BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Benq

#3326 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Pitanje za vas koji ste prenijeli broj sa bht na haloo, prilikom dopune kredita jel i dalje ista procedura , odnosno pozivni broj 061/062 se ne mijenja ?
Kada me neko zove a kod mene je 061xxxxxx je li i dalje normalno pozivaju tako ili bude 064.... ?

U toku ove sedmice cu poslati zahtjev za prenos broja pa me zanima.
medeni99

#3327 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by medeni99 »

sve je bolan isto, samo kad vršiš dopunu kažeš na haloo pa 061...
pa te uvjek pitaju jesil siguran da hoćeš haloo jer znaju da počinje sa 064 :-)
a ti odgovoriš, naravmo da sam 100% siguran, samo ti rokaj na taj broj...
avaks

#3328 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Broj ostaje isti samo se provajder promijeni...
Kažeš da hoćeš dopunu za Haloo i onda svoj broj pa bio on 061/062/063... :mrgreen:
Go Free je za sada najbolja opcija ali nije mi dobra pokrivenost gdje treba jbg tako da sam ja na Haloo par brojeva prenio (baš sa BHT).
Samo tako će se nešto promijeniti jer su pasivni ima 15 godina :run:
medeni99

#3329 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by medeni99 »

avaks wrote:12 giga razlika da pobjegneš od njih :lol:
Od mene više marke neće vidjeti dok nešto konkretno ne promijene a vala kako su krenuli nikada :lol:
Čekamo da ih kupi kakav stranac pa da malo dar mar naprave... 4G era a da ti naplaćuje 13KM za 1GB je fakat sramota...
od privatizacije nema ništa otvoreno ti kažu i SDP neokomunisti i SDA islamisti
što? pa zato što bi najmanje 1500 koji su viška a koje su smjestili kao svoje partijske jarane ili druogove i njihove familije dobilo nogu u guzicu, jer privatniku za tu veličinu operatera ne treba ni 2000 zapoalenih koliko ih ima npr. mtel sa približno jednakim brojem korisnika i infrastrukturom
gidra

#3330 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gidra »

Nisam pratio stanje posljednja tri-četri mjeseca pa da pitam raju brzinski...

Trenutno sam na midi 30 BHT, međutim dolazi mi vazda račun oko 50ak KM i hoću da pređem na NoLimit M 46,80 KM sa PDV-om(1500 minuta, 4 GB neta i 50min prema drugim mrežama). Sasvim ok ponuda i 99% brojeva koje zovem su mi u BHT mreži.
Šta nude Eronet i Mtel u ovom nekom cjenovnom rangu sa PDV-om od 40-50 KM?
Ali_G

#3331 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Eronet ima ovu super 50 koja, ako potpises ugovor na 2godine al bez opcije da mozes kupiti uredjaj, kosta 40.95 sa pdv i daje 450min prema svim mrezama mobilnim i fiksnim, 1000poruka, i 8giga neta.
Ako ti ne smeta 2god i ako se mozes uklopiti u minute (obracunska 60+10) ne izgleda lose.

Sent from my iPhone using Tapatalk
gidra

#3332 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by gidra »

Ali_G wrote:Eronet ima ovu super 50 koja, ako potpises ugovor na 2godine al bez opcije da mozes kupiti uredjaj, kosta 40.95 sa pdv i daje 450min prema svim mrezama mobilnim i fiksnim, 1000poruka, i 8giga neta.
Ako ti ne smeta 2god i ako se mozes uklopiti u minute (obracunska 60+10) ne izgleda lose.

Iako 6 KM skuplja mislim da je puno bolja BHT ponuda uz bolju i pokrivenost 3g signalnom po Sarajevu, plus nisi rob 2 godine a možeš i telefon planirati...
Ali_G

#3333 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Ma sve zavisi od tvojih potreba. Svaki operater ima svoje prednosti i mane.
Ako su ti brojevi uglavnom bht onda ti je no limit paket bolji izbor bez obzira na 6maraka skuplji racun

r_faruk

#3334 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by r_faruk »

da li se ista popravilo sa pokrivenoscu u odnosu na bh telecom. sa eronetom znam da je problem u nedodjijama, kako je sa ostalim mrezama? jeste li hodali po kakvim vukojebinama? ima li signala?
avaks

#3335 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

gidra wrote:Nisam pratio stanje posljednja tri-četri mjeseca pa da pitam raju brzinski...

