"Trojka"

Post Reply
Styling

#3326 Re: "Trojka"

Post by Styling »

Point. wrote: 13/12/2024 10:12
Styling wrote: 13/12/2024 07:49
Point. wrote: 12/12/2024 20:53
Lobiranjem, pritiskom međunarodne zajednice. Ima se nač̣ina, pa na mnogo zamršenije probleme se nalazilo rješenje. Defitizmom ne možeš meda, to je sigurno.
Aha, sada vam međunarodna zajednica odgovara. Inače, ne valjaju jer se petljaju u unutrašnje stvari u državi. Ne znate ni vi šta biste.
Kome nama?
Svima vama na ovom forumu koji razmišljate isto.
nivla

#3327 Re: "Trojka"

Post by nivla »

izgleda da sa isplatama plata na univerzitetu nije problem ko je rektor i kako je izabran i je li mu potpis deponovan vec cinjenica da u budzetu ks nema para tj nije bilo para do danas
Vlada KS u popodnevnim satima održala je elektronsku sjednicu na kojoj je usvojila preraspodjelu sredstava potrebnu za isplatu plaća uposlenicima Univerziteta U Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdio je premijer Nihad Uk za Patriju. No, nema informaciju kada će novac biti na računima uposlenika jer sad proces preuzima Ministarstvo finansija KS koje i vrši uplatu

Code: Select all

https://nap.ba/qpost/383409
Billy The Pljuc

#3328 Re: "Trojka"

Post by Billy The Pljuc »

Ova opcija definitivno barem od mene i mojih neće više nikad dobiti glasa na bilo kojim izborima. Juče se vidim s jaranom, profil na žalost kao i većina bivših boraca, satr'o ga život, kako živi zna on sam. Uglavnom veli mi da borački dodatak kasni ovaj mjesec a kako stvari stoje pitanje je hoće li ga i kada će ga isplatiti, veli i da je prošli mjesec bilo tako. Da ne ulazim u dubiozu, dobar dio boračke populacije kojoj i sam pripadam je vrlo ranjiv, jednostavno se nije snašao poslije rata. Da su ovakav odnos tzv. vlasti zaslužili - vala nisu i sramota je.
A_A_AKCIJA

#3329 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Billy The Pljuc wrote: 13/12/2024 21:28 Ova opcija definitivno barem od mene i mojih neće više nikad dobiti glasa na bilo kojim izborima. Juče se vidim s jaranom, profil na žalost kao i većina bivših boraca, satr'o ga život, kako živi zna on sam. Uglavnom veli mi da borački dodatak kasni ovaj mjesec a kako stvari stoje pitanje je hoće li ga i kada će ga isplatiti, veli i da je prošli mjesec bilo tako. Da ne ulazim u dubiozu, dobar dio boračke populacije kojoj i sam pripadam je vrlo ranjiv, jednostavno se nije snašao poslije rata. Da su ovakav odnos tzv. vlasti zaslužili - vala nisu i sramota je.
Super, nemoj više glasati.
Ako je kašnjenje razlog, samo naprijed i ne okreći se.

Ne može se protiv ljudi koji nemaju zdrav razum.

Omer Osmanović poslije 30 godina riješio liste čekanja za stanove, dodijelio 273 stana porodicama poginulih boraca i RVI, otvorio veteranske ambulante i opet ne valja.

Riješio problem poslije 30 godina, više nema listi čekanja za stanove!

Samo naprijed brate, nećeš nikog drugog zajebati osim sebe.

Narod sa takvim razmišljanjem zaslužuje deset puta gore od SDA i njihovog zuluma.

Za sve mogu razumjeti, ali da borac priča ove gluposti, stvarno ne mogu da svarim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3330 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

ne laži čovjeka...fino mu reci da je najbolje glasovati za HDZ
kakabanja213

#3331 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 13/12/2024 22:25
Billy The Pljuc wrote: 13/12/2024 21:28 Ova opcija definitivno barem od mene i mojih neće više nikad dobiti glasa na bilo kojim izborima. Juče se vidim s jaranom, profil na žalost kao i većina bivših boraca, satr'o ga život, kako živi zna on sam. Uglavnom veli mi da borački dodatak kasni ovaj mjesec a kako stvari stoje pitanje je hoće li ga i kada će ga isplatiti, veli i da je prošli mjesec bilo tako. Da ne ulazim u dubiozu, dobar dio boračke populacije kojoj i sam pripadam je vrlo ranjiv, jednostavno se nije snašao poslije rata. Da su ovakav odnos tzv. vlasti zaslužili - vala nisu i sramota je.

