Izrael je opet pocinio zlocin!
- bogoljub
#3326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Upravu je coj'k! 
-
Edin 24,5
#3327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Svaka cast Erdoganu!
Covjek je konzistentan od samog pocetka u osudi barbarskog i brutalnog osvecivanja djeci i zenama Palestine zbog nemoci da se rijesi terora kojeg je sam Izrael izazvao svojom pogresnom politikom.
Tuzno je sto mnogi misle kao Erdogan ali se ne usude govoriti.
Zato nas Dodik nema problema u izjavljivanju podrske izraelskom narodu "u borbi protiv islamskih terorista" povodom ove brutalne ofanzive.
Sta ces, svjetski co'ek!
Covjek je konzistentan od samog pocetka u osudi barbarskog i brutalnog osvecivanja djeci i zenama Palestine zbog nemoci da se rijesi terora kojeg je sam Izrael izazvao svojom pogresnom politikom.
Tuzno je sto mnogi misle kao Erdogan ali se ne usude govoriti.
Zato nas Dodik nema problema u izjavljivanju podrske izraelskom narodu "u borbi protiv islamskih terorista" povodom ove brutalne ofanzive.
Sta ces, svjetski co'ek!
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#3328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bravo za Erdogana, konacno da jedan lider na svijetu pokaze zube fashistickom rezimu u Izraelu. Izrael mora prestati sa okupacijom palestine, mora se iseliti sa svih okupiranih nasljelja, i tek se tada moze razmisljati o miru. Do tada Izrael ce biti jedna obicna fashisticka i okupatorska zemlja, koja ce prije ili kasnije snositi posljedice svoje okupatorske politike.
-
Esma_saida
#3329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
e svaka cast erdoganu,po govoru se vidjelo da govori iz srca i duse,i da je zaista bio uznemiren,,na kraju kada je ustao rekao je Perezu "vi ubijate djecu" i otisao
a jeste li vidjeli onog Amira Muse? kako kao cuko sjeda nakon sto mu to Ban ki moon rukom pokaza
a jeste li vidjeli onog Amira Muse? kako kao cuko sjeda nakon sto mu to Ban ki moon rukom pokaza
- zaratustra
#3330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Isto to su radili i Ehud Barak, Benjamin Natanyahu, Ariel Sharon a evo sad i Ehud. Malo kasni za Tzipi, jer je ona to već 'dogovorila' sa Hillary onog dana kada je teta Clinton stupila na dužnost državnog sekretara SAD. Samo me interesuje hoće li se pregovori opet voditi u Camp Davidu. Haman da Tzipi i Ehud uveliko vode kampanju, svaka im čast kako kampanje usklađuju ovisno o tome ko vlada u SAD demokrate ili republikanci, i da su im 'mirovni pregovori' temelj izbornog programa. Već čujem Bila kako svira. Ali ljudi meni u zraku visi jedno drugo pitanje, nimalo nevezano za sve ovo, koga će optužiti/okriviti za ovu globalnu recesiju???dallton wrote:TEL AVIV - Izraelski premijer na odlasku Ehud Olmert ponudio je u sklopu mirovnog plana palestinskome predsjedniku Mahmudu Abasu palestinski suverenitet nad istočnim Jeruzalemom i evakuaciju 60 tisuća židovskih naseljenika s područja Zapadne obale, piše u četvrtak izraelski list "Yediot Ahronot" a prenosi agencija DPA.
List navodi da je Olmert o koncesijama koje je ponudio Abasu izvijestio novoimenovanog američkog izaslanika za Bliski istok Georgea Mitchella.
Mitchell, koji je u srijedu razgovarao s Olmertom a u četvrtak bi se u Ramali trebao sastati s Abasom, na prvoj je turneji po regiji otkako ga je prošlog tjedna imenovao novi američki predsjednik Barack Obama.
"Yediot Ahronot" također navodi da je Olmert Abasu ponudio povlačenje izraelskih snaga s najvećeg dijela teritorija koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine, kad je osvojio Zapadnu obalu od Jordana, a Pojas Gaze od Egipta.
Izrael bi zadržao manji dio tog teritorija kako bi u svoj sastav uključio neka od najvećih židovskih naselja na Zapadnoj obali, a Palestincima bi u zamjenu dao teritorij na jugu zemlje, piše list.
