Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kamen spoticanja

#3326 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

evo samo kratak izvjestaj...sad s tekme...dakle ovako celik 4 zicera,sarajevo jedan zicer...navijanje prosjecno s obe strane...horde solidne...mada je bilo puno puno boljih izdanja...robija prvi put ozbiljno na jugu od bojkota...isto solidno...atmosfera nikad manje neprijateljsk,a od kad igraju ova dva tima poslije agresije...sasvim hebavanja obostranog...igraci sarajeva nikad s manje muda i srca na bilinom...izuzetak je onaj hadzic i alaim...i skoro kad je usao u drugom pol....ostalo u najmanju ruku bez zelje...
kod nas duro :-) al hajd nek mu bude oprosteno ovaj put,zbog dosadasnjih igara...
sudjenje nikad bolje na nasim prostorima...mora se biti iskren pa priznat...nikad bolje...dva zuta,po jedan na obe strane...
ah i da najbolji igrac na terenu kod obe ekipe onaj direktor olimpika :D
odo ,svadjamo se poslije :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3327 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

kamen spoticanja wrote:igraci sarajeva nikad s manje muda i srca na bilinom...izuzetak je onaj hadzic i alaim...i skoro kad je usao u drugom pol....ostalo u najmanju ruku bez zelje...
Takvi su evo čitavu proljetnu polusezonu, ali opet nadam se da će se to riješiti kad dođu novi ljudi u upravu u četvrtak.
P.S. Duro je "krava" i kod nas bio. Ljenjivac pravi.
blaster

#3328 Re: FK Sarajevo

Post by blaster »

kamen spoticanja wrote:evo samo kratak izvjestaj...sad s tekme...dakle ovako celik 4 zicera,sarajevo jedan zicer...navijanje prosjecno s obe strane...horde solidne...mada je bilo puno puno boljih izdanja...robija prvi put ozbiljno na jugu od bojkota...isto solidno...atmosfera nikad manje neprijateljsk,a od kad igraju ova dva tima poslije agresije...sasvim hebavanja obostranog...igraci sarajeva nikad s manje muda i srca na bilinom...izuzetak je onaj hadzic i alaim...i skoro kad je usao u drugom pol....ostalo u najmanju ruku bez zelje...
kod nas duro :-) al hajd nek mu bude oprosteno ovaj put,zbog dosadasnjih igara...
sudjenje nikad bolje na nasim prostorima...mora se biti iskren pa priznat...nikad bolje...dva zuta,po jedan na obe strane...
:-)

Muminovic 1 na 1 krajem prvog poluvremena, Skoro sa 5 metara pogadja precku i Hadzic u sudijskoj nadoknadi puca sa 5 metara iskosa pored gola umjesto da vrati na peterac gdje dvojica nasih cekaju loptu. Znaci 3 "mrtva" zicera za Sarajevo, cak i bolje sanse od Celika. :thumbup:

A ako ono sudjenje nazivas nikad boljim, onda nemas pojma o cemu pricas. Najmanje 5 puta je ofirno svirao slobodnjak na 30-tak metara od gola Sarajeva a da ne govorim o prekrsaju u 90.-tom minutu na 17 metara koji je Obuca zapucao. Za sviranje onog prekrsaja se ide u zatvor. :thumbup:
Andaluzijski pas

#3329 Re: FK Sarajevo

Post by Andaluzijski pas »

čestitke robijašima na velikom uspjehu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3330 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Nas 800-900,parola,zastave ,baloni,dobro navijanje,ja zadovoljan tribinom. :D 8-)

Zadovoljan sam i dizanjem forme.Napokon nase Sarajevo sasvim solidno igleda,momci se bore,igra se popravila,jos "samo" da pocnemo zabijati 100% sanse "SAMOOOO" :D

Ono sto mogu primjetiti,iznenadjujuce opusteniji odnosi medju navijacima,bilo je nekih manjih trzavica pred tekmu,ali samo pojedinacne stvari,jer je bilo bas puno nasih koji su dosli kolima i kombijima,al sve u svemu mislim da nije bilo nekih ozbiljnih incidenata.

