Pa veci problem je u Sarajevu nego u Tuzli gdje je izgorilo 17 ljudi u pozaru I policija povodila maloljetnice.....u KS je trojka na vlasi u TK je sda na vlast....zato u Tuzli nema problemamade_in_sarajevo wrote: ↑20/02/2026 18:25 Nije rodjak nastradalog nego sere ko foka pod pricom izdala ga trojka. Niti je trojka kod njega vlast, njegov kanton oborio ponder da ljubuski bude jednako sarajevu pa i tuzli, tramvaj mu je turisticka atrakcija i nikad ni na jedno direktno pitanje nije odgovorio, osim sto sere po svom i izmisljajuci price, narodski receno jede govna
Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
mali_balon
#3326 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
-
mali_balon
#3327 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25Ocajan je Kockar bio.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:23Kockar galamu dize da ispadne u pravu je, a samo mlati poluistine i lazi. Navalio na Sokolac, pa ugostitelj, pa da je konobar, kuhar, ekonom, Šteta bolji je nego i jedan zeleni ministar od 91. Komičan na kraju, eto SDPu se 3 puta davala šansa u koaliciji s njima, nema više, a svaki put završilo kao paljevinama, a ni jedne da je SDP od svoje baze bio kažnjen zato sto je upravo s njima bio tad u koaliciji. Rekao mu je Kazaz.._BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:17 Jao sto Kazaz urnishe Kockara sta je ovo![]()
Kaze Kockar Vlada SDA je potpisala ugovor za reklamiranje na tramvajima sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti
![]()
![]()
Steta im je kost u grlu.
Kaze nisu se htjeli odazvati pozivu Bakira a vidjeli su da Dodik rusi sve![]()
Tu me izgubio![]()
-
HelaS
#3328 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ja ne znam šta si ti gledao_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25Ocajan je Kockar bio.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:23Kockar galamu dize da ispadne u pravu je, a samo mlati poluistine i lazi. Navalio na Sokolac, pa ugostitelj, pa da je konobar, kuhar, ekonom, Šteta bolji je nego i jedan zeleni ministar od 91. Komičan na kraju, eto SDPu se 3 puta davala šansa u koaliciji s njima, nema više, a svaki put završilo kao paljevinama, a ni jedne da je SDP od svoje baze bio kažnjen zato sto je upravo s njima bio tad u koaliciji. Rekao mu je Kazaz.._BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:17 Jao sto Kazaz urnishe Kockara sta je ovo![]()
Kaze Kockar Vlada SDA je potpisala ugovor za reklamiranje na tramvajima sa banjaluckom firmom u nadi da ce Trojka to popraviti
![]()
![]()
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
-
HelaS
#3329 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25Ocajan je Kockar bio.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:23
Kockar galamu dize da ispadne u pravu je, a samo mlati poluistine i lazi. Navalio na Sokolac, pa ugostitelj, pa da je konobar, kuhar, ekonom, Šteta bolji je nego i jedan zeleni ministar od 91. Komičan na kraju, eto SDPu se 3 puta davala šansa u koaliciji s njima, nema više, a svaki put završilo kao paljevinama, a ni jedne da je SDP od svoje baze bio kažnjen zato sto je upravo s njima bio tad u koaliciji. Rekao mu je Kazaz..
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3330 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Stvarno zaboravljamo bacanje probnih balona o dizanju pruge i prosirenju traka kao odgovor na kolaps javnog gradskog saobracaja?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25
Ocajan je Kockar bio.
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
Rekonstrukcija je zapocela sa fortinom vladom.
-
zippoo87
#3331 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa sto SDA ne bi ta koja je "morala oporaviti javni saobracaj u KS" ????HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25
Ocajan je Kockar bio.
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
Nisu imali vremena jel
- Chmoljo
#3332 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ma ljudi nisu svjesni do kojeg dna je SDA spremna ici.
Tako se lako zaboravilo da ljudi nikada nisu ulagali u JGS i njihova vizija grada nine bila vizija grada kao urbane metropole, vec varosice gdje je svaka javna izgovorena u skladu sa njihovom svjetonazorima.
To je razlog sto se nikada nije ulagalo u nauku, kulturu, u kvalitetniji zivot. Ljudi koji to imaju ne nalijezu na papansku pricu i cestitanje na padu vlade sa sve slikom mrtvog Erdoana.
