Pa je, niko nece da plati pravnika a jeftiniji nego majstor za plocice
Povorka ponosa
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3326 Re: Povorka ponosa
-
Bobi
- Forum administrator
#3327 Re: Povorka ponosa
I ti našao vozit bajk po ovom zvizdanuQler wrote: ↑25/06/2022 15:50 Samo da se sjetim svega onom ko je organizovao osiguranje, debil kretenski nije ostavio nikakav koridor, krenuo sa djecom biciklom od Dobrinje do šipa, od Skenderije do Doma Armije ne smiješ preći ulicu, onda morao uz dalmatinsku, pa gore preko Mejtaš a nazad na alipašinu... Kreteni.
-
Bobi
- Forum administrator
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3329 Re: Povorka ponosa
Hocel biti na tv?
-
laik1981
#3330 Re: Povorka ponosa
Sve je to Ok i zelim im srecu, samo sto bi im bilo bolje da se za svoja prava bore kroz institucije i sudove nego ovim paradiranjem od par sati u kojem je potrebno 1000 policajaca da ih zastiti.. Ove parade na ovim prostorima nemaju nikakvog efekta, odnosno imaju ali je taj efekat kontraproduktivan za tu populaciju.. Znaju gdje se ove stvari rjesavaju.. Fino pred zgrade politickih institucija i stranaka koje vode ovu drzavu, a ovom drzavom ne upravlja samo "sarajevo".. Malo skoknuti i do Mostara i BL, mozda i pred Dodikovu rezidenciju u I.Sarajevu.. Vjerujem da bi tako vise uradili za sebe.. Samo sto ne smiju ni pomisliti uraditi tako nesto, pa mi ovo setanje po Sarajevu djeluje kao obicni bespotrebni cirkus.. I pored svega, neka paradiraju ako im je volja.. Meni ne smeta.. Ne paradiraju heftu, nego par sati..Bloo wrote: ↑25/06/2022 15:41 Ono što je interesantno je da ove godine će biti i roditeljikao glas podrške.
Pa i jeste privatna stvar. Međutim ono što se pokušava postići povorkom je postizanje vidljivosti i ishodopvanje određenih prava. Prava koja ti već imaš. Prava koje imaju i vjernici i ateisti. Prava koja upražnjava i SDA-ovac i NiP-ovac i NS-ovac i SDP-ovac...
Na primjer:
- priznavanje istopolnih zajednica
- kada se prizna zajednica onda iz toga izlaze i druga prava - prava da posjetiš svog partnera u bolnici, pravo na diobu imovine, pravo na zdravstvenu zaštitu preko partnera ...
Znači ne traži se da se možeš jebati na sred titove jer to nije ni heteroseksualcima dozvoljeno, već obične stvari.
-
Bobi
- Forum administrator
#3331 Re: Povorka ponosa
Pa ne igra Barcelona
-
laik1981
#3332 Re: Povorka ponosa
Top komentar na klixu.. Ne moze bolji odgovor na pitanje zasto nam je drzava propala, a i mi u njoj..
Subhanallah. Da nas Allah sačuva poremećenog uma. Organizacija policije i države na najvećem mogućem nivou. Sramota! Sve vas treba likvidirati bolesni umovi! I onda se pitamo odakle zemljotresi,neredi,ubistva,genocidi. Sami smo sebi krivi.
- uglavnomja
#3333 Re: Povorka ponosa
simbolika
lik sto je ubio dvojicu i ranio 19 ljudi sinoc u oslu je rodjen u iranu
poznat policiji od srednje skole zbog nasilja, kradji, oruzja
vec tada registrovani psihicki problemi
nastavio dalje uz sve to sa dilanjem droge
onda se pojavio kao isil-ovac i od tad ga prati tajna policija
ovo racunaju kao ubistvo iz mrznje i kao teror, jos nisu jasno definisali
ali kazu sam je djelovao
danasnja parada u oslu otkazana
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3334 Re: Povorka ponosa
-
no_sikiriki
#3335 Re: Povorka ponosa
Meni je upravo tragikomično koliko smo smi konzervativni, kad nam je ovakva "parada" problem.Bloo wrote: ↑25/06/2022 15:52Ako Šejtan da, neće nikad prestati "paradirati".I nadam se svake godine sve gore i gore...dok se priključeni bajkeri, pa BDSM bajkeri, pa furries, pa pokrivene razvedenice, pa mažoretkinje, pa ljudi sa djecom koje su dobili umjetnom oplodnjom, pa onda igrači DND-a, pa LAPRovci....
