Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pathyeshme

#3326 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pathyeshme »

bemi wrote:Maloprije na pješačkom pored BBI ulicu prelazi čovjek u invalidskim kolicima (neki je teži invaliditet) i nije stigao preći dok je pješacima bilo zeleno, na pola pješačkog se upalilo crveno, auta strpljivo čekaju, jedan prolaznik mu pomaže da ga skloni sa ceste, a taksista Sarajevo taksija, bordo škoda Octavia otvorio prozor, zaškripao gumama pored i dere se:"zgazi ga j... mu ja majku". Ostadoh u čudu i nevjerici. I s jedne i s druge strane bruka djece, svi gledaju, ne mogu da vjeruju, pa dokle više sa njihovim kabadahijskim ponašanjem :run:
Ja zamišljam tu scenu i smiješno mi :-D

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
WildRedRose

#3327 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by WildRedRose »

bemi wrote:Maloprije na pješačkom pored BBI ulicu prelazi čovjek u invalidskim kolicima (neki je teži invaliditet) i nije stigao preći dok je pješacima bilo zeleno, na pola pješačkog se upalilo crveno, auta strpljivo čekaju, jedan prolaznik mu pomaže da ga skloni sa ceste, a taksista Sarajevo taksija, bordo škoda Octavia otvorio prozor, zaškripao gumama pored i dere se:"zgazi ga j... mu ja majku". Ostadoh u čudu i nevjerici. I s jedne i s druge strane bruka djece, svi gledaju, ne mogu da vjeruju, pa dokle više sa njihovim kabadahijskim ponašanjem :run:
:shock: :shock: :shock:
kojeime

#3328 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

Dok raja koja je prisutna ne reaguje.

Nije ni tog taksistu za osuditi. vjerovatno je kasno vidio invalida pa se uplasio da ga je mogao zgaziti i iz straha burno reagovao.

Znas kako je, taksista si, vozis auto, na mobitelu dogovaras sa rajom poslove i derneke, lijepo vrijeme, gledas koke na ulici, ko ce jos gledati kuda i kako vozi.

A ovaj sto rece da citajuci tu situaciju bi mu smijesno, fakat...

I to je situacija zbog koje bi trebalo koristiti cak i ilegalne taksiste dok takve ne izbace iz udruzenja. Pa iz udruzenja predloze ministarstvu da im oduzme licencu.
zvrk

#3329 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zvrk »

poceli su i da tuku
i to zene

aferim
Amela Čopra obratila se redakciji Oslobođenja želeći javnost upoznati o neprijatnostima koje je prije nekoliko dana doživjela od taksiste Sarajevotaksija.
Amela je zatražila vožnju na kraćoj relaciji, ali je, kako tvrdi, taksista to odbio i nasilu je i fizički napadajući izbacio iz vozila.

- Zatražila sam vožnju na relaciji Otoka – Cazinska ulica, ali sam dobila odgovor da je to kratka relacija i da će me taksista voziti samo ako platim deset maraka. To sam odbila i tražila da uključi taksimetar, ali vozač to nije učinio i naredio mi je da izađem iz taksija, uz psovke i vrijeđanja. Odbila sam i on je otvorio vrata i počeo da me vuče za ruku i kosu. Udarila sam glavom od vrata i povrijeđena mi je ruka oko zgloba, jer je vozač bio izuzetno grub, kaže Amela.
Iako je odmah obavijestila policiju, prema Amelinim riječima, prošlo je dvadesetak minuta dok je jedan policajac stigao na lice mjesta.
- Taksista Dževad Turkić me nastavo vrijeđati i pred policajcem. Dala sam izjavu i u policijskoj stanici i donijela ljekarski nalaz Službe Hitne pomoći u kojem je potvrđeno da mi je povrijeđena ruka i da imam čvorugu na glavi. Također sam sve ovo iznijela i u direkciji Sarajevotaksija. Ovaj slučaj je predat tužilaštvu i vjerujem da će biti riješen na sudu uz adekvatnu kaznu za ovog taksistu, ističe Amela.
Amela smatra da se nedolično ponašanje taksiste može ponoviti i nekom drugom, pa zato na ovaj način upozorava građane.
- Čekamo zapisnik policije i potom ćemo pokrenuti disciplinski postupak. Ukoliko se utvrdi da je tačno ono što iznosi djevojka, prema taksisti će se preduzeti odgovarajuće sankcije. Izvinjavamo se svim korisnicima ukoliko su imali neugodnosti u našim vozilima i poručujemo im da nećemo tolerisati nikakvo nedolično ponašanje naših vozača, naglašava Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaksi
(Oslobođenje)
izvor: http://doznajemo.com/2013/05/20/dosad-n ... oj-pomoci/
dzeno123

