Zašto je potrebna religija?

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
IcedMFEarth

#3326 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by IcedMFEarth »

Jel' me zajebavaš ? :D
bambina78

#3327 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by bambina78 »

Prigodan vic :mrgreen:
Nakon dugog nagovaranja, muž je odveo ženu na prvu partiju golfa u njenom životu, i što je bilo očekivano njen prvi udarac je završio u prozoru predivne kuće u blizini golf igrališta. Muž je poludeo.
- "Upozorio sam te da budeš oprezna, sad ćemo morati otići tamo, izvinuti se i platiti štetu na prozoru."
I tako je par otišao do kuće i pokucao na vrata. Iznutra se začuo ugodan glas.
- "Uđite."

Kad su ušli imali su šta videti, ne samo da je prozor bio razbijen, i staklo posvuda po podu, nego se razbila i predivna antikna vaza. Na naslonjaču je ležao mlađi muškarac.
- "Da li ste vi par koji je razbio prozor?"
- "Da, gospodine, strašno nam je žao."
- "Oh, nije se potrebno izvinjavati, zapravo, ja sam Vam vrlo zahvalan. Vidite, ja sam duh i bio sam zarobljen u toj vazi više od 1000 godina. Sad kad ste me oslobodili, mogu Vam ispuniti tri želje. Ako vam ne smeta svakome bih ispunio po jednu želju, a zadnju bih ostavio za sebe."
- "Oh, to je odlično." kaže muž. Razmislio je na trenutak i rekao.
- "Želim milion dolara svake godine do kraja moga života."
- "Nema problema" rekao je duh, "to je najmanje što mogu učiniti, uz to garantujem Vam dug i zdrav život. A sad vi gospođo, što vi želite?"
- "Želim ogromnu kuću sa slugama u svakoj državi na svetu." kaže ona.
- "Računajte da je sređeno" kaže duh. "I ne samo to, vaš dom će uvek biti siguran od požara, provalnika i drugih prirodnih katastrofa."
- "A sada," kažu muž i žena zajedno, "koja je tvoja želja?"

- "Pa dobro, kako sam bio zarobljen više od hiljadu godina, moja želja je da imam sex sa Vašom ženom."
Muž pogleda ženu i kaže.
- "Pa draga, znaš da smo oboje bogati, imamo sve te kuće, što kažeš?"
Ona je razmišljala trenutak i rekla.
- "Znaš, nije mi svejedno, ali s obzirom na sve, mogla bih to podneti, ali što je s tobom dragi?"
- "Draga, znaš da te volim." kaže suprug.

I tako duh i žena otiđu uz stepenice, gdje su proveli ostatak dana uživajući jedno u drugom. Duh je bio nezasit. Nakon neka tri sata non-stop sexa, duh se okrene i pogleda ženu direktno u oči.
- "Koliko godina imate ti i tvoj muž?" upita.
- "Pa oboje imamo oko 35 godina." odgovori žena.
- "Bez zajebancije, 35 godina i još oboje verujete u duhove?"
Dozer

#3328 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

IcedMFEarth wrote:Jel' me zajebavaš ? :D
:lol: :lol: :lol:
Chagalj

#3329 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

ako sumnjate u postojanje dzinna, zazmiri, sjedi, koncetrisi se na ovo ucenje sure Bekare, pa vidi onda hoces li ista osjetiti, ako bude dzinna u tijelu bit ce i reakcija
Dozer

#3330 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Dozer »

A ako nema reakcija...?
Logika - nema ni dzinna u tijelu. Odoh probati... (15:07)

15:32 - Najiskrenije... sve sto se desilo nakon 25 min., tj. jedina "reakcija" na slusanje ovoga zatvorenih ociju i sa slusalicama na usima jeste - prispavalo mi se.
I uopste se na zezam.
Ali Kemal

#3331 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Ali Kemal »

