BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3326 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

Naslovnica wrote: 14/02/2025 08:30 Meni je sve ovo horor, ali molim vas da me niko pogrešno ne shvati...kako se desi da 4 puta zatrudniš sa ovakvim čovjekom a da to nije silovanje?
Jer u kontekstu priče ne ispada da je silovana.
Ni slučajno ne pokušavam da priču okrenem na "ona je kriva ili sl", samo pokušavam da shvatim.
Kako, zašto, šta se to desi?
Ko zna, ona u toj situaciji nije ni mogla hladne glave razmisljati. Emotivno slomljena, izolovana od drustva i okoline, ovisna o njemu, na kraju krajeva i nivo njene psihe, koliko je psihicki stabilna, emotivna inteligencija, psihicko zdravlje, itd. Ne mozes znati. Onaj ko je trebao znati i imao obavezu u situaciju se umijesati, zrtvu zastititi...nije nista uradio. Mislim naravno na policiju i socijalne radnike
talijan97

#3327 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

Sindrom mamine maze je uzrok ovoga, previse je to prisutno kod balkanskih familija.

Naravno i negativan influens muskaraca u lozi.
darius_maximus

#3328 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

zigzag wrote: 14/02/2025 08:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/traumat ... /250214016

Ja vam kažem sve je iz kuće a vi očekujete "institucije". Svemirci rade u institucijama pa bi trebali reagovati. Najbolje je bilo kada su česi, austrijanci, beograđani, turci radili u "institucijama" i određivali pravila.

Sada u institucijama rade tvoji rođaci komšije poznanici pa je ovakako kako jeste. Komšiju, rođaka, brata, sestru ne upozoriš kada vidiš da radi nešto naopako ili loše.
Na stranu kuća i odgoj, ali je udaranje trudnice u 7. mjesecu trudnoće i izazivanje pobačaja (bez izražavanja kajanja, pogotovo) psihopatski momenat.
Ne znam kako se tretira trenutno zakonom, ali bi trebalo biti nanošenje teških tjelesnih povreda i izazivanje nehotične smrti, što bi se trebalo kažnjavati s 10-20 godina zatvora (barem) i doživotnom zabranom prilaska osobi (automatski razvod, bez ikakvih procedura). Država bi trebala preuzeti brigu o ženi i djeci (smještaj i školovanje) i to je to (otac više ne postoji).

Nikakvi zapisnici i procedure, natezanja i molbe.
dr_Evil

#3329 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

Thorgerson wrote: 13/02/2025 16:13
dr_Evil wrote: 13/02/2025 13:47
macchiato wrote: 13/02/2025 12:01 Mene je već odavno postalo strah ulaziti u vezu sa balkanskim muškarcima.

Lijepa sloboda.

Evo sta da ti pricam, u homo-skandinavcu. Otac godinama silovao djecu, pridruzili mu se ostali mjestani sela, pa se tako 4-5 komsija redovno nizali na njegovoj 12-oj kcerci i sinu. Prosle sedmice frajer 20 godina roknuo svoju curu od 19 s kojom je skupa zivio, pa nakon sto je pocela da smrdi roknuo i sebe, u sred centra.

Ali eto, samo kod nas ;)

Prije 2 sedmice trojica izvela curicu od 16 sa feste, odvezli do stale i silovali satima. Neka :)
Ja sam fino napisao. Obicni ljudi, kod nas. Dakle, covjek fino obucen, gospodin. Kroz 5 min na salteru psuje i baca papire. Il na kasi. I sl.

Bio sam u Skandinaviji. Nisam zivio, ali sam boravio vise puta po vise mjeseci. Nikada, ali bukvalno nikada nisam dozivio ove neugodnosti kao sto sam naveo, tipa da se obicni putnici svadjaju po vozu, bankama, marketu na kasi i sl. Il npr da malo duze stojim na raskrsnici i da lik prodje pored mene prijeteci i psovajuci. Ja to fakat nisam vidio tamo. Kod nas? To sam dozivio barem desetine puta. Da ne govorim sta sam sve vidio kod nas u sobracaju, da likovi potezu pistolje, lupaju po staklu automobila u kojem je npr dijete pozadi i sl.