#3330 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

Odmah policiju zvati i krivicno goniti pocinitelja, ovakve stvari ne smiju proci ne kaznjeno.
LunaLati

#3331 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by LunaLati »

Neki dan relacija autobusna - Čengić Vila 8 KM, ( pomislih nisam dugo bila u Sarajevu možda su se promijenile cijene pa kao svaki turista prešutih ), al kad ne lezi vraže, u obrnutom smjeru ( istim putem ) neki fini stariji gospodin naplati mi 4 KM ??
kojeime

#3333 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

LunaLati wrote:Neki dan relacija autobusna - Čengić Vila 8 KM, ( pomislih nisam dugo bila u Sarajevu možda su se promijenile cijene pa kao svaki turista prešutih ), al kad ne lezi vraže, u obrnutom smjeru ( istim putem ) neki fini stariji gospodin naplati mi 4 KM ??
4 KM je realna cijena. Kada iz grada ides prema aerodromu ii zeljeznickoj/autobuskoj platices realnu cijenu. Kada uzmes Sa-taxi sa stanice ili aerodroma platices vise, oni pljackaju.

Slijedeci put, na raskrasnicu kod tehnicke skole ili kod one zgrade gdje snimali Viza za buducnost i zaustavi ili nazovi crveni ili zuti, ili neki drugi taksi. Cak i ako zaustavis taksistu Sa-taksija koji nije sa stanice platices realnu cijenu.
Sodom1

#3334 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Vidim tema je otvorena pre vise od 6 g. tu negde, i nakon svih ti godina taxixti se nisu nimalo popravili
mahalas505

#3335 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mahalas505 »

Ma on ju je samo malo za ruku uhvatio nije puno :lol: i nisam joj nista rekao ruzno rekao iako smo cekali 20 minuta policiju :-D Eto malo se mi dogovorimo da necemo na krace relacije :-) .

kojeime wrote:
LunaLati wrote:Neki dan relacija autobusna - Čengić Vila 8 KM, ( pomislih nisam dugo bila u Sarajevu možda su se promijenile cijene pa kao svaki turista prešutih ), al kad ne lezi vraže, u obrnutom smjeru ( istim putem ) neki fini stariji gospodin naplati mi 4 KM ??
4 KM je realna cijena. Kada iz grada ides prema aerodromu ii zeljeznickoj/autobuskoj platices realnu cijenu. Kada uzmes Sa-taxi sa stanice ili aerodroma platices vise, oni pljackaju.

Slijedeci put, na raskrasnicu kod tehnicke skole ili kod one zgrade gdje snimali Viza za buducnost i zaustavi ili nazovi crveni ili zuti, ili neki drugi taksi. Cak i ako zaustavis taksistu Sa-taksija koji nije sa stanice platices realnu cijenu.
Da je situacija kako treba, a nije, ne bi bilo potrebe za ovim.

Sodom1 wrote:Vidim tema je otvorena pre vise od 6 g. tu negde, i nakon svih ti godina taxixti se nisu nimalo popravili
Pa zar ne znas kako je uporan sarajevski taksista :D , ili je to mozda neki indikator da taxi prevoz jos nije dovoljno regulisan na nivou kantona.
Edin H.