Edouard wrote:Slažem se da nije dobro da religija bude duboko upletena u politiku.
Međutim, religije poučavaju o vjeri, ali i moralu.
A kako politika donosi zakone koji se duboko tiču i morala, onda je to područje u kojem se politika i religija legitimno susreću, i bitno je kod toga imati pravu mjeru, a ne isključivost.
Prava mjera je totalno odvojena religija od politike.
Npr u Bosni bivsi reis hoce sada da bude predsjednik :-) Na prvi pogled mozda i bezazleno, ali to upucuje da je on vjerovatno se bavio vrlo aktivno politikom i za vrijeme dok je obnasao vjersku funkciju.
U svim prosperitetnim drzavama to je apsolutno neprihvatljivo.
Ja bih volio da cujem koja je to korist u Bosni bila od uticaja popova i hodza na politiku?
Trenutno, tj u poslijednjih 25 godina :D vlada izuzetna vjerska netrpeljivost, tako da je poducavanje o moralu od strane vjerskih sluzbenika vise nego porazno.
U vrijeme dok se o moralu poducavalo uz minimalni upliv religije, medjunacionalna, kao i vjerska tolerancija je bila na neuporedivo vecem nivou, tako da ta prica o moralu moze samo da vrijedi kada religija nije upetljana u vlast. Cim dodje do politike, religija se vise ne bavi Bogom, nego ovozemaljskim porocima strasti za vlast.
...ljudski zivot je najjeftiniji...
Edouard wrote:Pa ni u sekularnim državama ljudski život nije na nekoj cijeni.
Pogledaj koliko milijuna ljudskih nevinih bića godišnje strada u abortusima. Puno više nego u svim svjetskim i lokalnim ratovima, genocidima, progonima....
Prije svega ja bih volio da vidim malo cvrsce dokaze za ovakvu tvrdnju. Ne pika se ono reko mi jedan co'ek.
Edouard wrote: A što je to zapravo napredak i tko je napredan? Koji su kriteriji?
Nije teško zaključiti da ako ćemo i laički govoriti o napredovanju, osim početne pozicije, nužno je imati/znati i cilj.
To je dobro znao i njemački marksistički filozof Ernst Bloch kad je govoreći o napretku rekao da ga je nemoguće mjeriti,
Ja ne znam na sta je misli Bloch, ali ono na sta je mislim kada kazem napredak ili prosperitet se moze jako lako izmjeriti i mjeri se vec odavno u UN kao ljudski razvojni indeks:

HDI ili Human Development Index (hrv. ljudski razvojni indeks) je uveden početkom devedesetih godina 20. stoljeća od strane UN-a, a svakoj državi daje bodove u rasponu od 0.001 do 1.0 temeljene na očekivanoj životnoj dobi, obrazovanju i dohotku, a na temelju bodova rangiraju se države. Među prvih dvadeset država prema HDI-u nalaze se države Europske unije (osim Grčke, Španjolske, Portugala i 10 novih članica), članice EFTA-e (osim Lihtenštajna) i pet izvaneuropskih država: Kanada, SAD, Australija, Japan i Novi Zeland.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_zema ... om_indeksu
Edouard wrote: te da je kao takav nezamisliv ako se ne poznaje ono Kamo i Čemu.
E sad, može li čovjek oslanjajući se jedino na vlastiti razum i sposobnosti spoznati to to Kamo i Čemu.
Uvjeren sam, a i iskustvo kroz ljudsku historiju pokazuje da ne može.
A za to mu je potrebno Božje svjetlo kroz Objavu.
I onda tako dolazimo i do onog odgovora na pitanje čemu služi religija.
Ja nemam nista protiv toga da svako istrazuje svoje Kamo i Čemu kroz religiju, kao i vjerske sluzbenike koji pomazu ljudima u tome, ali da to bude strogo u okviru religije, kao sto je slucaj u najrazvijenijim drzavama na svijetu, bez uplitanja u politiku i vlast.
irac300

#3332 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by irac300 »

@bambina78

Dobar. :thumbup: Nadam se da @Chagalj neće nešto slično doživiti. :D
nemezis

#3333 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nemezis »

Chagalj wrote:Ko je mogao znati ista o pulsarima i crnim rupama za vrijeme poslanika Muhammeda? Pulsar je prvi put otkriven 1969 godine.