Ne govorim da po zapadu nema svega. Ima naravno. Ali jarane tamo je beskucnik beskucnik. Lezi na podu. Il narkoman. Ali barem mozes ocekivati u saobracaju neku kulturu i sl. Na nekim normalnim mjestima. Gdje su normalni ljudi. Kod nas to nema. U svakoj situaciji i bilo mozes naletiti na belaj i budalu.

Nemoj sad da spominjes odredjeni procenat psihopata kakvih ima i kod nas. Pa prije koju godinu je lik vrebao sina od svog komsije. Dovukao ga u kucu i ne znam, nije bilo detalja sta je radio, ali ga je seksualno napastovao. Lik je slobodan koliko sam uspio upratiti. Ima toga i kod nas. I silovanja i svega.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/3 ... ga-silovao
Nisam ja ni rekao da nema kod nas, nego da nije vani sve tako bajno. Silovanja su svakodnevnica, nekad se zapitam jel Norveska Indija.

Kod nas se prica o ovome jer zaista postoje tradicionalne razlozi da zena nije jednaka, i zbog tog slazem se i podrzavam sve pokrete. Ali nemojte mi govoriti balkanac ovo, ono, kad je i vani isti djavo.
vjeshalica

#3330 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 14/02/2025 08:30
Meni je sve ovo horor, ali molim vas da me niko pogrešno ne shvati...kako se desi da 4 puta zatrudniš sa ovakvim čovjekom a da to nije silovanje?
Ni slučajno ne pokušavam da priču okrenem na "ona je kriva ili sl", samo pokušavam da shvatim.
Faze medenog mjeseca kod zlostavljanja. Potrazi po internetu. Ljudi ne zele da priznaju svoje greske u relacijama.
"Konobaricetina, zvalerka" smijesno. Malo se mire, malo se tuku dok skroz ne pukne. Uvijek se nadaju da se "promjenio" nakon eskalacije bijesa. Ljudi da bi rjesavali probleme mora se raditi obostrano, a ne samo upirati prstom na jednu stranu. Malo bolji ljudi koji rade sa ovim primitivcima i slucajevima uglavnom imaju pacijente koji u sustini imaju probleme u komunikaciji koji kasnije eskaliraju. Drugo,ljudi se vole pretvarati da su prihvaceni. Niko se nece na pocetku prezentirati da je olos. S vremenom kad se naviknu jedno na drugo izadje napolje.
Sanjarko

#3331 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

Ubio se, znao sam, cim ga nisu mogli naci. Po meni zivot za zivot. To znaci smrtna kazna za svako ubistvo. Sad da me neko ne napadne u vezi ovoga. U samoodbrani ako se desi ubistvo slucajno naravno da ne.

Za silovanja i ostala teska krivicna nedjela tj zlocine, dozivotna kazna. Sad mozda nisam upravu u vezi ovoga. Ali nista dok god se to ne uradi nema od smanjenja nedjela/zlocina.
DaysleepeR

#3332 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Najgori ishod je samoubistvo.
Ostane tonu neodgovorenih pitanja, sve se brzo zaboravi, i jako brzo imaš novi slučaj.
Nemaš kaznu u javnosti koja bi trebala da služi kao upozorenje.
banjaluka078

#3333 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Sanjarko wrote: 14/02/2025 09:13 Ubio se, znao sam, cim ga nisu mogli naci.
Nije to potvrđeno.
PlusSA

#3334 Re: BiH - Crna hronika

Post by PlusSA »

Puno mi ocekujemo od "institucija".
Sve krece od kucnog odgoja kako te roditelji usmjere tu se najviše vremena provede, škola pa onda tek ostalo.
Ne možemo ocekivati da ce nam neko drugi posložiti sve, okey treba malo pomoci preusmjeriti ali generalno MI krecemo svi od sebe i mi smo krojaci sudbine svoje.