To je razlog sto se niakda nije ulozilo u putnu infrastrukturu izmedju tuzle i sarajeva. Sa brzim protokom robe ide i brzi protok ljudi i ideja. Nisu ludi da naprave i povezu dva antisda bastiona u jednu cjelinu.
To je razlog i na onim trivijalnijim stvarima, kao npr sto je grad izgledao onako jadan, neokicen i zalostan za novogodisnje praznike.
Lako se zaboravljaju ove stvari.
Tako se lako zaboravilo da ljudi nikada nisu ulagali u JGS i njihova vizija grada nine bila vizija grada kao urbane metropole, vec varosice gdje je svaka javna izgovorena u skladu sa njihovom svjetonazorima.
To je razlog sto se nikada nije ulagalo u nauku, kulturu, u kvalitetniji zivot. Ljudi koji to imaju ne nalijezu na papansku pricu i cestitanje na padu vlade sa sve slikom mrtvog Erdoana.
To je razlog sto se niakda nije ulozilo u putnu infrastrukturu izmedju tuzle i sarajeva. Sa brzim protokom robe ide i brzi protok ljudi i ideja. Nisu ludi da naprave i povezu dva antisda bastiona u jednu cjelinu.
To je razlog i na onim trivijalnijim stvarima, kao npr sto je grad izgledao onako jadan, neokicen i zalostan za novogodisnje praznike.
-
HelaS
#3333 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Preporod Kantona Sarajevo i počeo je sa Fortom. Unio je ogromnu energiju i značajne, drastične promjene. Najbolji je bio premijer Vlade KS. Nije loš ni sada ministar prometa BiH, ali je loš stranački vođa.Chmoljo wrote: ↑23/02/2026 23:56Rekonstrukcija je zapocela sa fortinom vladom.SpoilerShowStvarno zaboravljamo bacanje probnih balona o dizanju pruge i prosirenju traka kao odgovor na kolaps javnog gradskog saobracaja?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48
Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu
- kabal1337
#3334 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
kvalitet ilidza- skenderija i skenderija - carsija ae ne mogu poredit.
glasniji tramvaj, vibracije od skenderije
glasniji tramvaj, vibracije od skenderije
- Prpa.ba
#3335 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Preporod Kantona Sarajevo u periodu 2018 - 2022 donijela je trecina KO SDA KS zvana NIP, solidna saradnja na relaciji NIP-NS, i cinjenica da je SDP bio junior partner u ovim poslovima.
Ova vlada od 2022. nije ni nalik poslu koji se radio na pocetku. I ono dobrog ide na autopilotu.
Olako se zaboravljaju neke stvari, vec krenulo prekrajanje historije.
Ova vlada od 2022. nije ni nalik poslu koji se radio na pocetku. I ono dobrog ide na autopilotu.
Olako se zaboravljaju neke stvari, vec krenulo prekrajanje historije.
-
zippoo87
#3336 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ali zasto SDA nikada ne moze biti konstruktivna opozicija i zasto ne mogu nista raditi da istinski poprave nesto...bilo to sebe,sredinu u kojoj zive,vladaju,bistvuju ? Zasto su uvijek negativni,jadni,zaostali...zasto je sve kod njih destrukcija ???
I zasto ljudi kao Prpa podrzavaju destrukciju ?
Da li destrukcija izgradjuje i popravlja nesto ?
Koja je zvijezda vodilja kod osoba koji podrzavaju SDA ?
Sta vi dobrog vidite u SDA ?
Mene fakat fascinira narod koji je za SDA,ali zaista...
I zasto ljudi kao Prpa podrzavaju destrukciju ?
Da li destrukcija izgradjuje i popravlja nesto ?
Koja je zvijezda vodilja kod osoba koji podrzavaju SDA ?
Sta vi dobrog vidite u SDA ?
Mene fakat fascinira narod koji je za SDA,ali zaista...
- I naravno Dzej
#3337 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ipak nam je SDA donijela preporodPrpa.ba wrote: ↑24/02/2026 00:29 Preporod Kantona Sarajevo u periodu 2018 - 2022 donijela je trecina KO SDA KS zvana NIP, solidna saradnja na relaciji NIP-NS, i cinjenica da je SDP bio junior partner u ovim poslovima.
