Novi rat

Locked
Drinski

#3326 Re: Novi rat

Post by Drinski »

Halooo, pa imas rezultate izbora po opstinama u Srbiji, nije problem naci. A sto se tice perioda od 40 godina, ti si ga potegao.
Bodkin

#3327 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

mmaar wrote:Bosnjaci iz Sandzaka glasali za Milosevica :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meni je samo sokantno s kakvom lakocom se sluze podvalama i lazima, ali dobro Zlobrica rece...
dobro, nije moj problem sto si izrazito neinteligentan pa da ti pojednostavim. dakle, ako se kolektivna odgovornost odnosi na svakog glasaca, u svakog glasaca se ubrajaju i srbijanci iz sanzdaka. kontas li? ili je kolektivna ili je licna. nema izmedju. treba li ti jos pojednostaviti?
Bodkin

#3328 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Drinski wrote:Halooo, pa imas rezultate izbora po opstinama u Srbiji, nije problem naci. A sto se tice perioda od 40 godina, ti si ga potegao.
nisam. ti si ga suzio sa ovim "demokratski izabrani" :wink:
mudrac2

#3329 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

danas izgleda svi odmarali, nema novih reagovanja.
Mister Yes

#3330 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

Kikibombona wrote: Srbi nemaju snagu da ratnim putem ostvare cilj. Nemoj misliti da su tolike budale da toga nisu svjesni. Kada nisu mogli devedesetih, kada su bili superiorni, sada ne mogu pogotovo. Ako bi zapoceli rat Evropa bi ih pokosila i zestoko kaznila.

Ako bi Bosnjaci poceli rat, isto tako bi bili zestoko kaznjeni, vjerovatno podjelom BiH.
Teško će biti odrediti ko je počeo. I jedni i drugi će imati argumente da je počeo onaj drugi.

Ono što će biti relevantno je ko je zauzeo teritoriju drugog entiteta. Taj će biti smatran agresorom i automatski će najebati.
mudrac2

#3331 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

Mister Yes wrote:
Kikibombona wrote: Srbi nemaju snagu da ratnim putem ostvare cilj. Nemoj misliti da su tolike budale da toga nisu svjesni. Kada nisu mogli devedesetih, kada su bili superiorni, sada ne mogu pogotovo. Ako bi zapoceli rat Evropa bi ih pokosila i zestoko kaznila.

Ako bi Bosnjaci poceli rat, isto tako bi bili zestoko kaznjeni, vjerovatno podjelom BiH.
Teško će biti odrediti ko je počeo. I jedni i drugi će imati argumente da je počeo onaj drugi.

Ono što će biti relevantno je ko je zauzeo teritoriju drugog entiteta. Taj će biti smatran agresorom i automatski će najebati.
ti misliš stranci blesavi pa ne kontaju šta se događa. Znaju oni bolje i od tebe i od mene.
Yug

#3332 Re: Novi rat

Post by Yug »

L u c i f e r wrote:
mmaar wrote:Bosnjaci iz Sandzaka glasali za Milosevica :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meni je samo sokantno s kakvom lakocom se sluze podvalama i lazima, ali dobro Zlobrica rece...
:shock: :facepalm:

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Samo citiram coeka... :)
Cuj ovog "intelektualca" citira par rečenica iz romana koje Dobrica Ćosić pripisuje književnom (fiktivnom) liku, i onda to predstavi kao piščev manifest ("izreku") :lol: ...Dobro se ovde i zivi koliko se skole ima sto rece Hemingvej :lol:
L u c i f e r

#3333 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

mudrac2 wrote:danas izgleda svi odmarali, nema novih reagovanja.
Bake stisce muda da pita zenu sta ce odgovorit miletu za one uslove...
mudrac2

#3334 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

Yug wrote:
L u c i f e r wrote:

:shock: :facepalm:

Dobrica Ćosić, „otac srpske nacije“:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

-„Laž je srpski državni interes.“

-„Laž je u samom biću Srbina“.