Izbor partnera - bracni drug naravno svi se zaletimo JBG u vecini slucajeva na lijep/a, dobro stituiran/a i slicno... a ovamo kad krenu belaji krene kajanje.

Lud vakat i vjerujem da ce sve biti gore i gore kad gledam ove nadolazece tik tok generacije.
Sanjarko

#3335 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

banjaluka078 wrote: 14/02/2025 09:22
Sanjarko wrote: 14/02/2025 09:13 Ubio se, znao sam, cim ga nisu mogli naci.
Nije to potvrđeno.
Jutros tako javilo na BHRT ili sam ja pogresno skontao.
Logovan

#3336 Re: BiH - Crna hronika

Post by Logovan »

Ako je istina da se govno ubilo, onda valjda bude izmučen gore na onom svijetu, iako bih radije da je izmučen na ovom pa tek onda gore.
18mn97

#3337 Re: BiH - Crna hronika

Post by 18mn97 »

Pretrazuje se jezero kod Prnjavora. Tu su pronasli neke predmete sinoc, pa postoji sumnja da je tu izvrsio samoubistvo.
Nije nista potvrdjeno.
Sanjarko

#3338 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

18mn97 wrote: 14/02/2025 09:27 Pretrazuje se jezero kod Prnjavora. Tu su pronasli neke predmete sinoc, pa postoji sumnja da je tu izvrsio samoubistvo.
Nije nista potvrdjeno.
Zar kod Prnjavora nisu auto njegovo pronasli. Tako javise jutros na vijestima na BHRT. Ja tako shvatio.
banjaluka078

#3339 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Pronađeni su predmeti kod jezera. Auto još juče.

Možda je zaista presudio sebi, možda ih ostavio da zavara trag. Ronioci su angažovani.
darius_maximus

#3340 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

Sanjarko wrote: 14/02/2025 09:38
18mn97 wrote: 14/02/2025 09:27 Pretrazuje se jezero kod Prnjavora. Tu su pronasli neke predmete sinoc, pa postoji sumnja da je tu izvrsio samoubistvo.
Nije nista potvrdjeno.
Zar kod Prnjavora nisu auto njegovo pronasli. Tako javise jutros na vijestima na BHRT. Ja tako shvatio.
Kad skontaš da su ti upratili auto, ostavljaš auto.
Samoubistvo utapanjem u jezeru mi je malo sumnjivo, prije da pokušava prikriti tragove i lažirati samoubistvo.
Sanjarko

#3341 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

darius_maximus wrote: 14/02/2025 09:43
Nije nista potvrdjeno.
Samoubistvo utapanjem u jezeru mi je malo sumnjivo, prije da pokušava prikriti tragove i lažirati samoubistvo.
Jbm ti sistem. Zar nemaju termovizije u helicima vojnim? Pa da ga tako nisu mogli pronaci.
Ateista

#3342 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Nije nista potvrdjeno.
I ja bih prije rekao da pokusava zavarati trag, oni koji se ubiju to uglavnom urade ili odmah nakon sto ubiju nekog ili kad gih nadju pa skontaju da nemaju gdje pobjeci.
darius_maximus

#3343 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

Sanjarko wrote: 14/02/2025 09:46

Jbm ti sistem. Zar nemaju termovizije u helicima vojnim? Pa da ga tako nisu mogli pronaci.
Prije bih mu pokušao pratiti telefon i ostale digitalne sprave, ali pretpostavljam je to ono što je ostavio uz auto, tako da je to dodatni razlog zbog kojeg vjerujem da se pokušava sakriti.
banjaluka078

#3344 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Juče se pojavila vijest da mu je neko od porodice (majka?) u Prijedoru, da možda ide njoj. Ko će znati.

Onaj BL pedofil kad je iskočio kroz prozor BL Osnovnog suda je tako dobro i temeljito tražen, da se par sedmica poslije javio iz Zagreba i tamo dao intervju. Tako da se ja više uzdam u slučaj, da bude pronađen, nego u vještine policije.
Ili u samoubistvo.
talijan97

#3345 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

Prevelika je kukavica da sebi presudi.
darius_maximus

#3346 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

Ateista wrote: 14/02/2025 09:55

I ja bih prije rekao da pokusava zavarati trag, oni koji se ubiju to uglavnom urade ili odmah nakon sto ubiju nekog ili kad gih nadju pa skontaju da nemaju gdje pobjeci.
Pretpostavljam da pokušava saprati trag i zbuniti pse tragače (ako ih koriste, ne znam).
Vjerovatno je ušao na jednom, a izašao na drugom mjestu.
Plus, jezero uvijek daje mogućnost "utopio se, a možeš ga nikad ne naći".

Ostavio vozilo i stvari pomoću kojih ga mogu pratiti i sada se negdje krije.
Vjerujem da policija ne vjeruje da se utopio, ali da javno tako istupa ne bi li se opustio (barem se nadam).
komsinica_s_drugog

#3347 Re: BiH - Crna hronika

Post by komsinica_s_drugog »

Naslovnica wrote: 14/02/2025 08:30
Spoiler
Show
izvrsni direktor wrote: 14/02/2025 08:18 https://www.klix.ba/vijesti/bih/traumat ... /250214016
Eh ovako dok uspavljujem malu ja cu pokusat ispricat svoju sit.
Mozda samo u kratkim crticama jer bi mi trebalo 2 god i roman da napisem.
Udala se 2016.
Kcerku prvu dobijam 2017 god, i sve skoro oke. Tu i tamo neka svađica. Ja zena domacica on muzicar, svi znaju o kome se radi
2018 ostajem trudna, moja kcerka tad ima oko 7 mj. U 5tom mj trudnoce saznajem da ima ljubavnicu kafansku konobaricetinu, ali posto tada zavisim od njega sa jednim u rukama drugim u stomaku sutim. Horor, zivim u nenamjestenom stanu, za uslove nikakvom. Bez kupatila, kuhinje, ja i curica u jednoj sobi sa malom peci koju kad nalozis pola sobe je u dimu. Njega ionako nema od jutra do sutra 25.12.2018 god odlazim mami gdje cemo nocit. On dolazi sa svirke nekad pred jutro. Ja curici nemam za mlijeka. Pitam ga da mi da novac da uzmem djetetu da jede (ja vec 7 punih mjeseci) gdje on skace i pocinje da me tuce ( ne prvi put) dok nikog nema kuci. Dok krecem ka kupatilu, osjetim vrelo niz noge, skidajuci pidzamu krv u tolikoj kolicini izlazi da krvav trag po laminatima ostavlja. Iz sveg glasa zovem mamu koja je bila vani, i govorim "ode moje dijete", dok on kaze "pocisti kravo tu krv da je necu ja cistit".
Da skratim imala sam placetu previju, porodila sam se. Dijete je umrlo nakon 21 sat. Mene hitno operisali,dobila sepsu jedva ziva ostala, da bii on tu noc isao slavio sa zvalerkom njen rođendan zahtijevajuci od mog oca da mu kupi 2 kutije cigara jednu njemu jednu njoj, dok su moji roditelji zurili za bolnicu noseci sve sto je meni trebalo, sa nadom da cu izac iz operativne sale ziva.
Po povratku kuci, prolaze dani i tako u strahu se 1000 put sastanes i rastanes. Prijavis, naprave zapisnik, on ode proganja te po poslu, na ulici, vristi u neka doba oko kuce, komsije snimaju, vratis se opet da ne maltretira sve oko tebe koje poznaje. Kad zajedno zivite svaki dan tuca vriska cika. Najstarija kcerka je vise vremena provela pod kuhinjskim stolom nego kod njega u narucju.
Nakon 5 god ostajem trudna. Druga kcerka, gdje dok ja saznajem za xyz svalerku me pocne ponovo tuc. Dize pistolj na mene i suta me nogama u nadi da ce me udariti u stomak dok ja sageta lezim na podu. Uspijevam da curicu izbacim kroz prozor i nekako i ja bjezim do svojih(kuca do kuce, zivjeli smo u mojoj kuci )
Odlazim i prijavim. Po proceduri normalnoj, nekako se nađu normalni ljudi gdje on dobiva 2 mj zatvora za porodicno nasilje. Predajem za razvod ali, czsr tu steka i ne smije nas sastavit u njihovoj prostoriji zbog zabrane prilaska. Prolazi 6 mj, zabrana istekla, ponovo proganjanje ( ali i prije jer za njega zabrana ne vazi).
Posto mi je u medjuvremenu umrla mati, otac se odselio u Njemacku, ja bukvalno primorana da ga ponovo primim jer ne mogu na posao da radim, buduci da mi pravi scene, kod kuce ne smijem vece docekat. Odlazi u zatvor, gdje mu ja normalno nosim sve sto treba i izdrzavam ga.
2022 ostajem trudna sa 3com kcerkom neplanirano. Sa 10 sedmica on se ozeni dok je jos samnom sa 15 godina mlađom. Meni porice i opet scene. Uglavnom ja sam stavila tacku i smrt bolja nego zivot sa njim. Na svu srecu zaduzuje se za drogu kod opasnih ljudi i bjezi iz grada u grad. Ceka ga dosta zatvora, al je bar mene ostavio na miru.
Eto moja kratka horor pricica za 8 godina mog braka sa klavijaturistom iz Tinje.
P.s nisam ocistila dijete, koje nikad nije vidio.
Dvije kcerke nije vidio godinu dana, i nadam se da nema namjeru. Vise nema ni svalerke uz njega i za nju je dobio zatvor, ni zene ni klavijature. Mlad delija star prosijak.
I da ja sam trudna, 6ti mj igrom slucaja upoznala momka koji je radio u jednoj veleprodaji, poceli kao neku vezicu, meni nekim nelogicnim slijedom događaja (ja mama trece na putu, on momak). On je iznio moju kcerku iz bolnice, i on joj je dao ime, i on ih sve 3 pazi vise nego ja. Pogotovo najmanju, ne da rec da nije njegova, jer ona bioloskog oca nije nikad vidjela. A njegovi roditelji cuvaju moju djecu, koliko god i kad god treba, dok ih prava nana nikad nije nazvala. Ovim putem ih sve selamim. Ziva su im unucad i zdrava Allahu hvala