List nije objavio svoj izvor, a čini se da se članak temelji na informacijama koje je mogao dati jedan od sudionika sastanka između Olmerta i Mitchella u srijedu.
Olmertov glasnogovornik Mark Regev nije želio niti potvrditi niti opovrgnuti informacije objavljene u članku. (Hina)
- bogoljub
#3331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Stanovnici Turske u kolonama došli u Istanbul na doček premijera Erdogana
2009-01-30
IRIB/IRNA - Hiljade stanovnika Istanbula u mnogobrojnim kolonama je došlo do međunarodnog aerodroma u Istanbulu kako bi doćekali premijera Redžeba Tajjiba Erdogana.
Nakon informacije da je premijer Erdogan napusti Davos u znak protivljenja izlaganju predsjednika cionističkog režima Šimona Pereza o «uspjesima» u Gazzi, građani Istanbula su sa turskim nacionalnim zastavama u rukama krenuli putem istanbuskog međunarodnog aerodroma.
Inostrane agencije javljaju da se na aerodromu u Istanbulu okupio veći broj građana koji u rukama nose palestinske i turske zastave i koji uzvikuju slogane «Erdogan, osvajač Davosa!».
2009-01-30
IRIB/IRNA - Hiljade stanovnika Istanbula u mnogobrojnim kolonama je došlo do međunarodnog aerodroma u Istanbulu kako bi doćekali premijera Redžeba Tajjiba Erdogana.
Nakon informacije da je premijer Erdogan napusti Davos u znak protivljenja izlaganju predsjednika cionističkog režima Šimona Pereza o «uspjesima» u Gazzi, građani Istanbula su sa turskim nacionalnim zastavama u rukama krenuli putem istanbuskog međunarodnog aerodroma.
Inostrane agencije javljaju da se na aerodromu u Istanbulu okupio veći broj građana koji u rukama nose palestinske i turske zastave i koji uzvikuju slogane «Erdogan, osvajač Davosa!».
- kustah
#3332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Dok je ovaj potez Premijera Turske vlade dobro dosao, mislim da je dobro zakasnio.
Davno je to trebalo uraditi, ili, nikada Turska i nije trebala imati diplomatske odnose
sa Izraelom. Njihova kooperacija i saradnja u vojnoj industriji je poznata. Znamo da
i Turska nema sjajanu istoriju sa svojim "manjinama".
Ja sam duboko sumnjicav prema svemu ovome i sumnjam da bio on ovo uradio bez
kordinacije sa "nekim-a". No, da se nesto izgleda desava u glavama mocnika sa
srednjovijekovnim razmisljanjem vidi se i po clanku Princa Turkija, bivseg
direktora obavjestaje sluzbe SA i bivseg ambasadora u SAD, Velikoj Britaniji,
iz FT:Saudijsko strpjenje istice
Davno je to trebalo uraditi, ili, nikada Turska i nije trebala imati diplomatske odnose
sa Izraelom. Njihova kooperacija i saradnja u vojnoj industriji je poznata. Znamo da
-
dallton
#3333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
desava se svasta, istice strpljenje svima...ja sam mozda previse racionalist/teoreticar zavjera, ali ne vjerujem da se u svijetu politike ista slucajno desava - kao sto smo svi vidjeli u ratu u BiH 90ih....izgleda da je izrael prevrsio svaku mjeru i bas hoce da ostane potpuno bez prijatelja i saveznika , a to je sad i americi problem a i ostatku svijeta...kustah wrote:Dok je ovaj potez Premijera Turske vlade dobro dosao, mislim da je dobro zakasnio.
- Sensei
#3334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
21. Međunarodna konferencija islamskog jedinstva

- ahuseino
#3336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
[quote="Sensei"]21. Međunarodna konferencija islamskog jedinstva
Sto ti je rech' jet lag...
Sto ti je rech' jet lag...
-
dallton
#3338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ovaj gornji dokumentarac sam gledao prije nekih 6 mjeseci, a tony judta sam slusao uzivo na istu temu, imao je i prepiske u NY Timesu oko pitanja izraela...medjutim, izgleda da se promjena u javnoj svijesti o kojoj je govorio (i on kao i ostali) desila puno brze nego je iko mogao predvidjeti, pogotovo u dijelu u kojem se govori da bi americkom narodu mogla dosaditi sva petljanija oko izraela i arapa, sto se vec desilo i samo raste progresivno, mada se iz evrope to ne vidi
-
zonbirile
#3339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
na slikama se jasno iskazuje jedinstvo-u spavanju
- Vares City
#3340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovako izgleda preduboki TRANS
,ili svjesno prespavavanje istorije 
- bogoljub
#3341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ove slike zaista jesu žalosne.
