N.K. Čelik Zenica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#3326 Re: N.K. Čelik Zenica
Zeba mozda ima velike prohtjeve,ali je zato igrač koji moze jako puno pomoći svome klubu.Prvenstveno tu mislim na slobodne udarce.Mnogo puta je Zelji donio 3 boda sa svojim slobodnjacima.Onda ima filing za zadnji pas,a Čelik ima strašne napadače i mislim da to ne bi bio problem.Sa Zebom nećete pogriješiti to je sigurno.
-
Djubre_
#3327 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa koliko je kajkut dobio? Za sezonu?
50.000
Sta ima 2.000 nije u albi
Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
50.000
Sta ima 2.000 nije u albi
-
Eborg
#3328 Re: N.K. Čelik Zenica
Veca mu je plata od toga.
-
Djubre_
#3329 Re: N.K. Čelik Zenica
To je fixna. Plus premije itd
-
Eborg
#3330 Re: N.K. Čelik Zenica
Veća je i fiksna plata od 2000 KM.
-
Mobile_Disco
#3331 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa nije MisimovicEborg wrote:Veća je i fiksna plata od 2000 KM.
-
Djubre_
#3332 Re: N.K. Čelik Zenica
Pa podjeli. 50 na 1 godinu. 4.000 mu dodje plata.. i nesto.. to je to.. a ne sto onaj kaze 1500 - 2000. Znam da su na kajkuta toliko bacili..
-
Eborg
#3333 Re: N.K. Čelik Zenica
Uglavnom nije prevelika cifra za klub s obzirom na doprinos.
-
Djubre_
#3334 Re: N.K. Čelik Zenica
Jbg i ronaldo je nenormalno placen. A za razliku misketa je malo mladji, brzi, precizniji.. nebitno.. troduplo bolji. Ali cijena je 30 puta veca od misketove.. pa to nije humano.. ipak je to jedan igrac.. a ne 3 igraca..Mobile_Disco wrote:Pa nije MisimovicEborg wrote:Veća je i fiksna plata od 2000 KM.
Tako da 4000 je mala lova koliko se ulaze u taj nogomet.. ne moze onaj u mitalu imati istu platu kao neki prof fudbaler.
50.000 je kajkut dobio. Pa racunaj kolika je
-
tst_fst
#3335 Re: N.K. Čelik Zenica
Kajkut sigurno ne igra za te pare, jer Čelik jednostavno nema para za takvu visoku platu, kao sto rekoh najveca placa u Čeliku je 2.500 KM, u slucaju da Kajkut sa Čelikom ne izbori Evropu definitivno odlazi iz Čelika u jedan od tri Sarajevska kluba, sto je i sam potvrdio.
-
Eborg
#3336 Re: N.K. Čelik Zenica
Što volim kad situaciju u klubu kao bolje poznaju oni što uopće ne navijaju za njega. 
- Partijaner
#3337 Re: N.K. Čelik Zenica
Pustite se plate, nego momci idete li na tekmu u nedjelju. 
-
tst_fst
#3338 Re: N.K. Čelik Zenica
Novinarski txt Dnevnog Avaza iz 2010.
Koliko zarađuju sportaši u BiH?
U svijetu se, uglavnom, do u cent zna koliko sportisti zarađuju, bar oni vrhunski profesionalci. Kod nas su, s druge strane, plaće, premije i ugovori pojedinaca strogo čuvana tajna.
Klubovi su u Bosni i Hercegovini većinom registrirani kao udruženja građana, što znači da bi čelnici, u principu, trebali biti obavezni javnosti, odnosno svojim skupštinama, podastrijeti informacije o tome kolike su zarade sportista ili uposlenika. No, u praksi se skoro svi pravdaju da je to poslovna tajna.
Uprkos tome, istraživački tim Dnevnog Avaza došao je do niza značajnih pokazatelja o tome u kojim se okvirima kreću plaće, premije, ugovorne ili druge naknade naših sportista.
