Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eto video, za ove sto tvrde da ovakvih pecinskih rituala nema u muslimanskom svijetu
The Day of Ashura is on the tenth day of Muharram in the Islamic calendar and marks an important day of the Mourning of Muharram. It is commemorated by Shi'a Muslims as a day of mourning for the martyrdom of Husayn ibn Ali, the grandson of Muhammad at the Battle of Karbala on 10 Muharram in the year 61 AH
Ko je tvrdio da nema?! Receno je da je haram i da se sva najuglednija, najistaknutija, siitska ulema slaze oko toga. Vec sam postavio, ali nece mi biti mrsko ponoviti (ovo samopovrijedjivanje se naziva "tatbir"):
Ali uporedjujuci ovaj haram samopovrjedjivanja s haramima povrijedjivanja/ubijanja drugih iz puke sektaske mrznje, ovaj haram ga dodje kao jedenje svinjske zelatine.
Kazu meni na temi "Glupi Teroristi" kad sam ja o ovome i jos o cemu pisao o cemu ja, ja teoreticar zvjere, nisam dobar biva u vugla itd. Samo istinu rekao. PS. Da se zna nisam teoreticar zavjera i nisam dobar u vugla nikako, a kod mene je, sto na umu to na drumu.
ovo je jedan od glupljih članaka koje sam čitao.
kvalitet "terorističkih napada" u pojedinim državama
raste sa stepenom koliko su tajne službe i deep state strukture umiješane.
ovo je jedan od glupljih članaka koje sam čitao.
kvalitet "terorističkih napada" u pojedinim državama
raste sa stepenom koliko su tajne službe i deep state strukture umiješane.
--
To ekvivalent onoj teoriji da smo mi sami sebe granatirali.
meni je logično da zemlja koja je imala problema s mafijom tojest i dalje ima... i da je imala problema s bombaškim napadima crvenih ljudina
spremija za napade crnih kroz obavještajno-sigurnosni aparat
ako te napadaju crveni altruisti desetljećima lako je biti spreman za crne
meni je logično da zemlja koja je imala problema s mafijom tojest i dalje ima... i da je imala problema s bombaškim napadima crvenih ljudina
spremija za napade crnih kroz obavještajno-sigurnosni aparat
ako te napadaju crveni altruisti desetljećima lako je biti spreman za crne
Naučnici su otkrili novu vrstu mrava koji žive na drveću u džunglama Bornea. Ovi mravi imaju zanimljivu i neobičnu strategiju odbrane uz koju se žrtvuju eksplozijom.
Ovi mravi u slučaju napada njihove kolonije od jačeg ili većeg neprijatelja koriste ovu neobičnu metodu odbrane. Vrsta je dobila latinsko ime Colobopsis explodens, baš kako i dolikuje, jer je njihov metod odbrane da iz svog tijela izbace toksičnu tečnost na napadača tako što eksplodiraju. Određeni broj radnika u koloniji ima posebne uvećane žlijezde u svom tijelu, koje proizvode sluzavu žutu materiju.
Kada je kolonija napadnuta, oni se čeljustima hvataju za napadača, obavijaju oko njega i izvijaju tijelo dok ne pukne oslobađajući tečnost iz svojih žlijezda, koja može da povrijedi ili ubije mnogo većeg napadača.
Uprkos tome što se za ponašanje "eksplodirajućih" mrava zna još od 1916. godine, ova vrsta insekata ostala je pod velom tajne tokom proteklog vijeka.
Članovi međunarodnog istraživačkog tima, koji se sastojao od entomologa, mikrobiologa, hemičara i botaničara otišli su na Borneo da ispituju mrave. Identifikovali su 15 različitih podvrsta, koje potpadaju pod vrstu Colobopsis cylindrical.
Ima u Indoneziji religijskog nasilja. Krscani vs muslimani itd. Ima toga i u Burmi, Indiji itd. Ne samo ovi navedeni, nego cak i navedeni zajedno vs budisti, hindusi. Ko zna sta je uzrok napada bio. Puno se dila preko Indonezije i Filipina svacega, puno tajni sluzbi tuda svrlja.
U sukobima muslimanskih nomada Fulana i kršćanskih zajednica koje se bave zemljoradnjom koji su izbili tijekom vikenda u državi Plato, u središtu Nigerije, poginulo je "više od dvjesto" ljudi, rekao je guverner te države Simon Lalong.
U sukobima muslimanskih nomada Fulana i kršćanskih zajednica koje se bave zemljoradnjom koji su izbili tijekom vikenda u državi Plato, u središtu Nigerije, poginulo je "više od dvjesto" ljudi, rekao je guverner te države Simon Lalong.