Međutim, netreba da nas iznenađuju, kada većina islamskih predvodnika blisko surađuje sa svojim arapskim vladarima,i bezpogovorno slušaju šta oni kažu.
Ako naprimjer kažu da se izda fetva da su protesti na kojima se izražava podrška Palestincima haram, oni je bezpogovorno izdaju (sučaj Glavnog alima u Saudiji), ostali nisu daleko odmakli od ovoga. Ulema el azhara je u zadnje vrijeme se malo trznula.
O arapskim kraljevima neću da raspravljam! Zašto trošiti riječi na one koji su davno poodmakli od poslaničkih uputa, vrednota Kur'ana, prešli u stranku Šejtana, Jedu zlatnim kašikama, sjede na zlatnim stolicama, jedina im je briga gdje će ove godine otići na ljetovanje i usidriti svoje milionski vrijedne jahte, dok milioni ljudi u njihovim sopstvenim kraljevstvima prose i umiru od gladi. Ako su ovo sve bile osobine Poslanika Muhammeda, onda OK. ako nisu, onda ovi vladari nezaslužuju da nose naziv islamski, niti njihove vladavine i kraljevstva takodje.
Pošto su vjerski lideri usko povezani s vladarima onda vjerovatno su im oni uzori.
Tada priča o nekakvom jedinstvu i još islamskom za njih je Špansko selo, i neinteresuje ih, jednostavno dosadno je, ako je tako onda ta priča zaista izaziva duboku pospanast.
Neka spavaju! Uskoro će ih posjetit neko i uzeti im dušu. Tada će se valjda probuditi. Al će pouzdano tada za njih biti već kasno. Već je ionako kasno!
Međutim, netreba da nas iznenađuju, kada većina islamskih predvodnika blisko surađuje sa svojim arapskim vladarima,i bezpogovorno slušaju šta oni kažu.
Ako naprimjer kažu da se izda fetva da su protesti na kojima se izražava podrška Palestincima haram, oni je bezpogovorno izdaju (sučaj Glavnog alima u Saudiji), ostali nisu daleko odmakli od ovoga. Ulema el azhara je u zadnje vrijeme se malo trznula.
O arapskim kraljevima neću da raspravljam! Zašto trošiti riječi na one koji su davno poodmakli od poslaničkih uputa, vrednota Kur'ana, prešli u stranku Šejtana, Jedu zlatnim kašikama, sjede na zlatnim stolicama, jedina im je briga gdje će ove godine otići na ljetovanje i usidriti svoje milionski vrijedne jahte, dok milioni ljudi u njihovim sopstvenim kraljevstvima prose i umiru od gladi. Ako su ovo sve bile osobine Poslanika Muhammeda, onda OK. ako nisu, onda ovi vladari nezaslužuju da nose naziv islamski, niti njihove vladavine i kraljevstva takodje.
Pošto su vjerski lideri usko povezani s vladarima onda vjerovatno su im oni uzori.
Tada priča o nekakvom jedinstvu i još islamskom za njih je Špansko selo, i neinteresuje ih, jednostavno dosadno je, ako je tako onda ta priča zaista izaziva duboku pospanast.
Neka spavaju! Uskoro će ih posjetit neko i uzeti im dušu. Tada će se valjda probuditi. Al će pouzdano tada za njih biti već kasno. Već je ionako kasno!
-
MUNAFIK
#3342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Stvari se mjenjaju, polahko ali se mjenjaju a najveci dokaz za to je istup turskog premjera Erdogana. Nema sumnje da je njegov postupak, zaista ne ocekivan i iznenadjujuci za cijeli svijet... Uraditi onako nesto i na takvom mjestu... e za to zaista treba imati i dusu i pamet i hrabrost, i Mislim da je to tek pocetak, U Turskoj se desavaju promjene i Turska se budi to je sigurno, i pored toga Turska je skontala da ih u EU ne zele a jos vaznije je da je skontala da ona ne treba EU. Sa svojim odlicnim strateskim polozajem, jakom ekonomijom koja je u usponu i vladom koja ima sve vise podrske medju stanovnicima Turska moze puno bolje nego da se ulizuje Evropi...
