REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
Quaresma

#3326 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Quaresma »

bh.tornjak wrote:
SpecialOffer wrote:

Od 35:47 je za povratiti, poglrdajte samo osmjeha kad se sprdaju koliko je ljudi ubijeno u Srbrenici.

Srbi su kolektivno bolestan narod!
slicni ili isti ( a lako se prepoznaju) sad objasnjavaju za reviziju....kako ovo...kako ono... :wink:
svaka ti čast kako si mogao slušati ove, recimo meni ovaj u pozadini sto sjedi iza ovog u odijelu puno interesantniji, lik haman zaspao u sred emisije :D
pogledaj od 39:09 do 39:40
Ripicipi

#3327 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

and wrote: to je navlakuša da mu ne uzmu punomoć? :mrgreen:
ko bi po tebi bio nadležan da preda zahtjev?
Stvarno ne znam, a izgleda da niko i ne zna, cak i oni koji bi kao trebali znati.
Ali ako Softic izjavi da je bivsi, onda je tesko reci... e nije, ja znam.
bh.tornjak

#3328 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Ripicipi wrote:
Stvarno ne znam, a izgleda da niko i ne zna, cak i oni koji bi kao trebali znati.

a jos teze je za povjerovati da jedan pravni tim sacinjen od iskusnih strucnjaka ne zna dal´agent ima punomoc ili nema...
oni su to na ho-ruk....bez da su se uvjerili...zar ne...???
glockov kolac

#3329 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by glockov kolac »

Sta god da bude, barem su se dusmani BiH malo o sebi zabavili
Tomahawk11
Globalni moderator

#3330 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Tomahawk11 »

Znaci, svi su priznali genocid, ali su protiv pokretanja revizije?!
:izet: ga ja, ko je ovdje lud :-)
Ripicipi

#3331 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Ripicipi »

bh.tornjak wrote:
Ripicipi wrote:

a jos teze je za povjerovati da jedan pravni tim sacinjen od iskusnih strucnjaka ne zna dal´agent ima punomoc ili nema...
oni su to na ho-ruk....bez da su se uvjerili...zar ne...???
Ma meni vise nista u ovoj zemlji nije tesko za povjerovati.
Postavlja se pitanje, ako je Softic stvarno bivsi, a drugi nije imenovan, u kakvoj smo to zavrzlami.
Po mnogim izjavama prije svega stranaca, izgleda da je Bakir dosta toga radio na svoju ruku.
bh.tornjak

#3332 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Ripicipi wrote: Ma meni vise nista u ovoj zemlji nije tesko za povjerovati.
Postavlja se pitanje, ako je Softic stvarno bivsi, a drugi nije imenovan, u kakvoj smo to zavrzlami.
Po mnogim izjavama prije svega stranaca, izgleda da je Bakir dosta toga radio na svoju ruku.
koga briga za strance i njihove izjave.... :-) :-) :-)
ovde se ne radi o narodu tih stranaca i njihovim zrtvama i njihovoj zemlji....nego o Bakirovom (ili bilo kojem drugom XY Bosnjaku) narodu i njegovim zrtvama i zemlji.
asker

#3333 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

Kmeeee kmeeee.....
archi_a

#3334 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Highlight dana: "jesu li srbi još problem? " i "Bosna i Hercegovina i Kosovo su partneri i prijatelji SAD-a"
I to izjavi republikanac koji je u vrhu američke diplomatije, haman od postanka SAD-a.
Hvala i doviđenja :D
asker

#3335 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by asker »

archi_a wrote:Highlight dana: "jesu li srbi još problem? " i "Bosna i Hercegovina i Kosovo su partneri i prijatelji SAD-a"
I to izjavi republikanac koji je u vrhu američke diplomatije, haman od postanka SAD-a.
Al' Sakib je reko....
Mirza007

#3336 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mirza007 »