Olako se zaboravljaju neke stvari, vec krenulo prekrajanje historije.![]()
- tramvajtrojka
#3338 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
https://klix.ba/direktor-gras-a-prija ... -kompanijeChmoljo wrote: ↑24/02/2026 00:16 Ma ljudi nisu svjesni do kojeg dna je SDA spremna ici.
Gledaj dokle se ide da se namjerno ostecuju stadleri u grasovoj remizi jer ih je neko nagovorio na to
sasvim slučajno
-
mali_balon
#3339 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ne znam sta da odgovorim....da, bio bi drugi ali kada....kada bi mozda pun tramvaj iskocio I poginulo 20ljudi.....ili kada bi preuzeo privatnik rahmanHelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25
Ocajan je Kockar bio.
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
....malo ti je prica, ne glupa nego, nekako nepotrebno niska u pokusaju diskreditovanja covjeka koji je uradio ono sto u svih 14 posljeratnih ministara zajedno nije uradilo....niko Stetu ne dize niti uzdize u zvijezde nego mu se priznaje njegov rad....a tvoja prica tipa ta ce on da.mu nije hilo Uka nista ne bi mogo, to prolazi kod sda glsackog tijela.....
-
mali_balon
#3340 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pa bio je ocajan nista konkretno nego rekla kazala haha prica, konta da ce neprekidnim laprdanjem I seljackim nadvikivanjem ispasti pametan elokventan I reci nesta konkretno.....to samo kod sda ovaca moze proci...HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:47Ja ne znam šta si ti gledao_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25Ocajan je Kockar bio.last mohicans wrote: ↑23/02/2026 22:23
Kockar galamu dize da ispadne u pravu je, a samo mlati poluistine i lazi. Navalio na Sokolac, pa ugostitelj, pa da je konobar, kuhar, ekonom, Šteta bolji je nego i jedan zeleni ministar od 91. Komičan na kraju, eto SDPu se 3 puta davala šansa u koaliciji s njima, nema više, a svaki put završilo kao paljevinama, a ni jedne da je SDP od svoje baze bio kažnjen zato sto je upravo s njima bio tad u koaliciji. Rekao mu je Kazaz..
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
![]()
Cega se lik sjetio, kaze "sda je potpisala ugovo u nadi da ce to trojka popraviti ili nece produziti", zaboravio sam
- Chmoljo
#3341 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
mislim da Šteta sam sebe proklinje što nije ugasio tu jazbinu javašluka.tramvajtrojka wrote: ↑24/02/2026 07:02https://klix.ba/direktor-gras-a-prijavi ... -kompanijeChmoljo wrote: ↑24/02/2026 00:16 Ma ljudi nisu svjesni do kojeg dna je SDA spremna ici.
Gledaj dokle se ide da se namjerno ostecuju stadleri u grasovoj remizi jer ih je neko nagovorio na to
sasvim slučajno![]()
- Chmoljo
#3342 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
koja minuta?_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:17 Jao sto Kazaz urnishe Kockara sta je ovo![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3343 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Ljudi moji sdO je talog bosnjackog naroda, da, talog, dno-dna. To su ljudi koji samo znaju lopovluk, preko štele, asim me poslo, poslije dzume u kafanu na rastaljivanje itd itd. Mora se sebi priznati, veliki dio naroda je takav, nije toetikiranje vec je to tako. Mnogo mi moramo pure pojest da bi bili na obrazovnom nivou poput skandinavaca i da imamo zdrave ljude u sistemu koji ce se oduprijeti korupciji i raditi svoj posao. Ova vlada Ukova, kakva god bila (a Uka sam prvi prozivao za nekopetentnost u obavljanju posla premijera), je za sdO i satelite vlade prosle a i ubuduce, institucaja rada, poslovanja i sposobnosti.
-
moimoi
#3344 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Bi, bi… rumenige neki dan na tv-u odgovara kako je trebalo proglasiti stecaj?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.mali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:25
Ocajan je Kockar bio.
Steta im je kost u grlu.