Centar za socijalni rad u sluzbi uvaljivanja podobnih na budzet..kao i policija i zaposljavanje po sistemu "javi se onom iz stranke". :bih:
Meni je sve ovo horor, ali molim vas da me niko pogrešno ne shvati...kako se desi da 4 puta zatrudniš sa ovakvim čovjekom a da to nije silovanje?
Mozda i nije silovana doslovno, mozda je spavala s njim da ne bjesni, ne tuce je, ne uznemirava dijete.
I to je silovanje, na neki nacin.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3348 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Kontracepcija.
komsinica_s_drugog

#3349 Re: BiH - Crna hronika

Post by komsinica_s_drugog »

Nije nista potvrdjeno.
I ja sam slicnog misljenja.
Covjek koji je sposoban gledat u oci svog sina dok mu svojim rukama stisce vrat i tako istisce zivot iz njega je monstrum nad monstrumima i nece taj sebi lako presudit.
banjaluka078

#3350 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

komsinica_s_drugog wrote: 14/02/2025 10:14
Mozda i nije silovana doslovno, mozda je spavala s njim da ne bjesni, ne tuce je, ne uznemirava dijete.
I to je silovanje, na neki nacin.
Ni prva ni zadnja koja bi pomislila da će dijete spasiti brak.
Post Reply