sve znas...vjeshalica wrote: Sirotilja vidjela u bogatuna da bjesne pa i oni poceli da se bahate
Osim brze voznje inace ne postuju pravila pa dodatno prave nered
Moras biti veliki kloc klocasti da upadnes na AP i vozis kontra smjerom...
Najvise problema pravi sitna buranijica svakodnevno
Ali oni su sirotilja i njima ne mores kaznu pucati jedino postenom svijetu
Ljudima fali samokritike i nekad da kazu nisam u pravu i da razmisle sto je to tako
Jebga prosjecni bosnjanski mentalitet koji se u sve razumije i zna najbolje
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3326 Re: Crna hronika BH cesta
- bitanga_sa_otesa
#3327 Re: Crna hronika BH cesta
razoĆarao si me sad kao Ćoeka i komunistuTravnički Noćni Šetač wrote:
Neam ja pojma, nisam struĆan za to... a to ionako kod mene žena kupuje ja samo plaćam...
-
Naslovnica
#3328 Re: Crna hronika BH cesta
Da se poštuje ograničenje, naravno.Travnički Noćni Šetač wrote:nisi pitao mene ali evo ja tebe kontam ... ali nekompletno je hajde da završimo misao... šta onda da se uradi ako se kod nas u ovakvom slučaju postavi ograničenje 50 ? ... da se ipak ide 70 ? ... ili da se poštuje 50 ( + 10 ) ?Naslovnica wrote: Eto vidiš, i švabo stavio 70.
Kod nas bi tu bilo ograničenje 50.
Kontaš?
...
Zar je neko iz mojih postova mogao steći drugačiji dojam? !
- Travnički Noćni Šetač
#3329 Re: Crna hronika BH cesta
E zbog ovog mi je druže Bitanga iskreno teško i žao, pa si odmah upućujem otvorenu samokritiku...bitanga_sa_otesa wrote:razoĆarao si me sad kao Ćoeka i komunistuTravnički Noćni Šetač wrote:
Neam ja pojma, nisam struĆan za to... a to ionako kod mene žena kupuje ja samo plaćam...
- Travnički Noćni Šetač
#3330 Re: Crna hronika BH cesta
Naprotiv... nego je samo zvučala kao nedovršena misao pa radi ostalih da ne bude nesporazuma...Naslovnica wrote: Da se poštuje ograničenje, naravno.
Zar je neko iz mojih postova mogao steći drugačiji dojam? !
- bitanga_sa_otesa
#3331 Re: Crna hronika BH cesta
uplati si jednu porciju cevapa u zmajuTravnički Noćni Šetač wrote:
E zbog ovog mi je druže Bitanga iskreno teško i žao, pa si odmah upućujem otvorenu samokritiku...
- Travnički Noćni Šetač
#3332 Re: Crna hronika BH cesta
Imaš otvoren poziv na večeru, u utorak popodne sam u Sarajevu ponovo...bitanga_sa_otesa wrote:uplati si jednu porciju cevapa u zmajuTravnički Noćni Šetač wrote:
E zbog ovog mi je druže Bitanga iskreno teško i žao, pa si odmah upućujem otvorenu samokritiku...
- bitanga_sa_otesa
#3333 Re: Crna hronika BH cesta
hvala ,ja ne veceram,cuvam linijuTravnički Noćni Šetač wrote: Imaš otvoren poziv na večeru, u utorak popodne sam u Sarajevu ponovo...
- Travnički Noćni Šetač
- Travnički Noćni Šetač
#3335 Re: Crna hronika BH cesta
Eto detalji... nekih 5 kilometara je vozač Škode vozio pogrešnim smjerom...
...
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... ali-motori
...
-
Throttle
#3336 Re: Crna hronika BH cesta
Pa hebemu trunje da je budala bar isla zaustavnom trakom da ne padne mrtva glava ako je vec toliko udaren u glavu
Valjda i pijan bjezis da ne izgines
Valjda i pijan bjezis da ne izgines
- Bakir1
#3337 Re: Crna hronika BH cesta
Forenzički bmw je letio.