Ima tek da bude PARADA.![]()
A u normalnom svijetu je to čitav show program, mnogo zanimljiviji i "egzotičniji" od ovog našeg, gdje se pokušava skrenuti pažnja na nedostatak prava...dok je u drugim zemljama, gdje su prava već davno "izganjana", to turistička atrakcija i nešto zabavno, gdje je blokada saobraćaja najmanji problem i ljudi jedva čekaju da se provedu/vide nešto zanimljivo.
-
broj dva
#3336 Re: Povorka ponosa
-
ACG
#3337 Re: Povorka ponosa
Bit će od 17h.plain vanilla wrote: ↑25/06/2022 16:03Kad igra Barsa nemas vise sta ni vidjeti![]()
Prosli put je bilo na N1, pratim ima li mi bivsih![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3338 Re: Povorka ponosa
Malo manje, ali je i dalje komplikovano i zajebano.
- Bloo
- Globalna šefica
#3339 Re: Povorka ponosa
I bore. I bore se preko političkih zastupnika koje su izabrali kao GRAĐANI na izborima.laik1981 wrote: ↑25/06/2022 15:57 Sve je to Ok i zelim im srecu, samo sto bi im bilo bolje da se za svoja prava bore kroz institucije i sudove nego ovim paradiranjem od par sati u kojem je potrebno 1000 policajaca da ih zastiti.. Ove parade na ovim prostorima nemaju nikakvog efekta, odnosno imaju ali je taj efekat kontraproduktivan za tu populaciju.. Znaju gdje se ove stvari rjesavaju.. Fino pred zgrade politickih institucija i stranaka koje vode ovu drzavu, a ovom drzavom ne upravlja samo "sarajevo".. Malo skoknuti i do Mostara i BL, mozda i pred Dodikovu rezidenciju u I.Sarajevu.. Vjerujem da bi tako vise uradili za sebe.. Samo sto ne smiju ni pomisliti uraditi tako nesto, pa mi ovo setanje po Sarajevu djeluje kao obicni bespotrebni cirkus.. I pored svega, neka paradiraju ako im je volja.. Meni ne smeta.. Ne paradiraju heftu, nego par sati..
Povorka za cilj ima i vidljivost.
A usput prođeš kraj svih bitnijih institucija
Ma nekako je ljepše hodati po glavnom gradu...a jarane ko će u Mostar krajem juna, hoćeš da svi pocrkamo.
-
laik1981
#3340 Re: Povorka ponosa
Ako je cilj biti vidljiv samo u Sa onda ok. Bez Mostara i BL nema rjesenja.. Valjda znate kako je drzava uredjena..Bloo wrote: ↑25/06/2022 16:10 I bore. I bore se preko političkih zastupnika koje su izabrali kao GRAĐANI na izborima.
Povorka za cilj ima i vidljivost.
A usput prođeš kraj svih bitnijih institucija
Ma nekako je ljepše hodati po glavnom gradu...a jarane ko će u Mostar krajem juna, hoćeš da svi pocrkamo.![]()
- apsidejzi
#3341 Re: Povorka ponosa
Citam komentare po fejsbuku i shvacam da nasi ljudi uopste ne razumiju poentu "Parade ponosa". Kakvog ponosa? Cime se ponosis? Pazi jednog od komentatora: "Hoce Bosnjaci u Evropu,a Evropa ih neće,a i ova bruka je jedan od uslova da se ispuni.Pa nikada ne vidjeli Evrope netreba dopustati ovakve stvari". Ili ovaj: "Nasi se dodvoravaju samo da bi usli u eu pa moze i to a nece ih eu nikad primiti kao ni tursku."
Pored ovih vjernika koji su protiv LGBT zbog vjerskih razloga, glavni razlog zasto su ostali ljudi protiv je: dovoravanje Evropi. Oni su to potpuno pogresno shvatili i to je malo odovornost LGBT zajednice.