Steta sto tek sada ulazimo u formu,bas steta. :cry:

Idemo dalje u SRIJEDU ,Siroki,SVI NA ISTOJ STRANI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Baltazar_khan

#3331 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

-LIBERO- wrote:Nas 800-900,parola,zastave ,baloni,dobro navijanje,ja zadovoljan tribinom. :D 8-)

Zadovoljan sam i dizanjem forme.Napokon nase Sarajevo sasvim solidno igleda,momci se bore,igra se popravila,jos "samo" da pocnemo zabijati 100% sanse "SAMOOOO" :D

Ono sto mogu primjetiti,iznenadjujuce opusteniji odnosi medju navijacima,bilo je nekih manjih trzavica pred tekmu,ali samo pojedinacne stvari,jer je bilo bas puno nasih koji su dosli kolima i kombijima,al sve u svemu mislim da nije bilo nekih ozbiljnih incidenata.

Fino smo napravili ono sa balonima i zastavicama, ne sjecam se kad smo zadnji put napravili u Zenici neku koreografiju, drago mi je da su nam dali da unesemo onoliku "logistiku". Milina je bila gledati onoliku kolonu, super je to što su raja i dalje zagrijana za tekme poslije zadnjih rezultata u eri Janjoša. Evo, Mirza bez šestorice digne Leotar 3-0, pa evo sad bod sa vrućeg gostovanja iz Zenice. Ja sam zadovoljan, mogli smo izgubiti,a bogami i pobijediti. Kud ne uđe ono u sudijskom vremenu :(

Nema izgovora, u srijedu svi na tekmu!
kamen spoticanja

#3332 Re: FK Sarajevo

blaster wrote:
kamen spoticanja wrote:evo samo kratak izvjestaj...sad s tekme...dakle ovako celik 4 zicera,sarajevo jedan zicer...navijanje prosjecno s obe strane...horde solidne...mada je bilo puno puno boljih izdanja...robija prvi put ozbiljno na jugu od bojkota...isto solidno...atmosfera nikad manje neprijateljsk,a od kad igraju ova dva tima poslije agresije...sasvim hebavanja obostranog...igraci sarajeva nikad s manje muda i srca na bilinom...izuzetak je onaj hadzic i alaim...i skoro kad je usao u drugom pol....ostalo u najmanju ruku bez zelje...

Muminovic 1 na 1 krajem prvog poluvremena, Skoro sa 5 metara pogadja precku i Hadzic u sudijskoj nadoknadi puca sa 5 metara iskosa pored gola umjesto da vrati na peterac gdje dvojica nasih cekaju loptu. Znaci 3 "mrtva" zicera za Sarajevo, cak i bolje sanse od Celika. :thumbup:

A ako ono sudjenje nazivas nikad boljim, onda nemas pojma o cemu pricas. Najmanje 5 puta je ofirno svirao slobodnjak na 30-tak metara od gola Sarajeva a da ne govorim o prekrsaju u 90.-tom minutu na 17 metara koji je Obuca zapucao. Za sviranje onog prekrsaja se ide u zatvor. :thumbup:
e hebi ga...ako vas sudija kradu ko sto su vas "krale" veceras onda dzaba kenjate...a do sutra ce biti da ste nas i pobjedili...samo se mi ne sjecamo :-)
ko sibicari...vazda ista prica :roll:
Andaluzijski pas

#3333 Re: FK Sarajevo

Baltazar_khan wrote:
-LIBERO- wrote:Nas 800-900,parola,zastave ,baloni,dobro navijanje,ja zadovoljan tribinom. :D 8-)

Fino smo napravili ono sa balonima i zastavicama, ne sjecam se kad smo zadnji put napravili u Zenici neku koreografiju, drago mi je da su nam dali da unesemo onoliku "logistiku". Milina je bila gledati onoliku kolonu, super je to što su raja i dalje zagrijana za tekme poslije zadnjih rezultata u eri Janjoša. Evo, Mirza bez šestorice digne Leotar 3-0, pa evo sad bod sa vrućeg gostovanja iz Zenice. Ja sam zadovoljan, mogli smo izgubiti,a bogami i pobijediti. Kud ne uđe ono u sudijskom vremenu :(

Nema izgovora, u srijedu svi na tekmu!
kako misliš svi?
neće moći primiti stadion toliko
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3334 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Image

Image
Baltazar_khan

#3335 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Andaluzijski pas wrote: kako misliš svi?
neće moći primiti stadion toliko
Svi oni kojim je Sarajevo u srcu.
lerdi

