i bude cool istima
Image
Bez komentara :roll: da im okačim slike iz logora što su ti na koje ovulira radili roditelji bi je na terapije godinu dana vodili :skoljka:
dalmatinka

#3336 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

sherbett wrote:
dalmatinka wrote:
sherbett

možda ti iz šibenika, al ajmo bit realni..zato sam navela cijelu županiju
Potpuno si pogriješila. To o čemu ti pišeš je Zadarska županija. Šibenik je sušta suprotnost i Splitu i Zadru, Zadru pogotovo.
A Zadar je priča za sebe..al nemoj daj..Knin i okolica..ŠB i okolica...zaleđe ST-a...
U Kninu više nema kninjana, Kistanje - isto tako, a što se tiče ostalog zaleđa vjerovala ili ne život je normalan, odnosno suživot. Što se samog grada Šibenika tiče, čitav rat sam provela u njemu, ne sjećam se da sam čula za ijedan incident, svi ljudi koje sam poznavala prije rata su i danas u njemu počevši od moje obitelji, tj. obitelji mog muža pa na dalje. Mislim, zaista ne govorim na pamet, ovo je mali grad, svak svakoga pozna, po prezimenima se točno zna odakle si i što si.
Domaci izdajnik

#3337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Knin je bio najjači rock grad u bivšoj YU :D imao je 12 afirmisanih bendova za toliki grad fascinantno, čak su neki i snimili albume :smeker:
dalmatinka

#3338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Lajavikrelac wrote:Knin je bio najjači rock grad u bivšoj YU :D imao je 12 afirmisanih bendova za toliki grad fascinantno, čak su neki i snimili albume :smeker:
Kako je onda tako rokerski grad dozvolio seljačini Milanu Martiću da ga zastupa? Jesi li i ti iz Knina?
dalmatinka

#3339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

sherbett wrote:
dalmatinka wrote:
Lajavikrelac wrote:Razlika u deset deka....vidio lično. A što vi normalniji da vas tako nazovem dozvolite gamadi da vas tako lijepo prikazuje u javnosti? Govnjivu motku pa po šišku :angry:
:D Neloša ideja.
nema ih više nego nas normalnih..nego oni su medijima atraktivniji pa imaju dobar PR :D :roll:
U pravu si, ono što je dobro nije zanimljivo za medije. :twisted:
Dabba

#3340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

Evo malo "radnog" materijala.. Nazovimo ga "uljudbena" et(n)ika...
http://www.vecernji.hr/zagreb/pljunuli- ... nak-550263
dalmatinka

#3341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Dabba wrote:Evo malo "radnog" materijala.. Nazovimo ga "uljudbena" et(n)ika...
Da li je to išta drugačije od onoga kako većina na ovom forumu "časti" "one druge"? :evil:
Last edited by dalmatinka on 09/05/2013 23:10, edited 1 time in total.
miki.ba

#3342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by miki.ba »

Sve je to isto i mi u Sa zlostavljamo ove tatrane. :D
Dabba

#3343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

dalmatinka wrote:
Dabba wrote:Evo malo "radnog" materijala.. Nazovimo ga "uljudbena" et(n)ika...
Da li je to išta drugačije od onoga kako većina na ovom forumu "časti" "one druge"? :evil:
Nemoj širiti temu, k'o širokopojasni internet. Šala mala, al' ozbiljna šala. 8-) Ovaj članak govori o mnogo toga unutar jedne države (i jedne nacije), i zato nije usporedivo sa "čašćavanjem" ovdje (koje je u mojim očima primitivno, i ja ga jednostavno ne razumijem). Boldano: u tom "ležu grmi zec". Nije drugačije, ali u Zg su ufurani da jeste drugačije i da su oni high level 1st class, a svi drugi su donji, iliti taraba. A kad se zagrebe (jel' to more bidne glavni grad, ha?) malo dublje, gore je nego kod drugih. I što je najviše šega, ne ljava ni Madjar, ni Slovenac, ni Italijan. Eeee, al' zato su ova "trojica" (Hans Dietrich Genscher) pljaaavo dobri u Zg (i Hr) očima. :-)
Dalje, Italijane po Zg slengu zovu digići. Pa zagreBčance bi trebalo zvati digići. Oni se (u svojim očima) više od 100 godina "dižu" iznad drugih. :-) btw ti najbolje znaš o čemu pričam i koje "romantične relacije" imate baš vi Dalmatinke & Dalmantinci sa Zg.
Dabba

#3344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

miki.ba wrote:Sve je to isto i mi u Sa zlostavljamo ove tatrane. :D
Namah & odmah zaustaviti te nastrane radnje..:run:
Dabba

#3345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

sherbett wrote:znaš, rođena Zagrepčanka te čita 8-) :evil:
Edit: samo da znaš, zagrepčani ih možda zovu digići, a Dalmatinci još gore..žabari, i to ono pravo podrugljivo. A zapravo i jednima i drugima je krivo i ne podnose ih zato što im "otimaju lovinu" po obali :D
(Možda) malo britkiji način moga odgovora nemoj shvatiti lično, jer on i nije upućen u t(v)om smjeru. Pišem uopšteno, ali onako kako jeste.
Ono što jeste upućeno direktno tebi je malo gramatičke edukacije. Ne piše se zagrePčanka, nego https://encrypted.google.com/search?hl= ... 11&bih=572
Boldano. To je to o čemu ja pišem. Način na koji si napisala to. Vi uopšte niste svjesni svoje nesvjesti. I što je najviše šega, kontate da je to normalno. Šta to ima veze i kakvu "težinu" ima to što me čita jedna ili 1001 zagreBčanka? Trebao bih biti počašćen, ushićen ili možda bih trebao paziti šta pišem o Zg jer me možda čita i Zg pučanstvo? :-) Eto ja rodjen blizu zoološkog parka. (I odmah sam položo PIONIRSKU "zakletvu") Ti kao zagrebČanka valjda znaš o kojem gradu pričam... Ima li to "težinu" u tvojim očima što sam ja rodjen u tom gradu? :shock:

To što ti kažeš o slengu digić stoji, ali nije u kontekstu onoga o čemu sam ja pisao. A pisao sam o tome kako se zagreBčanci stalno nešto uzdižu iznad drugih i da bi bilo
primjerenije da se njih tako zove. kvasac digo > zagrebčanci digići

Evo ovaj zagrebački "spektakl" http://www.vecernji.hr/zagreb/konjske-g ... nak-430950 koji u suštini nije glavni razlog što ga stavljam ovdje kao primjer. Razlog je pisanje tirkizne u komentarima. Eto, to je prototip (i setup) zagreBčana. Radi konjskih glava u Zg, namah & automatski krivi "DOJDEKI & DOTEPENCI", i odmah im se "prikelji što ih ide", jer oni su "donji". Nisu rodjeni zagreBčanci...
Ali pošto, https://hr-hr.facebook.com/pages/svaka- ... 4714820868 tak JE&BU i "lepi" Zagreb (štruklj) grad.
napomena: štruklj grad nije vrijedjanje Zagreba, nego nekakav ekvivalent ove poveznice:
šeher... dalje valjda znaš? :-D
Last edited by Dabba on 10/05/2013 11:44, edited 1 time in total.
gost iz ZG

#3346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

[b][u]Lajavikrelac i nosara[/u][/b] wrote:
... da Bogda susjedu crkla krava
i tako već godinama ...
a, susjedu nikak da crkne ta krava
Domaci izdajnik

#3347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

O čemu ti to :? :zoka:
nosara

#3348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by nosara »

Analiza HNB-a: Država sve više troši, sve manje prihoduje, a dugovi su sve veći

"POČETAK 2013. godine obilježila su stagnantna kretanja gospodarske aktivnosti. Pritom je došlo do znatnog pada izvoza robe uz istodobno blago jačanje domaće potražnje pod utjecajem pojačane investicijske aktivnosti države. U takvim uvjetima administrativna stopa nezaposlenosti zadržana je na dosegnutoj visokoj razini. Fiskalna politika bila je izrazito ekspanzivna u prva tri i pol mjeseca, no održavanje takvog trenda u preostalom dijelu godine bit će moguće samo ako dođe do znatne revizije fiskalnih ciljeva za cijelu godinu", stoji u najnovijoj ocjeni Hrvatske narodne banke o gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj.

U priličnoj crnoj prognozi analitičari središnje hrvatske banke naglasili su kako je došlo do znatnog pada izvoza robe i to za čak 14.4 posto u odnosu na prvo tromjesečje prošle godIne, industrijska proizvodnja je stagnirala kao i trgovina na malo. Postoje mali pomaci u građevinskoj industriji ali i na tržištu rada s obzirom na smanjenje broja nezaposlenih zbog sezonskih zapošljavanja.

Rashodi konsolidirane središnje države od siječnja do veljače povećali su se za čak 7,5 posto, a prihodi države smanjili su se za 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

"Od glavnih kategorija rashoda smanjeni su jedino rashodi za zaposlene, ponajprije zbog baznog učinka smanjenja stope doprinosa za zdravstveno osiguranje, dok su rashodi za korištenje dobara i usluga stagnirali. Dostupni podaci za razdoblje od siječnja do polovine travnja 2013. na razini državnog proračuna pokazuju kako je u nastavku godine dinamika ukupnih rashoda ipak ublažena, što je ostvareno na većini glavnih kategorija rashoda, dok se s druge strane porast rashoda za subvencije ubrzao", stoji u analizi HNB-a.

"Ukupni je fiskalni manjak konsolidirane središnje države u razdoblju koje obuhvaća siječanj i veljaču iznosio 3,5 mlrd. kuna, dok je manjak državnog proračuna od siječnja do sredine travnja 2013. iznosio oko 8,5 mlrd. kuna ili 60 posto planiranog iznosa za 2013. Dug središnje države povećao se u razdoblju od siječnja do veljače 2013. za 3,9 mlrd. kuna, dosegnuvši krajem veljače 179,4 mlrd. kuna. Potrebna sredstva za financiranje manjka uglavnom su osigurana izdavanjem trezorskih zapisa", smatraju analitičari središnje banke.
Domaci izdajnik

#3349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

dalmatinka wrote:
Lajavikrelac wrote:Knin je bio najjači rock grad u bivšoj YU :D imao je 12 afirmisanih bendova za toliki grad fascinantno, čak su neki i snimili albume :smeker:
Kako je onda tako rokerski grad dozvolio seljačini Milanu Martiću da ga zastupa? Jesi li i ti iz Knina?
Nisam iz Knina :) i ja bi volio znati kako je grad najboljeg garažnog rocka u YU postao leglo krkanluka i primitivaca 90tih....ili će biti po onoj otiš'o je svak ko valja :run:
Na nosarin post bi samo dodao da je euforija ulaska HR u EU u ovakvom stanju najbliža onoj Ćopićevoj opasci glava u berbernici strina u aščinici :-)
gost iz ZG

#3350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

Lajavi,
ideš na koncert Thompsona 30.06. u Splitu?
Navodno, ti i nosara ste počasni gosti, pardon fotoreporteri
opet če te slinit po maloljetnicama s U-kapama?
Post Reply