Pulsari u Kuranu
Image

Poslusajte ovdje kako pulsar daje zvukove kucanja (Knocker)

samo Bog je mogao u to vrijeme objasniti sa 3 rijeci i pulsare i crne rupe, ljepota opisa ovih objekata jeste u tome sto je jako komplicirane objekte objasnio jednostavnim rijecnikom sto svako razumije, uvijek sam bio fasciniran ljudima koji komplicrane stvari pojasne na jednostavan nacin, ali kao sto mozemo da vidimo Bog je na tako jednostavan nacin objasnio ve objekte da je to fascinantno.

za pulsar je koristeno 3 rijeci,

1.Zvijezda
2. Sto kuca (tarik)
3. Probusujuca (SAKIB)

PULSAR JE ZVIJEZDA koja daje signale kao da neko kuca na vrata kao sto mozete cuti na youtube klipu gore, i ima svojstvo da probusi sve sa cesticima koje izbacuje iz sebe, gamma ray i neutrini.

a sto se tice crnih rupa.

1. Krije se (Nevidljivo je)
2. Pokrece se
3. Cisti/Usisava u sebe

a na drugom mjesto preciznije mozemo vidjeti da se Bog kune pozicijama zvijezda a upravo na poziciji zvijezda se stvaraju crne rupe.

Crne rupe u Kuranu
Image

kao sto mozete da vidite koristen je arapski rijec radi tacnog prevoda, opis pulsara i crnih rupa u Kur'anu je u jednostavnoj formi
Pulsar ne kuca kao kad neko kuća na vrata. Ne kuca nikako. I sta sada?
Edouard

#3334 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Edouard »

Ali Kemal wrote:
Edouard wrote:Slažem se da nije dobro da religija bude duboko upletena u politiku.
Međutim, religije poučavaju o vjeri, ali i moralu.
A kako politika donosi zakone koji se duboko tiču i morala, onda je to područje u kojem se politika i religija legitimno susreću, i bitno je kod toga imati pravu mjeru, a ne isključivost.
Prava mjera je totalno odvojena religija od politike.
Npr u Bosni bivsi reis hoce sada da bude predsjednik :-) Na prvi pogled mozda i bezazleno, ali to upucuje da je on vjerovatno se bavio vrlo aktivno politikom i za vrijeme dok je obnasao vjersku funkciju.
U svim prosperitetnim drzavama to je apsolutno neprihvatljivo.
Ja bih volio da cujem koja je to korist u Bosni bila od uticaja popova i hodza na politiku?
Trenutno, tj u poslijednjih 25 godina :D vlada izuzetna vjerska netrpeljivost, tako da je poducavanje o moralu od strane vjerskih sluzbenika vise nego porazno.
U vrijeme dok se o moralu poducavalo uz minimalni upliv religije, medjunacionalna, kao i vjerska tolerancija je bila na neuporedivo vecem nivou, tako da ta prica o moralu moze samo da vrijedi kada religija nije upetljana u vlast. Cim dodje do politike, religija se vise ne bavi Bogom, nego ovozemaljskim porocima strasti za vlast.
...ljudski zivot je najjeftiniji...
Edouard wrote:Pa ni u sekularnim državama ljudski život nije na nekoj cijeni.
Pogledaj koliko milijuna ljudskih nevinih bića godišnje strada u abortusima. Puno više nego u svim svjetskim i lokalnim ratovima, genocidima, progonima....
Prije svega ja bih volio da vidim malo cvrsce dokaze za ovakvu tvrdnju. Ne pika se ono reko mi jedan co'ek.
Edouard wrote: A što je to zapravo napredak i tko je napredan? Koji su kriteriji?
Nije teško zaključiti da ako ćemo i laički govoriti o napredovanju, osim početne pozicije, nužno je imati/znati i cilj.
To je dobro znao i njemački marksistički filozof Ernst Bloch kad je govoreći o napretku rekao da ga je nemoguće mjeriti,
Ja ne znam na sta je misli Bloch, ali ono na sta je mislim kada kazem napredak ili prosperitet se moze jako lako izmjeriti i mjeri se vec odavno u UN kao ljudski razvojni indeks:

HDI ili Human Development Index (hrv. ljudski razvojni indeks) je uveden početkom devedesetih godina 20. stoljeća od strane UN-a, a svakoj državi daje bodove u rasponu od 0.001 do 1.0 temeljene na očekivanoj životnoj dobi, obrazovanju i dohotku, a na temelju bodova rangiraju se države. Među prvih dvadeset država prema HDI-u nalaze se države Europske unije (osim Grčke, Španjolske, Portugala i 10 novih članica), članice EFTA-e (osim Lihtenštajna) i pet izvaneuropskih država: Kanada, SAD, Australija, Japan i Novi Zeland.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_zema ... om_indeksu
Edouard wrote: te da je kao takav nezamisliv ako se ne poznaje ono Kamo i Čemu.
E sad, može li čovjek oslanjajući se jedino na vlastiti razum i sposobnosti spoznati to to Kamo i Čemu.
Uvjeren sam, a i iskustvo kroz ljudsku historiju pokazuje da ne može.
A za to mu je potrebno Božje svjetlo kroz Objavu.
I onda tako dolazimo i do onog odgovora na pitanje čemu služi religija.
Ja nemam nista protiv toga da svako istrazuje svoje Kamo i Čemu kroz religiju, kao i vjerske sluzbenike koji pomazu ljudima u tome, ali da to bude strogo u okviru religije, kao sto je slucaj u najrazvijenijim drzavama na svijetu, bez uplitanja u politiku i vlast.
Ne možeš na primjeru bivšeg reisa graditi opće zaključke i principe.
Po naravi stvari posao politike i religije je takav da bi se trebale baviti čovjekom i njegovim društvom, dakle, brigom za opće dobro. Politika je puno širi pojam od političkih stranaka i borbe za vlast.
Totalno isključenje religije iz politike u širem smislu (brizi za čovjeka i njegovo društvo), značilo bi totalitarizam, a to smo već imali prilike vidjeti u komunističkim režimima uključujući i jugoslavenski.
Vidim da se voliš referirati na Wiki, pa tako si mogao iz nje vidjeti te zastrašujuće brojke, da to nije ono reko mi jedan co'ek.
„Približan broj namjernih pobačaja izvedenih u 2003. godini u svijetu iznosio je oko 42 milijuna, što je pad prema gotovo 46 milijuna pobačaja izvedenih 1995. godine.

A kad se govori o ljudskom napretku, onda taj napredak svakako uljučuje zadovoljenje svih čovjekovih potreba kao duhovno-tjelesnog bića, kao i mogućnost realizacije svih njegovih potencijala.
U tom kontekstu HDI indeks nikako nije pravi, a time ni dovoljan pokazatelj.
Chagalj

#3335 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

nemezis wrote: Pulsar ne kuca kao kad neko kuća na vrata. Ne kuca nikako. I sta sada?

a sta je ovo, neko se zafrkavao samo

The Sounds of Pulsars
http://www.jb.man.ac.uk/pulsar/Educatio ... ounds.html

PSR B0329+54
This pulsar is a typical, normal pulsar, rotating with a period of 0.714519 seconds, i.e. close to 1.40 rotations/sec.
http://www.jb.man.ac.uk/pulsar/Educatio ... s/B0329.au
hrastov žižak

#3336 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by hrastov žižak »

Chagalj wrote:ako sumnjate u postojanje dzinna, zazmiri, sjedi, koncetrisi se na ovo ucenje sure Bekare, pa vidi onda hoces li ista osjetiti, ako bude dzinna u tijelu bit ce i reakcija
trza mi lijevo O mora da se tamo nastanio šejtan jedan
Chagalj

#3337 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

hrastov žižak wrote:
Chagalj wrote:ako sumnjate u postojanje dzinna, zazmiri, sjedi, koncetrisi se na ovo ucenje sure Bekare, pa vidi onda hoces li ista osjetiti, ako bude dzinna u tijelu bit ce i reakcija
trza mi lijevo O mora da se tamo nastanio šejtan jedan
sta O?
hrastov žižak

#3338 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by hrastov žižak »

ma ono za što me nasa voli banovat
nemezis

#3339 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nemezis »

Chagalj wrote:
nemezis wrote: Pulsar ne kuca kao kad neko kuća na vrata. Ne kuca nikako. I sta sada?

