Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
L u c i f e r

#3326 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Kod mene je od onog čopora ostao samo 1, wtf...?? :)
Internetowska

#3327 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

L u c i f e r wrote:Kod mene je od onog čopora ostao samo 1, wtf...?? :)

Ako ti nedostaju mozes uzeti copor iz moje ulice.

:D
Cyclops5

#3328 Re: Problem pasa lutalica

Post by Cyclops5 »

Logovan wrote:
Cyclops5 wrote:
avetinja wrote:I ove lutalice oko moje zgrade, što ih svi hrane su počeli biti agresivni. Neki dan mi komšinicu (stariju ženu) napali, oborili na zemlju i počeli ujedati. Rade li ti šinotri svoj posao?

Ma kakvi šintori.Nigdje nikog a ove paščadije sve vise i vise :evil: .
Po meni nije baš tako. Ima ih duplo manje ovdje gdje ja živim, plus na ostalim mjestima gdje se najviše krećem.
Kod mene nije takva situacija,kod mene u ulici su se pojavili neki novi koji nisu bili dosad.A i ove ostale ulice gdje se krecem nisam primjetio da ih ima manje
L u c i f e r

#3329 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Internetowska wrote:
L u c i f e r wrote:Kod mene je od onog čopora ostao samo 1, wtf...?? :)

Ako ti nedostaju mozes uzeti copor iz moje ulice.

:D
Jok, fala... :D
crnoplavo

#3330 Re: Problem pasa lutalica

Post by crnoplavo »

Cyclops5 wrote:
Logovan wrote:
Cyclops5 wrote:
Ma kakvi šintori.Nigdje nikog a ove paščadije sve vise i vise :evil: .
Po meni nije baš tako. Ima ih duplo manje ovdje gdje ja živim, plus na ostalim mjestima gdje se najviše krećem.
Kod mene nije takva situacija,kod mene u ulici su se pojavili neki novi koji nisu bili dosad.A i ove ostale ulice gdje se krecem nisam primjetio da ih ima manje

sezonske migracije
smack

#3331 Re: Problem pasa lutalica

Post by smack »

Ima ih bruka gdje god se okrenes. Najvise sam iza ponoci sretao copore.
Hrljaju, traze hranu..laju kao da nisu nikada zalajali u zivotu.
Hemera

#3332 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Jedan čopor se odjednom ukazao u parku na Skenderiji kod Sindikata...i to 7-8 đukaca se neometano sunča.
huxley

#3334 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

:)

Ovo klixu utanjili prilivi pa obet baca kost? Ako dt ne odreaguje i pod hitno uplati baner na mjesec dana, slijedi malo ozbiljniji clanak.
uglavnomja

#3335 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

izgubice klijentelu vetovi ... :-)

izgubice para od dog trustovih sterilizacija, tu je problem.

hebote tito, kantonalna ustanova, na kantonalnom budzetu odbija da radi svoj posao, i to koji im je odredjen nalogom te iste kantonalne vlade.

i ta tamo neka sugava mito-korupcija-nepotizam firma iz prace se dogovara sa policijom kad ce ih pustiti unutra ... :-)

ojhaaaa rodile banane ... :ljulja:
bach

#3336 Re: Problem pasa lutalica

Post by bach »

uglavnomja wrote:izgubice klijentelu vetovi ... :-)

izgubice para od dog trustovih sterilizacija, tu je problem.

hebote tito, kantonalna ustanova, na kantonalnom budzetu odbija da radi svoj posao, i to koji im je odredjen nalogom te iste kantonalne vlade.

i ta tamo neka sugava mito-korupcija-nepotizam firma iz prace se dogovara sa policijom kad ce ih pustiti unutra ... :-)

ojhaaaa rodile banane ... :ljulja:
Dabogda za kifle ne imali a Sarre e Roma ima na uhu pjevala...

Čuj izgubiće klijentelu...
neimenovan.x

#3338 Re: Problem pasa lutalica

Post by neimenovan.x »

Još jedan primjer kako država podstiče korupciju :bih: Ako ih nekim čudom i kazne dobiće nešto u visini kazne za nepropisno parkiranje.
Forsaken

#3339 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

Svi su se trznuli kad je vlada odlucno krenula da rijesi problem i pomislili da mozda ipak nisu toliko nesposobni koliko izgledaju. Medjutim, pogrijesili smo - nesposobniji su. :mrgreen:

Kao zakljucak mozemo izvesti da su psi lutalice u KS zasticeni na nivou "svete krave" u Indiji i ne moraju se brinuti za svoju buducnost. Cak stavise, pretpostavljam da je sljedeci logican potez "ljubitelja" zivotinja dovlacenje cukica iz ostalih opasnih gradova u sigurnu zonu KS. :skoljka:
O'zone
Globalni moderator

#3340 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Forsaken wrote:Svi su se trznuli kad je vlada odlucno krenula da rijesi problem i pomislili da mozda ipak nisu toliko nesposobni koliko izgledaju. Medjutim, pogrijesili smo - nesposobniji su. :mrgreen:

Kao zakljucak mozemo izvesti da su psi lutalice u KS zasticeni na nivou "svete krave" u Indiji i ne moraju se brinuti za svoju buducnost. Cak stavise, pretpostavljam da je sljedeci logican potez "ljubitelja" zivotinja dovlacenje cukica iz ostalih opasnih gradova u sigurnu zonu KS. :skoljka:
Predizborna priča na koju se raja ozbiljno uhvatila kao da će nakon godina agonije nešto početi da se riješava :lol:

Novi projekat bi trebao da se zove "Grad Sarajevo rezervat za sve napuštene i pse bez vlasnika"
nelle_tz

#3341 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Vidi ovog Durina, pogledajte mu komentare :"a reci, taj isti dogs trust se zalaze za eutanaziju u Engleskoj a ovdje... ubise pare na glupim aktivisticama zeljnih ku.rca...
60 11 ! Prijavi komentar Odgovori
Durin
21.10.2014. u 20:50 -46
Kakve lazi... :) Vi ubice se samo time znate sluziti, lazima. Dogs Trust ni u jednom svom sklonistu ne obavlja eutanaziju/genocid/masakr/ubijanje pasa, bas kao i 99% azila u VB.
P.S. Prijavi se psihijatru dok nisi poludio i poceo ubijat, jeb*m te bolesna
Procitaj nesto, malo se obrazuj i ko zna, mozda za godinu dvije intenzivnog treninga prestanes biti idiot. P.S. Otkud ti znas sta ko jede? Jeste, ti si ubica, jer pozivas na genocid. Jednostavno je. Ako ti se ne svidja, sta ti ja mogu. Ali cinjenica je da si ti ubica."
Koji ludjak je tip i na svim temama je takav.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3342 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

sad će nama nova pašć...pardom vlast direktivu da svako domaČinstvo MORA primit najmanje dva kera i da izvaja od plata mimo zdrastvenog i socijalnog i danak za dogmoney institucije...polaHko se kaČe na državnu CiCu...
O'zone
Globalni moderator

#3343 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

pici wrote:sad će nama nova pašć...pardom vlast direktivu da svako domaČinstvo MORA primit najmanje dva kera i da izvaja od plata mimo zdrastvenog i socijalnog i danak za dogmoney institucije...polaHko se kaČe na državnu CiCu...
Ja ne mogu da povjerujem u to jer zeleni su u Islamu A u Islamu pašće je poželjno samo kao čuvar kuće odnosno stada ukratko radna životinja ništa lutalica, prava, ovo ono.
The Realist

#3344 Re: Problem pasa lutalica

Post by The Realist »

Samo neka se Lokom pazi, jer rekla je on guska kako nemaju dozvolu i vrše krivično djelo.... :roll:

A istina je onda što je Efendić govorio u istoj emisiji da veterinari odbijaju da primaju pse, što su sada i potvrdili.
uglavnomja

#3345 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

u normlanim drzavama bi dobili odredjen % smanjenja plate prvi mjesec, sljedeci korak bi bio: fala i dovidjenja, i povedi klijentelu koja te placa sa sobom. :oops:

kupljeni veterinari. :roll: zavrsili neke skole da pomazu zivotinjama, a gledaju ih kako krepavaju bolesne, zgazene, izujedane po ulici ... pare okrecu svijet.
nije dog trust dzaba izabrao bananu drzavu, sto je zemlja kokuznija, to su ljudi jeftiniji.
dajdza-ze

#3346 Re: Problem pasa lutalica

Post by dajdza-ze »

pici wrote:sad će nama nova pašć...pardom vlast direktivu da svako domaČinstvo MORA primit najmanje dva kera i da izvaja od plata mimo zdrastvenog i socijalnog i danak za dogmoney institucije...polaHko se kaČe na državnu CiCu...
bem ih u p.cu
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3347 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

O'zone wrote:
Ja ne mogu da povjerujem u to jer zeleni su u Islamu A u Islamu pašće je poželjno samo kao čuvar kuće odnosno stada ukratko radna životinja ništa lutalica, prava, ovo ono.

eeeeee da su to "vjernici" pa HaJde De...samo pareeeee...

Image
lavic

#3348 Re: Problem pasa lutalica

Post by lavic »

Nas prvi problem su ovi keroljupci, oni su bolesni, njih prvo treba medicinski tretirati pa onda se baviti kerovima.

Gledam ih u nedelju na Breki, kera udarilo auto i oni su se polako ali organizovano skupljali i motali oko kera.

Prvo dva momka, pa onda su dosle dezurne zastitnice, (one sto ne mogu ziva groba maznuti, pa im kerovi ljubav daju) divili se keru kojem nema spasa.

Ne znam sta je bilo na kraju ali sva cereminija je trajala skoro tri sata, a rezultat jedan manje.
uglavnomja

#3349 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

lud hebe zbunjenog ... idu price vec par godina da je praca puna, da su uslovi katastrofalni, da su pascad natrpana u boksove, da su bolesni, gladi, krepavaju, lesevi po livadama ... a ono uslovi perfektni, a azil poluprazan :roll:

ili je ovo vezano za onaj tekst od juce, gdje veterinari biraju klijentelu, a ne izvrsavaju naloge poslodavca, ikad su ovi iz prace odbili da puste policiju unutra. mora da je bilo veliko spremanje za ovu ublehasku posjetu.

i koja besmislica, kantonalni glavonje se ibrete sto posao koji su oni naredili nije uradjen. pa hebovas svak ko vas je postavio na to mjesto :twisted:

za 3-4 godine proslo 2000 pasa kroz azil :roll:

i oni traze jos miliona ... tito dragi ... pa skola sa 1000 ucenika i 100 zaposlenih ima godisnji budzet milion kmova.

oslobodjenje

"Emir Hrenovica, ministar privrede KS-a u ostavci, Zlatko Petrović, ministar za prostorno uređenje i zaštitu okoliša KS-a u ostavci i Nermin Pećanac, ministar MUP-a KS-a u ostavci, obišli su azil za napuštene pse u Prači. Razlog posjete je da se uvjere u uslove, te utvrde modalitete i mogućnosti direktne implementacije propisa i Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja. Poziv za posjetu upućen je i svim načelnicima sarajevskih općina i gradonačelniku Sarajeva, ali oni se nisu pojavili u Prači.

Gradnja objekata

- Velika je stvar što mi kao Kanton imamo mogućnost smještaja oko 500 pasa. Ovo treba da bude prihvatilišta na način da se svi uslovi zakonom propisani ispune, a to je prije svega da se smještaju visoko kvalitetni psi, da se adekvatno zdravstveno tretiraju, kastriraju, čipuju i da se učine maksimalni napori za udomljavanje tih pasa. Na taj način imali bi jedan protok pasa koji se nalaze na ulicama KS-a i šire, a s druge strane na bazi kastracije i sterilizacije, njihov broj bi se kroz izvjesno vrijeme smanjivao, rekao je ministar Petrović, naglašavajući kako to sve propisuju zakon i propisi. Petrović je istakao kako je kao ministar prostornog uređenja djelimično odgovoran za ovu oblast, te da izlaz nije u gradnji objekata, nego u sistemu koji treba napraviti tako da se broj pasa smanjuje, uz human odnos prema njima. Ministar Hrenovica kazao je da će se problem riješiti jedino ako svi izvrše preuzete obaveze.

- Uvjerili smo se da su uslovi izvanredni prema onome kako su se vršila plaćanja. Svi su preuzeli obavezu, a onda sve ostalo zaboravili. Nije rješenje samo sterilizacija, mora se poštivati zakon, svoj posao moraju raditi i šinteraj i azil. Sramota je da je ovaj azil ovdje poluprazan, a firma koja gazduje azilom ne može smjestiti veći broj, jer niko nije ispunio obavezu plaćanja, osim dva kantonalna ministarstva, rekao je Hrenovica. U azilu Prača svi psi imaju svoje kartone, čipovani su i sterilisani. U azilu ima još 280 slobodnih mjesta.

Proširenje kapaciteta

- Od potpisivanja sporazuma 2011. godine do danas kroz ovaj azil prošlo je 2.000 pasa. Trenutno su ovdje angažovana dva certificirana radnika koja su završila obuku i dobila certifikate za hvatanje pasa, te još 15 radnika na čijem čelu je doktor veterine. Napravljena je sva infrastruktura po uzoru na evropske azile. Iako nam je oprema dotrajala i neophodna nam je puška za hvatanje agresivnih pasa, radimo svoj posao maksimalno odgovorno i ozbiljno, kao što se i vidi na terenu, saznali smo od Hamde Alića, koordinatora u Prači koji objašnjava da firmi Murai, koja gazduje azilom, općine duguju oko 1,5 miliona KM. U Prači je planirano i proširenje kapaciteta za dodatnih 1.000 pasa. Građevinski radovi su započeli, ali su zbog nedostatka para obustavljeni do daljnjeg. Uslovima i kapacitetima azila u Prači zadovoljan je i Nermin Pećanac, ministar MUP-a u ostavci, koji je naglasio kako je sramota da je azil poluprazan, a građani Sarajeva izloženi velikom broju pasa lutalica."
SanskiBiser

#3350 Re: Problem pasa lutalica

Post by SanskiBiser »

O'zone wrote:

naučiće oni ove na ulici ovako pa će i IVZ da ih štiti :lol:
Locked