-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

Samo citiram coeka... :)
Cuj ovog "intelektualca" citira par rečenica iz romana koje Dobrica Ćosić pripisuje književnom (fiktivnom) liku, i onda to predstavi kao piščev manifest ("izreku") :lol: ...Dobro se ovde i zivi koliko se skole ima sto rece Hemingvej :lol:
najbitnije je da stvarnost odgovara izrečenom.
mudrac2

#3335 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

L u c i f e r wrote:
nadam se da nije sam u ovome i da će konsultovati svu probosansku inteligenciju.
L u c i f e r

#3336 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

mudrac2 wrote:
L u c i f e r wrote:
nadam se da nije sam u ovome i da će konsultovati svu probosansku inteligenciju.
Alfons mu je gore najbolje reko.

Popustanje je majka fursata.

Moj odgovor bi bio: sikter krmak.
mudrac2

#3337 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

mislim da ćemo u ponedjeljak znati kojim tokom će se situacija razvijati.
bole1st

#3338 Re: Novi rat

Post by bole1st »

L u c i f e r wrote: Moj odgovor bi bio: sikter krmak.
Problem je naci odgovarajuci odgovor kad te niko nista ne pita. Bakir je samo jedan od tri clana predsjednistva i bez druga dva ne moze djelovati, kao sto ne moze ni parlament ni savjet ministara. Mozda da se djeluje preko ministra vanjskih poslova, al samo da je neko drugi ministar.

Jedini ko se stvarno pita je OHR.
LBVIEW

#3339 Re: Novi rat

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:E cuj zna se :mrgreen: zna se da su svi srbi glasali za slobu ali da sve sandzaklije nisu. Po toj logici svi bosnjaci su glasali za sda jer je sda pobijedila. Znaci od 10 ljudi, 5 ne glasa. Od 5 kojih glasaju, 3 glasa za pobjednicku stranku i odjednom svih 10 odgovorno.

A da ne kazem da je taj argument glup jer ogranicava na zadnjih 40 godina. Opet naravno jer ti vremensko razdoblje odgovara :D
Cekaj,a sto bi se ogranicavali samo na taj period,hajmo granicu fino pomjeriti do ameba,ha ja.Inace,sve je pocelo postom onog Srbina po profesiji koji je ustvrdio kako se uzrok genocida nad Bosnjacima 90-tih treba traziti u 40-tim ,sto valjda podrazumijeva prenosenje kolektivne krivice s koljena na koljeno,svakako samo kad su Srbi zrtve,obratno nikad ,a klalo se po drinskim mostovima ne samo u zadnjem ratu.Da sad ne spominjem historijski falsifikat kojim se ustastvo i od strane Srba i Hrvata,svako iz svojih razloga,nastoji pripisati Bosnjacima.Sto se kolektivne odgovornosti Srba tice,ne radi se tu samo o davanju legitimiteta Slobi i to u par navrata,vec o vecinskom srpskom stavu prema zlocinima pocinjenim u njihovo ime,koji se ili negiraju ili,sto smo i svjedoci na ovom forumu,relativiziraju,ili otvoreno slave te najavljuje repriza na drustvenim mrezama pod punim imenom i prezimenom poput one pice-Milice.
mmaar

#3340 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Bodkin wrote:

dobro, nije moj problem sto si izrazito neinteligentan pa da ti pojednostavim. dakle, ako se kolektivna odgovornost odnosi na svakog glasaca, u svakog glasaca se ubrajaju i srbijanci iz sanzdaka. kontas li? ili je kolektivna ili je licna. nema izmedju. treba li ti jos pojednostaviti?
Kolektivna odgovornost onih koji su stali uz velikorspki fasizam, ne i svih drzavljana Srbije odnosno srpskih manjina koje su bile i same zrtve velikosrpskog fasizma, od Mađara, Bosnjaka, Albanaca i drugih. Bosnjaci Sandzaka nisu ni u procentu od 0, 01 % glasali za Milosevica, vjerovatno ni toliko, za razliku od apsolutne vecine Srba, tako da nicim nisu odgovorni, stoga morate smisliti neki novi salonaski spin.

Ili posto si izrazito inteligentan, a volite da pravite paralele u relativiziranju Genocida, to ti je isto da kazes da su Jevreji u Trecem Rajhu odgovorni za nacisticke zlocine, jer su zivjeli na teritoriju Treceg Rajha, a Hitler je izabran demokratskim putem :lol:

Vidim i ne mogu da se nacudim toj izrazitoj inteligenciji, koja je gotovo kao kod laktaškog despota - oploditelja, ono, ako je bio genocid, onda da se dogovorimo, neka bude i nad Srbima.

