Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mirza1h

#3326 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

KAMI666 wrote:More more :D
who the fuck gives damn kakav je koncept, kada se skok desi i alts padaju , svi ce da bjeze u btc. Pa imas 100 drugih coinsa koji su bolji od btc, ali to ne igra ulogu kad se ovako nesto desava, sve je about the money 8-)
Niko nema korisnike ko btc. Eto kreni od sebe, kazes da ima 100 altova koji su bolji, i njih kupujes, a cim se prvi manji pad desi, prodajes altove i ulazes u btc. A btc ima hodlere, ljude koji ne bi prodali i kad bio pao sad na 1000$, jer vjeruju u tehnologiju, i eventualnu implementaciju Lightning Network-a, koji ce unistit sve beskorisne altcoine.
r_faruk

#3327 Re: Bitcoins

Post by r_faruk »

ljiljan02 wrote:
Ukratko, potencijal Riiple-a je nevjerovatan, a tek su krenuli. Jasam cak bio toliko slobodan pa da predvidim rast i do 100$ do kraja ove godine. Ali, o tom po tom....
Samo cekam da nabavim Ledger Nano S i da lagano malo po malo deponujem na njega, dok ne skoci preko 100$ sa Ledgera ne prodavati :)
prodajem ja svoj, da li si zainteresovan, moze i u crypto valutama!!!
mirza1h

#3328 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

...
Last edited by mirza1h on 11/05/2021 10:10, edited 1 time in total.
KAMI666

#3329 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

mirza1h wrote:
KAMI666 wrote:More more :D
who the fuck gives damn kakav je koncept, kada se skok desi i alts padaju , svi ce da bjeze u btc. Pa imas 100 drugih coinsa koji su bolji od btc, ali to ne igra ulogu kad se ovako nesto desava, sve je about the money 8-)
Niko nema korisnike ko btc. Eto kreni od sebe, kazes da ima 100 altova koji su bolji, i njih kupujes, a cim se prvi manji pad desi, prodajes altove i ulazes u btc. A btc ima hodlere, ljude koji ne bi prodali i kad bio pao sad na 1000$, jer vjeruju u tehnologiju, i eventualnu implementaciju Lightning Network-a, koji ce unistit sve beskorisne altcoine.
Sve to stoji, moj portfolio cini 60% BTC.

Ja ovo govorim iz perspektive trading, znaci ako hoces da imas vise. Zato sam i napisao da cim BTC stane da raste, idem a Alts padnu, opet kupujem iste alts jer mis e svidja njihov koncept, samo sto ih za isti novac mogu sada imati vise.
Naravno , BTC cim dobije Lightning, onda se ne zna gdje je granica. To se i ceka.
KAMI666

#3330 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Achtung: Referal Link :D

https://www.hoqu.io/?ref_id=c32a480022b ... c6429a2891

Radi se o HOQU Tokenu , istjece prodaja za 21 sat. Ko se registrira dobije 70 tokena dzaba (vrijednost trenutna 10 Dollara). Sto da ne. Nikad se ne zna sta moze biti od njega i kolika cijena ce da bude ako se pojavi na exchangeru. Ne trebate nikakvu transakciju uraditi i nista uplatiti.

Trebace vam ETH adresa koja podrzava ERC20 tokene. Mozete sebi da napravite takvu adresu na myetherwallet.com.
ljiljan02

#3331 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

KAMI666 wrote:Achtung: Referal Link :D

Radi se o HOQU Tokenu , istjece prodaja za 21 sat. Ko se registrira dobije 70 tokena dzaba (vrijednost trenutna 10 Dollara). Sto da ne. Nikad se ne zna sta moze biti od njega i kolika cijena ce da bude ako se pojavi na exchangeru. Ne trebate nikakvu transakciju uraditi i nista uplatiti.

Trebace vam ETH adresa koja podrzava ERC20 tokene. Mozete sebi da napravite takvu adresu na myetherwallet.com.
Evo upravo se regg i nista ne dobih, stanje HQX 0.
ljiljan02

#3332 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

prodajem ja svoj, da li si zainteresovan, moze i u crypto valutama!!!
Kupit cu ga jedino sa zvanicne stranice a nikako od preprodavaca a pogotovo od fizickih lica. Posto ne mogu prezaliti da platim postarinu u istom iznosu kao i proizvod i jos + carinu narucit cu ga preko rodbine u EU sa zvanicne stranice.
ljiljan02

#3333 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

EUS tokeni, za registraciju se dobije 50 tokena (za dijeljenje na twiteru i fb jos po 25)
ICO zavrsava za 4 dana
reff link https://etrusco.io/r/?a=255a519211becff
KAMI666

#3334 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

ljiljan02 wrote:

Evo upravo se regg i nista ne dobih, stanje HQX 0.
Salju ih od 01.Februara na walllet
mega_mashcine

#3335 Re: Bitcoins

Post by mega_mashcine »

Dozer wrote: Ovo nisam htio pisati dok ne isprovjeravam sve sam, sto radi sbe, sto radi toga da nekoga ne zajebem.

