Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
CPT

#3326 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:
CPT wrote: jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?
neću ti odgovarati ni na šta dok ne specificiraš šta smatraš da je kvalitetna muzika i koji su kriteriji za njeno određivanje.
da ti ponovim? glas (talent), tekstov, nastup, itd, itd....

ovdje ugasis playback i kapak, ugasis autoćuning kapak, ...
dale cooper

#3327 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:poistovjećuješ pojam kvalitete sa dugovječnošću. girl you know its true milli vanilli neki dan uhvatih na radiju da svira :D

šta fali shape of you od sheerana? jest malo izraubovana ali kontam da će se slušati i za 20 godina i biti soundtrack ove dekade na nekom budućem vh1 classic.
Pa i dugovječnost se vjerovatno treba uzeti u obzir kada se govori o kvaliteti neke muzike. To što se još ponekad čuje neki one hit wonder
tipa Girl You Know It's True na radio stanici kao Naxi 80-te :D više govori o nostalgiji za kolektivnom muzičkom prošlošću nego o bilo čemu drugom.

A za Sheerana, pa vjerovatno, već je duže vrijeme u vrhu popularnosti i prodaje enormno mnogo da teško da neće makar ostati neka
pjesma po kojoj će ga se sjetiti. Ali jebiga to opet ne mijenja na stvari da je muzika koju pravi bljutava, bezlična i bezukusna.
Pa nema ni onih pravih punokrvnih catchy refrena koju bi, barem po meni, pop muzika trebala imati.
zomri

#3328 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote:
zomri wrote:
CPT wrote: jel ti to ozbiljno? ti bi o kvaliteti pomenith kad 99% ljudi ni culo prirodni glas pomenutih? ili bi to o kvaliteti tekstova? kvaliteti javnog nastupa na playback?
neću ti odgovarati ni na šta dok ne specificiraš šta smatraš da je kvalitetna muzika i koji su kriteriji za njeno određivanje.
da ti ponovim? glas (talent), tekstov, nastup, itd, itd....

ovdje ugasis playback i kapak, ugasis autoćuning kapak, ...
po tome ispada da sva elektronska muzika tipa techno ispada nekvalitetna ili...? onda po čemu su mozart, beethoven i slični izvođači klasične muzike kvalitetni?
CPT

#3329 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:ovdje ugasis playback i kapak, ugasis autoćuning kapak, ...
po tome ispada da sva elektronska muzika tipa techno ispada nekvalitetna ili...? onda po čemu su mozart, beethoven i slični izvođači klasične muzike kvalitetni?[/quote]

nije sva elektronska muzika muzika na playback, ne koriste svi autoćuning...

znas kako bi zvucali da to rade ovako? da ugase playblack "show" bi prestao nakon 30sekundi... a kako bi to tek zvucalo da nema autoćuna :lol:
dale cooper

#3330 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

U stvari, sad kad malo bolje razmislim, test vremena je sasvim dobar filter za profiliranje kvalitetne muzike. Kad vidim ko je u određenom
vremenskom periodu bio popularan, a ko nije i kako su kasnije te neke manje popularne stvari ipak isplivale na površinu i dobile svoju publiku
mi daju nadu da će tako biti i u budućnosti. :)
Industrialyzer

#3331 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Ovako zvuce bez auto tune
CPT

#3332 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:

to je playback
zomri

#3333 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

dale cooper wrote:U stvari, sad kad malo bolje razmislim, test vremena je sasvim dobar filter za profiliranje kvalitetne muzike. Kad vidim ko je u određenom
vremenskom periodu bio popularan, a ko nije i kako su kasnije te neke manje popularne stvari ipak isplivale na površinu i dobile svoju publiku
pa ima nešto kvalitetno i u komunalnom doživljaju popularne kulture koje možeš doživjeti samo kad je nešto novo, trendy, aktuelno. pa bilo to tamagochi ludilo 90tih, LOST frenzy 00tih ili ovo sad sa jalom i bubom. pridruži se, ne budi namćor @dale
zomri

#3334 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:

to je playback
:facepalm:
dale cooper

#3335 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

zomri wrote:
dale cooper wrote:U stvari, sad kad malo bolje razmislim, test vremena je sasvim dobar filter za profiliranje kvalitetne muzike. Kad vidim ko je u određenom
pa ima nešto kvalitetno i u komunalnom doživljaju popularne kulture koje možeš doživjeti samo kad je nešto novo, trendy, aktuelno. pa bilo to tamagochi ludilo 90tih, LOST frenzy 00tih ili ovo sad sa jalom i bubom. pridruži se, ne budi namćor @dale
Problem je što sam ja po tom pitanju uvijek bio pomalo hermit. :mrgreen:
CPT

#3336 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

zomri wrote:
CPT wrote:
Industrialyzer wrote:

to je playback
:facepalm:

samo usput dodaju koji vrisak
Industrialyzer

#3337 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:

to je playback
Image
CPT

#3338 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

hoces znati sam pogledati gdje se nalaze mikrofoni oko 00.07... tekst dolazi iz? :D :lol:
John Cleese

#3339 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by John Cleese »

zomri wrote:onda po čemu su mozart, beethoven i slični izvođači klasične muzike kvalitetni?
Izvodjaci... :cry: :lol:
I to bi da neko s njim ozbiljno diskutira... Bogu plakat' :|

https://www.youtube.com/watch?v=6l5DIQHneWo&t=18s

P.S.
A ti, @Dale... Znas ti dobro sta je, da ne psujem :| :D
dale cooper

#3340 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by dale cooper »

:lol: :mrgreen:
Industrialyzer

#3341 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

CPT wrote:hoces znati sam pogledati gdje se nalaze mikrofoni oko 00.07... tekst dolazi iz? :D :lol:

Znas li ti sta je auto tune? Hoces li znati sam naci na google razliku izmedju auto tune i playback? Na ovom koncertu sam bio prisutan i uvijek je u pozadini isao vokal utisan u odnosu na matricu i 90% koncerta su njihovi glasovi bili dominantniji u odnosu na utisani playback.
zomri

#3342 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

John Cleese wrote:
zomri wrote:onda po čemu su mozart, beethoven i slični izvođači klasične muzike kvalitetni?
Izvodjaci... :cry: :lol:
I to bi da neko s njim ozbiljno diskutira... Bogu plakat' :|

https://www.youtube.com/watch?v=6l5DIQHneWo&t=18s

P.S.
A ti, @Dale... Znas ti dobro sta je, da ne psujem :| :D
lapsus :mrgreen:
imaš li šta na temu plakateru?
CPT

#3343 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:
CPT wrote:hoces znati sam pogledati gdje se nalaze mikrofoni oko 00.07... tekst dolazi iz? :D :lol:

Znas li ti sta je auto tune? Hoces li znati sam naci na google razliku izmedju auto tune i playback? Na ovom koncertu sam bio prisutan i uvijek je u pozadini isao vokal utisan u odnosu na matricu i 90% koncerta su njihovi glasovi bili dominantniji u odnosu na utisani playback.
znaci za pocetak da utvrdimo da je to na playback... ok? u tom ima playbacku ima toliko autoćuna da vecina publike ne bi prepoznala prirodni glas

ovdje je live samo dernjava usput, u svakom slucaju cak i na playback je ovo lose
Industrialyzer

#3344 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:

znaci za pocetak da utvrdimo da je to na playback... ok? u tom ima playbacku ima toliko autoćuna da vecina publike ne bi prepoznala prirodni glas

ovdje je live samo dernjava usput, u svakom slucaju cak i na playback je ovo lose

Evo hajmo ovako, kad si tako tezak covjek. Ovdje na refrenu "pomaze" Buba jer je studijska verzija isjeckana tako da je nemoguce izvesti uzivo, i ovdje je uzivo 100%
zomri

#3345 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by zomri »

na hip hop sceni playback je big no no, ali u okvirima popularne muzike u najužem smislu - ono, who the fuck cares. daj mi catchy melodije! daj mi rulju! daj mi show! daj mi zabavu! daj mi REFRENE! couldn't care less about playback.
CPT

#3346 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:Evo hajmo ovako, kad si tako tezak covjek. Ovdje na refrenu "pomaze" Buba jer je studijska verzija isjeckana tako da je nemoguce izvesti uzivo, i ovdje je uzivo 100%
jesi ti ikad koristio mikrofon? ikad vidio live koncert? :roll: vidis ti 00:42?
Industrialyzer

#3347 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:Evo hajmo ovako, kad si tako tezak covjek. Ovdje na refrenu "pomaze" Buba jer je studijska verzija isjeckana tako da je nemoguce izvesti uzivo, i ovdje je uzivo 100%
Ama covjece, slusao sam covjeka kako repa i bez mikrofona i znam sta moze. Na snimku se to nekad ne moze prikazati, ali je u stanju svaku svoju stariju pjesmu (prije auto tune) izvesti uzivo jednako dobro. Ove sa auto tune je nemoguce i tu se prica zavrsava
CPT

#3348 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:
CPT wrote:
Ama covjece, slusao sam covjeka kako repa i bez mikrofona i znam sta moze. Na snimku se to nekad ne moze prikazati, ali je u stanju svaku svoju stariju pjesmu (prije auto tune) izvesti uzivo jednako dobro. Ove sa auto tune je nemoguce i tu se prica zavrsava
Da ponovimo? Vidis 00:42... vidis da vokal ide iako on ne drzi mikrofon ili mase mikrofon? 100% live kazes? :lol: Sve je u stanju uzivo izvesti jednako dobro osim kad ne moze jer je "studijska" tj. "autotune" (sto je 99% njih). Kako ostali izvode 100x teze? Znas kako izgleda njihov tekst pored Eminenemovog (recimo)?
Industrialyzer

#3349 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Pa niko ih ne poredi sa eminemom pobogu. Iskreno, dosadno se raspravljati o ovim stvarima. Ja cu ih nastaviti slusati, ti neces i tako ce ostati. Ako neko ima nekih zanimljivih stvari za napisati onda super, ali raspravljamo se ko djeca. Potrosi covjek mnogo vremena na ovo. Zivio :thumbup:
House

#3350 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Image
Post Reply