Ja bih zatvorio temu.
Sada je samo relevantno ono sto ce reci sud (da li je ili ne Softic legalan agent BiH, da li je zahtjev za revizijom presude napravljen i podnijet u skladu sa procedurama koje propisuje sud te na kraju ima li ili ne novih cinjenica vezanih uz presudu koje bi mogle bitno utjecati na istu).
Ovo nase je samo nerelevantno naklapanje i presipanje iz supljeg u prazno.
Uglavnom, zahtjev za reviziju je predan i ostalo je do suda.
Blek Stena

#3337 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Blek Stena »

Ima Sakib punomoc sta vam je...... ovjerena u opcini centar.
archi_a

#3338 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

asker wrote:
archi_a wrote:Highlight dana: "jesu li srbi još problem? " i "Bosna i Hercegovina i Kosovo su partneri i prijatelji SAD-a"
Al' Sakib je reko....
Hahaha :thumbup:
Last edited by archi_a on 24/02/2017 23:33, edited 1 time in total.
Quaresma

#3339 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Quaresma »

da li ima neki precizan rok kada ce se moci znati da li ce biti prihvacen zahtjev za reviziju? ili bar neki okviran?
and

#3340 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Quaresma wrote:da li ima neki precizan rok kada ce se moci znati da li ce biti prihvacen zahtjev za reviziju? ili bar neki okviran?
"Захтјев је предат и сада ће се доставити и другој страни, Србији. Послије тога ће услиједити одлука да ли ће бити усмена расправа. Биће испитани и формални услови, да ли је захтјев предат од овлашћеног лица и да ли постоје новооткривене чињенице које оправдавају ревизију", рекао је Варади.
Он је додао да је потребно да прође и до годину дана да Међународни суд правде утврди да ли је захтјев за ревизију оправдан.
KENJAC

#3341 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Quaresma wrote:da li ima neki precizan rok kada ce se moci znati da li ce biti prihvacen zahtjev za reviziju? ili bar neki okviran?
Drzat ce nas u neizvjesnosti dok "treci" ne uzme zaleta !
...onda nam vise nece biti bitna .
and

#3342 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

KENJAC wrote:
Drzat ce nas u neizvjesnosti dok "treci" ne uzme zaleta !
...onda nam vise nece biti bitna .
ništa od toga, ide drugostepena
dragan.s

#3343 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dragan.s »

crazy_diamond wrote: I meni se cini da ovdje znacajnu ulogu igra amerika, prvo ovo baketovo ponasanje u zadnje vrijeme na to vuce, prica se da je cesce u kontaktu s amerima nego sa sebijom hanumom, i da mu je osnovna politicka filozofija : kad ameri kazu hop, ti bake skok, vidi mu se sad neka sigurnost u postupcima oko revizije i ocito je da ima jaku zaledjinu, vjerovatno americku, moguce da i turci imaju nekog uticaja, turska balansira izmedju amera i rusa, interesantna je i jednim i drugim, moguce da sad ima tu nesto precutno da se preko turske rusima slabi uticaj na balkanu, zauzvrat im ostaje mozda sirija ili ko zna koji qrac, al to je sve visa politika i mi o tome dzaba naglabamo.
Amerika je širok pojam, koja administracija? Ona stara kojoj pripada i Šefer ili ova nova koju boli neka stvar za Balkan?
Ono sto nije naglabanje jesu neke cinjenice, kao npr da je najveci i najuticajniji expert u ovoj oblasti prava amerikanac, i da taj amerikanac upravo po svemu sudeci vodi ovaj proces u ime bih, i to je hebena stvar za srbe, toga se boje ko guje, vjerovatno imaju informacije da bi im mogao dobro zapapriti i zato tolika dreka, da je revizija spala na baketa i softica vjerovatno bi se sad cerekali znajuci da od toga nema nista.