Krenimo redom, od najpopularnijeg sporta.
nogomet: Plaće plus premije
U nogometnim krugovima u BiH javna je tajna da Željezničar i Široki Brijeg najbolje plačaju. Iako nismo dobili zvaničnu potvrdu toga, iz pouzdanog izvora saznali smo da najbolje plaćeni članovi ovih klubova ugovorom imaju zagarantirano 80.000 do 120.000 maraka godišnje sa premijama.
U vodećem klubu Premijer lige BIH, Željezničaru prosječni godišnji ugovori nogometaša iznose 80.000 do 120.000 KM. Službenu potvrdu nismo dobili, ali špekulira se da nijedan standardni igrač i igrač koji se nalazi u prvih 18. nema primanja manja od 55.000 KM godišnje.
Na te ugovore, sve mjesećne plaće se isplaćuju zajedno sa premijama, asistencijama i datim golovima u tom mjesecu.
Plaće igrača Sarajeva, prema informacijama jednog člana uprave, kreću se između 800 i 3.000 KM.
Naravno, visina plaće zavisi od kvaliteta igrača i onoga što je dogovoreno prilikom potpisivanja ugovora. Otprilike, mjesečne plaće članova seniorskog tima koštaju nas skoro 45.000 KM bruto. Ovdje ne računam ostale uposlenike kluba, trenere, administraciju i ostalo - kazao je član uprave kluba.
Fudbalerima Zrinjskog najveći problem je koliko im se redovno isplaćuju plaće i premije, a ne iznos koji zarađuju. Zagarantirane plaće pod Bijelim Brijegom podijeljene su u tri kategorije, od 500 KM, preko 750 KM do 1.200 KM, ali većina igrača, prema ugovorima, dobar dio zarade treba dobiti prema minutaži svojih nastupa na utakmicama.
Prosječna fiksna plaća prvotimca Slobode iznosi 700 do 1.000 KM, na šta se dodaju bonusi utvrđeni klupskim pravilnikom, rekao nam je sportski direktor Enes Mešanović.
Novost je da uskoro planiramo uvesti normiranje pa će igrači u dogledno vrijeme biti plaćani po učinku, odnosno prema broju nastupa - otkrio je Mešanović.
U Čeliku, u zavisnosti od kvaliteta i rejtinga, razvrstali su igrače u tri platna razreda: prvi donosi 900 KM, drugi 400 KM, a treći, u kojem su mladi igrači sa stipendijskim ugovorima, 250 KM mjesečno.
Ovo je startni mjesečni osnov, na koji se dodaju još i promjenljiva primanja, kao što su naknade za potpis, koje iznose između 700 i najviše 1.000 KM mjesečno, te premije za uspjehe, čija je visina za sedam bodova u ciklusu od četiri utakmice, obično, na nivou jedne mjesečne plaće - riječi su direktora NK Čelik
To, praktično, znači da jedan igrač Čelika na ime plaće, ugovorne rate i premija može zaraditi najviše do 2.500 KM mjesečno.
Svoj budžet od skoro milion i po maraka banjalučki Borac puni najvećim dijelom od Grada, koji daje zagarantiranih 850.000 KM godišnje. Direktor Damir Špica kaže da su pojedinačne zarade igrača poslovna tajna.
No, nije tajna da se plaće, u zavisnosti od ugovora, kreću od 300 do 1.700 KM, koliko ima samo jedan fudbaler - rekao je Špica napomenuvši da uz ovaj iznos igrači mogu dobiti premije uz minimum od osam bodova u ciklusu od četiri utakmice.
Koliko zarađuju sportaši u BiH?
U svijetu se, uglavnom, do u cent zna koliko sportisti zarađuju, bar oni vrhunski profesionalci. Kod nas su, s druge strane, plaće, premije i ugovori pojedinaca strogo čuvana tajna.
Klubovi su u Bosni i Hercegovini većinom registrirani kao udruženja građana, što znači da bi čelnici, u principu, trebali biti obavezni javnosti, odnosno svojim skupštinama, podastrijeti informacije o tome kolike su zarade sportista ili uposlenika. No, u praksi se skoro svi pravdaju da je to poslovna tajna.
