Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MarlboroGold

#3326 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Ja predloži Yurija sa mind control, a da Yuri bude neko ko zagovara stopostotnu ravnopravnost :D
Jer kako dale reče, uvijek ima onih koji idu van okvira patrijarhata, što je pozitivno, ali puno više ima onih koji ga ne znaju napustiti, ne mogu ili ne žele.

Možemo Karlinki dati da raspolaže nuklearnim naoružanjem. Kako bi se sve sredilo ko pišta tj. nas ne bi više ni bilo :D
Last edited by MarlboroGold on 11/05/2018 15:31, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#3327 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:Ja predloži Yurija sa mind control, a da Yuri bude neko ko zagovara stopostotnu ravnopravnost :D
Probaj sa nekim opste poznatim referencama :mrgreen:
dale cooper

#3328 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
dale cooper wrote:
triconja wrote: Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumenta :D
Interesantno. Ne vjeruješ da je ravnopravnost među spolovima ikada moguća, ali vjeruješ recimo da je svijet stvoren za sedam dana. :roll:
I ja onda ispadnem nerealističan. :mrgreen:
Ja sam se davno izjasnio ko deista, znaci odbacujem bilo kakav pokusaj objasnjenja stvaranja i bozije prirode i to je to :lol:

Postoji varijanta gdje bi mogli i muski i zenski bit 100% jednaki, a to je u slucaju da se skonta da za radjanje djece nije potrebno zensko, nego se moze nesto uz pomoc tehnologije skontat. :thumbup:
How convenient. :D Ali čini mi se da si negdje rekao da si pohađao vjersku školu u djetinjstvu, tako da ti je barem jednim dijelom
u ranom odgoju usađeno nešto od religijskih dogmi. A znamo da je većina glavnih religija patrijahalno usmjerena.
Last edited by dale cooper on 11/05/2018 15:37, edited 1 time in total.
triconja

#3329 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:Ja predloži Yurija sa mind control, a da Yuri bude neko ko zagovara stopostotnu ravnopravnost :D
Pa dovoljno je i ovo, znaci kastrirat ljude po rodjenju osim par dobrih jedinki koje ce biti "breeding stock" za buduce generacije a ovo ostalo prepustit samo sebi i nekako to da funkcionise, znaci nema potrebe za nejednakost.

Ili druga, crnja varijanta je to da ne se ne kastrira prilikom rodjenja ali da postoji odvojeno jedno drustvo od drugog drustva, nesto slicno ko snowpiercer, znaci da policija ne zalazi u favele a ovi zauzvrat ne jedu puno govna, jer postoje i kazne.

Ni jedna ni druga varijanta nisu izvodljive, a i da jesu zene bi imale dosta gori polozaj u drustvu nego sad.

Znaci treba skontat neki novi sistem, koji ce otpuhat sve ostalo svojim inovacijama :lol:
triconja

#3330 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote: Ja sam se davno izjasnio ko deista, znaci odbacujem bilo kakav pokusaj objasnjenja stvaranja i bozije prirode i to je to :lol:

Postoji varijanta gdje bi mogli i muski i zenski bit 100% jednaki, a to je u slucaju da se skonta da za radjanje djece nije potrebno zensko, nego se moze nesto uz pomoc tehnologije skontat. :thumbup:
How convenient. :D Ali čini mi se da si negdje rekao da si pohađao vjersku školu u djetinjstvu, tako da ti je barem jednim dijelom
u ranom odgoju usađeno nešto od religijskih dogmi. A znamo je većina glavnih religija patrijahalno usmjerena.
Ne bih se slozio da je patrijarhalno, prije bih rekao da je za vise dobro, tj. za drustveno dobro.
MarlboroGold

#3331 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:

:D
triconja

#3332 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
Bloo wrote:

:D
Pa nisam ja 2000to godiste da ne znam tako nesto :lol:
Bloo
Globalna šefica

#3333 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Pa nisam ni rekla.za.tebe :mrgreen: nema veze sa.godistem
triconja

#3334 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote:
Evo da tebe priupitam, koji je sistem u historiji covjecanstva dao zeni najvise prava? Kako bi nekad ta "utopija" gdje bi i musko i zensko imali ista prava izgledala? Bil morali i musko i zensko bit homogeni, tj. bez identiteta da bi nesto tako uspjelo?
Bloo
Globalna šefica

#3335 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:
triconja wrote:
Evo da tebe priupitam, koji je sistem u historiji covjecanstva dao zeni najvise prava? Kako bi nekad ta "utopija" gdje bi i musko i zensko imali ista prava izgledala? Bil morali i musko i zensko bit homogeni, tj. bez identiteta da bi nesto tako uspjelo?
Ovo prvo pitanje - zahtijeva malo istraživanja.
Do sada se nije desila ni utopija da su svi jednaki kao ljudska bića, a kamoli ovaj rodno/spolni aspekt.
Mislim da rodni/spolni identitet treba da prestane da bude osnova odnosa generalno.

Esej? :mrgreen:
triconja

#3336 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: Evo da tebe priupitam, koji je sistem u historiji covjecanstva dao zeni najvise prava? Kako bi nekad ta "utopija" gdje bi i musko i zensko imali ista prava izgledala? Bil morali i musko i zensko bit homogeni, tj. bez identiteta da bi nesto tako uspjelo?
Ovo prvo pitanje - zahtijeva malo istraživanja.
Do sada se nije desila ni utopija da su svi jednaki kao ljudska bića, a kamoli ovaj rodno/spolni aspekt.
Mislim da rodni/spolni identitet treba da prestane da bude osnova odnosa generalno.
Kako bi postigla da rodni/spolni identitet postane nesto passé? Da se djeca uzgajaju (odgajaju) po jednakim principima?
triconja

#3337 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Bloo wrote:
Esej? :mrgreen:
More, mentalne aritmetike nikad dosta :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#3338 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

triconja wrote: Kako bi postigla da rodni/spolni identitet postane nesto passé? Da se djeca uzgajaju (odgajaju) po jednakim principima?
Pa sve kreće od momenta kada curica i dječak skontaju da imaju i nemaju ćunu.... :lol: i onda dječak pomisli da je curica felerična i kastrirano muško ergo manje vrijedna, te to isto i curica pomisli, da joj nešto fali....

:mrgreen:
Napišem kasnije nešto ozbiljno, sad se samo zajebavam :D
kakavdanakneiskustvu

#3339 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
triconja wrote: Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke" :lol: :lol: :lol:

kakve veze ima da i da ih je 90 %?,samo u bajkama neko prica sa zmijama,neko zatrudni a ne seksa se i tako te price za malu djecu

ovoliko smajlija u svakom tvom postu,to kontas da si neki jak argument imao ako imas sto vise smajlija?
Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumenta :D

neko moze zavrsiti mrtav jer mu je smijesno to sto neko vjeruje da su nekad zmije pricale,da smo svi nastali od dva brata,da je neko zatrudnio a da se nije seksao,je li to govori vise o onome ko bi ubio zbog tog ismijavanja ili o onome ko se takvim nebulozama smije?
kakavdanakneiskustvu

#3340 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote:
triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: Ako mislis da je religija bajka, zajebo si se dobrano. Pa jedno 60 % ljudi vjeruje u te "bajke" :lol: :lol: :lol:

kakve veze ima da i da ih je 90 %?,samo u bajkama neko prica sa zmijama,neko zatrudni a ne seksa se i tako te price za malu djecu

ovoliko smajlija u svakom tvom postu,to kontas da si neki jak argument imao ako imas sto vise smajlija?
Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumenta :D
Interesantno. Ne vjeruješ da je ravnopravnost među spolovima ikada moguća, ali vjeruješ recimo da je svijet stvoren za sedam dana. :roll:
I ja onda ispadnem nerealističan. :mrgreen:[/quote]

ili da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe,bajka jbg,sta drugo nego bajka
triconja