Ovako, ako se vodeci expert svjetski, uz onog pelea koji je takodje svjetski plafon u toj oblasti, ako su se njih dvojica zacesljala da revizija prodje, vjerovatno ce i proci,smijesno je da srpski provincijalni politicari odmah tvrde kako od tog nema nista, a vodeci svjetski experti zalazu svoje ime i ugled u to da ima, sigurno bi se ljudi sramotili sad i sigurno ne znaju sta moze proci ili ne u sudu koji su i osnovali.
Daleko je Šefer od najvećeg svjetskog eksperta u ovoj oblasti. Zapravo se radi o profesoru prava koji predaje (ili je predavao) na u najmanju ruku drugorazrednim američkim pravnim fakultetima (Nortvester, Columbia Duke i Džordž Vašington). Postao je poznat široj javnosti kada ga je Klinton postavio za ambasadora za ratne zločine i sudiju na Haškom tribunalu. Dolaskom Buša je smijenjem iz suda i na njegovo mjesto je postavljen Teodor Meron. Znači, više se radi o političaru nego o pravniku. Učestvovao je i u izradi prve tužbe pred MSP.
To je srbima belaj, americki advokat koji vodi skucaj u ime bih, i to ne kakav nego najsposobniji sa golemim ugledom, taj seper je utemeljitelj tog suda, vjerovatno je vrlo blizak sa sudijama, prica se da je nekima bio mentor i sef, i boje se opravdano ds ce taj izburgijati dokaze opasne i izgurati ono sto niko do sad nije mogao, a jos vise ih brine njegov odnos sa ciom i americkim vrhom iz tog ratnog perioda, boje se sigurno da iz latica cie se ne izvuku dokazi agresiije crno na bijelo, a ima ih sigurno, od satelitskih snimaka uzivo, pa do recimo onoga o cemu se pisalo svojevremeno, da je kljucni slobin covjek novica stanisic srpski izdajnik opasni, jer je amerima ustupio ogroman materijal i dokaze za sve i svasta, vidimo da je na sudu ispostovan i oslobodjen, neki to smatraju kao dio dila, da li ce novicina sloboda kostati srbiju kao drzavu, bumo vidjeli, mozda koja hartija ili stenogram zavrsi kod sepera i onda je gadno.
Šefer nije advokat, a daleko od toga da je najsposobniji. Šefer nije utemeljitelj MSP već jedan od inicijatora utemeljenja Haškog tribunala (odakle je najuren). MPS je osnovan 1945-te, a sa radom je počeo 1946-te. Osnovan je rezolucijom UN-a.
Da su Ameri htjeli dati dokaze tog tipa oni bi ih dali prije 2007-e. I Haškom tribunalu su davali dokaze "na kapaljku", a svjedočenja njihovi ljudi su obično bila zatvorena za javnost. Da sada Šefer donese neki dokaz iz CIA arhive rizikovao bi da prođe kao Snowden. Od toga nema ništa, posebno dok je Trump u Bijeloj Kući, a Šefer je bio Klintonov čovjek. Stanišić je u čitavoj priči nevažan. Nije bio na položaju da zna i/ili utiče na donošenja ključnih odluka, a to je jedino bitno za reviziju.
U svakom slucaju onako laicki gledano sve ovo oko revizije, ne treba biti expert pa skontati sa dosta toga zavisi od amerike, i da amerika ili barem samo jedan manji dio americkog establismenta stoji uz bih u nekoj manjoj mjeri, ali dovoljnoj za uspjeh, jer uzevsi u obzir snagu i sposobnost ovog bh tima sa seperom, i objektivnu istinu o ratu, sva pomoc od amerike koja treba je da obezbijedi fer sudjenje, i da svom uticajnom pravniku seperu zvanicna amerika ili nezvanicna uruci jos neki dokaz crno na bijelo, mada dokaza ima i ovako, bitno ih je samo znati upakovati i imati fer sudjenje, a seper je to dvoje sigurno u stanju isposlovati, zato ga se boje ko guje
SAD imaju jako lošu reputaciju na MSP jer njegove odluke priznaju samo od slučaja do slučaja. Odbili su da izvrše presudu tog suda kad ih je tužila Nikaragva 1986-te.
Šefer je jedan hohštapler koji ovu reviziju vidi kao priliku da se vrati na veliku scenu pošto mu je dodijalo da čami na drugorazrednim fakultetima. Živi bili pa vidjeli.
archi_a