Prvo je tu Iran sa kojim turska granici, kontam nesto, Turska + Iran e to mora da bi bio zaista jak savez koji bi u sebi imao preko 140 miliona stanovnika... Ekonomija, trziste prirodna bogastva (rude,nafta, plin itd...) privreda i poljoprivreda, mlada populacija, porast obrazovanih su samo neke od prednosti ovog saveza, a onda je tu i mogucnost sirenja na ostale zemlje regiona.
Mislim da je Izrael ovim napadima na gazu zblizio ove dvije zemlje (tursku i Iran) vise nego ikada, a pored toga izgubio je ugled kod ljudi sirom svijeta... Promjene dolaze i to brzo i nekako se radujem radi toga, al i pomalo strahujem jer moglo bi biti svakakvih belaja... Al jedno je sigurno dugo dugo vremena muslimani na tom tamo prostoru trpe silu izraela i SAD i nespospbnost i korumpiranost svojuh vladara koji pisaju u zlatne solje... To se mora promjeniti.... Ispada na kraju da izrael ovim napadom nije nista dobio, stvorio je sebi js vise neprijatelja, poubijao civile, izgubio veliki broj podrske (bar obicnih ljudi sirom svijeta) i omogucio zblizavanje interesa odradjenih zemalja tog regiona...
Prvo je tu Iran sa kojim turska granici, kontam nesto, Turska + Iran e to mora da bi bio zaista jak savez koji bi u sebi imao preko 140 miliona stanovnika... Ekonomija, trziste prirodna bogastva (rude,nafta, plin itd...) privreda i poljoprivreda, mlada populacija, porast obrazovanih su samo neke od prednosti ovog saveza, a onda je tu i mogucnost sirenja na ostale zemlje regiona.
Mislim da je Izrael ovim napadima na gazu zblizio ove dvije zemlje (tursku i Iran) vise nego ikada, a pored toga izgubio je ugled kod ljudi sirom svijeta... Promjene dolaze i to brzo i nekako se radujem radi toga, al i pomalo strahujem jer moglo bi biti svakakvih belaja... Al jedno je sigurno dugo dugo vremena muslimani na tom tamo prostoru trpe silu izraela i SAD i nespospbnost i korumpiranost svojuh vladara koji pisaju u zlatne solje... To se mora promjeniti.... Ispada na kraju da izrael ovim napadom nije nista dobio, stvorio je sebi js vise neprijatelja, poubijao civile, izgubio veliki broj podrske (bar obicnih ljudi sirom svijeta) i omogucio zblizavanje interesa odradjenih zemalja tog regiona...
-
zonbirile
#3343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
MUNAFIK wrote:Stvari se mjenjaju, polahko ali se mjenjaju a najveci dokaz za to je istup turskog premjera Erdogana. Nema sumnje da je njegov postupak, zaista ne ocekivan i iznenadjujuci za cijeli svijet... Uraditi onako nesto i na takvom mjestu... e za to zaista treba imati i dusu i pamet i hrabrost, i Mislim da je to tek pocetak, U Turskoj se desavaju promjene i Turska se budi to je sigurno, i pored toga Turska je skontala da ih u EU ne zele a jos vaznije je da je skontala da ona ne treba EU. Sa svojim odlicnim strateskim polozajem, jakom ekonomijom koja je u usponu i vladom koja ima sve vise podrske medju stanovnicima Turska moze puno bolje nego da se ulizuje Evropi...
e moj munafik,osrednji analitičar bi ti kratko i jasno rekao-što se babi htjelo,to joj se snijelo
-
dallton
#3344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Spot za pjesmu "Jel Gaza gdje Sarajevo nekad bilo"
-
dallton
#3345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
zonbirile wrote:MUNAFIK wrote:Stvari se mjenjaju, polahko ali se mjenjaju a najveci dokaz za to je istup turskog premjera Erdogana. Nema sumnje da je njegov postupak, zaista ne ocekivan i iznenadjujuci za cijeli svijet... Uraditi onako nesto i na takvom mjestu... e za to zaista treba imati i dusu i pamet i hrabrost, i Mislim da je to tek pocetak, U Turskoj se desavaju promjene i Turska se budi to je sigurno, i pored toga Turska je skontala da ih u EU ne zele a jos vaznije je da je skontala da ona ne treba EU. Sa svojim odlicnim strateskim polozajem, jakom ekonomijom koja je u usponu i vladom koja ima sve vise podrske medju stanovnicima Turska moze puno bolje nego da se ulizuje Evropi...
