Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- began
#3326 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Raja sta je ovo imam povezanu Raiffeisenovu Debitnu sa paypalom i do prije mjesec normalno placo i primo novac a sad nemogu nista nit je mogu dodat na paypal nit mogu sta platit pise mi kao da banka blokira to i da dodam kartica nije prazna jel imo ko slicnih problema 
-
DON_eARL
#3327 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Bilo je nešto slično prije par mjeseci, do banke, pa su rješili posle par dana... 033 755 010 pa prijavi.began wrote:Raja sta je ovo imam povezanu Raiffeisenovu Debitnu sa paypalom i do prije mjesec normalno placo i primo novac a sad nemogu nista nit je mogu dodat na paypal nit mogu sta platit pise mi kao da banka blokira to i da dodam kartica nije prazna jel imo ko slicnih problema
- Dinostula
#3328 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li mi neko objasniti zasto mi je paypal naplatio
2 puta po 1.95 $ i od toga vratili samo 1,95
2 puta po 1$
prilikom registracije sto znaci da sam skoro 4 dolara u minusu ??
2 puta po 1$
-
DON_eARL
#3329 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Postavi screenshoot transakcija, da vidimo o čemu se radi.Dinostula wrote:Moze li mi neko objasniti zasto mi je paypal naplatio
2 puta po 1$
- ferratilis
#3330 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav. Prijavio sam se na paypal i unio informacije o kartici i piše da je skinulo $1.95, e sad da bi aktivirao račun trebam provjeriti kod koji bi trebao biti na izvještaju iz banke, međutim na mom izvještaju nema toga. Da li moram u banci to provjeriti ili? Hvala.
-
niho92
#3331 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ako si unio podatke ovog mjeseca, KOD ces dobiti tek u iducem izvještaju, tako ti je najbolje da nazoves banku nek ti kazu i rijesio si problem.ferratilis wrote:Pozdrav. Prijavio sam se na paypal i unio informacije o kartici i piše da je skinulo $1.95, e sad da bi aktivirao račun trebam provjeriti kod koji bi trebao biti na izvještaju iz banke, međutim na mom izvještaju nema toga. Da li moram u banci to provjeriti ili? Hvala.
-
pravabubica
#3332 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Moze li pomoc , naime imam uplatu na pay pall racun, sta trebam uraditi da te pare legnu na ziro racun, molim korak po korak, hvala
- BadSanta
#3333 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pls neka neko strpljiv odgovori i objasni ili me uputi na str. gdje je već objašnjeno. Imam samo žiro račun u Unicreditu, Sarajevo.
Trebale bi mi stizati uplate u eurima početkom svakog mjeseca preko Paypala iz Hrvatske(najvjerovatnije).
?Kako
Trebale bi mi stizati uplate u eurima početkom svakog mjeseca preko Paypala iz Hrvatske(najvjerovatnije).
?Kako
-
Chuckie
#3334 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nema sanse da dodam novu karticu, uvijek dobijem ovo:
Sorry — your last action could not be completed
If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes. If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity. If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.
Sorry — your last action could not be completed
If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes. If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity. If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.
-
_Astra_
#3335 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Potrebno je da imas njihovu VISA ELECTRON karticu i u protivvrijednosti oko 4$ na toj kartici.BadSanta wrote:pls neka neko strpljiv odgovori i objasni ili me uputi na str. gdje je već objašnjeno. Imam samo žiro račun u Unicreditu, Sarajevo.
?Kako
Na ppal accountu dodas tu karticu i kliknes na VERIFY (skinut ce s racuna 2$) a na izvjestaju ce pisati ppal i cetverocifreni broj.
Kad saznas broj logujes se na ppal account i uneses taj broj.
I to je to.
Kad legnu pare kliknes na withdraw (da prebacis odmah pare), ili cekas naredni 1. kada ce ppal automatski prebaciti na karticu.
U slucaju da hoces odmah (drugi radni dan nakon withdrawa lijezu na ucredit kartice) da prebacis novac, placas proviziju 4e.
-
_Astra_
#3336 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
_Astra_ wrote:Potrebno je da imas njihovu VISA ELECTRON karticu i u protivvrijednosti oko 4$ na toj kartici.BadSanta wrote:pls neka neko strpljiv odgovori i objasni ili me uputi na str. gdje je već objašnjeno. Imam samo žiro račun u Unicreditu, Sarajevo.
?Kako
Na ppal accountu dodas tu karticu i kliknes na VERIFY (skinut ce s racuna 2$) a na izvjestaju ce pisati ppal i cetverocifreni broj.
Kad saznas broj logujes se na ppal account i uneses taj broj.
Automatski ce ppal vratiti tih nepunih 2$ koja je prethodno "skinuo".
I to je to.
Kad legnu pare kliknes na withdraw (da prebacis odmah pare), ili cekas naredni 1. kada ce ppal automatski prebaciti na karticu.
U slucaju da hoces odmah (drugi radni dan nakon withdrawa lijezu na ucredit kartice) da prebacis novac, placas proviziju 4e.