#3344 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

Kada ova tema dobije 10000-ti post. :-D šala mala.
Nego, vidim, "suveren" krmeća glava već priprema svoje sljedbenike da ne priznaju odluke suda.
Tako je i na ovoj temi kao ustvari i na svakoj drugoj temi. Đikani su jednostavno naučili tako, to im je svojevrsni laJfstaJl da prelaze preko dokaza, preko zvaničnih presuda, preko svega. Imaju oni svoj put, put zvani negiranje, njihova istina, svi su protiv njih, nebesko ovo nebesko ono.
Ne postoji niko u komšiluku sa kim se nisu zakačili i sa kim nisu imali problem ali, samo su oni u pravu. Pružaju ručice mira, suzne okice. :D
Na kraju, u presudi 2007 god. stoji da su vojska i policija rs počinile genocid na teritoriji Srebrenice. Ni to im nije bilo dovoljno da naprave otklon od te politike i da pokušaju biti normalni. Propustili su sve šanse. Za vijeke vijekova nema se o čemu pričati sa genocidnim šljamom.
Tema dana bi bila da sa đikanima nema teme, al nikakve.
Last edited by archi_a on 24/02/2017 23:57, edited 1 time in total.
bosan

#3345 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bosan »

Ja ne razumijem zasto nikad nije tuzena i Sumska ?
KENJAC

#3346 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by KENJAC »

Najsmjesnija i najjadnija cinjenica u svemu ovome je ta sto SAD zabranjuju procesiranje svojih vojnika pred IKAKVIM stranim sudom !
Prije petnestak godina , Americki pilot za opkladu letio ispod ski lifta. Naravno konj zakaci sajle i ubije dvadeset ljudi . Desilo se u jednom Italijanskom zimskom centru. Mislite da je Italija mogla procesuirat nadobudnog ubicu ???
......sjo Omare dragi , sta ti rade od zanata ....
Sara03

#3347 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Sara03 »

bosan wrote:Ja ne razumijem zasto nikad nije tuzena i Sumska ?
Da li je Šumska država?

Nije.
dragan.s

#3348 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by dragan.s »

Ripicipi wrote:
Ma meni vise nista u ovoj zemlji nije tesko za povjerovati.
kad pokreneš neki postupak pred sudom onda angažuješ advokata da ti napiše tužbu i da te eventualno zastupa na sudu. Da bi te mogao zastupati na sudu mora imati tvoju punomoć. Kad se taj proces završi (kao god) sud u presudi napiše da imaš pravo žalbe, u kom roku i kome.
Sad se zapitajte, smije li advokat bez tvog odobrenja pokrenuti postupak žalbe? Da li mu punomoć i dalje važi i ne mora klijenta pitati ništa već raditi po svome? Ja mislim da ne smije.
To je čitava suština ovog spora. Stranke pred MSP nisu pojedinici već države. Odluka da se ide u tužbu ili reviziju je prvenstveno politička (kao što je i odluka pojedinca da li će se žaliti na presudu lična), a advokati tu služe da daju stručnu pomoć i sastave tužbu ili žalbu.
and

#3349 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

KENJAC wrote:Najsmjesnija i najjadnija cinjenica u svemu ovome je ta sto SAD zabranjuju procesiranje svojih vojnika pred IKAKVIM stranim sudom !
Prije petnestak godina , Americki pilot za opkladu letio ispod ski lifta. Naravno konj zakaci sajle i ubije dvadeset ljudi . Desilo se u jednom Italijanskom zimskom centru. Mislite da je Italija mogla procesuirat nadobudnog ubicu ???
najsmješnija činjenica je da je neko spomenut u presudi koju negira i sad bi još trebao punomoć dati :mrgreen:
archi_a

#3350 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by archi_a »

and wrote:
KENJAC wrote:Najsmjesnija i najjadnija cinjenica u svemu ovome je ta sto SAD zabranjuju procesiranje svojih vojnika pred IKAKVIM stranim sudom !
najsmješnija činjenica je da je neko spomenut u presudi koju negira i sad bi još trebao punomoć dati :mrgreen:
Normala, što? Hahahah
Post Reply