Dakle, nakon detaljnog istrazivanja i provjera s nekom svojom rajom u Kanadi, otvorio sam sebi account i multicurency Wallet na COINPAYMENTS.NET.

Radi se o vrlo stabilnoj kompaniji, a podrzavaju preko 180 zemalja, ukljucujuci i nasu (pri registraciji lokaciju skrolajte na Sarajevo. Ne trazite BiH, jer imaju izlistano bas Sarajevo).
Platforma je fascinantna, ali i prilicno jednostavna, a mozete skladistiti sta hocete (razne coine). Fee je cijelih 0,5%, bez obzira na kolicine.
Takodjer mozete slati i primati coine, konvertovati (exchange), a najbolje od svega - povlaciti kes na banku, ili jos bolje - na PayPal, i to cak postoji i podesavanje za automatiku koja nema nikakav Fee. Ali, sto se povlacenja tice, nisam nista povlacio (pebacio sam tamo preko EXMO-a 0,015 BTC, i 100 XRP-a), tako da ne znam kako to funkcionise, ali iz komentara na raznim portalima sam shvatio da je i to moguce bankovno.
Ali, to me sad ne zanima, pa nisam ni istrazivao dalje

Proces je vrlo jednostavan - jednostavno se registrujete i u walletu kreirate vlastitu adresu za svaki coin koji hocete da prebacite odnekud, i to onda odradite.

Eto, ko trazi Wallet za vise coina na jednom mjestu, moze koristiti ovaj COINPAYMENTS.NET
Inace, nakon NanoLedger S, ovo je drugorangirani wallet.

Edit: Zaboravih jos jedan detalj - imaju i mogucnost trezora, u kojem sve moze stajati minimalno 3 godine. Ostavi, zakljucaj, i dodji za 3 godine :D
evo registrovao sam se i djeluje ok. Ali ne podržava TRX, a što mene sada interesuje. :roll:
Ne mogu nikako da nadjem način da nabavim TRX-a.
512MB

#3336 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

almir90

#3337 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

Uložio sam pomalo u Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum Classic, Ethereum, Litecoin i Ripple. U Ripple sam uložio najviše, jer je najjeftinija opcija. U ostatak sam uložio oko $20-30 po coinu, čisto da vidim kako će se odvijati situacija. Danas sam nešto sitno u svemu u plusu, otprilike 2-11%, i došao sam do zaključka da baš i nije isplativo ulagati manje para u ove skuplje valute. Ali sam zbog toga da vidim šta će biti i uložio pomalo; naravno da sam svjestan da će neću obogatiti za $100, ako neko misli da idem na to.
Dozer

#3338 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

sarajlija1971 wrote:
Nekako je ljudski reci da je referal link, ali...
Pa valjda se podrazumijeva da je referal.... Ko hoce - moze tako, ko nece - ide direkt na stranicu ciji naziv stoji jasno napisan....
A nekako je ljudski podrzati informatora, ali.... :D
Za IQO nisam ni jdnom postavio referal (a neki ovdje su od tih info sad dobri i preko 1000%. I neka su.), a vidim da svi to rade, pa postavih onda i ja za ovo....
Last edited by Dozer on 07/01/2018 12:50, edited 3 times in total.
ljiljan02

#3339 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

Ali msm da bi trebalo da mi pokazuje stanje na njihovoj platformi da imam 70 tokena, pa onda poslije 01 Februara da ih posalju sa stranice na moj wallet a kod mene je na njihohovoj stanje 0, pa i kada se bude slalo na privatne wallete meni nemaju sta poslati (tako sam ja bar skontao)
HowForWhom

#3340 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Mozes samo pomoci oko pravljenja ove adrese jer se u myether nikako ne razumijem. Nikako ga ne kontam
KAMI666

#3341 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

ljiljan02 wrote:
Ali msm da bi trebalo da mi pokazuje stanje na njihovoj platformi da imam 70 tokena, pa onda poslije 01 Februara da ih posalju sa stranice na moj wallet a kod mene je na njihohovoj stanje 0, pa i kada se bude slalo na privatne wallete meni nemaju sta poslati (tako sam ja bar skontao)
Taj balance je samo za one koji kupuju tokens.
1. Februara ćeš onda na svoj wallet da dobiješ 70 njihovi tokensa kao welcome bonus.
Pisao sam im na telegram grupi i tako su mi odgovorili. Ne treba ništa da uplatis za taj bonus. Trenutna vrijednost 70 tokensa je 10 dolara .nemas sta da izgubiš.
ljiljan02