-
Chuckie
#3337 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kupih nešto i platih preko Paypala, usljedila je ovakva poruka:
"Your funds will be transferred when the merchant processes your payment.
Any money in your PayPal account at that time will be used before any other payment source."
Nikad ranije nisam mogao koristiti Paypal balans za plaćanje, samo karticu. Znači li ovo da će mi sada povući cijeli balans i ostatak nadoknaditi sa kartice? Jel ovo neka novina za bh račune?
"Your funds will be transferred when the merchant processes your payment.
Any money in your PayPal account at that time will be used before any other payment source."
Nikad ranije nisam mogao koristiti Paypal balans za plaćanje, samo karticu. Znači li ovo da će mi sada povući cijeli balans i ostatak nadoknaditi sa kartice? Jel ovo neka novina za bh račune?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3338 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To zvuči tako, možda i mognemo koristiti paypal balance uskoro 
- ferratilis
#3339 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav, može li mi neko reći koje su tarife za korištenje PayPala? Mislim na mjesečnu tarifu, kupovanje, slanje, i porebacivanje novca na tekući račun. Hvala puno. 
-
Mehemed
#3340 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Za kupovanje nema tarifa, sve provizije plača prodavač. Za slanje imaju provizije, fixna + provizija u %, pretežno je €0.35 + 3.9% od cifre koju šalješ. Provizija za prebacivanje na tekući račun je 5$ ili sačekaš početak mjeseca da se automatski besplatno prebaci jer paypal početkom svakog mjeseca automatski i besplatno prebacuje novac na žiro račun.ferratilis wrote:Pozdrav, može li mi neko reći koje su tarife za korištenje PayPala? Mislim na mjesečnu tarifu, kupovanje, slanje, i porebacivanje novca na tekući račun. Hvala puno.
-
tvile
#3341 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zna li neko koji kurs (dolara, funte itd.) naša banka uzima u obzir/primjenjuje, je li na dan transfera novca od strane Paypala (odnosno danas 1.7.15) ili onaj dan kad obrađuje uplatu?
-
Mart23
#3342 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
"Your Account May Only Be Used to Send Money" Ako moze neko da objasni kako se aktivira opcija mogucnosti prijema novca bio bih zahvalan. Ima li ikakve veze to sto nisam jos uvijek verificirao debitnu karticu iako sam acc otvorio daavno. Hvala! 
-
Mart23
#3343 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Problem je sto sam ja vec bio podesio ovu opciju davno, medjutim danas sam promijenio password jer sam bio zaboravio mail i izgleda da moram ponovo ukljuciti tu opciju...ma bio je screenshot ovdje neko postavio kako se ta opcija ukljucuje.... al ko ce traziti medju 100 stranica.KvaziExpert wrote:Nekad nece, iako je sve verificirano i podeseno, jednostavno nece da postavi primanje novca. Onda se mora kontaktirati PayPal, i oni to poprave. Znam za dva tri takva slucaja. Pisalo se i ovdje na forumu o tome.Mart23 wrote:"Your Account May Only Be Used to Send Money" Ako moze neko da objasni kako se aktivira opcija mogucnosti prijema novca bio bih zahvalan. Ima li ikakve veze to sto nisam jos uvijek verificirao debitnu karticu iako sam acc otvorio daavno. Hvala!
Za svaki slucaj, prvo verificiraj karticu.
- BadSanta
#3344 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
@Mart23 imam isti problem, ako skontaš pls javi ovdje.Ja sam im slala mail pa možda odgovore
-
arnes86
#3345 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zna li neko mogu li se primati uplate ako nemam registrovanu karticu na paypalu ??? Hvala Unaprijed....
-
Mehemed
#3346 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne, da bi primao uplate mora ti biti verifikovan account, a bez dodate kartice to nije moguće.arnes86 wrote:Zna li neko mogu li se primati uplate ako nemam registrovanu karticu na paypalu ??? Hvala Unaprijed....
-
Elaol
#3347 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li vam se ikad desilo da pise na Paypalu da su pare (u mom slucaju, vracen novac sa Ebaya, nije mi stigao artikal) legle na karticu, a na kartici nema novca? Koristim Visa Electron u Raiffaisenu.
-
Mehemed
#3348 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Obično 3-5 radnih dana treba da se pare pojave na računu. Tek nakon što se ne pojave nakon 5 radnih dana, onda tek imaš pravo zvati banku i pitati što nisu pare legle.
-
Elaol
#3349 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Prosla su 2 dana. Obicno mi odmah legne, pa mi je ovo cudno. Pricekacu onda jos 3 dana.
-
SnG
#3350 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam jedno pitanje, imao sam ja paypal i sve je uredno radilo, ali mi je kartica istekla i banka mi je dala drugu. Devizna je i Raiffeisen-ova je. Sada mene zanima sta trebam uraditi jer kada idem na Add card pokaze mi ovo http://prntscr.com/7quunf
Hvala
Hvala