- bitanga_sa_otesa
#3338 Re: Crna hronika BH cesta
i ja kontam da je letio prebrzo zato nije mogao izbjeci,mozda da je isao sporije mogli su se mimoici,ipak ima sirine a i u ta doba nema puno saobracaja.
- Bakir1
#3339 Re: Crna hronika BH cesta
Nije tu imao kad izbjegavati, gluha su doba, ko ce ocekivati nekog iz suprotnog pravca....
Kaze ocekuj neocekivano.
Skode nema, iscezla.
Kaze ocekuj neocekivano.
Skode nema, iscezla.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3340 Re: Crna hronika BH cesta
Jel mislis da mu je prvi put da vozi pijan, zaustavljali su ga pjanog garantujem, i nistaTravnički Noćni Šetač wrote:Eto detalji... nekih 5 kilometara je vozač Škode vozio pogrešnim smjerom...
...
obicno je to sprdancija, vidi ga pjan i sl
U sarajevu uzmu VD na 24h, nastavljas pjan da vozis, i to se ovdje raspravljalo 1000 puta
Zato kazem jedino sto znaju je tronozac i radar, sve ostalo sto bi trebali preventivno da rade, ne rade i to garantujem. Zavali se u hlad i drkaj po mobitelu, poslije malo na kafu i lagano. Postoji hiljade opasnijih prekrsaja od 90kmh na magistralnom putu za koje njih zaboli briga, a ocigledno je da je većini vozača upravo zbog toga "sila" udarila u glavu, pjanstvo mu proslo jednom, drugi put, treci itd, ko ce meni sta. Tako i sa preticanjem na punoj, iskljuvanjem gdje mu ćejf itd itd, znas i sam sta vidis i kakvih debila na cesti ima... a toliko je sve pusteno da se radi sta mu volja da to prelazi sve granice normalnog.
- Travnički Noćni Šetač
#3341 Re: Crna hronika BH cesta
Ne mislim ja o ovome ništa ovo je pretužno i strašan a i glup način da nevin čovjek izgubi život...
...
Za preventivu se slažem da je nema ili je vrlo malo ima... I da se "mali" prekršaji uopšte ne kažnjavaju ili se rijetko kažnjavaju ( baš onakvi kakve redovno i snimam) ...
Filozofija mase je najgora filozofija.... deset ljudi u državi vozi pod dugim jer im je pregorila sijalica od kratkog svjetla... niko ih ne kazni i za pet dana pola države se tako ponaša... baš kao stado ovaca koje bez razmišljanja ide za predvodnikom....
i onda od tih "sitnih" prekršaja krenu i oni kao malo "veći" da se malo pretekne preko pune, da se malo popegla krivina, da se malo ubrza, pa malo više pa još više pa sve više vozača to počne da radi i na kraju imaš tužno subotnje jutro gdje u prvih 5 sati 4 osobe ginu....
...
Za preventivu se slažem da je nema ili je vrlo malo ima... I da se "mali" prekršaji uopšte ne kažnjavaju ili se rijetko kažnjavaju ( baš onakvi kakve redovno i snimam) ...
Filozofija mase je najgora filozofija.... deset ljudi u državi vozi pod dugim jer im je pregorila sijalica od kratkog svjetla... niko ih ne kazni i za pet dana pola države se tako ponaša... baš kao stado ovaca koje bez razmišljanja ide za predvodnikom....
i onda od tih "sitnih" prekršaja krenu i oni kao malo "veći" da se malo pretekne preko pune, da se malo popegla krivina, da se malo ubrza, pa malo više pa još više pa sve više vozača to počne da radi i na kraju imaš tužno subotnje jutro gdje u prvih 5 sati 4 osobe ginu....