Sa cime se zapravo treba ponositi? Heteroseksualci se trebaju ponositi sposobnosti prelaska na iducu civilizacijsku stepenicu. Ljudi su generacijama odrastali u plemenskim zajednicama koje se baziraju na principu "mi i oni". Ako nisi kao mi onda si "oni". To je plodno tlo za fasizam jer je tanka linija izmedju miroljubivog mi i oni te agresivnog mi i oni. Kad postane agresivno onda je to fasizam. Ti kao heteroseksualac sada se "izdizes" iznad tih primitivnih poriva "mi i oni" i tim se trebas ponositi. Isto kao sto smo u Jugoslaviji pokusali da se izdignemo iznad nacionalnih "mi i oni" tako se sada ovdje treba izdignuti iznad seksualnog "mi i oni". Medjutim, mi nikada nismo naucili sta znaci zapravo "smrt fasizmu". To je bila borba protiv Hitlera i Musolinija, a zapravo je to trebala biti borba sa konceptom "mi i oni". Borba sa tim plemenskim porivima da se suprostavis drugom i drugacijem. Netolerancija. Zato je ova parada ponosa trebala biti reklamirana kao heteroseksualna parada ponosa zbog tvog nivoa tolerancije prema drugom i drugacijem. Homoseksualci se naravno trebaju ponositi svojom hrabroscu da javno pokazu da su drugaciji bez obzira na posljedice.
Ali ne. Nas covjek to shvata jal kao smrtni grijeh jer mu je tako receno u Svetoj knjizi koja je nastala u periodu pelemenskih zajednica "mi i oni", ili je to neki nejasni zahtjev Evropske unije jer neki tamo masoni zele da smanje populaciju i tako ta sranja. Niko ljudima da objasni da je veliki uspjeh na individualnom nivou obuzdati poriv "mi i oni". Svi smo mi, mi. Nema njih. Nema crnih, zutih, bijelih. Nema homoseksualaca, heteroseksualaca. Nema muskaraca i zena. Mi svi imamo 46 hromozoma i 99,999999% slicnu DNA. Svi smo mi, MI. Te sitne razlike su nebitne, osim u plemenskim zajednicama. A plemenske zajednice uvijek imaju "duhovnog vodju" koji ne radi nista a ima sve. Zato plemenske duhovne vodje motivisu narativ "mi i oni" jer se time omogucava njihov parazitski zivot.
Ako neko ovo cita iz LGBT populacije neka proba za iducu paradu raditi na marketingu prema heteroseksualnim osobama. Oni moraju da se osjete posebnim i oni moraju takodjer biti ponosni na svoj civilizacijski uspjeh. Veoma je tesko izdici se iznad "mi i oni" paradigme.
Pored ovih vjernika koji su protiv LGBT zbog vjerskih razloga, glavni razlog zasto su ostali ljudi protiv je: dovoravanje Evropi. Oni su to potpuno pogresno shvatili i to je malo odovornost LGBT zajednice.
Sa cime se zapravo treba ponositi? Heteroseksualci se trebaju ponositi sposobnosti prelaska na iducu civilizacijsku stepenicu. Ljudi su generacijama odrastali u plemenskim zajednicama koje se baziraju na principu "mi i oni". Ako nisi kao mi onda si "oni". To je plodno tlo za fasizam jer je tanka linija izmedju miroljubivog mi i oni te agresivnog mi i oni. Kad postane agresivno onda je to fasizam. Ti kao heteroseksualac sada se "izdizes" iznad tih primitivnih poriva "mi i oni" i tim se trebas ponositi. Isto kao sto smo u Jugoslaviji pokusali da se izdignemo iznad nacionalnih "mi i oni" tako se sada ovdje treba izdignuti iznad seksualnog "mi i oni". Medjutim, mi nikada nismo naucili sta znaci zapravo "smrt fasizmu". To je bila borba protiv Hitlera i Musolinija, a zapravo je to trebala biti borba sa konceptom "mi i oni". Borba sa tim plemenskim porivima da se suprostavis drugom i drugacijem. Netolerancija. Zato je ova parada ponosa trebala biti reklamirana kao heteroseksualna parada ponosa zbog tvog nivoa tolerancije prema drugom i drugacijem. Homoseksualci se naravno trebaju ponositi svojom hrabroscu da javno pokazu da su drugaciji bez obzira na posljedice.