#3336 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

kamen spoticanja wrote:
blaster wrote:

e hebi ga...ako vas sudija kradu ko sto su vas "krale" veceras onda dzaba kenjate...a do sutra ce biti da ste nas i pobjedili...samo se mi ne sjecamo :-)
ko sibicari...vazda ista prica :roll:
Nije baš krao, ali je šiljio malo. Ako pogledaš snimak vidjet češ o čemu ti pričam. Ja inače ne volim uopšte priče i svaljivanje krivice na sudije, ali bilo je malo "domačinskog" suđenja što je naravno i očekivano. Ipak i pored toga sudija nije uništavao igru i to je ono pozitivno.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3337 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Sudija nije unistio igru,jer nam nije dao po 2 crvena :-) kartona i 7 zutih :-) .
Nije svirao penal kontra nas.

Ali da je imao tendenciju da pomogne domacinu,i vise nego ocigledno.

Pa covjek je svirao 40 faulova za zenicane,od kojih je 10tak bilo na nekih 20setak metara. da nasi nisu pokazali onakvu borbu i pogibeljnost na terenu,i da nismo odigrali dosta dobro u polju moguce da bi to navlacenej sudije i bilo presudno.

Po meni sudija bio dosta tendenciozan. :skoljka:
kamen spoticanja

#3338 Re: FK Sarajevo

-LIBERO- wrote:Sudija nije unistio igru,jer nam nije dao po 2 crvena :-) kartona i 7 zutih :-) .
Nije svirao penal kontra nas.

Ali da je imao tendenciju da pomogne domacinu,i vise nego ocigledno.

Pa covjek je svirao 40 faulova za zenicane,od kojih je 10tak bilo na nekih 20setak metara. da nasi nisu pokazali onakvu borbu i pogibeljnost na terenu,i da nismo odigrali dosta dobro u polju moguce da bi to navlacenej sudije i bilo presudno.

Po meni sudija bio dosta tendenciozan. :skoljka:
jasta je...isto je pricala i bagra oko mene na istoku...samo da je siljio vama da se savez izvadi za te neke kartone od ranije...no ruku na srce sudjenje za nase uslove vrhunsko ;-)
Distortion

#3339 Re: FK Sarajevo

Post by Distortion »

Vise nego prijateljski meč Čelika i Sarajeva...

Čelik odigrao jako loše, bez oštrine, angažovanosti kao prije...kao da je meč dogovoren što su neki prije utakmice govorili da će bit X...

Sarajevo ništa posebno, Velež je bio puno bolji, daleko bolja ekipa hrabrija i napadački orjentisana i vjerovatno su zato izgubili. Ne omgu da shvatim da je Čelik odigrao onako slabo u tekmi koja se morala dobit jer Sarajevo nije ništa posebno odigralo.

Sudija, pa svi faulovi koji su svirani za nas su postojali i oni se sviraju na Kosevu za vas i vi to vrlo dobro znate i zato nemojte srat o sudiji...vama kad izgubite sudija kriv, kad uzmete bod sudija opet nevalja. Bogami se tazi alibi za neuspjeh a sa onakvom igrom necete u Evropu...realno!

Mislim da su Duro i Obuća bili na 60% u ovoj tekmi...

Ne pamtim kad sam gledao utakmicu izmedju ova dva tima sa samo 2 žuta kartona...dogovor ili ne, sanznat će se...
leo karan

#3340 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

Image
udrch

#3341 Re: FK Sarajevo

Post by udrch »

E falim te Bože ako je jedna utakmica Sarajeva i Čelika odigrana u prijateljskoj atmosferi..
Ljudima treba biti jasno da osim igre na terenu i stanje na tribinama utiče na kvalitet fudbala i kluba..ako se ljudi dobro osjećaju na stadionu, broj gledalaca će se povećavati, a tako i sponzora, a na kraju i količina para za dobre igrače..
Veličinu kluba čine sveukupni odnosi u, na i oko kluba..
Fordas

#3342 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Iz ove perspektive djeluje da nema puno ljudi ali realno ovo je gotovo pola sjeverne tribine pa ti racunaj. A racunaj i 8 autobusa, 15-ak kombija i jako punoooo auta.... Sudjenje pomalo domacinsko ali za razliku od nekih dosadasnjih ovaj sudija se nije tako lako hvatao za kartone pa i to je ogromna razlika i olaksanje za gostujuce igrace. Nas najveci problem osim nonsarlantnog odnosa pojedinih igraca idalje je realizacija i to se pokazalo i jucer.