Uprkos tome, istraživački tim Dnevnog Avaza došao je do niza značajnih pokazatelja o tome u kojim se okvirima kreću plaće, premije, ugovorne ili druge naknade naših sportista.
Krenimo redom, od najpopularnijeg sporta.
nogomet: Plaće plus premije
U nogometnim krugovima u BiH javna je tajna da Željezničar i Široki Brijeg najbolje plačaju. Iako nismo dobili zvaničnu potvrdu toga, iz pouzdanog izvora saznali smo da najbolje plaćeni članovi ovih klubova ugovorom imaju zagarantirano 80.000 do 120.000 maraka godišnje sa premijama.
U vodećem klubu Premijer lige BIH, Željezničaru prosječni godišnji ugovori nogometaša iznose 80.000 do 120.000 KM. Službenu potvrdu nismo dobili, ali špekulira se da nijedan standardni igrač i igrač koji se nalazi u prvih 18. nema primanja manja od 55.000 KM godišnje.
Na te ugovore, sve mjesećne plaće se isplaćuju zajedno sa premijama, asistencijama i datim golovima u tom mjesecu.
Plaće igrača Sarajeva, prema informacijama jednog člana uprave, kreću se između 800 i 3.000 KM.
Naravno, visina plaće zavisi od kvaliteta igrača i onoga što je dogovoreno prilikom potpisivanja ugovora. Otprilike, mjesečne plaće članova seniorskog tima koštaju nas skoro 45.000 KM bruto. Ovdje ne računam ostale uposlenike kluba, trenere, administraciju i ostalo - kazao je član uprave kluba.
Fudbalerima Zrinjskog najveći problem je koliko im se redovno isplaćuju plaće i premije, a ne iznos koji zarađuju. Zagarantirane plaće pod Bijelim Brijegom podijeljene su u tri kategorije, od 500 KM, preko 750 KM do 1.200 KM, ali većina igrača, prema ugovorima, dobar dio zarade treba dobiti prema minutaži svojih nastupa na utakmicama.
Prosječna fiksna plaća prvotimca Slobode iznosi 700 do 1.000 KM, na šta se dodaju bonusi utvrđeni klupskim pravilnikom, rekao nam je sportski direktor Enes Mešanović.
Novost je da uskoro planiramo uvesti normiranje pa će igrači u dogledno vrijeme biti plaćani po učinku, odnosno prema broju nastupa - otkrio je Mešanović.
U Čeliku, u zavisnosti od kvaliteta i rejtinga, razvrstali su igrače u tri platna razreda: prvi donosi 900 KM, drugi 400 KM, a treći, u kojem su mladi igrači sa stipendijskim ugovorima, 250 KM mjesečno.
Ovo je startni mjesečni osnov, na koji se dodaju još i promjenljiva primanja, kao što su naknade za potpis, koje iznose između 700 i najviše 1.000 KM mjesečno, te premije za uspjehe, čija je visina za sedam bodova u ciklusu od četiri utakmice, obično, na nivou jedne mjesečne plaće - riječi su direktora NK Čelik
To, praktično, znači da jedan igrač Čelika na ime plaće, ugovorne rate i premija može zaraditi najviše do 2.500 KM mjesečno.
Svoj budžet od skoro milion i po maraka banjalučki Borac puni najvećim dijelom od Grada, koji daje zagarantiranih 850.000 KM godišnje. Direktor Damir Špica kaže da su pojedinačne zarade igrača poslovna tajna.
No, nije tajna da se plaće, u zavisnosti od ugovora, kreću od 300 do 1.700 KM, koliko ima samo jedan fudbaler - rekao je Špica napomenuvši da uz ovaj iznos igrači mogu dobiti premije uz minimum od osam bodova u ciklusu od četiri utakmice.
-
Eborg
#3339 Re: N.K. Čelik Zenica
To je iz 2010. god. od kada se promijenila i uprava i direktor i trener i 90% tima. Da ne spominjem atmosferu oko kluba. Dakle, ništa od toga. Plus, tačno znam kolika je cifra u pitanju.