e moj munafik,osrednji analitičar bi ti kratko i jasno rekao-što se babi htjelo,to joj se snijelo
nije @munafik previse fulao s ovim, nesto slicno onome sto je napisao su svakako predvidjeli svi americki i evropski analiticari, tj. jacanje turske i irana kao regionalnih sila i izlazak na svjetsku scenu s pojacanim kapacitetima, to je projekcija americkog nacionalnog odbora za sigurnost za period 2010- 2030
- bogoljub
#3346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovo sto je napisao Munafik, iako je Munafik ovo sto je napisao istina je!
A ti o zonbrile si kao taj osrednji analiticar, Hm!
Vidi se iz tvog odgovora.
Zaista sažeto i na akademskom nivou, nema sta!
A ti o zonbrile si kao taj osrednji analiticar, Hm!
Vidi se iz tvog odgovora.
Zaista sažeto i na akademskom nivou, nema sta!
- arzuhal
#3347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kada sam prvi put vidio ove fotografije, prije godinu dana, ostao sam zabezeknut. Ipak, treba napomenuti da su to fotke stare par godina i da se radi o nekom perifernom skupu sa nakim toto-kup likovima. Nije za utjehu neg nako velim.
- bogoljub
#3348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
BOJKOT IZRAEL!
- Na zgarištu operacije Lijevano olovo, grupa američkih univerzitetskih profesora je po prvi puta lansirala nacionalnu kampanju akademskog bojkota Izraela.
Dok su u Velikoj Britaniji akademici već nekoliko puta pokušavali pokrenuti akademske bojkote, ovo je prvi takav pokušaj u SAD-u.
Kao učitelji savjesti, mi nismo mogli mirno stajati i posmatrati u tišini izraelski nasumični napad na Gazu i njene obrazovne ustanove, navodi se u uvodnoj izjavi za javnost Kampanje za akademski i kulturalni bojkot Izraela.
Kampanju je pokrenulo 15 akademika, uglavnom iz Kalifornije, ali se ona trenutno širi da bi se osnovala mreža koja će obuhvatiti čitavu SAD, kako kaže David Lloyd, profesor engleskog na University of Southern California. "Inicijativa je najprije uzrokovana brutalnom agresijom Izraela nad Gazom te našom odlućnošću da kažemo 'što je dosta, dosta je'.
Reakcije na kampanju su vrlo značajne imajući u vidu izuzetnu kontrolu nad politikom i medijima koju imaju organizacije poput AIPAC-a (Američko-izraelski komitet za javne odnose) i naročito zbog kampanje zastrašivanja akademika koji se usude da kritikuju Izrael, napoisao je Llojd u jednom e-mailu za izraelski dnevnik Haaretz. U kratkom vremenu nakon objavljivanja kampanje, u toku jednog vikenda, preko 80 akademika iz čitave države se priključilo akciji.
Na pitanje da li će oni prihvatiti podršku svoje akcije od strane Hamasa, Lloyd odgovara: Mi nemamo nikakvu predefinisanu politiku naspram onih koji se priključuju ili podržavaju našu kampanju, sve dok se ne suprotstavljaju glavnim ciljevima koje smo objavili. U više navrata je Hamas tražio direktne pregovore sa Izraelom, koji bi vodili de facto priznanju Izraela i otvoreno je diskutovao o napuštanju svoje politike destrukcije Izraela u slučaju jednake garancije sa izraelske strane.
Izvor: Haaretz
- Na zgarištu operacije Lijevano olovo, grupa američkih univerzitetskih profesora je po prvi puta lansirala nacionalnu kampanju akademskog bojkota Izraela.
Dok su u Velikoj Britaniji akademici već nekoliko puta pokušavali pokrenuti akademske bojkote, ovo je prvi takav pokušaj u SAD-u.