Drago mi je da je atmosfera za razliku od prethodnih godina bila prijetna, osjetno ugodna da ne kazem prijateljska jer drugacije i ne treba da bude :thumbup:
nellington

#3343 Re: FK Sarajevo

Post by nellington »

Image
Postavljeni bilbordi sa fotografijom Vedrana Puljića
U Sarajevu su se prije nekoliko dana, na nekoliko lokacija, pojavili bilbordi sa fotografijom poginulog navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića i natpisom "Jedna je istina, istina za Vedrana!".

Kako saznajemo, bilboarde su postavili navijači bordo tima okupljeni oko Udruženja navijača FK Sarajevo.

Na ovaj način navijači tima sa Koševa žele da građane Sarajeva podsjete na nemili događaj koji se desio u Širokom Brijegu 4. oktobra prošle godine, kada je Vedran poginuo, a šest navijača ranjeno vatrenim oružjem.

UNFKS ujedno apeluje i na pravosudne vlasti da što hitnije otkriju istinu i kazne osobe koje su odgovorne za smrt i ranjavanje Sarajlija koji su tog nesretnog dana bili u Širokom Brijegu.

Podsjećamo da je 26. marta izvršena rekonstrukcija ubistva Vedrana Puljića. Za ubistvo su osumnjičeni Oliver Knezović, bivši član Tutine "kažnjeničke bojne" i policajac iz Ljubuškog Dragan Vujević.

Oliver Knezović je nakon hapšenja pobjegao iz zatvora u Širokom Brijegu. Zbog njegovog bjega suspendovano je osam pripadnika sudske policije koji su tu noć bili na dužnosti.
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100418062

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3344 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ja nisam rekao da nas je sudija pokrao,ali da je sudio tendenciozno za Celik TO JESTE.

I najblaze receno NIJE ISTINA kada kazete da su svi faulovi koje je dosudio za Celik i bili faulovi.

Pa u vise navrata je ,najocitiji primjer govorim,trku dvojice igraca i medjusobno gurkanje sudio kao faul za Celika u najmanju ruku je bilo obostrano gurkanje.(govorim najbanalniji primjer,a bilo je raznih vrsta dosudjenih kontakta i faulova,ako da se osarka igra pa je svaki dodir automatski faul za domace)

Druga je stvar sto je kod nas kao "normalno" da te sudija pokrade ,ali bukvalno,samo zatos to si gost negdje,pa ti kao ne djeluje da je sudija navlacio za nku ekipu jer nema crvenih i penala,ali ucestalost sviranja faulova za domacine,sto u u ovom slucaju bio Celik,zna nekada biti izrazitzo naglaseno.

I nebih se slozio sa vama da Sarajevo nije sasvim solidno odigralo. viste (navijaci Celika) vjerovatno to gledali drugim ocima,jer ste ocekivali da ce prstati sanse,golovi za Celik.

Ali ako se pogleda nacin pristupa igri,presing na terenu,kolicina borbe i trcanja ,kao i nacin kombinatorike,pa i u krajnjem slucaju sanse koje su izigrane iz igre,da se naslutiti da je Sarajevo u najmanju ruku bilo ravnopravno domacinu,u pojedinim periodima igre inferiornije ili dominantnije,ali u kranje slucaju uz OTVORENU igru vrlo ravnopravno.
punk's not dead
Location: Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,al' ja sam prvo rek'o ŽELJO,pa sam poslije rek'o tata

#3345 Re: FK Sarajevo

Post by punk's not dead »

evo ovako,pa pokusaj sam ocijeniti.

http://www.youtube.com/watch?v=4YdVWoH_ ... re=related
Andaluzijski pas

#3346 Re: FK Sarajevo

Manjci, a pogotovo ti nikad_halali, i da ste više popunili tribinu, nas je bilo više, jer se manje širimo, a i manje smo gojazni od vas.
Ripicipi

#3347 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

Olimpik vodi u listici 0:2 :thumbup:
Baltazar_khan

#3348 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

potres_mozga wrote:Olimpik vodi u listici 0:2 :thumbup:
Šaranović :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Max Bunker

#3349 Re: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »