Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
slavemaster

#3326 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

ima li raja kakav link za exodus, sinoc sam pokusao 2 youtube upustva stara 2 i 6 mjeseci i nijedan nije radio...17.5 je kodi
kad pokrenem source u file manageru kaze ne moze jer nema konekciju sa directory? (do interneta nije, a unknown sources enabled)

hvala vam
irac300

#3327 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Zejnep wrote:
irac300 wrote:
Zejnep wrote:Gdje je prevod za ovu temu? :eh:

E vala što ja uspijem instalirati taj kodi :cry:
Zato sam ti predlozio terrarijum, laksi je za pocetnike. :D Probaj naci nekog ko se iole razumije, neka ti sredi Kodi. Tesko je ovako da ti sve objasnim, mislim, mogu ti lijepiti linkove sa tutorijalima, ali nes' mi govori da nisi bas na "ti" sa tehnologijom. :D

A đe je zapelo sa terrarijumom? On je jednostavan za koristenje.
Ne znam, ali nešto me zeza. Otvorim stranicu i nema šansi da je listam, da pregledam sve filmove u ponudi. Imam miša na daljinskom ali ne ide na iduću stranicu, ne scrola. Tako da imam za izbor nekih desetak filmova po žanru. Malo :cry:

A kako sa prevodom? Mislim nije frka ni ako ga nema na engleskom, ali šta ću sa ostalim filmovima? :cry:

Dobro ti to nešto govori :lol: :cry:
Malo je zeznuto sa daljinskim. Probaj koristiti navigacione tj. tipke sa strelicama za skrolanje. Sto se tice prijevoda, kada zelis pokrenuti film, pojavi ti se poruka zelis li reproducirati sa ili bez titlova. Ako ti je tv podesen na jedan od ex Yu jezika, automatski ce ti traziti titl za taj jezik.

Preporucio bih ti da terrarium skines i na mobitel, lakse je rukovati, dok ne skontas kako sta funkcionise.
irac300

#3328 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

slavemaster wrote:ima li raja kakav link za exodus, sinoc sam pokusao 2 youtube upustva stara 2 i 6 mjeseci i nijedan nije radio...17.5 je kodi
kad pokrenem source u file manageru kaze ne moze jer nema konekciju sa directory? (do interneta nije, a unknown sources enabled)

hvala vam
https://youtu.be/z4v-0OHn0Kc

Eto link od juče. :D
Zejnep

#3329 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

irac300 wrote:
Malo je zeznuto sa daljinskim. Probaj koristiti navigacione tj. tipke sa strelicama za skrolanje. Sto se tice prijevoda, kada zelis pokrenuti film, pojavi ti se poruka zelis li reproducirati sa ili bez titlova. Ako ti je tv podesen na jedan od ex Yu jezika, automatski ce ti traziti titl za taj jezik.

Preporucio bih ti da terrarium skines i na mobitel, lakse je rukovati, dok ne skontas kako sta funkcionise.

Probala sam ja i to, nego nisam znala da se tako zovu, navigacione tipke, ali ista stvar se desi :-? :D
To ti je pametno baš, hoću, instaliraću na telefon, pa lagano.
Puno ti hvala :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3330 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

ma tito je ona mala tastaturica, air mouse il kako vec to zovu...za upravljanje ovim boxovima
slavemaster

#3331 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

irac300 wrote:
slavemaster wrote:ima li raja kakav link za exodus, sinoc sam pokusao 2 youtube upustva stara 2 i 6 mjeseci i nijedan nije radio...17.5 je kodi

hvala vam

hvala probacu veceras
supercali

#3332 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by supercali »

Zejnep wrote:
irac300 wrote:

Probala sam ja i to, nego nisam znala da se tako zovu, navigacione tipke, ali ista stvar se desi :-? :D
To ti je pametno baš, hoću, instaliraću na telefon, pa lagano.
Puno ti hvala :thumbup:
Intaliraj ti na mobitel i kafu sutra sa respom pa ce ti kodi biti jasniji
skupljac_zeljeza

#3333 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by skupljac_zeljeza »

JoseMujica wrote:ma tito je ona mala tastaturica, air mouse il kako vec to zovu...za upravljanje ovim boxovima
Daljinski i ne koristim osim da ugasim TV mada sam ovom tastaturom mogao i upaliti, ali sam negdje nešto 'pretisno' i sada neće.
Image
Arslan_11

#3334 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

Jel ima neka caka sa ovim 1080p linkovima u covenant-u? Izbacuje. Mi samo 720p.
irac300

#3335 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Arslan_11 wrote:Jel ima neka caka sa ovim 1080p linkovima u covenant-u? Izbacuje. Mi samo 720p.
Registracija na alluc sajtu, da dobiješ api key, koji poslije ukucaš unutar Covenanta. Imaš na youtube objašnjenja, samo kucaj alluc covenant.
Arslan_11

#3336 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Arslan_11 »

Hvala irac.
slavemaster

#3337 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by slavemaster »

slavemaster wrote:
irac300 wrote:

hvala vam

hvala probacu veceras
probo uspio hvala
kemoBHP

#3338 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kemoBHP »

Moze li pomoc od iskusnih za potpunog amatera :)

Instaliran kodi 17.5, po ovim zadnjim uputama i exodus i covenant, ubacen ovaj alluc API....

ne javlja gresku, otvara, medjutim ne izbacuje bukvalno nista... sta god da klikne, film seriju... most popular ovo ono... sta god... samo kao radi i ostane na istom ekranu...

da... kodi na racunaru, desktop app, win 10, ako sta znaci...
moke_31

#3339 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Izgleda da si negdje u postavkama Kodija, ne mogu se sjetiti sad gdje tačno, stavio bosanski jezik, i kad pretražuješ on ti ništa ne izbaci. Vrati na engleski i biće sve OK. Samo se ne sjećam gdje tačno u postavkama, sorry.
zippoo87

#3340 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

kako promijeniti jezik na kodiju
kemoBHP

#3341 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kemoBHP »

Provjerio sve, nisam nigdje nasao drugi jezik osim engleskog ali i dalje nista :(
xamp

#3342 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by xamp »

kemoBHP wrote:Moze li pomoc od iskusnih za potpunog amatera :)

Instaliran kodi 17.5, po ovim zadnjim uputama i exodus i covenant, ubacen ovaj alluc API....

ne javlja gresku, otvara, medjutim ne izbacuje bukvalno nista... sta god da klikne, film seriju... most popular ovo ono... sta god... samo kao radi i ostane na istom ekranu...

da... kodi na racunaru, desktop app, win 10, ako sta znaci...
Da nisi iskljucio Providers sve (kad ides na settings od Covenanta)? - Ili pokusaj iskljuciti Alluc, mene je on zezao tako sto mi da listu ali nijedan source ne otvara.
kemoBHP

#3343 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kemoBHP »

nisam... nisam uopste dirao listu providera... ista situacija i exodus i covenant... koristio ove linkove sa prethodnih strana, sto vidim da radi kod nekih... po netu nista ne mogu da nadjem, uglavnom nema source-ova, ali bar otvori listu filmova, sta vec... ne znam sta vise da cackam.. u svakom slucaju hvala svima na ovim pokusajima ;)
irac300

#3344 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kemoBHP wrote:nisam... nisam uopste dirao listu providera... ista situacija i exodus i covenant... koristio ove linkove sa prethodnih strana, sto vidim da radi kod nekih... po netu nista ne mogu da nadjem, uglavnom nema source-ova, ali bar otvori listu filmova, sta vec... ne znam sta vise da cackam.. u svakom slucaju hvala svima na ovim pokusajima ;)
Probaj instalirati Poseidon add-on. Za njega ti ne treba alluc. Ako i on ne radi, onda ti je nešto u samom Kodiju poremećeno. Ostaje ti opcija, deinstaliranja, pa ponovnog instaliranja.

http://www.wirelesshack.org/how-to-inst ... addon.html
moke_31

#3345 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Ja mislim da je negdje u samom Kodiju stavio bosanski, negdje u opcijama za medije ili filmove i sl. Sa addonima je sve u redu. Kad uhvatim vremena pogledaću gdje je ta opcija.
irac300

#3346 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

moke_31 wrote:Ja mislim da je negdje u samom Kodiju stavio bosanski, negdje u opcijama za medije ili filmove i sl. Sa addonima je sve u redu. Kad uhvatim vremena pogledaću gdje je ta opcija.
Samo su jedne postavke za jezik (ako ne računamo titlove, al' oni ne igraju nikakvu ulogu u vezi ovog). Settings-Interface settings-Regional-Language=English i na kraju Region default format postaviti na Central Europe
moke_31

#3347 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Nek uđe u postavke Kodija i klikne na player settings, zatim se otvori meni i nek izabere language. U vrhu kartice ima sekcija audio i nek stavi na preferred audio language - original stream's language. Vjerovatno je to mijenjao i player mu traži streamove na jeziku koji je on stavio, bosanski ili neki drugi.

Meni se ovo jednom desilo na Kodiju 16 i dok ovo nisam promijenio pretraživanje je uvijek bilo ništa, nula.
musicman80

#3348 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

Samo jedino pitanje, molim vas. Kako da stavim confluence skin na Kodi 17 ? Stalno mi javlja the dependency on XBMC gui 5.10.0 could not be satisfied.
irac300

#3349 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

musicman80 wrote:Samo jedino pitanje, molim vas. Kako da stavim confluence skin na Kodi 17 ? Stalno mi javlja the dependency on XBMC gui 5.10.0 could not be satisfied.
Je l' ne možeš naći gdje se mijenja skin ili kada ga želiš promijeniti, javlja ti tu notifikaciju? Ako ne možeš naći: settings-interface settings-skin-confluence
Za ovo drugo, nemam pojma.
musicman80

#3350 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

irac300 wrote:
musicman80 wrote:Samo jedino pitanje, molim vas. Kako da stavim confluence skin na Kodi 17 ? Stalno mi javlja the dependency on XBMC gui 5.10.0 could not be satisfied.
Je l' ne možeš naći gdje se mijenja skin ili kada ga želiš promijeniti, javlja ti tu notifikaciju? Ako ne možeš naći: settings-interface settings-skin-confluence
Za ovo drugo, nemam pojma.

Ja kada to uradim, prijavi mi ovu gresku. Znam Ja kako se mijenja skin, ali neće, javlja ovu gresku.
Post Reply