The Sounds of Pulsars

PSR B0329+54
This pulsar is a typical, normal pulsar, rotating with a period of 0.714519 seconds, i.e. close to 1.40 rotations/sec.
Pulsar ne kuca onako kako se kuca na vrata jer pulsar ne proizvodi zvučne talase. Odnosno, možda i proizvodi ali oni sigurno ne dolaze do nas. Tako da ne kuca.
nemezis

#3340 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nemezis »

nemezis wrote:Smatraš li da je argument "vanzemaljci ne postoje jer ne bi ih bog stvorio a da ništa ne kaze o njima" validan? @Chagalj smatra da jeste i zato sam ja pomenuo snijeg.
@towelie, molim odgovor.
nemezis

#3341 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nemezis »

@pa dobro, pokazaste li vi ista sto je Muhamed znao a "nijedan čovjek nije mogao znati u to vrijeme"?
Ali Kemal

#3342 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Ali Kemal »

Edouard wrote:Ne možeš na primjeru bivšeg reisa graditi opće zaključke i principe.
Mogu, mogu i te kako. Nije on jedini primjer, ali je najhalpljiviji na vlast.
Edouard wrote:Po naravi stvari posao politike i religije je takav da bi se trebale baviti čovjekom i njegovim društvom, dakle, brigom za opće dobro. Politika je puno širi pojam od političkih stranaka i borbe za vlast.
Totalno isključenje religije iz politike u širem smislu (brizi za čovjeka i njegovo društvo), značilo bi totalitarizam, a to smo već imali prilike vidjeti u komunističkim režimima uključujući i jugoslavenski.
Fakat ne kontam sto se zalazes za ulogu vjersih sluzbenika u vlasti, kada njih nije niko izabrao da to rade.
Sta ce nam popovi i hodze na vlasti, pogotovu u Bosni gdje postoje tri glavne religije, ko ce to da uskladi i sta sa onim manje zastupljenim religijama.
Drugo vjerski rezimi su takodje totalitarni, vidi Saudijska Arabija, Katar, ne postoji politicki zivot, vladar je apsolutista i ima neogranicen mandat, moc, vlast.
Edouard wrote: „Približan broj namjernih pobačaja izvedenih u 2003. godini u svijetu iznosio je oko 42 milijuna, što je pad prema gotovo 46 milijuna pobačaja izvedenih 1995. godine.
Da ne ulazimo u temu o abortusima, postoje religije koje to dozvoljavaju, tako da opet dolazimo do tacke da se dokaze da je "moja" religija ispravna, a ona tudja nije.
Edouard wrote:A kad se govori o ljudskom napretku, onda taj napredak svakako uljučuje zadovoljenje svih čovjekovih potreba kao duhovno-tjelesnog bića, kao i mogućnost realizacije svih njegovih potencijala.
U tom kontekstu HDI indeks nikako nije pravi, a time ni dovoljan pokazatelj.
Taj indeks ukljucuje i sve duhovne potrebe, kao i slobodu vjerospovjesti koja ne postoji u islamskim drzavama tipa S. Arabija i Katar.
Mozes li ti meni objasniti zasto je ljepse da se zivi u bilo kojoj vjerskoj drzavi od bilo koje drzave koje se smatraju najboljim za zivot na svijetu. Npr Australija.
Ali Kemal

#3343 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Ali Kemal »

Chagalj wrote:ako sumnjate u postojanje dzinna
Kod mene ne postoji nikakva sumnja.
Dzinni jednostavno ne postoje, tj postoje kao sto postoje Gremlini, Trolovi, Snjezana i Sedam patuljaka, Supermen, Betmen, Zena macka :oops:
sigh

#3344 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by sigh »

Stvarno ova prica oko dzina, raznih meleka, ili nekih drugih bica koja posjeduju neku vrstu moci doista lice na henoteisticke elemente u monoteistickim religijama ! Zasto su ta bica uopste potrebna jednom svemogucem bogu. Sve abrahamske religije imaju ovo preuzeto od raznih mitova koji su postojali u to doba. I to dzini, neki dobri, neki losi, totalni nonsens. Naravno njihovo spominjanje kao dzinne imamo prije nastanka Islama koje poticu iz Indije i ucenje o njima je bilo dostupno u to vrijeme :wink:
Towelie

#3345 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Towelie »

nemezis wrote:
nemezis wrote:Smatraš li da je argument "vanzemaljci ne postoje jer ne bi ih bog stvorio a da ništa ne kaze o njima" validan? @Chagalj smatra da jeste i zato sam ja pomenuo snijeg.
@towelie, molim odgovor.
Smatram da nije validan. Ne moze Bog govoriti u Kur'anu o svemu sto postoji na Zemlji i van nje.
Cerebrum

#3346 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Cerebrum »

Chagalj wrote:

The Sounds of Pulsars

PSR B0329+54
Pa znas li ti osnove mehanickih talasa ? Zvuk se ne moze prenositi u vakuumu, mora imati molekule odnosno cestice koje cine materiju a posto je u svemiru "prazan prostor" (ovo je pod navodnicima jer ne znamo sta je crna materija ali nije ova kao na nebeskim tijelima) te nema molekula npr. zraka kroz koje bi se talas prenosio onda je nemoguce cuti kucanje ili bilo kakav drugi zvuk. Pulsar se zove jer izgleda kao da pulsira a ustvari je to neutronska zvijezda koja vrsi rotaciju i pri svakoj rotaciji emituje elektromagentno zracenje pa izgleda kao da pulsira. Tako da ne izmisljaj samo jer nemas realnih argumenata.
Chagalj

#3347 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

nemezis wrote:
Chagalj wrote:

The Sounds of Pulsars

PSR B0329+54
Pulsar ne kuca onako kako se kuca na vrata jer pulsar ne proizvodi zvučne talase. Odnosno, možda i proizvodi ali oni sigurno ne dolaze do nas. Tako da ne kuca.
ajde molim te sta su onda snimali, paja dachu kako igra klikera u visim galaktickim sferama :lol:

nepravi nas gluhim, snimali su zvukove pulsara, i to nam prezentirali, ako ono nije zvuk pulsara sta je onda, koga oni prave budalama, i zasto se zove sound of pulsar?

objasni zasto ga nazivaju onda sound of pulsar /zvuk pulsara???????????????????????????
Chagalj

#3348 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Chagalj »

Ali Kemal wrote:
Chagalj wrote:ako sumnjate u postojanje dzinna
Kod mene ne postoji nikakva sumnja.
Dzinni jednostavno ne postoje, tj postoje kao sto postoje Gremlini, Trolovi, Snjezana i Sedam patuljaka, Supermen, Betmen, Zena macka :oops:
Lijecenje Kuranom od dzinna u srbiji i crnoj gori.

ma jok gdje ce postojati

Lijecenje kuranom direktno u studiju na TV

predavanje na temu sihr i dzinni na bosanski
Last edited by Chagalj on 25/09/2014 20:06, edited 1 time in total.
Cerebrum

#3349 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by Cerebrum »

Chagalj wrote: ajde molim te sta su onda snimali, paja dachu kako igra klikera u visim galaktickim sferama :lol:

nepravi nas gluhim, snimali su zvukove pulsara, i to nam prezentirali, ako ono nije zvuk pulsara sta je onda, koga oni prave budalama, i zasto se zove sound of pulsar?

objasni zasto ga nazivaju onda sound of pulsar /zvuk pulsara???????????????????????????
Jesi li ti tek otkrio youtube ili internet ? Nemoguce je napisati sound of pulsar na videu i staviti slike dok udaras u nesto. I nikad niko nije napravio fake video to su sve teorije zavjere. Pa i oni filmovi ono je sve realno nema dileme. Daj nemoj se glupirati ovdje. Ah i ocigledno je koga prave budalom. ;)
nemezis

#3350 Re: Zašto je potrebna religija?

Post by nemezis »

Chagalj wrote:
nemezis wrote:
Chagalj wrote:

The Sounds of Pulsars

PSR B0329+54
ajde molim te sta su onda snimali, paja dachu kako igra klikera u visim galaktickim sferama :lol:

Ti to ozbiljno?
Locked