- Laplace
#3342 Re: Crna hronika BH cesta
Upravo ovo bi moglo objasniti bar dio saobraćajnih nesreća na našim cestama. Ni ja ne branim niti odobravam takve postupke, samo napominjem da je moguće da to dovodi do opasnih situacija.Naslovnica wrote:
Sami smo svjedoci nebuloznih ogranicenja od 40-50 km/h na pojedinim dionicama, nigdje naselja, nigdje nista. Nemojte mi reci da nema takvih ogranicenja, puna ih BiH samo da bi se drumski razbojnici mogli zastekati u busiju i puniti budzet. Da ne govorim o posljednjem trendu ogranicavanja brzine na 30 km/h na magistralnim cestama. Nidje veze.
Ako pise 60 km/h, vecina ce voziti oko 50 km/h i sporije (sporaci), mali broj ce ici puno brze od toga (naravno, ne odobravam), a najmanji broj ce voziti u skladu s ogranicenjem + max 5-10 km/h vise.
Policija se namjerno natakari tamo gdje je jedino moguce zaobici ove sto usporavaju saobracaj, pa ih ni tu ne mozes zaobici. Onda se vozaci upustaju u rizicna preticanja. Ja nisam takav, ne preticem gdje nije dozvoljeno, ali me nervira ovo silno bespotrebno usporavanje saobracaja, i gdje treba i gdje ne treba.
Mislim da brzina nije glavni uzrok ovolikog broja udesa u BiH.
Glavni su alkohol, preticanje, lose ceste i neispravna auta.
Ali ce oni jos da spuste brzinu, kao da ce to rijesiti problem.
Sve je više onih koji kupuju vozačke, praktično se polagane vozačkog ispita sve više pretvara u kupoprodaju vozačkih dozvola. Takvi često voze ispod ograničenja, rjeđe se ponašaju kao pas koji se oteo sa lanca i jure kao mahniti.
Vozači kojima nije do prespore vožnje, imaju obaveze ili iz bilo kojeg razloga žure, ne smiju preticati na normalnim mjestima, gdje je dozvoljeno, jer ovakvi tu često ubrzaju do 5-10 ispod ograničenja pa bi čovjek pri preticanju vozio dovoljno brzo da ga patrola zaustavi i kazni.
U pokušajima da izbjegnu kaznu, neki se odlučuju na rizična preticanja tamo gdje je sigurno da neće biti patrola. I eto recepta za katastrofu.
Prije nekih deset godina sam (zbog kvara na autu, koje je tad bilo na servisu) se vozio sa kolegom, koji je izveo jedno dosta rizično preticanje vozila koje je išlo dosta ispod ograničenja. Ono, jeste prije krivine vidio da sa suprotne strane nije bilo vozila, ali se tad približavao nepreglednim krivinama i moglo se desiti da naiđe vozilo koje nije ranije mogao vidjeti. Inače, taj kolega se i u vožnji i kao pješak i u bilo kojoj situaciji ponaša smireno i poštuje propise i zakone.
-
NediM17
#3343 Re: Crna hronika BH cesta
Coram na mobitelu, ne mogu da skontam u kojoj traci je doslo do kontakta. Ovaj sa skodom je kriv 100%. ali ko zna i ovaj u BMWu koliko ga je natacko, pola cetiri ujutro ides sa svirke, umoran. Ali kasno je sad za sve...
Onaj pjano sto je prije par godina ovako ubio onu curicu iz mog malog grada, odgulio par godina i eno ga vani, a dijete niko vratiti ne moze.
Onaj pjano sto je prije par godina ovako ubio onu curicu iz mog malog grada, odgulio par godina i eno ga vani, a dijete niko vratiti ne moze.
-
DonieBrasco
#3344 Re: Crna hronika BH cesta
Ja mislim da ovo nije prvi put da se na toj dionici ulazi u krivi pravac, vjerovatno losa signalizacija, ili sta vec.
A opet da jedan drugog nisu vidjeli da idu u susret ? Ko zna sta se tu desilo.