Kakva smijurija :lol:
Last edited by mmaar on 18/07/2015 23:29, edited 1 time in total.
Bodkin

#3341 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Bodkin wrote:E cuj zna se :mrgreen: zna se da su svi srbi glasali za slobu ali da sve sandzaklije nisu. Po toj logici svi bosnjaci su glasali za sda jer je sda pobijedila. Znaci od 10 ljudi, 5 ne glasa. Od 5 kojih glasaju, 3 glasa za pobjednicku stranku i odjednom svih 10 odgovorno.

A da ne kazem da je taj argument glup jer ogranicava na zadnjih 40 godina. Opet naravno jer ti vremensko razdoblje odgovara :D
Cekaj,a sto bi se ogranicavali samo na taj period,hajmo granicu fino pomjeriti do ameba,ha ja.Inace,sve je pocelo postom onog Srbina po profesiji koji je ustvrdio kako se uzrok genocida nad Bosnjacima 90-tih treba traziti u 40-tim ,sto valjda podrazumijeva prenosenje kolektivne krivice s koljena na koljeno,svakako samo kad su Srbi zrtve,obratno nikad ,a klalo se po drinskim mostovima ne samo u zadnjem ratu.Da sad ne spominjem historijski falsifikat kojim se ustastvo i od strane Srba i Hrvata,svako iz svojih razloga,nastoji pripisati Bosnjacima.Sto se kolektivne odgovornosti Srba tice,ne radi se tu samo o davanju legitimiteta Slobi i to u par navrata,vec o vecinskom srpskom stavu prema zlocinima pocinjenim u njihovo ime,koji se ili negiraju ili,sto smo i svjedoci na ovom forumu,relativiziraju,ili otvoreno slave te najavljuje repriza na drustvenim mrezama pod punim imenom i prezimenom poput one pice-Milice.
ja sam se zakacio za kolektivnu odgovornost. jer zasto stati na naciji. jesi ti kolektivno odgovoran za isilove zlocine? ili jel onaj forumas @daysleeper odgovoran za kriminal koji pocine motoristi? kolektivna odgovornost je vrhunac gluposti jer nisi dio samo jednog kolektiva.

a sto se tice vreenskog perioda, i tu sam u pravu. zasto uzeti period od zadnjih 40 godina? sto ne 140? ili 540?
mmaar

#3342 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Bodkin wrote:
LBVIEW wrote:

ja sam se zakacio za kolektivnu odgovornost. jer zasto stati na naciji. jesi ti kolektivno odgovoran za isilove zlocine? ili jel onaj forumas @daysleeper odgovoran za kriminal koji pocine motoristi? kolektivna odgovornost je vrhunac gluposti jer nisi dio samo jednog kolektiva.

a sto se tice vreenskog perioda, i tu sam u pravu. zasto uzeti period od zadnjih 40 godina? sto ne 140? ili 540?
Bravo majstore, Izrazito Inteligentni, komotno mozes u sami vrh srpske politicke i intelektualne elite. :-) :lol:
Bodkin

#3343 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

mmaar wrote:
Bodkin wrote:

Kolektivna odgovornost onih koji su stali uz velikorspki fasizam, ne i svih drzavljana Srbije odnosno srpskih manjina koje su bile i same zrtve velikosrpskog fasizma, od Mađara, Bosnjaka, Albanaca i drugih. Bosnjaci Sandzaka nisu ni u procentu od 0, 01 % glasali za Milosevica, vjerovatno ni toliko, za razliku od apsolutne vecine Srba, tako da nicim nisu odgovorni, stoga morate smisliti neki novi salonaski spin.

Ili posto si izrazito inteligentan, a volite da pravite paralele u relativiziranju Genocida, to ti je isto da kazes da su Trecem Rajhu odgovorni za nacisticke zlocine, jer su zivjeli na teritoriju Treceg Rajha, a Hitler je izabran demokratskim putem :lol:

Vidim i ne mogu da se nacudim toj izrazitoj inteligenciji, koja je gotovo kao kod laktaškog despota - oploditelja, ono, ako je bio genocid, onda da se dogovorimo, neka bude i nad Srbima.