Omer Osmanović poslije 30 godina riješio liste čekanja za stanove, dodijelio 273 stana porodicama poginulih boraca i RVI, otvorio veteranske ambulante i opet ne valja.

Narod sa takvim razmišljanjem zaslužuje deset puta gore od SDA i njihovog zuluma.

Za sve mogu razumjeti, ali da borac priča ove gluposti, stvarno ne mogu da svarim.
:-) :-)
Hakiz

#3332 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Zovnu jedan dan iz zavoda za zapošljavanje u Sarajevu, kažu odlučila kantonalna vlada (onako sretna što je skinula zeleno zlo i spasilački se ustoličila, mnijem) da ispuni zakonsku obavezu o broju invalida na broj zaposlenih u institucijama i firmama kojima upravlja kanton, pa zovu RVI koji su na birou da vide ko je zaintersovan da radi i šta bi mogao raditi. Prođe od tada nekoliko bajrama, od zavoda, ni od vlade, ni habera. Na pitanje u zavodu pri redovnoj prijavi prije koji mjesec sjećaju li se toga i ima li od toga išta odgovor, da sjećamo se i značajnim išaretom, onako ispotiha, ma znate i sami. Pametnom dovoljno. Samo što ne rekoše, ne budite smiješni.

Eto, crtica iz tih odnosa, vlast, borci i tako te šeme.

Valjda to tako ide zdravim razumom?

I borci su nezahvalni. Hoće ono šta hoće, ne ono šta vlast kaže da im treba.

Pardon, nisu samo nezahvalni, i nerazumni su.

Usput, prvi put čujem za te veteranske ambulante, toliko se vlast trudi da pravovremeno, javno, obavijesti borce o onome šta sa njima i o njima i za njih ( :mrgreen: ne budite smiješni?) radi. Valjda borci trebaju redovno navraćati po raznim kancelarijama da pitaju ima li šta novo.

Ali, to za ambulante i može biti da je veteran krv, ne trebaju mu, pa mu je možda promaklo. To treba biti iskren.

Sigurno su borci krivi. 100 %.

Treba razumjeti i vladu kantona. Previše je nezaposlenih RVI, kada bi ih sve pozapošljavali ne bi bilo mjesta za njihove ljude. Makar kao portire i kurire.

Valjda je tako bilo i sa subvencijama za mlade za stanove. U euforiji požurili, pa kada su hladne glave sabrali skontali da im se ne isplati. Onda se treba ušutjeti, vaditi i izbjegavati "metak".

Nije to kao zakon o neradnoj nedjelji, nema vlasnika trgovačkih lanaca i inih bliskih i u vlasti da im trebaju borci, a nedajbože i pogotovo (RV)invalidi kao što ih ima da im treba neradna nedjelja, pa da vlasti narede šta da uradi.
Billy The Pljuc

#3333 Re: "Trojka"

Nije ovdje druže riječ o kašnjenju neke crkavice koja nekom više ili manje znači. Drago mi je čuti da je Omčo odradio nešto, kako sam s tim čovjekom radio i kako se znamo i pogotovo nakon skandala o stipendiji a bez obzira što je nekad bio "zeleni". Generalno sam očekivao više od ovih a to da barem moja očekivanja ne ispunjavaju je, dozvolićeš, moja stvar i sagledavanje njihovog rada ili nerada. Ne mogu reći da mrzim nekoga i moj se stav po pitanju SDA zna. To da pričam gluposti je već malo zadiranje na ličnom nivou, hoću li se zajebati - čisto sumnjam. Onaj koga zmija ujede i gušter ga pokreće. Isto tako ono što ja konkretno zaslužujem vjerovatno sam već i dobio. Sve što mi je država dala je oslobađanje od poreza prilikom kupovine prve nekretnine i hvala im na tome, za sve ostalo sam se sam izborio. Žao mi je onih koji su odavno otišli da bi nama bilo bolje danas a to kako nam je danas svako od nas zna na individualnom nivou.
1Dante1

#3334 Re: "Trojka"

Post by 1Dante1 »

Kako oni to rade po sda receptu. Ako nema subvencije ne moraš glasati, ako nema doplatka ne moraš glasati. Jednostavno zar ne? Kad ćete stati?
Brao
Hakiz

#3335 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

EP-u trebaju 2 milijarde.

Kakav doplatak?
A_A_AKCIJA

#3336 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Billy The Pljuc wrote: 13/12/2024 23:39 nakon skandala o stipendiji
Kakvog skandala?

Što mu je dijete, koje ispunjava sve uvjete dobilo stipendiju?

Majketi kako ti zamišljaš pravedno društvo?

Kasni naknada, odmah žik! Odmah ubij. Crveni karton.

A djeca i familija političara treba da se naguze i da ih bijemo ko društvo po glavi i da nemaju prava kao drugi ljudi? Malac može biti genije, ali ko ga jebeš, babo mu je političar, odmah ga zatuci po glavi i reci da nema pravo kao i ostali.

Ako si rod od političara ne možeš se zaposliti u državnoj službi, ne možeš dobiti išta od države niti ti firma ne može dobiti tender. Inače je odmah skandal i opet žik, ubij...

Kako istančan osjećaj balkanaca za pravdu. Đe ti je taj osjećaj bio za SDA vakta? Nego je trebalo 30 godina da ti dođe iz guzice u glavu?

Meni kasni para, crveni karton.

Ali bih zato tebi koji se trudiš oko mojih prava, koji si moj servis, koji si tu da država funkcionira, ćemo za nagradu oduzeti prava koja pripadaju i drugima.

Znaš kako će ti sve biti bolje u životu kada iz čiste obijesti vratiš Fadila, pa Zahiragić premijer Kantona, pa to ne kasne ni malo naknade, sve pošteno....

Narod se začas navikne na bolje i misli oduvijek bilo tako. Začas se zaborave redukcije osam godina, krađa na svakom koraku...
Hajmo Trojku kazniti što nisu još bolji tako što ćemo vratiti SDA.
kakabanja213

#3337 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 14/12/2024 00:01
Kakvog skandala?

A djeca i familija političara treba da se naguze i da ih bijemo ko društvo po glavi i da nemaju prava kao drugi ljudi? Malac može biti genije, ali ko ga jebeš, babo mu je političar, odmah ga zatuci po glavi i reci da nema pravo kao i ostali.

Ako si rod od političara ne možeš se zaposliti u državnoj službi, ne možeš dobiti išta od države niti ti firma ne može dobiti tender. Inače je odmah skandal i opet žik, ubij...

Kako istančan osjećaj balkanaca za pravdu. Đe ti je taj osjećaj bio za SDA vakta? Nego je trebalo 30 godina da ti dođe iz guzice u glavu?

Ali bih zato tebi koji se trudiš oko mojih prava, koji si moj servis, koji si tu da država funkcionira, ćemo za nagradu oduzeti prava koja pripadaju i drugima.

Znaš kako će ti sve biti bolje u životu kada iz čiste obijesti vratiš Fadila, pa Zahiragić premijer Kantona, pa to ne kasne ni malo naknade, sve pošteno....

Narod se začas navikne na bolje i misli oduvijek bilo tako. Začas se zaborave redukcije osam godina, krađa na svakom koraku...
Naznake pravednog bi se vidjele u onom trenutku kada bi djeca ministara, kumova... dozvolila i i djeci ostalih da malo budu genijalci.
A_A_AKCIJA

#3338 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 14/12/2024 08:53 dozvolila i i djeci ostalih da malo budu genijalci
Da, inače se samo djeci ministara dijele stipendije.

Haj ne rise, svega ti
Prpa.ba

#3339 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

Gradjani su problem, to je to. :mrgreen:
kakabanja213

#3340 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 14/12/2024 12:31
kakabanja213 wrote: 14/12/2024 08:53 dozvolila i i djeci ostalih da malo budu genijalci

Haj ne rise, svega ti
Volio bih da me uputis gdje sam to napisao da se samo djeci ministara dijele stipendije. A ti si za sina ministra rekao da je mozda genijalac. E ja ti kazem mozda nije. Zato se u pravednim drustvima ministar ciji je sin mozebitni genijalac, a mozda i nije, iskljuci iz takvih stvari i ne potpusuje pare svom sinu "genijalcu". Ali tako je kako je.
Hakiz

#3341 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

kakabanja213 wrote: 14/12/2024 14:02

Haj ne rise, svega ti
Volio bih da me uputis gdje sam to napisao da se samo djeci ministara dijele stipendije. A ti si za sina ministra rekao da je mozda genijalac. E ja ti kazem mozda nije. Zato se u pravednim drustvima ministar ciji je sin mozebitni genijalac, a mozda i nije, iskljuci iz takvih stvari i ne potpusuje pare svom sinu "genijalcu". Ali tako je kako je.
O tome treba odlučiti neko ko nije uplašen za egzistenciju ako odluči da nije. Tek onda se može vjerovati da je pošteno odlučio da jeste.

Tata ne smije znati ko odlučuje. Nazove šefa institucije ili komisije o stipendijama, pita ko je u komisiji, šef mu se nasmije i spusti slušalicu. I tata mu ništa ne smije.

Kada se to uspostavi, onda tata smije čak i potpisati stipendiju svom junoši.

Do tada, neka se isključi.
Skijaš

#3342 Re: "Trojka"

Post by Skijaš »

Kakvog skandala?

A djeca i familija političara treba da se naguze i da ih bijemo ko društvo po glavi i da nemaju prava kao drugi ljudi?
Pravda za djecu i familiju politicara !!! Dosta vise ugnjetavanja !!!
Styling

#3343 Re: "Trojka"

Post by Styling »

Kakvog skandala?

Kolega, ti i ja smo 99% na istoj strani, ali nemoj ni slučajno da pokušaš pravdati Omera u vezi stipendije djetetu. To je ogromna sramota. I to treba priznati.
zigson

#3344 Re: "Trojka"

Post by zigson »

kakabanja213 wrote: 14/12/2024 14:02

Haj ne rise, svega ti
Ali ali ali i sda ministri su to isto radili
joint union

#3345 Re: "Trojka"

Post by joint union »

Genetski predodredjen za stipendiju.
gistro

#3346 Re: "Trojka"

Post by gistro »

joint union wrote: 14/12/2024 17:20 Genetski predodredjen za stipendiju.
Ublehasi teski
Billy The Pljuc

#3347 Re: "Trojka"

Styling wrote: 14/12/2024 15:45
Kakvog skandala?

Kolega, ti i ja smo 99% na istoj strani, ali nemoj ni slučajno da pokušaš pravdati Omera u vezi stipendije djetetu. To je ogromna sramota. I to treba priznati.
:kiss: :thumbup:

Vazda sam te cijenio i samo potvrđuješ da nisam pogriješio u pogledu istog. Omeru Osmanoviću i njegovoj užoj i široj familiji zaista želim sve što sami sebi zažele ali mi je ovo degutantan potez bio. Mislim da sam to ispravno nazvao skandalom, pogotovo što se meščini radi o nepovratnoj stipendiji u iznosu od oko 3000 KM (postoji mogućnost da griješim pa se izvinjavam svima unaprijed u pogledu istog). Kao kontra argument ću navesti razliku u poimanju situacije oko Omera ne u želji da ističem sebe i svoju porodicu nego da navedem kako bi to zaista trebalo biti. Supruga mi radi u izvrsnoj firmi, ta njena firma svake godine ima natječaj za djecu uposlenika u kojem ta djeca pošalju bilo kakav rad koji sadrži u određenom dijelu nešto pomenuto u vezi te firme i iznos koji dobijaju, nakon što ih proglase pobjednikom, je 3000 eura. Čitava ta akcija napravljena od strane firme je napravljena da u suštini svako djete osvoji nagradu i na taj način firma vrši određenu stimulaciju uposlenika. Ja svojoj djeci nisam dozvolio da učestvuju u istom a smatram ih veoma kreativnim i jedan je već odavno prestario da se na isto javi a i drugi će akoBogda uskoro. Zaista nije da mi ne bi mogli iskoristiti taj novac na neke potrebe djeteta ili uopšteno za nešto ali smatram da mojoj djeci takav svojevrstan poklon uopšte ne treba jer smo im i još uvijek im pružamo zaista ono što im treba i da ne oskudijevaju ni u čemu. Omčo da je ispravan a pretpostavljam da komunicira sa svojim djetetom, ako već nije isto ponukao da se javi onda barem kad je saznao za to je trebao reći svom djetetu - sine nemoj da učestvuješ, možda će taj iznos otići nekome ko je u većoj potrebi od nas.

Helem, drug Akcija je malo zastranio odavno, mene kao old school je najviše oduvijek boljela nepravda. Nisam zaista za to da se djeca funkcionera, uža ili šira familija izopće iz društva ali kod nas kao po pravilu mediokriteti završavaju na svemu što ima veze sa budžetom. Samo se sjetim Alijine kćerke koja je u ratu dobila stipendiju da studira u UK, nije da se radi o lošoj osobi, gospođi sam jedno vrijeme čak i pratnju radio, jednostavno nije bilo moralno od strane istih da se baš ona pošalje u Englesku. Kod nas ako nemaš veze sa onima u vlasti možeš komotno štrik naći i izabrati dobro drvo jer perspektive nema za većinu običnog svijeta. Opet moram navesti primjer nekoga ko mi je blizak. Sestrić, relativno problematično dijete, jedva završi zanatsku školu, istavori nekoliko godina posla po nekakvim firmama i nekako nađe put do EU. Skrasio se, usavršio, ostvario nekoliko godina staža po firmama radeći u struci i dobije ponudu ničim izazvan od Tesle. Eno ga sa srednjom školom i izvrsnim radnim navikama na poslu iz snova, ljubi ga dajdža.

Trojka, barem po meni, sve više počinje nalikovati najvećem zlu koje je moglo zadesiti ovu zemlju i narod a to je SDA. Svi ti potezi koje drug Akcija pokušava da karikira i opravda time a bez obzira koliko minorni ili veliki bili mene lično tjeraju od istih. Nije moj jaran jedini kome mizerni borački dodatak znači zaista mnogo i na tim stvarima trojka ne da samo gubi kredibilitet nego potvrđuje da ne znaju šta su im prioriteti i kako da se nose uopšteno sa odgovornošću koje vladanje nosi.
A_A_AKCIJA

#3348 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Billy The Pljuc wrote: 14/12/2024 21:03 drug Akcija je malo zastranio
Sebičnost balkanskog čovjeka.
Glaso sam za tebe e sad mi ispunjavaj želje ili ću glasati za kretene veće od tebe i sve nas stmeknuti u sranje veće deset puta.

Ucjena poput dječije. Ako ne dobijem što hoću, praviću haos.

Daj meni moje pare od boračke naknade, a oko mene može da gori, da lavovi jedu ljude, zaboli me, ja dvije stoje u padže, svaki mjesec.

Možda je Berilo kriminalac, al je meni valjo. Ne bi asfalt u selu imao. Šta ba mene briga što je neko zaplakao zbog njega, što se liječimo telefonima.

E zato je Balkan prkno, jer prosječan glasač upravo tako razmišlja. Nema se kada uključiti malo sive mase da se skonta o čemu se radi. Da naknada možda kasni iz opravdanog razloga. Da nije ukinuta, da možda ima neki problem, da pitam šta je.

Jok, zaboli me, ako nema danas , sada, odmah, ja glasam za druge i kazniću te.

Da uopće ne ulazim u moralnost boračkih naknada 30 godina poslije rata.
Mogu postojati samo invalidnine ili penzija.

Zdrav čovjek nema šta tražiti sadaku 30 godina poslije rata. To je najobičnija kupovina socijalnog mira i glasača SDA sistema. Zato im je uvijek bilo najbitnije ministarstvo za boračka pitanja.

Još jedna dimenzija klasičnog balkanca. Nikakve moralne dileme da uzima pare od te iste djece za čiju se stipendiju kofol bori.

Slušaj, ja nikada, ali nikada neću podržati populističku politiku koja će udovoljiti likovima poput tebe. Molim te nikada nemoj više glasati za Trojku.

Tvoj mentalni sklop je SDA. Use naše, podase. Daj meni, jebo ostale.

Jeste, daj sadaku zdravim ljudima i od njih napravi debile i socijalne slučajeve.

Haj budi pošten pa reci Jel taj jaran živi od te naknade, ili taksira na crno, kreči bez računa, prodaje mobitele bez PDV-a...

Istovremeno, uništi samopouzdanje djeteta ministra, jer mu je babo ministar i ono ne zaslužuje da mu se oda priznanje. Hajmo ga diskriminirati.

Ovo društvo se mora osloboditi navika iz prošlosti koje nas uništavaju.

Kakva boračka naknada za zdrave ljude?
Kakvo besplatno zdravstvo osiguranje za nekoga ko radi na crno i krade porez od države i krade od onih koji plaćaju svaki mjesec i za sebe i za njega?

Hrabre politike će mijenjati društvo makar gubile glasove ljudi poput tebe.
Ološ SDA će vam titrati jaja.

Bujrum, ne okreći se, sine.
kakabanja213

#3349 Re: "Trojka"

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 15/12/2024 00:07
Billy The Pljuc wrote: 14/12/2024 21:03 drug Akcija je malo zastranio
Sebičnost balkanskog čovjeka.
Glaso sam za tebe e sad mi ispunjavaj želje ili ću glasati za kretene veće od tebe i sve nas stmeknuti u sranje veće deset puta.

Ucjena poput dječije. Ako ne dobijem što hoću, praviću haos.

Daj meni moje pare od boračke naknade, a oko mene može da gori, da lavovi jedu ljude, zaboli me, ja dvije stoje u padže, svaki mjesec.

Možda je Berilo kriminalac, al je meni valjo. Ne bi asfalt u selu imao. Šta ba mene briga što je neko zaplakao zbog njega, što se liječimo telefonima.

E zato je Balkan prkno, jer prosječan glasač upravo tako razmišlja. Nema se kada uključiti malo sive mase da se skonta o čemu se radi. Da naknada možda kasni iz opravdanog razloga. Da nije ukinuta, da možda ima neki problem, da pitam šta je.

Jok, zaboli me, ako nema danas , sada, odmah, ja glasam za druge i kazniću te.

Da uopće ne ulazim u moralnost boračkih naknada 30 godina poslije rata.
Mogu postojati samo invalidnine ili penzija.

Zdrav čovjek nema šta tražiti sadaku 30 godina poslije rata. To je najobičnija kupovina socijalnog mira i glasača SDA sistema. Zato im je uvijek bilo najbitnije ministarstvo za boračka pitanja.

Još jedna dimenzija klasičnog balkanca. Nikakve moralne dileme da uzima pare od te iste djece za čiju se stipendiju kofol bori.

Slušaj, ja nikada, ali nikada neću podržati populističku politiku koja će udovoljiti likovima poput tebe. Molim te nikada nemoj više glasati za Trojku.

Tvoj mentalni sklop je SDA. Use naše, podase. Daj meni, jebo ostale.

Jeste, daj sadaku zdravim ljudima i od njih napravi debile i socijalne slučajeve.

Haj budi pošten pa reci Jel taj jaran živi od te naknade, ili taksira na crno, kreči bez računa, prodaje mobitele bez PDV-a...

Istovremeno, uništi samopouzdanje djeteta ministra, jer mu je babo ministar i ono ne zaslužuje da mu se oda priznanje. Hajmo ga diskriminirati.

Ovo društvo se mora osloboditi navika iz prošlosti koje nas uništavaju.

Kakva boračka naknada za zdrave ljude?
Kakvo besplatno zdravstvo osiguranje za nekoga ko radi na crno i krade porez od države i krade od onih koji plaćaju svaki mjesec i za sebe i za njega?

Hrabre politike će mijenjati društvo makar gubile glasove ljudi poput tebe.
Ološ SDA će vam titrati jaja.

Bujrum, ne okreći se, sine.
Neeee, bolje je dati pare sinu ili kumovoj djeci. Ovim ostalim ne treba.
nivla

#3350 Re: "Trojka"

Post by nivla »

nema razlike izmedju pozicije i opozicije, samo mi nije jasno kako neko i pored svega moze reci jeste to tako ali sjetite se kako je sda
jeste sda kriva, ali ne vidim kako se ovaj potez nase stranke moze povezati sa sda osim da je bosnjak saradjivao sa berilom, pa nije ga sigurno niko puskom natjerao da radi protuzakonito
ovo je samo dokaz da su onim na vlasti bitne samo vlastite guzice i dobrobit a ne glasaci koji su ih tu postavili
Post Reply