-
NediM17
#3345 Re: Crna hronika BH cesta
Ma bas tu na kakanjskom izlazu imas one velike fluorescentne table, stop, krivi smjer, ali pjana guzica...
-
Nanox7
#3346 Re: Crna hronika BH cesta
Ja mislim da je kontakt bio u zaustavnoj traci. Po ovim slikama sa klixa.NediM17 wrote:Coram na mobitelu, ne mogu da skontam u kojoj traci je doslo do kontakta. Ovaj sa skodom je kriv 100%. ali ko zna i ovaj u BMWu koliko ga je natacko, pola cetiri ujutro ides sa svirke, umoran. Ali kasno je sad za sve...
- Laplace
#3347 Re: Crna hronika BH cesta
Ovo je, bar koliko sam upratio, jedan od rijetkih slučajeva da se poslije prve vijesti o nesreći pojavi još neka dodatna informacija.Travnički Noćni Šetač wrote:Eto detalji... nekih 5 kilometara je vozač Škode vozio pogrešnim smjerom...
...
Obično bude vijest kako je došlo do sudara, da je neko povrijeđen ili nastradao i da će uskoro biti više informacija. Više informacija nikad ne dobijemo. A možda bi i to bio donekle edukativno, da se prezentuje kakav je slijed događaja bio i ta je dovelo do nesreće. Možda bi onda bar par procenata usijanih glava prestalo da razmišlja u stilu "to se meni ne može dogoditi, ja sam vozačina".
-
Seawolf
#3348 Re: Crna hronika BH cesta
Kada se dva vozila kreću brzinom od 140 km/h, jedno nasuprot drugom, rastojanje između njih se smanjuje za 400 m za 5 sekundi.DonieBrasco wrote:Ja mislim da ovo nije prvi put da se na toj dionici ulazi u krivi pravac, vjerovatno losa signalizacija, ili sta vec.
Ulazak na auto-cestu u pogrešnom smjeru, stoga često završava fatalno.
- Laplace
#3349 Re: Crna hronika BH cesta
A ako van naselja prekoračiš 21, vozačka ide na najmanje mjesec dana. Logično.mk ultra wrote:Jel mislis da mu je prvi put da vozi pijan, zaustavljali su ga pjanog garantujem, i nistaTravnički Noćni Šetač wrote:Eto detalji... nekih 5 kilometara je vozač Škode vozio pogrešnim smjerom...
...
obicno je to sprdancija, vidi ga pjan i sl
U sarajevu uzmu VD na 24h, nastavljas pjan da vozis, i to se ovdje raspravljalo 1000 puta
Zato kazem jedino sto znaju je tronozac i radar, sve ostalo sto bi trebali preventivno da rade, ne rade i to garantujem. Zavali se u hlad i drkaj po mobitelu, poslije malo na kafu i lagano. Postoji hiljade opasnijih prekrsaja od 90kmh na magistralnom putu za koje njih zaboli briga, a ocigledno je da je većini vozača upravo zbog toga "sila" udarila u glavu, pjanstvo mu proslo jednom, drugi put, treci itd, ko ce meni sta. Tako i sa preticanjem na punoj, iskljuvanjem gdje mu ćejf itd itd, znas i sam sta vidis i kakvih debila na cesti ima... a toliko je sve pusteno da se radi sta mu volja da to prelazi sve granice normalnog.
Mislim, OK, neka ide, ali za vožnju u pijanom stanju bi onda trebalo da ide na godinu najmanje.
-
530i
#3350 Re: Crna hronika BH cesta
Upravo tako.bitanga_sa_otesa wrote:glavni uzroci su needukovane seljacke glave koje su se domogle malo jacih auta i misle da su oni najjaci i najbrzi na cesti i da im se nista ne moze desiti.
Ali i autoceste bi mogle staviti kamere i senzore na petlje da se probaju spriječiti ovakve situacije, zajedno sa uvođenjem digitalnih znakova.