Tu me izgubio![]()
Naravno da bi njemu bilo u interesu. Ipak se radi o ogromnim parcelama u NG na vrhunskim lokacijama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3345 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nedje oko sredine cini mi se.Chmoljo wrote: ↑24/02/2026 08:57koja minuta?_BataZiv_0809 wrote: ↑23/02/2026 22:17 Jao sto Kazaz urnishe Kockara sta je ovo![]()
![]()
![]()
![]()
Cak mu je i voditeljica rekla da se prosipa.
-
HelaS
#3346 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Nemam ništa, ama baš ništa zajedničko sa Efendićem, ali i ja mislim da Remizu treba izmjestiti i da na toj lokaciji treba izgraditi sportsko-rekreativnu površinu, sličnu kao što je Zajkina u Halilovićima. Ovaj "centar" bio bi posjećeniji, ima Miljacku za niz boljih sadržaja, bliži je "gradu" itd.moimoi wrote: ↑24/02/2026 09:09Bi, bi… rumenige neki dan na tv-u odgovara kako je trebalo proglasiti stecaj?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.SpoilerShowmali_balon wrote: ↑23/02/2026 22:48
Pa Steta je problem.jer se njegov rad vidi....eto npr. lovu za trudnice to se ne vidi.....ti iako mozda ne korsitis javni prevoz vidis novu prugu, nove tramvaje, autobse, trole.....dakle vidi se da se radio a ne krpilo....zato se njega I njegov rad od samog pocetka pokusava diskreditovati....pa sjeti se strucnjaka zahe kad je govorio da se svercuje sinama....pa kaze strucnjak sto se ide toliku u zemlju I sto se kopa treba samo zamjeniti sine izvaditi start staviti novu.....pa skola, pa radna mjesta....konakovica nisu blatili ko Stetu
Naravno da bi njemu bilo u interesu. Ipak se radi o ogromnim parcelama u NG na vrhunskim lokacijama.
- drug_profi
#3347 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
A ti si po struci...?
- Better Man
#3348 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Remiza baš treba da ostane gdje jeste, samo je treba potpuno rekonstruistai i naparviti modernom. Razmisli malo i skontat ćeš zašto je to tako.HelaS wrote: ↑24/02/2026 09:46Nemam ništa, ama baš ništa zajedničko sa Efendićem, ali i ja mislim da Remizu treba izmjestiti i da na toj lokaciji treba izgraditi sportsko-rekreativnu površinu, sličnu kao što je Zajkina u Halilovićima. Ovaj "centar" bio bi posjećeniji, ima Miljacku za niz boljih sadržaja, bliži je "gradu" itd.moimoi wrote: ↑24/02/2026 09:09Bi, bi… rumenige neki dan na tv-u odgovara kako je trebalo proglasiti stecaj?HelaS wrote: ↑23/02/2026 23:53Da budemo malo i realni: tramvajska pruga "prije Štete" bila je dotrajala. GRAS-ova vozila bila su pred kolapsom, ne sva, ali većina. CTS je godinama ublažavao krah javnog prevoza ljudi, ali ....i da nije bilo ministra Štete, neko drugi bi pokrenuo oporavak javnog gradskog saobraćaja. Jednostavno bi morao, jer je bilo pitanje mjeseca kad će sve stati. Šteta ministar je imao sreću da je ušao u Vladu i da je dobio saobraćajni resor. Da nije bila Vlada "Trojke", bila bi druga vlada, neko drugi bi pokrenuo oporavak. Ne umanjujem Štetine zasluge, ali ga i ne dižem u zvijezde, a niti je on sam išta mogao bez Vlade i premijera Uka.SpoilerShow
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3349 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Pomjeranje remize izvan geografskog centra grada bi bio katastrofalan potez.
Ali je treba srediti da zvidzi.
Ali je treba srediti da zvidzi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3350 Re: Vlada Kantona Sarajevo (2022-2026)
Zinula efendicu gujca za parcelama. treba i miljacku izmjestit da bi imao kvadraturu za prodat, izdat, rentat itd. Od grada se napravilo betonski bunker bez ikakvog urbanistickog plana. Grad koji je u kotlini okruzen planinama je sve samo ne grad olimpijskog centra i duha. Unistili ste kompletnu jezgru grada neplanskom gradnjom i betoniranjem svega i svacega. Jos malo i po trebevicu ce nicati zgradurine, hoteli, poslovni i trgovacki centri, vile, itd itd. Ovo sto se radi od grada nije urbanizacija vec seljazacija.