Ali ne. Nas covjek to shvata jal kao smrtni grijeh jer mu je tako receno u Svetoj knjizi koja je nastala u periodu pelemenskih zajednica "mi i oni", ili je to neki nejasni zahtjev Evropske unije jer neki tamo masoni zele da smanje populaciju i tako ta sranja. Niko ljudima da objasni da je veliki uspjeh na individualnom nivou obuzdati poriv "mi i oni". Svi smo mi, mi. Nema njih. Nema crnih, zutih, bijelih. Nema homoseksualaca, heteroseksualaca. Nema muskaraca i zena. Mi svi imamo 46 hromozoma i 99,999999% slicnu DNA. Svi smo mi, MI. Te sitne razlike su nebitne, osim u plemenskim zajednicama. A plemenske zajednice uvijek imaju "duhovnog vodju" koji ne radi nista a ima sve. Zato plemenske duhovne vodje motivisu narativ "mi i oni" jer se time omogucava njihov parazitski zivot.
Ako neko ovo cita iz LGBT populacije neka proba za iducu paradu raditi na marketingu prema heteroseksualnim osobama. Oni moraju da se osjete posebnim i oni moraju takodjer biti ponosni na svoj civilizacijski uspjeh. Veoma je tesko izdici se iznad "mi i oni" paradigme.
-
mirza_15
#3342 Re: Povorka ponosa
Ako na skupštini prođe ovaj prijedlog da se definišu mjesta javnog okupljanja paradirat će od Elektroprivrede do Vrbanja mosta, vikendom kada je zatvoren saobraćaj tuda svakakoBloo wrote: ↑25/06/2022 15:52Ako Šejtan da, neće nikad prestati "paradirati".I nadam se svake godine sve gore i gore...dok se priključeni bajkeri, pa BDSM bajkeri, pa furries, pa pokrivene razvedenice, pa mažoretkinje, pa ljudi sa djecom koje su dobili umjetnom oplodnjom, pa onda igrači DND-a, pa LAPRovci....
Ima tek da bude PARADA.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#3344 Re: Povorka ponosa
Nadam se da će proći.
-
mirza_15
#3345 Re: Povorka ponosa
-
laik1981
#3346 Re: Povorka ponosa
I bas se ono kvalitetno bore
- Bloo
- Globalna šefica
#3347 Re: Povorka ponosa
A moglo se ovo usvojiti odmah poslije prve Povorke.
Onda ne bismo imali ove probleme.
Kao ni potencijalne probleme sa okupljanjima drugih ljudi. Onda razne manifestaciije koje organiziraju građani/nevladine organizacije a blokira se grad...
-
ragib
#3348 Re: Povorka ponosa
Sad ako se nečiji sin zaljubi u svoju majku i oni bi trebali imati svoja prava i ako je to odvratno. I sad će se zalagati da mogu se uzeti itd itdBloo wrote: ↑25/06/2022 15:41Ono što je interesantno je da ove godine će biti i roditeljilaik1981 wrote: ↑25/06/2022 14:50 Agresivno guranje u oci bilo cega je pogresno.. Kako religije, tako i seksualne orjentacije, bilo o kojoj da se radi.. I jedno i drugo treba da bude privatna i stvar licnog izbora.. Neka se i jedno i drugo upraznjava tamo gdje je za to vrijeme i mjesto.. Nemam nista ni protiv jednih, ni protiv drugih, a u isto vrijeme me i jedni i drugi nerviraju zbog konstantnog nastojanja da budu u centru paznje.. Jos me vise nervira to sto je jedino Sarajevo popriste ovih sukoba i na kraju se Sarajevo popljuje i osudi, dok u BL i Mostaru ni teoretske sanse nema da se ovi okrsaji dese..kao glas podrške.
Pa i jeste privatna stvar. Međutim ono što se pokušava postići povorkom je postizanje vidljivosti i ishodopvanje određenih prava. Prava koja ti već imaš. Prava koje imaju i vjernici i ateisti. Prava koja upražnjava i SDA-ovac i NiP-ovac i NS-ovac i SDP-ovac...
Na primjer:
- priznavanje istopolnih zajednica
- kada se prizna zajednica onda iz toga izlaze i druga prava - prava da posjetiš svog partnera u bolnici, pravo na diobu imovine, pravo na zdravstvenu zaštitu preko partnera ...
Znači ne traži se da se možeš jebati na sred titove jer to nije ni heteroseksualcima dozvoljeno, već obične stvari.
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#3349 Re: Povorka ponosa
Ah, evo ih. Nije dugo trebalo... 
-
bumerangss
#3350 Re: Povorka ponosa
Na TVSA od 17:00 direktan prenos