Trenutno sam na midi 30 BHT, međutim dolazi mi vazda račun oko 50ak KM i hoću da pređem na NoLimit M 46,80 KM sa PDV-om(1500 minuta, 4 GB neta i 50min prema drugim mrežama). Sasvim ok ponuda i 99% brojeva koje zovem su mi u BHT mreži.
Šta nude Eronet i Mtel u ovom nekom cjenovnom rangu sa PDV-om od 40-50 KM?
Eronet Super 35 bez uređaja (ako ne planiraš kupovati telefon na rate), mjesečno 29,25KM (sa PDV), 300 minuta prema svim mrežama, 1000sms i 4GB brzog interneta.
Obračunska je 60+10 sekundi. Ugovor na 24 mjeseca je minus ali za ovu cijenu se isplati osim ako ti treba toliko više minuta razgovora (1500 koje imaš u tom No Limit paketu)...
Evo ti ponuda pa pogledaj:
http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/
rovac13

#3336 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ako covjek samo zove bh telekom nema sanse nikakva eronet tarifa protiv no limit :D
avaks

#3337 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

U zavisnosti koliko od tih 1500 minuta mu stvarno treba, ipak je ova tarifa koju sam ponudio 17,5KM jeftinija (420KM na 24 mjeseca uštede ilitiga jedan veoma solidan telefon) pa sam to prvo imao na umu ako mu je dovoljno ovih 300 minuta za razgovor (na Eronetu je nebitno u kojoj si mreži jer su minute prema svima :thumbup: ).
Interneta ima isto a sms dodju kao dodatak (a kome danas trebaju hehe) :D
rovac13

#3338 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Razumijem ja to.
Njemu ako je na midi 30 dolazio racun 50-ak KM znaci da je imao razgovora izmedju 200-250 minuta maximalno.
U poredjenju s tim super 35 je puno povoljnija 300 minuta 1000sms 4gb su i vise prometa i jeftinije za 20-ak KM mjesecno ako se ide na 24 mj.

Ali sve mi se cini da on hoce bht .
Naglasio je da su pozivi prema bht u i da ga zanima paket od 40-50 KM.
A ako zelis da dajes 50 KM na telefon mjesecno i ako zoves samo bhtelekom.......onda je no limit bez premca.
purgatorio

#3339 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

Tko puno priča prema BHMobile (>300 min) a malo prema ostalim mrežama (<30min) najbolji izbor je noLimit. Za sve ostale scenarije eronet super tarife su vrh.
medeni99

#3340 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by medeni99 »

http://www.gofree.ba/tarifne-opcije
Facebook tarifna opcija

Ove opcija koja košta 1,50 KM (sa PDV-om) daje ti mogućnost korištenja Facebook-a 30 dana od dana aktivacije. Svojoj omiljenoj društvenoj mreži možeš pristupiti putem Facebook aplikacije, Facebook Messenger-a ili bilo kojeg internet browser-a (osim Opera Mini).

Uživaj u beskrajnom lajkovanju, postovanju i šerovanju.

Facebook opciju možeš aktivirati putem GO! menija pozivom koda *777#

Za pristup drugim sadržajima biće ti potrebna jedna od GO!Net tarifnih opcija koje takođe možeš aktivirati putem GO!menija.

Nakon isteka tarifne opcije korišćenje mobilnog interneta kao i pristup FB stranicama naplaćivaće se po važećem GO! cjenovniku.

Korišćenje ove opcije dostupno je samo unutar mreže, a ponuda važi do kraja 2016.godine.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#3341 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by heat »

bolja pokrivenost signalom Eronet ili m:tel :?
purgatorio

#3344 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

heat wrote:bolja pokrivenost signalom Eronet ili m:tel :?
Eronet, posebno 3g.
heat

#3345 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by heat »

u BiH brate...necu mijenjati kartice kako i gdje putujem. ko ima bolju pokrivenost signalom na podrucju BiH ?
heat

#3346 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by heat »

purgatorio wrote: Eronet, posebno 3g.
hvala,
jesi drug njihov korisnik ili ... ?
Ali_G

#3347 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Ali_G »

Cudno zvuci al fakat zavisi u samom npr Sarajevu od dijela do dijela kakva je pokrivenost.

liberouno

#3348 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by liberouno »

heat wrote:u BiH brate...necu mijenjati kartice kako i gdje putujem. ko ima bolju pokrivenost signalom na podrucju BiH ?
ej u BH
pa naravno da je u BH, ali opet zavisi gdje...na području manjeg BH entiteta je naravno bolja pokrivenost mtela i obratno na području većeg BH entiteta je bolji eronet
a opet onda zavisi i od regije na području entiteta....
avaks

#3349 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

heat wrote:bolja pokrivenost signalom Eronet ili m:tel :?
Zavisi kuda se krećeš... 2G imaju pokrivenost, 3G je druga priča, za Federaciju, Ze-do i Sarajevo odgovorno tvrdim da Eronet ima bolju pokrivenost.
Dok u nekim dijelovima Sarajeva Mtel ima ekstra pokrivenost.
Najbolje ti je uzeti start paket i jednog i drugog operatera (umeš recimo haloo i gofree, jedni Eronet infrastrukturu koriste dok drugi Mtel) pa sam vidiš kako ti odgovara. Kartice su ti 4KM ili 2KM ne znam ni sam više, mjesec istestiraš i znaš na čemu si :thumbup:
purgatorio

#3350 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by purgatorio »

heat wrote:
purgatorio wrote: Eronet, posebno 3g.
hvala,
jesi drug njihov korisnik ili ... ?
haloo koristim, isti je signal im.
Post Reply