Kakva smijurija :lol:
aha. ti ne znas n definiciju kolektivne odgovornosti, a nesto bi raspravljao.
i to nije moja teorija. ali ja ludji sto se sa padobrancima raspravljam koji ni diskusiju ne prate. ajde idi ubijaj sive celije nekom drugom
L u c i f e r

#3344 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

bole1st wrote:
L u c i f e r wrote: Moj odgovor bi bio: sikter krmak.
Problem je naci odgovarajuci odgovor kad te niko nista ne pita. Bakir je samo jedan od tri clana predsjednistva i bez druga dva ne moze djelovati, kao sto ne moze ni parlament ni savjet ministara. Mozda da se djeluje preko ministra vanjskih poslova, al samo da je neko drugi ministar.

Jedini ko se stvarno pita je OHR.
Fakat nemaš blage, a tako bi rado da ispadnes pametan...
mmaar

#3345 Re: Novi rat

Post by mmaar »

Bodkin wrote: aha. ti ne znas n definiciju kolektivne odgovornosti, a nesto bi raspravljao.
i to nije moja teorija. ali ja ludji sto se sa padobrancima raspravljam koji ni diskusiju ne prate. ajde idi ubijaj sive celije nekom drugom
:-) :lol:

Strasna je cinjenica da si i ti i oni koji zastupaju iste ili slicne stavove, ubijedeni da vas neko uzima za ozbiljno, iako svi ti jadni pokusaji
relativiziranja i negiranja odgovornosti, kao i drugih falsifikovanja cinjenica, uglavnom nisu dostojni ni izrugivanja, vec samo sazaljenja.

Jos drzite nekome lekcije s visine, iako ne vjerujete ni sami u to sto pokusavate druge ubijediti.

Definicija kolektivne odgovornosti? Ma daj, molim te :lol:

Bas vam nije lako. :sad:
155_mm

#3346 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

"Veliki strah imam zbog situacije u Bosni i Hercegovini. Videli ste da sam zamolio našeg prijatelja (predsednika RS) Milorada Dodika da još jedanput razmotri svoju odluku o referendumu. Iako razumem njegove argumente, cena je suviše visoka", rekao je Vučić u intervjuu za list Politika.
ovaj izgleda nije bio na ovoj temi. sta on jadan zna. kakva cijena kakvi bakraci.
hahaha hahaha hahaha hahahah.
sWeeT_Companion

#3347 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

mudrac2 wrote:mislim da ćemo u ponedjeljak znati kojim tokom će se situacija razvijati.
Pa neki već sada znaju. Zašto čekati ponedeljak. :izet:

Istina, rat neće početi u ponedeljak. 8-)
155_mm

#3348 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

ima li neko neko objasnjenje pa makar bilo i medicinsko. zbog ceg neko nicim izazvan ima potrebu da objasnjava u postovima duzine novinskih clanaka zbog ceg nece da ucestvuje u nekoj buducoj potencijalnoj odbrani. pojava nicim izazvana. niti je ko pitao ni da li bi ucestvovao niti zbog ceg ne bi. i svi govore isto bakir, SDA, vikendice, mito, korupcija. ispade da su mito i korupcija rezultat borbe za biloski opstanak devedeetih pa da se ne bi ponovila ista greska kao nece se ucestvovati u odbrani. stvarno ludilo. :-)

mislim da neko dodje na ovu temu i kaze "ljudi u nekom novom ratu necu ucestvovati jer jednostavno mi je dosta bilo onog prvog pa nek kolju i mene i cijelu familliju boli me kurac". i onda ode sa teme vjerjem da mu niko ne bi nista zamjerio. ili naprijer salonskim cetnicima se takodje nema sta zamjeriti, oni se bore za svoju stvar na nacinda objasnjavaju da se nema smisla boriti za bakira uslucju secesije i to je ok. ali ostali mi nikako nisu jasni.
155_mm

#3349 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

nego ljudi zna li ko kakvog 'odzu da zna saljevat stra'vu da ga preporucimo vucicu.?
hvala u naprijed.
155_mm

#3350 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

ima li ko od forumasa kakvu stelu u britanskoj vladi da vidi tamo da nam jave datum pocetka ovog novog rata? mislim zbog priprema i ovi sto bi ratovali i ovi buduci migranti i azilanti bi se sigurno obradovali toj informaciji.
Locked