#3342 Re: Bitcoins

Post by ljiljan02 »

1. Februara ćeš onda na svoj wallet da dobiješ 70 njihovi tokensa kao welcome bonus.
Pisao sam im na telegram grupi i tako su mi odgovorili. Ne treba ništa da uplatis za taj bonus. Trenutna vrijednost 70 tokensa je 10 dolara .nemas sta da izgubiš.
Hvala na info, i ja uvijek kazem nema se sta izgubiti svakako je dzaba :)
KAMI666

#3343 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Pitar_na_motoru wrote:

Mozes samo pomoci oko pravljenja ove adrese jer se u myether nikako ne razumijem. Nikako ga ne kontam
Nisam trenutno kod kuće, potrazi na YouTube kako se to radi. Veoma važno je da sačuvaš private key na svom računaru ili ga sebi zapisi, isprintaj, nikome ne slati taj ključ niti pokazivati. Napisaću kasnije kako ide kada budem pri računaru ili ako se nađe neka dobra duša prije mene pa ti objasni kako i i sta. Potrazi na YouTube tutorial, jednostavno je
HowForWhom

#3344 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Imam ja na ethwallet-u registrovano.... na njega se prebacuje i taj key je potrebno negdje ukucati?
muhafuca

#3345 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

VAZNO UPOZORENJE ZA ONE KOJI KUPUJU LEDGER NANO ILI NEKI DRUGI CRYPTO WALLET

Znaci kupujte sa oficijelnih stranica i dobro se raspitajte kako i sta prije upotrebe

Covjek je izgubio ogromne pare zbog Novcanika koji je kupio sa Ebay-a

Dosao je sa pregenerisanim Recovery Secret Words i on nije skontao da on sam treba generisati Secret Words.

Da ne duljim puno - dobro se raspitajte i citajte prije nego sto kupite i aktivirate (tj kako to sve ferecera i sta je legit a sta scam)

Scam-ova ce uvijek biti

ovako mu je doslo

Image

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Dodatni album sa Scam instrukcijama i kako to izgleda kad kupis od neovlastenog prodavaca (tj scamer-a)

Code: Select all

https://imgur.com/a/pw9L0
Dozer

#3346 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Zato mislim da je najbolje koristiti neki provjereni online wallet.
Fizicki ledger je ok, ali na kraju krajeva to je ipak uredjaj, a uredjaji su podlozni gubljenju, kvarovima, kradji i crkavanju. Postoji mogucnost backupa, jasno, ali previse je to rizika, pogotovo ako se radi o vecim parama.

Moje skromno misljenje kao nekakvog informaticara s 20 g. iskustva....
512MB

#3347 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

almir90 wrote:Uložio sam pomalo u Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Ethereum Classic, Ethereum, Litecoin i Ripple.
Ti izgleda volis navijat istovremeno za zelju i za fk sarajevo :-)
U Ripple sam uložio najviše, jer je najjeftinija opcija.
Greska u koracima. Trebas ulozit najvise tamo gdje vidis najvise potencijala.
U ostatak sam uložio oko $20-30 po coinu, čisto da vidim kako će se odvijati situacija. Danas sam nešto sitno u svemu u plusu, otprilike 2-11%, i došao sam do zaključka da baš i nije isplativo ulagati manje para u ove skuplje valute. Ali sam zbog toga da vidim šta će biti i uložio pomalo; naravno da sam svjestan da će neću obogatiti za $100, ako neko misli da idem na to.
Opet pogresno.
almir90

#3348 Re: Bitcoins

Post by almir90 »

I ne napisa šta je, po tvome mišljenju, pametna opcija? Valjda trebaš nešto konkretno i napisati.
I već sam pisao, u ovo sam ušao sa malo novca, čisto da testiram.
KAMI666

#3349 Re: Bitcoins

Post by KAMI666 »

Pitar_na_motoru wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=phht73IvUDI
imas ovdje tutorial.
Kada napravis adresu samo public adressu ces tamo kod svog profila da upises, da bi dobio free tokens od HOQU.
512MB

#3350 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

almir90 wrote:I ne napisa šta je, po tvome mišljenju, pametna opcija? Valjda trebaš nešto konkretno i napisati.
I već sam pisao, u ovo sam ušao sa malo novca, čisto da testiram.
Novac se ulaze da bi se zaradio novac a ne da "bi se vidjelo kako ce se razvit", a zaradit ne mozes ako se kladis na dva konkurenta istovremeno.
Post Reply