Kao učitelji savjesti, mi nismo mogli mirno stajati i posmatrati u tišini izraelski nasumični napad na Gazu i njene obrazovne ustanove, navodi se u uvodnoj izjavi za javnost Kampanje za akademski i kulturalni bojkot Izraela.
Kampanju je pokrenulo 15 akademika, uglavnom iz Kalifornije, ali se ona trenutno širi da bi se osnovala mreža koja će obuhvatiti čitavu SAD, kako kaže David Lloyd, profesor engleskog na University of Southern California. "Inicijativa je najprije uzrokovana brutalnom agresijom Izraela nad Gazom te našom odlućnošću da kažemo 'što je dosta, dosta je'.
Reakcije na kampanju su vrlo značajne imajući u vidu izuzetnu kontrolu nad politikom i medijima koju imaju organizacije poput AIPAC-a (Američko-izraelski komitet za javne odnose) i naročito zbog kampanje zastrašivanja akademika koji se usude da kritikuju Izrael, napoisao je Llojd u jednom e-mailu za izraelski dnevnik Haaretz. U kratkom vremenu nakon objavljivanja kampanje, u toku jednog vikenda, preko 80 akademika iz čitave države se priključilo akciji.
Na pitanje da li će oni prihvatiti podršku svoje akcije od strane Hamasa, Lloyd odgovara: Mi nemamo nikakvu predefinisanu politiku naspram onih koji se priključuju ili podržavaju našu kampanju, sve dok se ne suprotstavljaju glavnim ciljevima koje smo objavili. U više navrata je Hamas tražio direktne pregovore sa Izraelom, koji bi vodili de facto priznanju Izraela i otvoreno je diskutovao o napuštanju svoje politike destrukcije Izraela u slučaju jednake garancije sa izraelske strane.
-
MUNAFIK
#3349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ovo sto napisah, ne znaci da ce tako bit, mada mislim da se neki toga pribojavaju, isto kao sto se pribojavaju nekog muslimanskog preporoda i jedinstva i puno rade da se to ne desi...zonbirile wrote:MUNAFIK wrote:Stvari se mjenjaju, polahko ali se mjenjaju a najveci dokaz za to je istup turskog premjera Erdogana. Nema sumnje da je njegov postupak, zaista ne ocekivan i iznenadjujuci za cijeli svijet... Uraditi onako nesto i na takvom mjestu... e za to zaista treba imati i dusu i pamet i hrabrost, i Mislim da je to tek pocetak, U Turskoj se desavaju promjene i Turska se budi to je sigurno, i pored toga Turska je skontala da ih u EU ne zele a jos vaznije je da je skontala da ona ne treba EU. Sa svojim odlicnim strateskim polozajem, jakom ekonomijom koja je u usponu i vladom koja ima sve vise podrske medju stanovnicima Turska moze puno bolje nego da se ulizuje Evropi...
Al mislim da ce se veze izmedju turske i irana popraviti, cim u turskoj oslabi moc vojske i generala, a svakome je jasno da ce se to brzo desiti, proislamske snage u turskoj su sve jace i tesko ce sta njih zaustaviti. A te zemlje dijele granicu, jedna drugoj predstavljaju veliku priliku, i po svakoj logici prvom prilikom one ce to i iskoristiti a Izrael sa ovim svojim zlocinackim istupima i prijetnjama ce im u tome POMOCI vise nego sto seto misli!!!
-
dallton
#3350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
mislim da sam ranije pisao o ovome, tj. o onome sto se iz evrope toliko ne vidi, a to je da je prosjecnom amerikancu, a evo sad i akademskoj eliti, puna kapa nekriticke americke politike prema izraelu...jednostavno ljudima je dosadilo i svaki dan im je sve vise cjela prica samo jedan teret, a i ne zele da budu meta bijesa arapskog svijeta radi nepostojece koristi...s napadom na gazu, izrael je presao crvenu liniju maksimalne tolerancije i sad bi im najpametnije bilo da sto prije prave mir s palestincima u zamjenu za mir i priznanje od arapskih zemalja, jer je gotovo sigurno da ce amerika u narednih 10-20 godina morati napraviti dissengagement na srednjem istoku i ispraviti odnose s arapima, a rat izrael palestina je glavni razlog losih odnosa....u poredjenju sa izraelom, amerika je imperija i ima izbora, znaci mogu okrenuti politiku preko nocibogoljub wrote:BOJKOT IZRAEL!