#3336 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Sodom1 wrote:Vidim tema je otvorena pre vise od 6 g. tu negde, i nakon svih ti godina taxixti se nisu nimalo popravili
Pa ne mogu mocnici preko noci rijesiti problem :oops:
corvus_edin

#3337 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by corvus_edin »

A sa aerodroma do bascarsije?
kako da postupim?
Da odem na stand ili da nazovem crveni?
Qler

#3338 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

Ako imas snage i zivaca i volje, posvadjaj se sa taxama, a ako nemas, stanes na njihov stand, i nazoves zuti/crveni i sacekas uredno :)
kako to

#3339 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kako to »

Spremi 80 KM :lol:
sabanss

#3340 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sabanss »

corvus_edin wrote:A sa aerodroma do bascarsije?
kako da postupim?
Zovi bilo koji samo da nije SA Taxi
corvus_edin

#3341 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by corvus_edin »

Qler wrote:Ako imas snage i zivaca i volje, posvadjaj se sa taxama, a ako nemas, stanes na njihov stand, i nazoves zuti/crveni i sacekas uredno :)
Imam ja snage - ali nemam volje :lol:

80 KM - da ... to jedan tražio predprošle od mene (zapravo 40 ojra) - mislio valjda da sam neki švabo
haha ...velim ja njemu da će dobiti šipak - pa nisam ja siso vesle - on bulji u mene i veli "...pa ti si Krajišnik" - i spusti na 30 maraka
Qler

#3342 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Qler »

corvus_edin wrote:
Qler wrote:Ako imas snage i zivaca i volje, posvadjaj se sa taxama, a ako nemas, stanes na njihov stand, i nazoves zuti/crveni i sacekas uredno :)
Imam ja snage - ali nemam volje :lol:

80 KM - da ... to jedan tražio predprošle od mene (zapravo 40 ojra) - mislio valjda da sam neki švabo
haha ...velim ja njemu da će dobiti šipak - pa nisam ja siso vesle - on bulji u mene i veli "...pa ti si Krajišnik" - i spusti na 30 maraka
i opet te rebne :)
seoBIH

#3343 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by seoBIH »

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
kako to

#3344 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kako to »

Samo me zanima zasto Sa-taxi nista ne radi po pitanju ovih idiota sa aerodroma i zeljeznicke. Po meni jedino logicno objasnjenje da su svi u talu.
Adriatic

#3345 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

kako to wrote:Samo me zanima zasto Sa-taxi nista ne radi po pitanju ovih idiota sa aerodroma i zeljeznicke. Po meni jedino logicno objasnjenje da su svi u talu.
Pa pogledaj im samo predsjednika udruženja i sve ti je jasno.
kako to

#3346 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kako to »

Ok, ima neko i iznad njih, inspekcije itd. Bilo je 1000 prijava za nepaljenje taksimetra, paljenje stranaca po ušima ... mediji pisali kako nam unistavaju turizam ... a nisam vidio da je i jedan taksista upozoren a kamoli kaznjen ili suspendovan.
drugi_profil

#3347 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drugi_profil »

I ti vala svasta pitas.
Udruzenje treba rasformirati. Licencu dati svakom ko hoce da legalno radi pa bujrum.
Ili idi neku skolu zavrsi, ako ti je tu malo para.
Stojadin

#3348 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Stojadin »

Iskreno, ova mi verzija puno istinitija zvuci.. Ne branim nikoga dok se nista ne dokaze, znam da ima bagre taksista, ali ovo sto je ta Copra ispricala mi bas zvuci ko suplja..
ja1977

#3349 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ja1977 »

Stojadin wrote:
Iskreno, ova mi verzija puno istinitija zvuci.. Ne branim nikoga dok se nista ne dokaze, znam da ima bagre taksista, ali ovo sto je ta Copra ispricala mi bas zvuci ko suplja..
Ali je opet sve pocelo time sto je On odbio voznju.
On, koji do tada nikada nije imao problema. On, kojeg sve musterije traze. On, koji...... :lol:
julisiz es grant

#3350 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by julisiz es grant »

corvus_edin wrote:A sa aerodroma do bascarsije?
kako da postupim?
Nazoveš Žuti, oni ti kažu da sačekaš iza naplatne kućice (odmah iza štanda Sa taxija), taxi brzo dođe jer oni znaju kada slijeću avioni, pa budu locirani u blizini uvijek neko od njih.
Post Reply