-
tst_fst
#3340 Re: N.K. Čelik Zenica
Eborg wrote:To je iz 2010. god. od kada se promijenila i uprava i direktor i trener i 90% tima. Da ne spominjem atmosferu oko kluba. Dakle, ništa od toga.
- samo_ti
#3341 Re: N.K. Čelik Zenica
U Celiku se ispod ruke radi vec 20 godina i ovaj se uhvatio novinarskih clanaka da nam objasnjava situacije sa parama i platama
A da mu ja sada pisem koliku je platu imao npr. Jackson, pa Adilovc mladji, koliko je Mesanovic svojevremeno dobio na ruke, Music, Vojvodic, Puric i td. ne ide.
Drzi se ti svojih Sarajevskih klubova i ne rise.
p.s. Kajkut nece ni u jedan od pomenutih
A da mu ja sada pisem koliku je platu imao npr. Jackson, pa Adilovc mladji, koliko je Mesanovic svojevremeno dobio na ruke, Music, Vojvodic, Puric i td. ne ide.
Drzi se ti svojih Sarajevskih klubova i ne rise.
p.s. Kajkut nece ni u jedan od pomenutih
-
Eborg
#3342 Re: N.K. Čelik Zenica
@tst_fst: Editovao sam post iznad u kojem sam rekao da tačno znam o kojoj cifri se radi ali logično da neću iznositi detalje. Ako ti i dalje misliš da si u pravu, eto neka ti bude, meni ni iz džepa ni u džep.
@samo_ti: Upravo tako.
-
tst_fst
#3343 Re: N.K. Čelik Zenica
Ama slažem se apsolutno, nemoze jedan obicni navijac znati koliko ko prima novca u nekom klubu, nebih ja potegnuo priču da ne raspolazem sa tacnim informacijama, po tvom onda ispada da igrac Čelika ima veca primanja npr. od igraca SarajevaEborg wrote:@tst_fst: Editovao sam post iznad u kojem sam rekao da tačno znam o kojoj cifri se radi ali logično da neću iznositi detalje. Ako ti i dalje misliš da si u pravu, eto neka ti bude, meni ni iz džepa ni u džep.
-
Mustang1
#3344 Re: N.K. Čelik Zenica
Manite se plata i gluposti ukoliko vi niste na njihovom platnom spisku .. Imamo utakmicu kakvu nismo imali veoma dugo a vi pricate o platama .. Ako se mene pita mislim da nece uspjeti izaci u Europu .. Oni su svoju sansu prokockali jbg odigravsi 2:2 ovdje .. Ali eto vidjet cemo
-
Eborg
#3345 Re: N.K. Čelik Zenica
A ko kaže da smo mi obični navijači? 
-
tst_fst
#3346 Re: N.K. Čelik Zenica
A nisi sigurno ni zaposlenik agencije koja zastupa Kajkuta, niti neko ko ima dodira sa nekim stvarima u PL. BIH, ova rasprava bez argumenata jbg nevodi ničemu ...Eborg wrote:A ko kaže da smo mi obični navijači?
-
Eborg
#3347 Re: N.K. Čelik Zenica
Kako god hoćeš kada si tako fino informisan.
Uglavnom, živio nama Saša Kajkut.
-
tst_fst
#3348 Re: N.K. Čelik Zenica
Nego šta nego živio !!!Eborg wrote:Kako god hoćeš kada si tako fino informisan.![]()
- Arteta
#3349 Re: N.K. Čelik Zenica
Nasa Liga je od 2010 jako puno napredovala sto se tice finansija.
-
Mustang1
#3350 Re: N.K. Čelik Zenica
Stvarno ova euforija izvlaci maximum iz nekih osoba
Sa fb.a
Sa fb.a
U Evropi kažu: Messi
U Zenici kažu: Kajkut
U Evropi kažu: Ronaldo
U Zenici kažu: Mešanović
U Evropi kažu: Mourinho
U Zenici kažu: Jagodić