#3341 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote: Ono u sta ljudi vjeruju nije bajka, pogotovo ako za ismijavanje toga mozes zavrsit alarahmetile kakva je to bajka? Sto sam ja cito nekad hans kristijana andersena koji je cista bajka ne moze se poredit sa religijama nikako. To sto stavljam visak smajlija bih prije okarakterisao kao OKP nego jakost argumenta :D

neko moze zavrsiti mrtav jer mu je smijesno to sto neko vjeruje da su nekad zmije pricale,da smo svi nastali od dva brata,da je neko zatrudnio a da se nije seksao,je li to govori vise o onome ko bi ubio zbog tog ismijavanja ili o onome ko se takvim nebulozama smije?
Pa govori i o jednom i o drugom, jedan cacka mecku jer misli da je eto pametniji jer ne vjeruje da je zenska bez odnosa zatrudnila i rodila spasioca covjecanstva a drugi jer misli da ima opravdanje tako sto ubija nevjernika.

Znaci, dzaba tebi sto mislis da je njutnova fizika sranje, ako kazes nekom fizicaru, mores dobit maru. :D
triconja

#3342 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote: ili da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe,bajka jbg,sta drugo nego bajka
Ima ti tu vise simbolike nego prica da je covjeka pojela riba, al stas, lakse je popljuvat necija uvjerenja :D
kakavdanakneiskustvu

#3343 Re: Danasnji "feminizam"

da,slucajeva da je neki naucnik ubio nekog ko se ne slaze sa njegvim misljenjem je na milione bilo u istoriji
kakavdanakneiskustvu

#3344 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ili da je covjek zivio tri dana u utrobi velike ribe,bajka jbg,sta drugo nego bajka
Ima ti tu vise simbolike nego prica da je covjeka pojela riba, al stas, lakse je popljuvat necija uvjerenja :D

ne pojela,nego progutala,i čovo živio tu tri dana,ko na izletu ,šta li,što se danas takve stvari ne desavaju pa nece biti potrebe da se tome svako sa imalo mozga ne smije
triconja

#3345 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote:

ne pojela,nego progutala,i čovo živio tu tri dana,ko na izletu ,šta li,što se danas takve stvari ne desavaju pa nece biti potrebe da se tome svako sa imalo mozga ne smije
:-) :-) :-)
kakavdanakneiskustvu

#3346 Re: Danasnji "feminizam"

da,smajliji,sta drugo
triconja

#3347 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote:da,smajliji,sta drugo
Nesto govoris o uvjerenjima ljudi (bolje receno napadas ih) a ne smijes da boga skrpis onom sto baca pelene kroz prozor :lol: . Umjesto da to rjesavas ti se zado oko stvari od koje nemas ni koristi a bogami ni stete (jer ovdje religija ne moze uspjet nikako). :lol: :lol: :lol: :thumbup:
moonca

#3348 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

triconja wrote:
Nesto govoris o uvjerenjima ljudi (bolje receno napadas ih) a ne smijes da boga skrpis onom sto baca pelene kroz prozor :lol: . Umjesto da to rjesavas ti se zado oko stvari od koje nemas ni koristi a bogami ni stete (jer ovdje religija ne moze uspjet nikako). :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kako si ti rijesio problem sa pelenama koje padaju sa neba? :-) :lol:
kakavdanakneiskustvu

#3349 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
a neku bi korist ja licno imao da mu skrpim boga,oca,dijete,bilo šta?,sta mislis da ja ovde ne mogu napisati da sam ga prebio,ovo,ono??

da ne zaboravim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
triconja

#3350 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:
Kako si ti rijesio problem sa pelenama koje padaju sa neba? :-) :lol:
Nema to kod mene ali je bilo da su oni iznad pustali vodu i nama plavile dvije prostorije jer njima gore propusta krov, i jednog jutra ode babo i skrpi koju i vise bogami nema tih curenja vode, a i fino se pozdravljaju sa nama :lol:
Post Reply